EP Sensivit szemcsepp (10ml)

Sensivit szemcsepp (10ml)

3 369 Ft

A Sensivit szemcsepp (orvostechnikai eszköz) nyugtató és nedvesítő hatású készítmény. Az oldat a könnyfilm mindhárom rétegét stabilizálja a szemfelszínen. Karmellóz-nátriumot tartalmaz, amely ideiglenes könnyfilmet képez, és ez megfelelő nedvesítő hatást vált ki.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 3 369 Ft / db.
2 darab 3 302 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 3 201 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 123379 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 336.9 Ft/ml | 2 db. vásárlása esetén 330.2 Ft/ml | 3 vagy több db. vásárlása esetén 320.1 Ft/ml
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2652.8 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2600 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2520.5 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Sensivit szemcsepp (orvostechnikai eszköz) nyugtató és nedvesítő hatású készítmény. Az oldat a könnyfilm mindhárom rétegét stabilizálja a szemfelszínen. A Sensivit szemcsepp karmellóz-nátriumot tartalmaz, amely tulajdonságainak köszönhetően a szaruhártyán és a kötőhártyán ideiglenes könnyfilmet képez, és ez megfelelő nedvesítő hatást vált ki. A Sensivit szemcsepp stabilizálja a könny vizes rétegét.

A Sensivit szemcsepp A-vitamint tartalmaz, amely fokozza a könnyfilm belső, mucin rétegének képződését. Az E-vitaminnal együtt javítja a szaruhártya és a kötőhártya tápanyag-ellátását. A készítményben található anyagok erősítik a könnnyfilm külső lipid rétegét is. A Sensivit szemcsepp ily módon gátolja a szem gyors kiszáradását. Megerősíti, esetleg pótolja a szem felszínét vékonyan borító könnyfilmet, annak mindhárom rétegét. Ezáltal a könny szemvédő szerepe jelentősen megnövekszik.

Összetétel: Carmellosum natricum (karmellóz-nátrium) 3 mg/ml

Segédanyagok:

Polysorbatum 80 (poliszorbát 80), Hydroxypropyl betadexum (hidroxipropil-betadex), Alfa-tocopherylis acetas (alfa-tokoferol-acetát – E-vitamin), Natrii chloridum (nátrium-klorid), Macrogolglyceroli hydroxystearas (makrogol-glicerol-hidroxisztearát), Vitaminum A (A-vitamin), Borax (bórax), Dinatrii edetas dihydricus (dinátrium-edetát-dihidrát), Benzalkonii chloridum (benzalkóniumklorid), Aqua ad iniectabilia (injekcióhoz való víz).

Felhasználás:

A Sensivit szemcsepp a csökkent könnytermelés és orvosi javallatra a száraz szem szindróma minden fajtájának kiegészítő gyógyítására szolgál. A Sensivit szemcsepp minden olyan esetben alkalmazható, amikor a szaruhártya és a kötőhártya védelmét ellátó könny termelésére vagy a nedvesítő filmréteg erősítésére van szükség.

Ne használja a készítményt:

A Sensivit szemcsepp használata nem ajánlott abban az esetben, ha túlérzékeny a hatóanyagára vagy valamelyik segédanyagra. A készítményt nem használhatják terhes nők és szoptatós
anyák. A Sensivit szemcsepp 2 évesnél fiatalabb gyermekek számára nem alkalmas.

Lehetséges mellékhatások:

Ritkán előfordulhat, hogy a készítmény közvetlenül a használat után enyhén égető érzést vált ki. Túlérzékenységi reakciót is kiválthat. Az esetlegesen előforduló mellékhatásokról, vagy más, szokatlan tünetek megjelenéséről tájékoztassa az orvosát.

Kölcsönhatások:

Amennyiben egyéb szemészeti készítményt is alkalmaznia kell egyidejűleg, a Sensivit szemcsepp legyen az utolsó, és legkevesebb 5 perc teljék el az előző készítmény alkalmazásától számítva. A kezelőorvosát tájékoztatnia kell valamennyi gyógyszerről, amelyet éppen használ, esetleg a közelmúltban használt vagy a jövőben használni készül, akár vényköteles, akár szabadon beszerezhető gyógyszerről van szó. Amennyiben más szemészeti készítményeket is használ, az egyidejű alkalmazás lehetőségét beszélje meg szemorvosával.

Alkalmazás:

Amennyiben az orvos másként nem rendeli, általában a kötőhártyazsákba kell cseppenteni 1 cseppet, naponta 1-3 alkalommal. Gyermekeknél az alkalmazást az orvos egyénre szabva írja elő. A készítményt felnőttek, fiatalok és gyermekek 2 éves kortól egyaránt használhatják.

Fontos figyelmeztetések:

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! Közvetlenül az alkalmazás után előfordulhat homályos látás, ezért az alkalmazást követő 20 percen belül tartózkodni kell a gépjárművezetéstől, a gépek kezelésétől és a nagy magasságban végzett munkától. A készítmény használatával egyidejűleg nem lehet lágy kontaktlencsét viselni. A kemény kontaktlencsét cseppentés előtt ki kell venni és csak 20 perc elteltével visszatenni. A készítmény rendeltetésszerű használata esetén gyakorlatilag kizárt a túladagolás lehetősége. Ha gyermeke véletlenszerűen fogyasztana a készítményből, forduljon orvoshoz.

Használati útmutató:

Felbontás után a készítmény készen áll az alkalmazásra. A beteg lecsavarja a védőkupakot, kissé hátrahajtja a fejét, a kis műanyag flakont aljával felfelé fordítja, és a flakon összenyomásával megfelelő számú szemcseppet csepegtet az alsó kötőhártyazsákba. Kérjük, figyeljen arra, hogy a cseppentő ne érjen sem a szeméhez, sem a pillájához. Végül szorosan tekerje vissza a kupakot, hogy megelőzze az oldat esetleges szennyeződését. A flakont függőleges helyzetben tárolja. A készítményt a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne használja. A felbontott flakon tartalmát 28 napon belül használja el.

Vonalkód (EAN):  8588000227075

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Sensivit szemcsepp (10ml)
Sensivit szemcsepp (10ml)
3 369 Ft