Netamin Probio10 Ultra+ kapszula (30x)

Netamin Probio10 Ultra+ kapszula (30x)

2 989 Ft

A Netamin Probio10 Ultra+ kapszula (étrend-kiegészítő készítmény) az egészséges, kiegyensúlyozott bélflóra támogatására, helyreállítására, valamint emésztési panaszok és krónikus emésztőrendszeri problémák (IBS, IBD) kiegészítő kezelésére ajánlott.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 2 989 Ft / db.
2 darab 2 929 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 2 840 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 298528 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 99.6 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 97.6 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 94.7 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2353.5 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2306.3 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2236.2 Ft
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Netamin Probio10 Ultra+ kapszula (étrend-kiegészítő készítmény) az egészséges, kiegyensúlyozott bélflóra támogatására, helyreállítására, valamint emésztési panaszok és krónikus emésztőrendszeri problémák (IBS, IBD) kiegészítő kezelésére ajánlott.

 • 10-féle probiotikus baktériumtörzs és 2-féle prebiotikus rost egy kapszulában!
 • A legszélesebb szakirodalommal rendelkező, legtöbbet vizsgált Bifidobacterium és Lactobacillus tejsavbaktérium törzsek
 • Kapszulánként összesen 10 milliárd élő probiotikus baktérium csíra!
 • Inulin és frukto-oligoszacharidok – prebiotikus rostok, amelyek a probiotikus baktériumok szaporodását serkentik
 • Az egészséges, kiegyensúlyozott bélflóra támogatására, helyreállítására (pl. antibiotikum-kúra idején, stressz esetén, fertőzés esetén, utazás előtt/alatt)
 • Emésztési panaszok (pl. hasmenés, székrekedés, hasfájás, puffadás, gázképződés) és krónikus emésztőrendszeri problémák (IBS, IBD) kiegészítő kezelésére
 • Az immunrendszer támogatására, fertőzések megelőzésére, kiegészítő kezelésére

A Netamin Probio10 Ultra+ kapszula több egy szimpla probiotikus készítménynél, mivel:

 1. Rendkívül sokoldalú: 10-féle probiotikus baktériumtörzs található benne, amelyek képesek megtelepedni és szaporodni a bélflórában. Ezek külön-külön és együttműködve is támogatják a bélflóra egészséges egyensúlyát.
 2. Magas a hatóanyag-tartalma: kapszulánként összesen 10 milliárd élő probiotikus baktérium csíra!
 3. Prebiotikus rostokat is tartalmaz: inulin és frukto-oligoszacharidok is találhatóak benne, amelyek kutatások alapján a probiotikus baktériumok szaporodását, aktivitását serkentik.

Milyen esetekben lehet segítségedre a Netamin Probio10 Ultra+ kapszula?

 • bélflórát romboló gyógyszeres kezelés esetén
 • antibiotikum-kúra esetén, az antibiotikum okozta hasmenés és egyéb mellékhatások ellen, a bélflóra helyreállítása érdekében, az antibiotikum ugyanis nemcsak a káros, de a hasznos baktériumok ellen is hat, így felborítja az egyensúlyt a gyomor-bélrendszerben
  (az probiotikus baktériumokat szedd az antibiotikum szedésének első napjától – legalább 2 óra teljen el az antibiotikum és a probiotikus baktériumok bevétele között –, az antibiotikum abbahagyása után pedig még legalább 2 héten át!)
 • akut és krónikus hasmenés megelőzése, kiegészítő kezelése – pl. vírusos hasmenés vagy egyéb kórokozó (baktérium, gomba, parazita) okozta hasmenés, utazási hasmenés, ételintolerancia
 • székrekedés esetén – beleértve a terhesség alatti székrekedést is
 • krónikus emésztőrendszeri betegségek esetén – pl. irritábilis bél szindróma (IBS), gyulladásos bélbetegségek (Crohn-betegség, colitis ulcerosa)
 • felfázás, húgyúti fertőzések megelőzése, kiegészítő kezelése
 • hüvelyfertőzés – bakteriális vagy gombás eredetű fertőzés esetén is
 • immunrendszer támogatása – immunerősítésben, sőt egyes kutatások szerint az allergiák megelőzésében és kiegészítő kezelésében is segíthetnek
 • krónikus stressz, szorongás, depresszió és egyéb hangulati zavarok esetén – ugyanis a tartós stressz felboríthatja a bélflóra egyensúlyát, illetve agy és a bél között bizonyítottan szoros kapcsolat áll fenn
 • súlyfelesleg esetén – a Lactobacillus és Bifidobacterium nemzetség számos törzséről azt mutatták ki, hogy segíthetik a fogyást, a hasi zsír csökkentését
 • allergiás panaszok esetén – kutatások arra utalnak, hogy a probiotikus baktériumok szezonális allergia, ételallergia- és intolerancia esetén is enyhíthetik a panaszokat, sőt még a megelőzést is segíthetik

Probiotikus baktériumok + prebiotikus rostok = bizonyítottan HATÉKONYABB kombináció!

A probiotikum kifejezést már mindenki hallotta, jól ismeri. Arról viszont már kevesebben tudnak, hogy egy újabb generációja is létezik ezeknek a készítményeknek. Ezeket szinbiotikumnak nevezi a szakirodalom: olyan készítmények, amelyek a probiotikus baktériumok mellett prebiotikus rostokat is tartalmaznak, amelyek jelentősen növelhetik a segítő baktériumok hatását. Ilyen kombinációk alkalmazása a tudományos kutatások alapján hatékonyabb, egészségünkre jótékonyabb hatású, mint önmagukban a probiotikus baktériumok szedése.

De mi az a prebiotikus rost? Hogyan segíti a probiotikus baktériumokat?

Míg a probiotikum jelentése „az életért” vagy „az élet számára”, addig a prebiotikum jelentése „élet előtti”. Ezek az elnevezések is jól mutatják a kettő közötti kapcsolatot: előbbire szüksége van az utóbbinak, hogy kifejthesse jótékony hatását. A prebiotikumok olyan rostok, amelyeket az emberi emésztőrendszer nem képes megemészteni, a vastagbélbe eljutva azonban táplálékul szolgálnak a bélrendszerben élő jótékony, azaz probiotikus baktériumok (probiotikumok) számára.

Az inulin és a frukto-oligoszacharidok (röviden FOS) vízoldékony, a bélrendszer mikroflórája által fermentálható élelmi rostok. Ezek a legszélesebb körben vizsgált prebiotikus rostfélék, melyek bizonyítottan javítják a bélflórában lévő hasznos, probiotikus baktériumok életfeltételeit, serkentik azok szaporodását és aktivitását. Számos tudományos kutatásban kimutatták, hogy mind az inulin, mind a frukto-oligoszacharidok segítenek növelni a bélben található Bifidobacteriumok és Lactobacillusok, valamint a Streptococcus thermophilus baktériumok számát is.

Barátságos baktériumok: miért van rájuk szükséged?

A „baktérium” szó hallatán sokaknak elsőre a betegségek jutnak eszébe, pedig nagyon sok hasznos baktérium is létezik, melyek jelenléte szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen. A legfrissebb kutatási eredmények alapján testünkben a baktériumok és emberi sejtek egymáshoz viszonyított aránya átlagosan 1,3:1. Számszerűleg tehát a baktériumsejtek többségben vannak a saját sejtjeinkkel szemben! Az emberi szervezet számára hasznos, élő mikroorganizmusokat, melyek velünk együtt élnek, probiotikus baktériumoknak nevezzük. Jelenlegi ismereteink szerint a gyomor- és bélrendszerünkben több mint 100 000 milliárd baktérium él, amelyek több száz nemzetség több ezer fajához tartoznak és nagyon komplex ökológiai rendszert alkotnak.

A jótékony baktériumok nélkülözhetetlen szerepet játszanak az emésztőrendszer egészséges működésében, segítik a megfelelő emésztést és bélműködést, a méregtelenítést, a K- és B-vitaminok termelését, egyes tápanyagok (pl. vas, magnézium, kalcium) felszívódását, valamint nagymértékben hozzájárulnak a bél védőgát (barrier) funkciójához, amely megakadályozza a káros anyagok (pl. kórokozók, toxinok, allergének) vérkeringésbe jutását. Emellett ha a barátságos baktériumok vannak többen, akkor szó szerint kiszorítják a betegséget okozó kórokozókat, elveszik azok életterét.

TUDTAD? Az immunsejtek 70-80 százaléka a belekben található! A bélben élő sok milliárd baktérium serkenti és szabályozza az immunrendszer működését, ezért az egészséges, gazdag és változatos (minél több baktériumtörzset tartalmazó) bélflóra ellenállóbbá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben.

A 10 leghasznosabb probiotikus baktériumtörzs komplex keveréke

A „barátságos baktériumok” rendkívül sokoldalúan szolgálják egészségünket. Casey Adams Ph.D. a probiotikumok szerepéről írt könyvében (Probiotics – Protection Against Infection) több mint 100 jótékony hatást részletez. A leggyakoribb és egyben legtöbbet tanulmányozott baktériumtörzsek a Lactobacillus és a Bifidobacterium nemzetségekbe tartoznak, a tudományos szakirodalom ezeket tartja a legfontosabb probiotikus organizmusoknak. A Netamin Probio10 Ultra+ kapszulában 2 Bifidobacterium törzs, 7 Lactobacillus törzs, valamint a szintén sokat vizsgált Streptococcus thermophilus található, a széles körű és komplex egészségvédelem érdekében:

Bifidobacterium bifidum • Bificobacterium lactis • Lactobacillus acidophilus • Lactobacillus plantarum • Lactobacillus casei • Lactobacillus paracasei • Lactobacillus reuteri • Lactobacillus gasseri • Lactobacillus rhamnosus • Streptococcus thermophilus

Miért jobb, ha többféle probiotikus baktériumot tartalmazó készítményt használunk?

Habár nagyon sok készítmény csak egy baktériumtörzset tartalmaz, tudományos kutatások szerint a széles spektrumú, vagyis többféle különböző hasznos baktériumot tartalmazó készítmények hatékonyabban és sokoldalúbban támogatják az emberi egészséget.

Tudnivalók a Netamin Probio10 Ultra+ kapszulákban található baktériumtörzsekről – a tudományos kutatások alapján

Lactobacillusok

A Lactobacillusok a gyomor-bélrendszer mellett a hüvelyben és a húgyutakban is jelen vannak. A káros baktériumokkal versenyeznek a tápanyagokért és az élettérért, tejsavat, hidrogén-peroxidot, bakteriocint és egyéb antimikrobiális anyagokat termelnek, hozzájárulnak a gyomor-bélrendszer és a hüvely optimális, savas pH-értékének fenntartásához, semlegesítik a méreganyagokat (toxinokat) és vírus- és gombaellenes tulajdonságaik is vannak. Mindezeknek köszönhetően akadályozzák a kórokozók megtelepedését, elszaporodását és segítik a leküzdésüket is.

Kutatások alapján a Lactobacillusok támogatják a bélflóra természetes egyensúlyát, segítik annak helyreállítását, segítik az egészséges emésztést és rendszeres bélmozgást, koleszterinszint csökkentő hatásuk is lehet, támogatják az immunműködést és a laktóz (tejcukor) emésztését is. Szájon át történő alkalmazásuk támogathatja a hüvelyi mikrobiom egyensúlyát, segíthet a húgyúti fertőzés, hüvelyi gombás fertőzés (Candida) és bakteriális hüvelyfertőzés megelőzésében, kiegészítő kezelésében is. Segíthetik az irritábilis bél szindróma tüneteinek enyhítését is – kiemelten a Lactobacillus acidophilus és a Lactobacillus plantarum. A laktobacillusok a gyulladásos bélbetegségek esetén is hasznosak lehetnek, kiegészítő kezelésként hozzájárulhatnak a gyulladás és a tünetek csökkentéséhez.

Bifidobacteriumok

A Bifidobacteriumok a szénhidrátok fermentálásával jelentős mennyiségű ecetsavat, valamint tejsavat és egyéb szerves savakat termelnek, csökkentik a bél pH-értékét – ennek köszönhetően a káros baktériumok és gombák nem tudnak szaporodni. Emellett, mivel a bélfalon található kötődési helyekért kiélezett verseny folyik, a Bifidobacteriumok pedig elfoglalják ezeket a helyeket, így a káros baktériumok kiszorulnak és távoznak a bélből.

Kutatások alapján a Bifidobacteriumok vírusellenes hatással is bírhatnak, támogatják az emésztést, erősítik az immunrendszert, segíthetik az emésztési panaszok enyhítését (puffadás, gázképződés, antibiotikum okozta hasmenés kezelése, megelőzése, fertőzéses hasmenés kezelése, székrekedés kezelése). Emellett kiegészítő kezelésként az irritábilis bél szindróma okozta hasi fájdalom, diszkomfort, puffadás, gázképződés és székletürítéssel kapcsolatos problémák csökkentését, valamint a gyulladásos bélbetegségek tünetmentességének fenntartását, a betegséghez kapcsolódó gyulladás csökkentését is segítheti.

Lactobacillusok, Bifidobacteriumok szerepe az optimális hangulat fenntartásában

A legfrissebb vizsgálatok arra utalnak, hogy a bél és az agy fizikailag és biokémiailag is szoros kapcsolatban van egymással – ez az úgynevezett bél-agy tengely. Számos kutatási eredmény született, amely azt mutatja, hogy a Lactobacillus és Bifidobacterium baktériumokat tartalmazó készítmények napi fogyasztása pozitív hatással lehet hangulati vagy érzelmi zavarok esetén. A probiotikus baktériumok pótlása csökkentheti a stresszt és a szorongást, enyhítheti a depresszió tüneteit és javíthatja a kognitív funkciókat (pl. memória, figyelem, koncentráció) és az alvásminőségre is kedvezően hathat.

Streptococcus thermophilus

Senkit ne tévesszen meg a név: habár a Streptococcus nemzetségbe valóban több káros baktériumtörzs is tartozik, a Streptococcus thermophilus segítő, kizárólag pozitív hatásokkal bíró és 100%-ban biztonságos törzs. Tejsavtermelő probiotikus baktérium, amely kutatások alapján javítja az emésztést, valamint elősegíti a tejben, tejtermékekben lévő laktóz emésztését, ezért segíthet enyhíteni a laktózérzékenységben szenvedők tüneteit is. Vizsgálatokban bifidobaktériumokkal és laktobacillusokkal kombinálva hatásosnak bizonyult a hasmenés és székrekedés elleni küzdelemben is, az irritábilis bél szindróma tüneteinek (hasfájás, puffadás, hasi diszkomfort, hasmenés) enyhítésében, cukorbetegeknél segítette a vércukorszint-kontrollt és csökkentette az inzulinrezisztenciát, pozitív hatással volt a koleszterinszintre és a vérnyomásra is.

Hatóanyag-tartalom:

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (1 kapszula)
Probiotikus baktériumok:
Lactobacillus acidophilus 2 milliárd CFU*
Lactobacillus plantarum 2 milliárd CFU*
Bifidobacterium lactis 1,4 milliárd CFU*
Lactobacillus casei 1 milliárd CFU*
Lactobacillus paracasei 1 milliárd CFU*
Bifidobacterium bifidum 1 milliárd CFU*
Lactobacillus rhamnosus 1 milliárd CFU*
Lactobacillus gasseri 0,2 milliárd CFU*
Lactobacillus reuteri 0,2 milliárd CFU*
Streptococcus thermophilus 0,2 milliárd CFU*
Prebiotikus rostok:
Inulin 50 mg
FOS (frukto-oligoszacharidok) 25 mg

*= CFU: telepképző egység

Összetevők:

Tömegnövelő szerek (előzselatinizált keményítő, burgonyakeményítő), hidroxipropil-metil-cellulóz (kapszula), prebiotikus rostok (inulin,  frukto-oligoszacharidok), probiotikus baktériumok (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus casei,  Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus reuteri, Streptococcus thermophilus), csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói).

Adagolás:

Napi 1 kapszula szedése javasolt bő folyadékfogyasztással.

Kiszerelés: 30 db.

Fontos figyelmeztetések:

– Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
– Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
– Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
– Gyermekek elől elzárva tartandó!
– Szobahőmérsékleten, száraz helyen, fénytől védve tárolandó!
– Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

Vonalkód (EAN): 5999861951499

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Netamin Probio10 Ultra+ kapszula (30x)
Netamin Probio10 Ultra+ kapszula (30x)
2 989 Ft