EP Szuper ár! Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta (24x)

Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta (24x)

3 639 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 4 559 Ft
Megtakarítás: 920 Ft

A Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta helyi tüneti kezelésre javasolt a szájüreg és a torok fájdalmának és irritációjának csillapítására, akut torokfájás esetén, felnőtteknél és 6 évesnél idősebb gyermekeknél.

Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 284639 ÁFA: 5%
Egységár: 151.6 Ft/db. Nettó ár: 3465.8 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta benzidamin-hidroklorid hatóanyagot tartalmaz. A hatóanyag a szopogató tabletta azon összetevője, amely a szükséges gyógyhatást biztosítja.

A Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta helyi tüneti kezelésre javasolt a szájüreg és a torok fájdalmának és irritációjának csillapítására, akut torokfájás esetén, felnőtteknél és 6 évesnél idősebb gyermekeknél. Kemoterápiát vagy sugárterápiát követően, másodlagosan kialakuló szájnyálkahártya-panaszok esetén is alkalmazható.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-23137/01

Gyártó: Goodwill Pharma Kft.

Vonalkód (EAN): 5999881268102

Betegtájékoztató

Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta
benzidamin-hidroklorid

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.
– Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
– További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
– Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
– Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tablettát?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tablettát tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta benzidamin-hidroklorid hatóanyagot tartalmaz. A hatóanyag a szopogató tabletta azon összetevője, amely a szükséges gyógyhatást biztosítja.

A Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta helyi tüneti kezelésre javasolt a szájüreg és a torok fájdalmának és irritációjának csillapítására, akut torokfájás esetén, felnőtteknél és 6 évesnél idősebb gyermekeknél. Kemoterápiát vagy sugárterápiát követően, másodlagosan kialakuló szájnyálkahártya-panaszok esetén is alkalmazható.

2. Tudnivalók a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tablettát:
– ha allergiás a benzidamin-hidrokloridra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével,
– ha a fenilketonuria nevű betegségben szenved,
– ha asztmás,
– ha allergiás acetilszalicilsavra vagy más olyan gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítóra, amely az ún. nem-szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok) közé tartozik.
Ha a szopogató tabletta alkalmazása után a száj- vagy torokfájdalom nem enyhül vagy esetleg még súlyosabbá válik 7 napon belül, illetve ha belázasodik vagy más szokatlan tünetet észlel; ebben az esetben kérdezze meg kezelőorvosát vagy fogorvosát.

Egyéb gyógyszerek és a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható gyógyszereket is.

A Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta egyidejű alkalmazása étellel és itallal
Az étel és az ital nem befolyásolja a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta alkalmazását.

Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, aki majd eldönti, hogy szabad-e alkalmaznia a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tablettát.

A benzidamin terhes és szoptató nőknél történő alkalmazása tekintetében nem áll rendelkezésre megfelelő információ. Nem ismert, hogy a hatóanyag kiválasztódik-e az anyatejbe. Nem ismert a humán alkalmazás során fellépő lehetséges kockázat mértéke.
A készítmény alkalmazása nem javasolt terhesség és szoptatás esetében.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nem ismert, hogy a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta befolyásolná a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

A Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta izomaltot, aszpartámot, Ponceau 4R színezéket, borsosmentaolajat (D-limonént), citrált és citronellolt tartalmazó illatanyagot tartalmaz.
A D-limonén, a citrál és a citronellol allergiás reakciót okozhat.

Ez a gyógyszer izomaltot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer 3,4 mg aszpartámot tartalmaz szopogató tablettánként. Az aszpartám egy fenilalanin-forrás. Ártalmas lehet, ha Ön a fenilketonuriának nevezett ritka genetikai rendellenességben szenved, amely során a fenilalanin felhalmozódik, mert a szervezet nem tudja megfelelően eltávolítani.

Ez a gyógyszer Ponceau 4R színezéket tartalmaz, mely allergiás reakciókat okozhat.

3. Hogyan kell alkalmazni a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tablettát?

A gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, illetve a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja:
Felnőtteknek és 6 évesnél idősebb gyermekeknek naponta 3 alkalommal 1 tabletta elszopogatása javasolt a fájdalom csillapítására. Naponta legfeljebb 3 tablettát alkalmazzon.

Ne alkalmazza a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tablettát 7 napnál hosszabb ideig. Ha 7 nap elteltével még mindig tünetei vannak, vagy ha magas láza alakult ki, forduljon orvoshoz.
Sugárterápiát követően másodlagosan kialakuló elváltozások (radiomukozitisz) esetén a kezelés szokásos időtartama 3-5 hét.

Alkalmazása gyermekeknél
6 és 11 éves gyermekek kizárólag felnőtt felügyelete mellett alkalmazhatják a gyógyszert.
A gyógyszerforma miatt a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem alkalmazható.

A száj és a garat nyálkahártyáján történő (orofaringeális) alkalmazásra.
Szopogassa a tablettát mindaddig, amíg lassan feloldódik a szájüregben.
Ne nyelje le és ne rágja össze a készítményt.

Ha az előírtnál több Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tablettát alkalmazott
Ha véletlenül túl sok szopogató tablettát alkalmazott, azonnal kérjen segítséget gyógyszerészétől, kezelőorvosától vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályától. Mindig vigye magával a gyógyszer csomagolóanyagait is, függetlenül attól, hogy maradt-e még bennük szopogató tabletta.
Gyermekek esetében számoltak be a túladagolás nagyon ritkán kialakuló tüneteiről, amelyek a következők: izgatottság, görcsrohamok, izzadás, koordinálatlan mozgás, reszketés és hányás. Ezek a tünetek az egy szopogató tablettában található benzidamin mennyiségét körülbelül 100-szorosan meghaladó mennyiségű benzidamin alkalmazásakor jelentkeztek.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A további lehetséges mellékhatások:

Nem gyakori mellékhatások (100 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet):
– Fényérzékenység (kiütést vagy napégést eredményez)

Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet):
Égő érzés a szájnyálkahártyán vagy szájszárazság. Ha ezt tapasztalja, kortyolgasson el egy pohár vizet, hogy csökkentse ezt az érzetet.

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet):
– A száj vagy a torok és a nyálkahártyák hirtelen kialakuló duzzanata (angioödéma)
– Nehézlégzés (gégegörcs)

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
– Allergiás reakció, kiütés vagy viszketés, különösen, ha a teljes testre kiterjed (túlérzékenységi reakció)
– Érzéscsökkenés a szájnyálkahártyán (orális hipoesztézia)
– Súlyos, potenciálisan életveszélyes allergiás reakció (anafilaxiás sokk), melynek jele lehet többek között a nehézlégzés, mellkasi fájdalom vagy mellkasi szorító érzés, és/vagy szédülés/ájulás, súlyos bőrviszketés, vagy kiemelkedő bőrhólyagok, az arc, ajkak, nyelv és/vagy torok duzzanata.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta?
– A készítmény hatóanyaga a benzidamin-hidroklorid. Egy szopogató tabletta 3 mg benzidamin-hidrokloridot tartalmaz.
– Egyéb összetevők: izomalt, citromsav-monohidrát, aszpartám, kinolinsárga, méz ízanyag, narancs ízanyag, borsosmentaolaj, Ponceau 4R.

Milyen a Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
A Lolisept 3 mg narancs-méz ízű szopogató tabletta sárga színű, kerek szopogató tabletta, amely PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban kerül forgalomba.
Csomagolási egységenként 24 szopogató tablettát tartalmaz.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Goodwill Pharma Kft.
6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.

Gyártó:
Lozy’s Pharmaceuticals S.L.
Campus Empresarial
31795 Lekaroz (Navarra)
Spanyolország

OGYI-T-23137/02 24 ×

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. április.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba