EP Szuper ár! Zovirax ajakherpesz krém (2g)

Zovirax ajakherpesz krém (2g)

2 659 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 3 031 Ft
Megtakarítás: 372 Ft

A Zovirax ajakherpesz krém a száj és az arc területén jelentkező, Herpes simplex okozta ajakherpesz kezelésére kiváló készítmény. Klinikai vizsgálatok tanúsítják, hogy a krém alkalmazása felgyorsítja a gyógyulást és lerövidíti a fájdalom időtartamát.

Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 451420 ÁFA: 5%
Egységár: 1329.5 Ft/g Nettó ár: 2532.4 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Zovirax ajakherpesz krém a száj és az arc területén jelentkező ajakherpesz (visszetérő herpes labialis) kezelésére szolgál, amelyet a Herpes simplex vírus okoz. Klinikai vizsgálatok tanúsítják, hogy a Zovirax ajakherpesz krém alkalmazása felgyorsítja a gyógyulási folyamatot és lerövidíti a fájdalom időtartamát.

A Zovirax ajakherpesz krém dimetikon segédanyagot tartalmaz, ezért könnyebben, egyenletesebben kenhető és gyorsabban bejuttatható a bőrbe.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-7693/01

Gyártó: GlaxoSmithKleine Consumer Healthcare

Vonalkód (EAN):  5000347015687

Betegtájékoztató

Zovirax ajakherpesz krém
aciklovir

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.
– Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
– További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
– Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
– Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 10 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Zovirax ajakherpesz krém és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Zovirax ajakherpesz krém alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Zovirax ajakherpesz krémet?
4. Lehetséges mellékhatások
5 Hogyan kell a Zovirax ajakherpesz krémet tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A ZOVIRAX AJAKHERPESZ KRÉM ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Zovirax ajakherpesz krém a száj és az arc területén jelentkező ajakherpesz (visszetérő herpes labialis) kezelésére szolgál, amelyet a Herpes simplex vírus okoz. Klinikai vizsgálatok tanúsítják, hogy a Zovirax ajakherpesz krém alkalmazása felgyorsítja a gyógyulási folyamatot és lerövidíti a fájdalom időtartamát.
A készítmény dimetikon segédanyagot tartalmaz, ezért könnyebben, egyenletesebben kenhető és gyorsabban bejuttatható a bőrbe.

2. TUDNIVALÓK A ZOVIRAX AJAKHERPESZ KRÉM ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Zovirax ajakherpesz krémet
– ha allergiás (túlérzékeny) az aciklovirra, valaciklovirra, propilénglikolra vagy a Zovirax egyéb összetevőjére.
– herpeszes fertőzéstől elterő bármilyen más bőrfertőzésre.
– a szem illetve a nemi szervek herpesz fertőzésének kezelésére.
– a szájának (pl. száj nyálkahártyának fekéjére) vagy orrának belsejében.
– ha immunrendszerének károsodása miatt orvosi kezelés alatt áll (azaz a fertőzésekkel szembeni védekezőképessége csökkent).
Figyelmeztetések és óvintézkedések
– Amennyiben az immunrendszere nem működik megfelelően (például ha csontvelő átültetésen esett át vagy AIDS betegsége van).
– A Zovirax ajakherpesz krémet csak az ajak és az arc kezelésére szabad használni! Ügyeljen rá, hogy szembe ne kerüljön! A száj belsejében (szájnyálkahártyán) lévő herpesz kezelésére nem használható!
– Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy valóban herpesze van-e, forduljon orvosához.
– Ha ajakherpesze nagyon súlyos, vagy rosszabbodik, sürgősen forduljon orvoshoz!
– Amennyiben 10 nap alatt ajakherpesze nem gyógyult meg teljesen, vagy ha súlyosbodott.
– Amennyiben véletlenül a krém szemébe került akkor azt alaposan langyos víz segítségével mossa ki. Beszéljen kezelőorvosával amennyiben szükségét érzi.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek
Nem válószínű, hogy az Ön által szedett egyéb gyógyszerekkel jelentős kölcsönhatás alakulna ki.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség és szoptatás
Terhesség és szoptatás ideje alatt, valamint ha terhességet tervez, akkor a készítményt csak kezelőorvosával való megbeszélés után alkalmazza.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre
Ilyen hatások nem ismertek.

Fontos információk a Zovirax ajakherpesz krém egyes összetevőiről
A készítmény cetil-sztearil-alkoholt tartalmaz, ami helyi bőrreakciókat okozhat, valamint propilénglikolt, ami bőrirritációt okozhat.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A ZOVIRAX AJAKHERPESZ KRÉMET?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Külsőleges alkalmazásra.

A tubus tartalma átlagosan egy herpesz fertőzés kezelésére elegendő. A kezelést, amint lehet el kell kezdeni, lehetőleg a legkorábbi stádiumban pl. a bizsergés időszakában. A kezelés a későbbi szakaszban is elkezdhető, amikor már megjelentek a hólyagok.

A készítmény alkalmazása felnőtteknek és gyermekeknek:

– A fertőzött bőrterület minden egyes kezelése előtt és után mosson kezet, a fertőzés súlyosbodásának, illetve továbbterjedésének megakadályozása érdekében.
– Bőségesen és teljes terjedelmében kenje be a fertőzött bőrfelületet, beleértve az ajakherpeszes hólyagok külső széleit is, ha azok jelen vannak.
– Ezt a területet naponta 5 alkalommal (kb. 4 óránként) kenje be. Ha kifelejtett egy kezelést, azonnal pótolja, amint eszébe jutott, aztán az előírt módon folytassa.
– A kezelést 4 napig folytassa. Ha ez idő alatt nem teljes a gyógyulás, a kezelés legfeljebb 10 napig folytatható. Amennyiben 10 nap alatt nem sikerült a teljes gyógyulást elérni, vagy ha az ajakherpesz súlyosbodott, orvoshoz kell fordulni.
– Nem valószínű, hogy problémát okoz, ha véletlenül túl sok ajakherpesz krémet alkalmazott vagy lenyel egy kevés Zovirax ajakherpesz krémet alkalmazás közben. Azonban ha túl sok krémet nyelt le vagy ha szájnyálkahártya irritáció jelentkezne, keresse fel kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ha az előírtnál több Zovirax ajakherpesz krémet alkalmazott
Ne lépje túl az előírt adagot! Ha az előírtnál több Zovirax ajakherpesz krémet alkalmazott, keresse fel kezelőorvosát.

Ha elfelejtette alkalmazni a Zovirax ajakherpesz krémet
Ha kifelejtett egy kezelést, azonnal pótolja amint eszébe jutott, majd folytassa az előírt módon. Ne vigyen föl kétszer annyi krémet, hogy az elfelejtett adagot bepótolja.

Ha idő előtt abbahagyja a Zovirax ajakherpesz krém alkalmazását
A herpeszes bőrfelületet a gyors gyógyulás érdekében legalább 4 teljes napig kell kezelni.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Zovirax ajakherpesz krém is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek:

Enyhe égető vagy viszkető (szúró) érzés léphet fel közvetlenül a krém alkalmazása után, ami általában hamar elmúlik, viszketés, enyhe bőrszárazság vagy hámlás jelentkezhet. Ezek nem csökkentik a krém hatékonyságát.
– Ritkán bőrgyulladás, bőrpír, viszketés, enyhe bőrszárazság vagy hámlás fordulhat elő.
– Nagyon ritkán előfordulhat allergiás bőrreakció.

Azonnal hagyja abba a termék használatát és keresse fel kezelőorvosát amennyiben olyan allergiás reakció tapasztal amely során arca megduzzad.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

5. HOGYAN KELL A ZOVIRAX AJAKHERPESZ KRÉMET TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25OC-on tárolandó. Hűtőszekrényben nem tárolható!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható: ) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A CSOMAGOLÁS TARTALMA ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Zovirax ajakherpesz krém
– A készítmény hatóanyaga az aciklovir. 1 g krém 50 mg aciklovirt tartalmaz.
– Egyéb összetevők: nátrium-lauril-szulfát, Poloxamer 407, Dimetikon 20, Arlacel 165, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, fehér vazelin, propilénglikol, tisztított víz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
2 g fehér színű krém összenyomható alumínium tubusban, műanyag csavaros kupakkal lezárva.1 tubus 5 oldalas dobozban.

Tudnivalók az ajakherpeszről:

Az ajakherpesz a Herpes simplex vírus (HSV) által okozott fertőzés. A vírus nyugvó állapotban az idegsejtekben tartózkodik.

Mikor történik a fertőzés?
Az első fertőzés általában a korai gyermekkorban történik, közvetlen érintkezéssel (pl. amikor egy fertőzött személy megpuszilja a gyermeket). A vírus áthatol a bőrön, és az idegek mentén eljut az idegdúcba, ahol nem okoz látható tüneteket.
Mikor aktiválódik a vírus?
A vírusra ingerként hat pl. a megfázás, influenza, menstruációs fáradtság, feldúltság, stressz, sérülések, erős napfény vagy egyszerűen a kimerültség. Ilyenkor az idegdúcból a vírus az idegpálya mentén lejut az ajkakhoz és azok környékére, ahol a herpeszes hólyagocskák kifejlődnek.

Ne felejtse el: az ajakherpesz fertőző!

A vírus a test más részeit is megfertőzheti. A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében ne engedje, hogy más hozzáérjen a herpeszes hólyagokhoz, vagy használja az Ön törölközőjét stb.Kerülje a közvetlen érintkezést, pl. puszi adását gyermekeknek, amikor herpesze aktív.
Vigyázzon, hogy a hólyagocskák ne fakadjanak ki, és ne szedje le a heget. Nemcsak a sebet fertőzheti el más kórokozókkal, hanem az ujját is megfertőzheti a vírussal.
Ne használjon senkivel közös evőeszközt és poharat.
Kerülje a csókolózást és az orális szexuális érintkezést, ha Önnek vagy partnerének éppen aktiválódott a herpesze.

A herpeszes bőrfelület érintése előtt és után mindig mosson kezet!

Vigyázzon, nehogy a szeméhez érjen. A Herpes vírus a szem szaruhártyájának fekélyesedédét is okozhatja.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare
GlaxoSmithKline Export Ltd.
Brentford
TW8 9GS
Egyesült Királyság

Gyártó
GlaxoWellcome Operations Ltd.
Harmine Road, Barnard Castle
Durham, DL 12 8 Dt,
Egyesült Királyság

A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez: GlaxoSmithKline Kft. Consumer Healthcare, 1124 Budapest Csörsz u. 43. Tel.: 06-1-22-55-801

OGYI-T-7693/01

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2012. december

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba