EP Phyteneo Otic Solution fülspray / fülcsepp (10ml)

Phyteneo Otic Solution fülspray / fülcsepp (10ml)

3 519 Ft

A Phyteneo Otic Solution fülspray / fülcsepp (orvostechnikai eszköz) a külső hallójáratok problémáitól szenvedő betegek esetében a külső hallójáratok megbetegedéseinek megelőzésére, valamint a megkeményedett fülzsírdugó (cerumen) eltávolítására szolgáló készítmény.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 3 519 Ft / db.
2 darab 3 449 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 3 343 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 243672 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 351.9 Ft/ml | 2 db. vásárlása esetén 344.9 Ft/ml | 3 vagy több db. vásárlása esetén 334.3 Ft/ml
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2770.9 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2715.7 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2632.3 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Phyteneo Otic Solution fülspray / fülcsepp (orvostechnikai eszköz) a külső hallójáratok problémáitól szenvedő betegek esetében a külső hallójáratok megbetegedéseinek megelőzésére, valamint a megkeményedett fülzsírdugó (cerumen) eltávolítására szolgáló készítmény. Hatását mechanikus fül öblítéssel, a fülzsír megpuhításával és feloldásával fejti ki, eközben hidratáló és lágyító hatású is, továbbá fizikai-kémiai hatása révén eltávolítja a vizet, a port és a szennyeződést a hallójáratokból. Az Otic Solution jótékony hatással bír a külső hallójárat bőrfelületének megújulására.

Jellemzés:

Az Otic Solution otologikum fülcsepp oldat formájában. Enyhén sárgás, olajszerű folyadék cseppentő pipettával ellátott üvegben. A gyógykészítmény glicerin és butilén-glikol puhító hatású keveréke, amely képes lágyabbá tenni, majd feloldani a megkeményedett fülváladékot. További hatóanyagokat tartalmazó segédösszetevők keverékeként is szolgálnak. Hozzájárul a bakteriális fertőzések terjedését gátló környezet kialakításához.

A készítmény az alábbi hatóanyagokat tartalmazza:

Cholin salicylate 80% – a termékben felhasznált menyisége 17,4% (w/w). Gyulladásgátló hatása kiegészíti a keszítmény hatását, ha a megkeményedett cerumen, szennyeződések, illetve ezek mechanikus eltávolítása a hallójárat bőrének irritálásával jár.

Herbarum extractum – ex Calendulae flos cum calyce, Verbasci flos et Hyperici herba gyógynövények keverékének etanolos kivonata (orvosi körömvirág virágzata, ökörfarkkóró virágzata és orbáncfű levele). Mennyisége a termékben 8,2% (w/w). Segíti a bőr regenerálódását és serkenti öntisztító képességét.

Thymol – Mennyisége a termékben 0,1% (w/w). Ez tiszta izopropil-5-metilfenol anyag. A thymolnak antibakteriális hatása van. Különösen abban az esetben javítja a keszítmény hatékonyságát, ha a hallójáratban leülepedett vízmaradék mikrobiális fertőzéssel fenyegető környezetet képez.

Levandulaolaj – antibakteriális hatású és a készítménynek kellemes illatot kölcsönöz.

Javallat:

Ez a készítmény a külső hallójárati szennyeződések eltávolítását szolgálja, illetve meggátolja a külső hallójárat gyulladását és a bakteriális fertőzések keletkezését vagy terjedését, amennyiben a füldob nincs megsérülve.

Ellenjavanlat:

Túlérzékenység a gyógyszer bármelyik összetevőjére, illetve, ha a dobhártya fertőzés vagy sérülés miatt károsodott (lyukas dobhártya)

Összetétel:

Glycerin, Butylene Glycol, Cholin Salicylate, Alcohol, Lavandula Angustifolia Oil, Herbarum extractum ex Calendulae flos cum calyce, Verbasci flos et Hyperici herba, Thymolum.

Hatóanyag-tartalom: 1 g készítményben:

 • Cholin salicylate 80 % 174 mg
 • Herbarum extraktum: 82 mg (ennek alapanyaga a Calendulae flos: 5,25 mg, Hyperici herba: 3,53 mg a Verbasci flos: 3,53 mg)
 • Thymol: 1 mg.

Kölcsönhatások:

Nem ismeretesek semmiféle kölcsönhatások.

Nem kívánatos mellékhatások:

Kivételes esetben előfordulhat a helyi reakciók kockázata allergia, a hallójárat ingerlése vagy kivörösödése formájában.

Adagolás és alkalmazás módja:

Ha a külső hallójáratba szennyeződés (víz, por) hatolt be, illetve ha a hallójárat átjárhatóságát, illetve feltételeket teremthet a mikroorganizmusok szaporodásának és terjedésének, amelyek
gyulladásokat – és további, egészségügyi problémákat okozhatnak. A tartalék aplikátor kiszerelésben a csomagolás része a mechanikus porlasztó (permet) is. A termék igény szerint alkalmazható pipettával vagy mechanikus porlasztóval. A külső hallójáratba a cseppentő segítségével cseppentsen be 2-3 cseppet. Általában naponta mindkét fülbe 2x – 4x alkalmazható. Használatát megelőzően az oldatot testhőmérsékletűre (36-37 °C) melegítse fel, pl. a tenyerében. A készítmény használata után a fültisztítással várjon legalább 10 percig. Ha inkább a mechanikus porlasztót szeretné használni, vegye ki a védő csomagolásból és csavarja erősen az üvegre a pipetta kupak helyett. Nyomja meg többször a folyadék felszívásához. A porlasztó végét helyezze a külső hallójárat kimenetelébe és nyomja meg 2-3-szor. Ha a fülét mechanikusan tisztítja, a vattapálcikát óvatosan használja, mivel lehet, hogy az eldugult fülváladék csak nehezen hozzáférhető, és még mélyebbre benyomódhat a hallójáratba. Ne használja folyamatosan 5 napnál hosszabb ideig.

Kiszerelés: 10 ml

Figyelmeztetés:

 • Ne használja a keszítményt, ha a dobhártya sérült.
 • A véletlenszerű lenyelés esetén igyon bő mennyiségű vizet, és forduljon orvoshoz.
 • Szembe jutás esetén a szemet folyó vízzel öblítse ki.

Tárolás:

A készítmény gyermekektől elzárva tartandó! Az eredeti csomagolásában  tárolandó. Használata után alaposan zárja le, és függőleges helyzetben tárolja.

Óvintézkedés:

 • Ne használja a terméket, ha allergiás vagy túlérzékeny bármely összetevőjére.
 • Bármiféle nem kívánatos tünet esetén forduljon kezelőorvosához.
 • Ha az alkalmazást mechanikus porlasztó segítségével választja, akkor az eltávolított pipettát dobja ki.
 • Terhesség vagy szoptatás, illetve 3 évnél kisebb gyermekek esetében a termék használatáról konzultáljon szakorvosával.
 • A 15 éven aluli gyermekek a készítményt csak a felnőtt felügyelete mellett használják.
 • A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Phyteneo Otic Solution fülspray / fülcsepp (10ml)
Phyteneo Otic Solution fülspray / fülcsepp (10ml)
3 519 Ft