Dr. Chen Anti-Stressz+ cseppek (200ml)

Dr. Chen Anti-Stressz+ cseppek (200ml)

2 669 Ft

A Dr. Chen Anti-Stressz+ cseppek (étrend-kiegészítő készítmény) a stresszel járó mindennapok ellensúlyozásához fontos lelki nyugalmat; az idegrendszer normál működését támogató gyógynövény-kivonatokat és vitaminokat tartalmaz folyékony formában.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 2 669 Ft / db.
2 darab 2 616 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 2 536 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 241704 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 13.3 Ft/ml | 2 db. vásárlása esetén 13.1 Ft/ml | 3 vagy több db. vásárlása esetén 12.7 Ft/ml
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2101.6 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2059.8 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1996.8 Ft
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Dr. Chen Anti-Stressz+ cseppek (étrend-kiegészítő készítmény) a stresszel járó mindennapok ellensúlyozásához fontos lelki nyugalmat; az idegrendszer normál működését támogató gyógynövény-kivonatokat és vitaminokat tartalmaz folyékony formában.

  • Az édesgyökér-kivonat támogatja az idegrendszer normál működését, a lelki nyugalom fenntartását és a mentális egészség megőrzését.
  • A komlóvirág-kivonat (Humulus lupulus) nyugtató hatással van az idegrendszerre, támogatja a jó minőségű alvást.
  • A citromfűlevél-kivonat (Melissa officinalis) segít fenntartani a pozitív hangulatot, támogatja a relaxációt.
  • A B1-, B2- és B6-vitaminok hozzájárulnak az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. A B1- és B6-vitaminok a normál pszichológiai funkció fenntartását.

Mi az az Édesgyökér?

Az édesgyökér, latin nevén Glycyrrhiza glabra, a népi gyógyászatban cukorkóróként is ismert gyógynövény, amely a Hagyományos Kínai Orvoslában évezredek óta képezi egyes gyógynövény receptúrák részét. Izesítőként, édesítőként való használata mellett, gyökerének hatóanyagai  révén, triterpén szaponinok, glicirrhizin, flavonoidok, szteroidvegyületek, kumarin egészségre gyakorolt jótékony hatásai is figyelemre méltóak.

Az édesgyökér többek között hozzájárul a gyomor és a vékonybél nyálkahártyájának normál működéséhez, ezáltal támogatva a sav- és refluxmentes egészségi állapotot. Segít fenntartani az emésztőrendszer egyensúlyát és komfortját, támogatja és elősegíti az emésztést.  Jótékonyan hat az idegrendszer egészségére, valamint hozzájárul az immunrendszer és a légzőrendszer egészséges működéséhez.

Mi az a Citromfű?

A citromfű, latin nevén Melissa officinalis egy kellemes, citromra emlékeztető illatú, évelő gyógynövény. Hatásait nem csak a Hagyományos Kínai Orvoslásban, hanem az európai népi gyógyászatban is régen felismerték. Minderre bizonyíték a magyar népies megnevezése: orvosi citromfű. Közismert nyugtató hatásáról. Ajánlott a relaxáció, a pihentető alvás, a mentális és fizikai jóllét támogatásához. Sokoldalú gyógynövényként számos egyéb területen is támogathatja a szervezetet.

Mi az a Komló?

A közönséges komló egy a rózsavirágúak rendjébe, ezen belül a kenderfélék családjába tartozó növényfaj. Kétlaki, évelő, lágyszárú kúszónövény, amelynek kifejlet példányai a 10 métert is elérhetik. A komló viszonylag hosszú életű, 20 évet is elélhet.
Érdekesség, hogy már az I. századból találunk a komlót leíró említéseket. Akkoriban a népszerű kerti növényt piacokon árulták és zsenge hajtásait úgy fogyasztották, mint a spárgát. A sörfőzésben való felhasználása az ízesítő és tartósító tulajdonságainak köszönhetően a VIII. századra Európa legtöbb országában elterjedt. Az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatása is régóta ismert a hagyományos gyógyászatban. III. György például szárított komlótobozokkal megtöltött párnát használt.

A komló hatóanyagai: A drog 15%-22% csekély keserűértékű anyagot tartalmaz, humulon- és lupulonszármazék főkomponensekkel, valamint 0,2-0,8% illóolajat humulén, kariofillén, farnezén és mircén főbb összetevőkkel.

Mi az a B1-vitamin?

A B1-vitamin, más nevein tiamin vagy aneurin egy színtelen, vízben jól oldódó, hőre érzékeny, kristályos vegyület. Hivatalos gyógyszerkönyvi neve: Tiamin-hidroklorid (Thiamini hydrochloridum). A thio- előteg ként jelent, mivel bonyolult molekulájában egy kénatom is található. A B1-vitamin számos alapvető funkciót támogat szervezetünkben.

A felnőttek számára ajánlott napi beviteli mennyisége 1,1 mg. A várandósok és szoptatós édesanyák esetében ez az érték 1,4 mg-ra emelkedik. Hivatalos NRV (Nutrienst reference values – napi beviteli referenciaérték felnőttek számára): 1,1 mg

Mi az a B2-vitamin?

A B2-vitamin, másik nevén riboflavin egy vízben oldódó, könnyen felszívódó anyag. A riboflavin név a ribóz és a latin flavus = sárga szó összetételéből származik. A szervezetben betöltött szerepe sokrétű. Idegrendszerre gyakorolt hatása mellett például részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul a vörösvérsejtek normál állapotának fenntartásához, a vas-anyagcseréhez, vagy a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A B2-vitamint a szervezet nem képes raktározni, a bevitt felesleg a vizelettel kiürül. Hiánya változatos tüneteket okozhat, amelyeket jobb elkerülni.

Javasolt napi beviteli mennyisége életkortól függetlenül 0,15 mg/1000 kJ, de időskorban sajnos a B2-vitamin hasznosulása is romlik, ezért itt a megkötés az, hogy nem lehet kevesebb a napi bevitel 1,2 mg-nál. Hivatalos NRV (Nutrienst reference values – napi beviteli referenciaérték felnőttek számára): 1,4 mg

Mi az a B6-vitamin?

A B6-vitamin egy vízben oldodó vitamin, amelynek aktív formáka a PLP, vagyis piridoxál-foszfát. Nevét a piridinhez hasonló felépítése miatt kapta. Három eltérő kémiai alakban létezik: piridoxin, piridoxál és piridoxamin.

A B6-vitamin a szerevezet számos fontos folyamatában részt vesz. Hozzájárul az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, valamint a normál pszichológiai funkciók fenntartásához, a fársatság és kifáradás csökkentéséhez. Ezek mellett részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogénanyagcserében, a normál vörösvérsejt képződésben. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Javasol napi bevitele: A B6-vitamin szükséglete elsősorban a fehérjebeviteltől függ. 100 gramm fehérje mellé 1,5-1,7 mg B6-vitamint javasolnak. Érdekessége, hogy szinte száz százalékosan felszívódik a bélrendszerből. Hivatalos NRV (Nutrienst reference values – napi beviteli referenciaérték felnőttek számára): 1,4 mg

Hatóanyag-tartalom:

Aktív anyagok napi adagra 2 kupaknyi folyadék
citromfűlevél-kivonat 1,4 g
komlóvirág-kivonat 1,12 g
édesgyökér-kivonat 2,2 g
jujuba gyümölcskivonat 5 g
pirított árpakivonat 0,6 g
B1-vitamin 4 mg (NRV 364%)
B6-vitamin 4 mg (NRV 286%)
B2-vitamin 2 mg (NRV 143%)
Foszfor 117,6 mg (NRV 16,8%)

NRV = napi beviteli referenciaérték felnőttek számára

Összetevők:

Szacharóz, tisztított víz, jujuba gyümölcskivonat, édesgyökér-kivonat (Glycyrrhiza glabra), citromfűlevél-kivonat (Melissa officinalis), komlóvirág-kivonat (Humulus lupulus), kalcium-glicerofoszfát (foszfor), pirított árpakivonat, nátrium-benzoát (tartósítószer), tiamin-hidroklorid (B1-vitamin), piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin), riboflavin (B2-vitamin).

Adagolás:

Naponta 2×1 kupaknyi folyadék fogyasztása javasolt 1-2 dl forralt, langyosra hűtött víz kíséretében, reggeli előtt és este, lefekvés előtt.

Kiszerelés: 200 ml

Fontos figyelmeztetések:

– Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
– Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
– Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
– Gyermekek elől elzárva tartandó!
– Szobahőmérsékleten, száraz helyen, fénytől védve tárolandó!
– Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

Gyártó: Oriental Herbs Kft.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Dr. Chen Anti-Stressz+ cseppek (200ml)
Dr. Chen Anti-Stressz+ cseppek (200ml)
2 669 Ft