EP Szuper ár! Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp (10ml)

Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp (10ml)

2 279 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 2 858 Ft
Megtakarítás: 579 Ft

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp (orvostechnikai eszköz) nedvesítő, síkosító szemészeti termék, mely a szem fáradtságának és száraz érzetének enyhítésére ajánlott. Sima, kellemes érzést biztosít a fáradt, érzékeny szemnek, enyhíti a kellemetlen tüneteket.

Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 124709 ÁFA: 27%
Egységár: 227.9 Ft/ml Nettó ár: 1794.5 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp (orvostechnikai eszköz) nedvesítő, síkosító szemészeti termék, mely a szem fáradtságának és száraz érzetének enyhítésére ajánlott. Sima, kellemes érzést biztosít a fáradt, érzékeny szemnek, enyhíti a viszkető, égő tüneteket, az idegentest-érzést, valamint a szemszárazságot, és csökkenti a szem kivörösödését. Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp egynapos (eldobható) lencsék, merev, gázáteresztő (rigid gas permeable – RGP) kontaklencsék, kemény kontaklencsék viselése esetén is alkalmazható. Hidrofil kontaklencse esetén fokozott elővigyázatosság szükséges. Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp nem használható ionos kontaklencsékkel együtt.

Összetétel:

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp tartósítószertől mentes, súrlódáscsökkentő és a megfelelő viszkozitást biztosító (viszkoterápiás) szemészeti készítmény. Kizárólag természetes eredetű, nagy tisztaságú hialuronsavat tartalmaz, amely kielégíti a szemészeti termékkel szemben támasztott magas minőségi követelményeket. A cink-hialuronát egy új, szabadalmaztatott, poliszacharidhoz hasonló, komplex molekula, mely sajátos biofizikai jellemzői révén tartósítószer hozzáadása nélkül biztosítja az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp mikrobiológiai stabilitását, valamint kiváló szemészti tulajdonságait. Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp steril, átlátszó, szagtalan, gélszerű (viszkoleasztikus) vizes oldat, ami 10ml-es, többszörös adagot tartalmazó flakonban kerül forgalomba.

Egyéb összetevők:

Glicerin (izotonizáló), cink-glükonát, injekcióhoz való víz.

Hogyan hat az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp?

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp fő összetevője a hialuronsav felelős a víz megkötéséért és a testfelszínek bőr vagy nyálkahártya felületének vízzel való ellátásáért. A hialuronsav a szemnek és a könnynek is nélkülözhetetlen alkotóeleme, kiválóan kötődik a szem nyálkahártyájához. Tartós védőréteget képez a szem felszínén, így megóvja a szemet a kiszáradástól, irritációtól. Egyedülálló gélszerű (viszkoleasztikus) tulajdonságának köszönhetően védi, síkosítja a felszíneket, lehetővé téve a nyálkahártyák akadálymentes elmozdulását egymáson pislogás közben. A pislogások közötti időben pedig hatékonyan csökkenti a könny párolgását, és ezzel megelőzi a szem kiszáradását.

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcseppben lévő cink-hialuronát víz visszatartásával biztosítja a szemfelszín mikrokörnyezetének állandóságát. Becseppentés után az oldat biológiai szempontból kompatibilis filmet képez a szem felszínén, védőréteget alkotva a mechanikus és mikrobiológiai behatásokkal szemben. A hidratált cink-hialuronát réteg sűrűn molekuláris hálót formál, ami szűrőként védi a szem felszínét a levegőből vagy közvetlen kontaktus útján érkező mikroorganizmusoktól. Védő funkciója megnyilvánul a szövetkárosító szabad gyökök semlegesítésében és az UV sugárzás káros hatásának csökkentésében is.

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcseppet elsősorban a természetes könny síkosító tulajdonságai alapján alakították ki. A viszkozitás mellett, a szemcsepp pH-ja és ozmolaritása is a természetes könnyéhez hasonló annak érdekében, hogy az esetleges irritációt elkerüljük. A cink-hialuronát komplex speciális tulajdonságainak köszönhetően, a készítmény mikrobiológiailag stabil, tartósítószer-mentes.

Felhasználási javaslat:

A készítmény a szem száraz, égő érzésének, fáradtságának enyhítésére szolgál. Csökkenti az idegentest-érzést, az irritációt, a kivörösödést, amelyek kiváltó oka lehet a szél, por, légszennyezés, virágpor, légkondicionálás, fűtés, vakító tény, tartós TV-nézés, számítógép használat vagy kontaklencse viselése.  Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp az egynapos (eldobható) lencse, merev gázáteresztő (RGP) kontaklencse, kemény lencse, tartós használatú, hidrofil, nem ionos lencsék viselése esetén ajánlott a szem és a lencse nedvesítésére.

Alkalmazás:

– Használat előtt távolítsa el a védőkupakot! Ne érintse a flakon nyílását, hogy elkerülje a szennyeződést!
– Fordítsa a flakont fejjel lefelé és cseppentsen 1-2 csepp cink-hialuronát oldatot a szemébe! A becseppentés szükség szerint ismételhető. Használat után helyezze vissza a védőkupakot!
– Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp a flakon kinyitása után még 4 hétig használható. Átmeneti kivörösödés, homályos látás, égő, szúró érzés alkalmanként előfordulhat, de legtöbb esetben ez 10-20 másodperc múlva megszűnik.
– Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp egynapos (eldobható) lencsék, merev, gázáteresztő (rigid gas permeable – RGP) kontaklencsék, kemény kontaklencsék viselése esetén is alkalmazható. 1-2 csepp becseppentése ajánlott a kontaklencse behelyezése előtt, valamint a lencse kivétele után is. Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp ionos kontaklencse viselése esetén nem alkalmazható.

Figyelmeztetések:

Ne használja a készítményt, ha túlérzékeny annak bármely összetevőjére, vagy ismert allergiája van szárnyas eredetű fehérjékkel szemben! Elvétve kialakulhat helyi érzékenység a készítménnyel szemben. Ha bármilyen váratlan reakciót észlel, hagyja abba a szemcsepp alkalmazását, és ha kontaklencsét használ, azt haladéktalanul vegye ki! Kövesse pontosan a szemésze/optikusa tanácsát és a kontaklencse és a lencseápolási termékek használatára vonatkozó minden előírást.

Különös gondossággal járjon el, ha hidrofil kontaklencsét használ a hosszantartó viselés és a lencseápolási ütemezés miatt. A lencse ápolására vonatkozó előírásokat pontosan tartsa be, és ha bármilyen szokatlan, nem szűnő kellemetlenséget, vörösséget, fájdalmat, fokozott könnyezést tapasztal, keresse fel szemészét/optikusát. Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp nem használható ionos kontaklencsékkel. Amennyiben nem tudja biztosan a kontaklencséjének típusát, kérdezze meg szemészét/optikusát.

Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp kizárólag szembe csepegtetve használható! Ne tárolja ezt a szemcseppet kontaklancse tartójában!

A becseppentés után közvetlenül homályos látás, a szem kivörösödése, átmenetei, enyhe égő, szúró érzés esetenként előfordulhat.  Az Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp többszörös adagot tartalmazó flakonba kerül forgalomba, de személyenként külön-külön flakon használata javasolt!

Forduljon orvoshoz, szemészhez vagy optikushoz:

– ha nem szűnő irritációt, kivörösödést, gyulladás, érzékenységet (allergiás reakciót) észlel;
– minden egyéb nem várt tünet jelentkezése esetén.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt.

Vonalkód (EAN):  5997001363058

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp (10ml)
Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp (10ml)
2 279 Ft