Fizetési módok

Az Mpatika.hu-n történő vásárlásaid során három fizetési lehetőség közül választhatsz, a döntést pedig semmivel sem befolyásoljuk, mi ugyanis nem terheljük különböző mértékű pénzkezelési költséggel az egyes módokat, hogy ezáltal burkoltan a számunkra legkedvezőbb felé tereljünk. Lehetőségeink a következők:

Utánvétes fizetés

Az utánvétes fizetési forma jelenleg a magyarországi internetes vásárlók vezető választása. Amennyiben Te is ezt a lehetőséget választod, úgy nincs más teendőd, mint a rendelésed elküldését követően várni, hogy a küldeményed mihamarabb megérkezzen. Házhozszállítás esetén a vásárlás ellenértékét a futárnál kell kiegyenlítened bankkártyával vagy készpénzzel. Csomagautomatánál történő átvétel esetén kizárólag bankkártyával, a legtöbb átvételi ponton, valamint a győrszentiváni székhelyű Kristály Gyógyszertárban pedig szintén bankkártyával és készpénzzel is fizethetsz, kívánságod szerint. A Kristály Gyógyszertárban történő átvétel során természetesen lehetőséged van egészségpénztári kártyával való kiegyenlítésre is, ha a megvásárolni kívánt termékek elszámolhatók. A nagyszentjánosi székhelyű Hókristály Fiókgyógyszertárban történő átvétel esetén azonban az utánvétes fizetés lehetősége könyveléstechnikai okok miatt sajnos nem elérhető, megértésed köszönjük!

Bankkártyás fizetés

A második legelterjedtebb térítési forma, mivel kényelmes, gyors, valamint a megfelelően kiválasztott kereskedőnél biztonságos is. Amennyiben ezt a fizetési lehetőséget választod nincs más teendőd, mint a rendelés befejezését követően az OTP SimplePay fizetési oldalán megadni a tranzakció teljesítéséhez szükséges bankkártya adatokat (a kitöltés rendkívül egyszerű, néhány másodperc alatt kivitelezhető) és hitelesíteni / véglegesíteni a folyamatot. A honlapunkra történő visszatérést követően azonnal megbizonyosodhatsz a tranzakció sikerességéről, azonban erről az OTP SimplePay rendszere további megerősítő e-mailt is küld Számodra. Ezt követően nincs más hátra, mint várni, hogy a csomagod mihamarabb megérkezzen.

Átutalásos fizetés

Az átutalásos fizetési forma azok számára ideális választás, akik szeretik saját kézben tartani pénzügyi tranzakcióikat. Amennyiben ezt a fizetési lehetőséget választod a rendelés véglegesítését követően a visszaigazoló e-mailben található adatok segítségével, kérjük, utald át megrendelésed végösszegét cégünk bankszámlájára. Problémamentes tranzakció esetén azonnal megérkezik hozzánk a vételár, ezt követően megkezdjük a rendelés feldolgozását.

További hasznos információ: Egészségpénztári számla igénylése

Sajnos technikai okokból nem lehetséges az azonnali, egészségpénztári kártya terhére történő fizetés sem honlapunkon, sem az átvétel során (kivétel természetesen a személyes átvétel a győrszentiváni Kristály Gyógyszertárban), azonban lehetőség van egészségpénztári számla igénylésére és elszámolására, melynek folyamata a következő:

  • A leadás alatt álló megrendelés véglegesítése során “Pénztár” aloldalunkon lehetőség van az egészségpénztári adataid megadására is, melyek segítségével megfelelő adattartalommal ellátott számlát tudunk készíteni és mellékelni a csomagban.
  • A kitöltendő adatokat minden esetben a saját egészségpénztári kártyádon, továbbá az egészségpénztárad által üzemeltetett honlapon találhatod meg, illetve az elszámolhatósághoz szükséges további információkat is itt tüntetik fel (pl.: a beküldés módja). 
  • Miután a számla a csomagoddal együtt megérkezik Hozzád, nincs más teendőd, mint az egészségpénztárad által közzétett módon beküldeni azt számukra. A számla az ÁFA törvény 169. §-a értelmében aláírás és pecsét nélkül is hiteles. Néhány nap átfutási időt követően az egészségpénztári egyenlegedet a számla végösszegével megegyező mértékben csökkentik, valamint az összeget átutalják az általad korábban megadott bankszámlaszámra, ezzel a tranzakcióval pedig a folyamat lezárul.

Bízunk abban, hogy a technikai fejlődés hamarosan lehetővé teszi a könnyedén és azonnal kivitelezhető egészségpénztári kártyás fizetést, addig is azonban örömmel segítünk a gördülékeny számlaigénylés teljes folyamata során elérhetőségeink bármelyikén.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba