EP Szuper ár! Vizol S 0,21% szemcsepp enyhe szemszárazságra (10ml)

Vizol S 0,21% szemcsepp enyhe szemszárazságra (10ml)

3 259 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 3 475 Ft
Megtakarítás: 216 Ft

A Vizol S szemcseppek (orvostechnikai eszköz) védik, nedvesítik és síkosítják a szemfelszínt, így gyorsan enyhítik a kellemetlen tüneteket. Ezáltal megelőzhetők a szemszárazsággal járó szövődmények is.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 3 259 Ft / db.
2 darab 3 194 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 3 096 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 641397 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 325.9 Ft/ml | 2 db. vásárlása esetén 319.4 Ft/ml | 3 vagy több db. vásárlása esetén 309.6 Ft/ml
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2566.1 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2515 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2437.8 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Vizol S szemcseppek (orvostechnikai eszköz) kétféle hatáserősségben kaphatók: 0,21% vagy 0,4% nátrium-hialuronát tartalommal. A Vizol S 0,21% oldatos szemcsepp enyhe szemszárazság, míg a Vizol S 0,4% oldatos szemcsepp súlyos szemszárazság esetén javasolt. A Vizol S szemcseppek védik, nedvesítik és síkosítják a szemfelszínt, így gyorsan enyhítik a kellemetlen tüneteket. Ezáltal megelőzhetők a szemszárazsággal járó szövődmények is.

A szemszárazság kiváltó okai lehetnek:

 • könnyhiány vagy a könny túlzott mértékű párolgása miatt kialakuló könnyfilm-felszakadás, amely a szemfelszín károsodását és egyéb kellemetlen tüneteket okoz
 • környezeti hatások (központi fűtés, légkondicionáló, fénycsöves világítás, füst, szél)
 • gyakori, hosszantartó számítógép-használat, televíziónézés
 • dekongesztáns szemcseppek használata,
 • élekor (becslések szerint a 65 év felettiek 75%-a szenved száraz szem szindrómában)
 • kontaktlencse viselés,
 • sebészeti beavatkozások vagy a szem sérülése
 • a nőket érintő hormonális változások (terhesség, szoptatás, menstruáció vagy menopauza alatt)
 • gyógyszerhasználat (pl. antidepresszánsok vérnyomáscsökkentők, fogamzásgátlók)
 • bizonyos betegségek (pl. reuma, cukorbetegség, asztma, pajzsmirigy betegség, glaukóma)

Hogyan hatnak a Vizol S szemcseppek?

A nátrium-hialuronát az emberi szem nélkülözhetetlen alkotóeleme. Különleges tulajdonságai révén növeli a könnyfilm stabilitását, és megakadályozza a könny idő előtti kipárolgását. A Vizol S szemcseppek magas koncentrációban tartalmaznak nátrium-hialuronátot. A nátrium-hialuronát minden egyes pislogáskor stabil védőréteget képez a szem felszínén, gyorsan enyhítve a szemszárazság kellemetlen tüneteit, mint az idegentest-érzés, homokszem-érzés, viszketés, kivörösödés, égő érzés, könnyezés és fényérzékenység.

A Vizol S 0,4% oldatos szemcsepp kiemelkedő viszkozitással rendelkezik. Mivel a nátrium-hialuronát hatóanyagot hosszabb ideig tartja a szem felszínén, biztosítja a szem hosszantartó nedvesítését és fokozott védelmét, súlyos szemszárazság esetén is.

Javasolt alkalmazás

A Vizol S szemcseppek a szemszárazság mértékétől függően egész nap, szükség szerint alkalmazhatók. Cseppentsen 1-2 cseppet a szemébe, majd pislogjon párat, így az oldat egyenletesen eloszlik a szem felszínén. Használat előtt távolítsa el a védőkupakot, majd használat után helyezze vissza. A Vizol S 0,4% oldatos szemcsepp alkalmazásakor, közvetlenül a cseppentést követően előfordulhat nagyon rövid ideig tartó homályos látás. A Vizol S 0,21% oldatos szemcsepp kontaktlencse viselése esetén is alkalmazható. A Vizol S 0,4% oldatos szemcsepp alkalmazásakor a kontaktlencsét a becseppentés előtt ki kell venni, és csak 15 perc múlva szabad visszahelyezni.

A Vizol S szemcseppek – a kezelőorvossal való konzultációt követően – alkalmazhatók szemsebészeti kezelések után is, valamint olyan típusú szemszárazság esetén, melyet egyes gyulladásgátló készítmények alkalmazása vált ki. A Vizol S szemcseppek nem tartalmaznak tartósítószert, így hosszútávon is biztonságos a használatuk. A speciális szűrőt tartalmazó csepegtető technológiának köszönhetően a folyadék a felbontást követően is steril marad.

Összetevők:

Mindkét hatáserősségű készítmény a következő összetevőket tartalmazza: nátrium-klorid, nátrium-dihidrogén -foszfát, dehidratált nátrium-hidrogén-foszfát, nátrium-hialuronát, tisztított víz.

Fontos figyelmeztetések:

 • Ne használja a készítményt, ha túlérzékeny annak bármely összetevőjére.
 • A készítmény 30°C alatt, eredeti csomagolásban tárolandó.
 • Gyermekektől elzárva tartandó!
 • A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!
 • Felbontás után 6 hónapig használható fel.
 • Forduljon orvoshoz, szemészhez vagy optikushoz, ha nem szűnő irritációt, kivörösödést, gyulladást, érzékenységet (allergiás reakciót) észlel, illetve minden egyéb nem várt tünet jelentkezése esetén.
 • A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Gyártó: Jadran – Galenski Laboratorij d.d.

Vonalkód (EAN): 3856013217204

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Vizol S 0,21% szemcsepp enyhe szemszárazságra (10ml)
Vizol S 0,21% szemcsepp enyhe szemszárazságra (10ml)
3 259 Ft