EP Phyteneo Occusept szemcsepp (20ml)

Phyteneo Occusept szemcsepp (20ml)

2 819 Ft

A Phyteneo Occusept szemcsepp az emberi szem betegségeinek gyógyítására használatos orvostechnikai eszköz. Segíti a szem nedvesítését bizonyos gyógyszerek fogyasztása vagy külső körülmények (magas hőmérséklet, szél, stb.) miatt kialakuló, különböző eredetű száraz-szem szindróma esetén.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 2 819 Ft / db.
2 darab 2 763 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 2 678 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 758189 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 141 Ft/ml | 2 db. vásárlása esetén 138.2 Ft/ml | 3 vagy több db. vásárlása esetén 133.9 Ft/ml
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2219.7 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2175.6 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2108.7 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Phyteneo Occusept szemcsepp az emberi szem betegségeinek gyógyítására használatos orvostechnikai eszköz. Segíti a szem nedvesítését bizonyos gyógyszerek fogyasztása vagy külső körülmények (magas hőmérséklet, szél, stb.) miatt kialakuló, különböző eredetű száraz-szem szindróma esetén. A viszkoelasztikus oldat alkalmazása biztosítja a szem nedvesítését, eltávolítja az idegen anyagokat és megnyugtatja a szemet nem fertőzéses eredetű akut vagy krónikus kötőhártya-gyulladás (conjuctivitis), illetve külső körülmények (nap, szél, füst stb.) miatti irritáció, kontaktlencse viselés vagy hosszantartó megerőltetés esetén. Az oldat használható a szembe került ingerlő szennyeződések, idegen testek kimosásához is.

Összetétel:

Hypromellosum 5 mg, acidum boricum 8,5 mg, natrii tetraboras decahydricus 2 mg 1 ml-ben Aqua purificata, Euphrasia officinalis extractum fluidum, natrii chloridum, zinci sulfurici heptahydricus, phosphatidylcholine, phosphatidylethanolamine, tocoferoli alfa acetas, caprylic/capric triglyceride, polysorbatum 80, dinatrii edetas dihydricus, natrii hydroxidum.

Jellemzés:

Az Occusept késztmény oftalmologikum, szemcsepp. Alacsony viszkozitású, nem irritáló tartósítószereket (bórsavat, nátrium tetraborátot és cink-szulfátot), lipid-összetevőket (phosphatidylcholine-t, phosphatidylethanolamine-t) és Euphrasia officinalist tartalmazó izotóniás oldat. A lipid összetevők, a tisztított szója-lecitin frakciók phosphatidylcholine, phosphatidylethanolamine természetes formában jelen vannak a könnyben, és javítják a szem védőfilmmel való borítását (meghosszabítják a védőfilm sértetlenségének időtartamát, mivel olyan lipid réteget képeznek, amely gátolja az összefüggő könnyréteg elpárolgását, sérülését) és ez jelentősen javítja a könnyképzési zavarban szenvedő beteg komfortérzetét. Az Euphrasia officinalis (orvosi szemvidítófű) hagyományosan használatos a szem kivörösödésével és égésével járó kötőhártya-gyulladás, fokozott könnyezés, a szemhéj vagy a szemhéjszél duzzadása, vörösödése esetén.

Javallat:

A készítmény használható a szem nedvesítésére szárazszem-szindróma esetén, védőfilm létrehozására kedvezőtlen külső körülmények, akut vagy krónikus kötőhártya-gyulladás, szemirritáció, túlzott megerőltetés miatti szemfáradtság esetén, valamint a szem öblítésére.

Ellenjavallat:

Ne használja ezt a terméket, ha érzékeny annak bármelyik összetevőjére!

Kölcsönhatások:

Tilos a készítményt olyan szemcseppekkel együtt használni, amelyek fémsókat tartalmaznak.

Nem kívánt hatás:

Nem ismertek. Szokatlan reakciók esetén forduljon szemészorvoshoz.

Adagolás és alkalmazás módja:

A készítmény egyéni igény szerint adagolandó, a szokásos adagolási mód: mindkét szem kötőhártyazsákjába cseppentsen egy vagy két cseppet naponta 2x-3x. Szükség szerint a készítmény hosszabb időn át is használható.

Használata:

 1. A zárókupak óramutató járásával ellentétes irányú elforgatásával a biztosító papírcsíkot szakítsa le.
 2. A zárókupakot emelje le, majd a flakont fordítsa fejjel lefelé.
 3. Az egyik kéz ujjbegyeivel az alsószemhéjat húzza le, majd a másik kézben tartott flakonból a szembe vagy a lehúzott szemhéj alatti kötőhártyazsákba csepegtesse be a megfelelő mennyiségű cseppet.
 4. A szembe csepegtetéskor ügyeljen arra, hogy a csepegtető csúcsa ne érjen a szem felszínéhez vagy a bőrhöz, annak érdekében, hogy a gyógyító oldatba semmiféle szennyeződés ne juthasson be.
 5. Minden egyes használat után a zárókupakot helyezze vissza és alaposan zárja be.
 6. Szemöblítéskor az oldatot közvetlenül a flakonból a szembe öntheti, vagy használhatja a mellékelt szemöblítő kádat. A flakont néhányszor megnyomva töltse meg a kádat a jelzésig. Helyezze a szemmosó kádat az érintett szemre és hajtsa hátra a fejét úgy, hogy a szem belemerüljön az oldatba. Mozgassa a szemét, hogy az oldat a szemgolyó teljes felületét benedvesítse. Az öblítés javasolt időtartama 2-5 perc.
 7. Gyulladt, irritált szem esetén vagy a szem öblítésekor az Occusept szemcsepp alkalmazását megelőzően a kontaklencséket ki kell venni. A kontaktlencséket a készítmény becseppentését követő 30 perc után szabad visszahelyezni.
 8. Betett kontaktlencsével az Occusept készítmény csak a szem felületének nedvesítésére használható.

Az eddigi adatok alapján az Occusept készítményt gyermekek, terhes nők és szoptatós kismamák is használhatják.

Figyelmeztetés:

 • Egyéb szemészeti készítmény egyidejű alkalmazásakor a készítmény használatáról konzultáljon a kezelőorvosával. Amennyiben a szem állapota 7 napon belül nem javulna, sőt súlyosabbá válik, forduljon szemészorvoshoz.
 • Gyulladt, irritált szem esetén, illetve a szem öblítésekor a szemcseppeket a puha kontaktlencsék eltávolítását követően csepegtesse a szembe. A kontaktlencséket az oldat becsepegtetését követő 30 perc után szabad visszahelyezni.
 • Egy flakon tartalmát csak egy személy által javallatos használni. Így csökkenthető az esetleges fertőzés terjedése.
 • Véletlenszerű lenyelés esetén igyon bő mennyiségű vizet, majd forduljon orvoshoz.
 • A 3 évnél fiatalabb gyermekek a készítményt csak a szakorvos javaslata alapján használhatják.

Tárolás:

Gyermekektől távol, elzárva tartandó. Az eredeti csomagolásában tárolandó. Használatát követően szorosan zárja le és a flakont álló helyzetben tárolja.

Kiszerelés: 20 ml

Fontos figyelmeztetések:

 • Bármiféle kellemetlen hatás érzékelésekor forduljon a kezelőorvosához.
 • Ne használja a készítményt, ha az oldat bármiféle zavarosságát, színváltozását észleli.
 • Tilos a készítményt a csomagolásán feltüntetett lejárati idejét követően használni még akkor is, ha a flakon előzőleg nem lett felnyitva.
 • Az oldat csak a flakon felnyitását követő 30 napon belül használható.
 • A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vonalkód (EAN): 8594071270544

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Phyteneo Occusept szemcsepp (20ml)
Phyteneo Occusept szemcsepp (20ml)
2 819 Ft