Termékleírás
A Vitaking Aszkorbinsav C-vitamin por (étrend-kiegészítő készítmény) egyszerűen elkeverhető teában (ne forróban), vagy akár limonádé is készíthető belőle.
A C-vitamint legtisztább és egyben legolcsóbb formában aszkorbinsav porral lehet pótolni. Az aszkorbinsav por egy nagyon gazdaságos, por alapú, tiszta C-vitamin forrás. Fél mokkáskanál körülbelül 1000mg C-vitamin.
Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot.
A C-vitamin vízben oldódó. Egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. Az aszkorbinsav por (ascorbin acid) egy nagyon jól felszívódó C-vitamin forrás.
A C-vitamin hozzájárul:
- az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően,
- a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz,
- az idegrendszer normál működéséhez,
- a normál pszichológiai funkció fenntartásához,
- az immunrendszer normál működéséhez,
- a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez,
- a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez,
- az E-vitamin redukált formájának regenerálásához,
- fokozza a vas felszívódását.
A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az alábbi funkciókhoz:
- az erek normál állapotának, működésének fenntartásához,
- a normál csontozat fenntartásához,
- a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához,
- a fogíny normál állapotának fenntartásához,
- a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához,
- a fogak normál állapotának fenntartásához.
A téli időszakban semmiképpen nem elhanyagolható a megfelelő étkezés és az optimális mennyiségű C-vitamin fogyasztás.
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Ekkor azonosította a C-vitaminnal. Mára a C-vitamin a legismertebb és legtöbbet használt vitamin.
Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat.
Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)
C-vitamin = L-aszkorbinsav, ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.
Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.
Hatóanyag-tartalom: 1 adag (fél mokkáskanál) tartalma:
- C-vitamin (aszkorbinsav) – 1000mg (1250% NRV*)
NRV* – felnőttek számára javasolt napi bevitel %-ban
Adagolás:
Fél mokkáskanál (hozzávetőlegesen 1000mg) vízben, vagy teában feloldva.
Kiszerelés: 160 g
Fontos figyelmeztetések:
– Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
– Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
– Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
– Gyermekek elől elzárva tartandó!
– Szobahőmérsékleten, száraz helyen, fénytől védve tárolandó!
– Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
Gyártó: Vitaking Kft.
Vonalkód (EAN): 5999571382514
Vélemények
Még nincsenek értékelések.