EP Wellmed Easy Touch GU vércukorszint- és húgysavszintmérő készülék (1x)

Wellmed Easy Touch GU vércukorszint- és húgysavszintmérő készülék (1x)

8 439 Ft

A Wellmed Easy Touch GU vércukorszint- és húgysavszintmérő készülék kétfunkciós ellenőrző rendszer, tökéletesen alkalmas otthoni használatra. Ujjbegyből vett, friss kapilláris vérből mér, elektróda alapú bio szenzoros technikával működik.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 8 439 Ft / db.
2 darab 8 270 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 8 017 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 881026 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 8439 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 8270 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 8017 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 6644.9 Ft | 2 db. vásárlása esetén 6511.8 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 6312.6 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

Wellmed Easy Touch GU vércukorszint- és húgysavszintmérő készülék kétfunkciós ellenőrző rendszer, tökéletesen alkalmas könnyű kezelhetősége miatt otthoni használatra. Ujjbegyből vett, friss kapilláris vérből mér, elektróda alapú bio szenzoros technikával működik.

További jellemzők:

– A vércukorszint eredményt 10 másodperc, a húgysav szint eredményét 20 másodperc alatt kimutatja.
– A vércukormérő, húgysav szint mérő készüléket a hozzá tartozó tesztcsíkkal lehet csak használni.
– Két mértékegységben (mmol/l, mg/dl) képes megadni az eredményt, nagyon könnyen kiválasztható a kívánt mértékegység. Magyarországon a mmol/l egység használatos.
– A vérminta mennyisége vércukormérés és húgysav mérés esetében is 4 mikroliter.

A Wellmed Easy Touch GU vércukorszint- és húgysavszintmérő készülék csomagjának tartalma:

  • 1 db vércukormérő, húgysav mérő készülék,
  • 1 db vérvételi eszköz,
  • 25 db vérvételi lándzsa,
  • 10 db vércukorszint mérő tesztcsík,
  • 10 db húgysav szint mérő tesztcsík

A magas vércukor szint következményeiről:

A magas vércukorszint, hasonlóan a magas vérnyomáshoz, általában nem okoz tüneteket. Azonban a szövődmények, melyek csak hosszú évek múlva jelentkeznek, drámaiak lehetnek. A cukorbetegség esetében elsősorban a vékony erek károsodnak, a látás, a veseműködés, a szív, az agy és a végtagok kerülnek veszélybe. A rendszeres vércukorszint mérés, akár otthoni vércukormérők segítségével a mai életmód és táplálkozási szokások mellett szinte kötelező. Az időben felismert, és még kismértékű probléma sokkal könnyebben kezelhető. Ezért fontos a rendszeres önellenőrzés, vércukormérő használata otthon is.

Kinek ajánlott a rendszeres vércukormérés?

Az inzulinra szoruló cukorbetegek számára elkerülhetetlen a napi, akár többszöri vércukormérés, a vércukormérők használata, ugyanis így ellenőrizhetik a terápia hatékonyságát, követhetik vércukor értékeikalakulását. A nem inzulinnal kezeltek is egyre többször ellenőrzik állapotukat otthon vércukormérők segítségével, ugyanis így rendszeresen, pontosan, személyükre érvényesen megismerhetik az egyes ételek vércukorszint emelő hatását, s ami különösen fontos, mindig biztonságban érezhetik magukat. A cukorbetegség kialakulására hajlamosító tényezők örökletes hajlam, elhízás, mozgáshiány fennállása esetén ajánlott a rendszeres vércukor ellenőrzés, akár otthon is vércukor mérő készülékekkel.

A gyakori vércukor mérés és megfelelő terápia segítségével a cukorbetegség szövődményeinek kockázata csökkenthető! Egy vércukor mérés alapján nem lehet betegséget megállapítani, vagy kizárni! Ezért hangsúlyozzuk a vércukormérő készülékek fontosságát minden háztartásban. A cukorbetegség megfelelő terápia nélkül olyan súlyos szövődményekkel járhat, mint a szívinfarktus, a látásromlás, a vese-elégtelenség, agyvérzés, szexuális zavarok vagy végtagvesztés.

Miért fontos ellenőrizni a húgysav szintet?

A húgysav a vesékben kiválasztódik és a vizelettel ürül. A magas húgysav szint esetén a húgysav az ízületekben kikristályosodva rakódik le. A húgysav kristályok gyulladásos reakciót váltanak ki, ez a köszvény. A húgysav mérés fontos lehet a megelőzésben.

A köszvény az anyagcsere zavarából adódó betegség. Köszvény esetén megnövekszik a vér húgysav tartalma és húgysav sók rakódnak le a különböző szövetekben, elsősorban az ízületekben. Rohamokban is jelentkezhet, leginkább a nagylábujjon keletkező gyulladás formájában, de más ízületben is előfordul. A köszvény igen fájdalmas ízületi gyulladás, amelyet nátrium-urát kristályok lerakódása okoz. Ezek a húgysav kristályok azért gyűlnek fel az ízületekben, mert a vérben a húgysav szintje magasabb a szokásosnál. A köszvény kifejlődésében az öröklésnek és a helytelen életmódnak, a túlzottan bőséges, fehérjében gazdag táplálkozásnak és az alkoholfogyasztásnak is van szerepe. A húgysav szintje akkor lesz rendellenesen magas, ha a vesék nem tudnak elegendő húgysav mennyiséget eltávolítani a vizelettel.

A köszvény kialakulását, a húgysav szint megnövekedését ellenőrizni tudjuk, így kordában tarthatjuk rendszeres húgysav mérés segítségével, a vércukormérő és húgysavmérő készülékekkel.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Wellmed Easy Touch GU vércukorszint- és húgysavszintmérő készülék (1x)
Wellmed Easy Touch GU vércukorszint- és húgysavszintmérő készülék (1x)
8 439 Ft