EP Vitamin Station Covid-19 antigén gyorsteszt (2x)

Vitamin Station Covid-19 antigén gyorsteszt (2x)

4 109 Ft

A Vitamin Station Covid-19 antigén gyorsteszt a SARS-CoV-2 vírus kimutatására szolgál az orr nyálkahártyájából vett mintából. A teszt otthon, bárki által elvégezhető, nem igényel egészségügyi szaktudást. Eredmény 20 perc alatt.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 4 109 Ft / db.
2 darab 4 027 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 3 904 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 134684 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 2054.5 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 2013.5 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1952 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 3913.4 Ft | 2 db. vásárlása esetén 3835.3 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 3718.2 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Vitamin Station Covid-19 antigén gyorsteszt a SARS-CoV-2 vírus kimutatására szolgál az orr nyálkahártyájából vett mintából. A teszt otthon, bárki által elvégezhető, nem igényel egészségügyi szaktudást. Eredmény 20 perc alatt.

Általános tudnivalók:

2019 decemberének végén egy tüdőgyulladáshoz hasonló betegség tört ki a Távol-Keleten, majd terjedt el világszerte (Európa, az USA, Dél-Amerika területén) 2020 elején. A COVID-19 elnevezésű betegség kórokozójaként a koronavírus egy új változatát, a SARS-CoV-2 vírust azonosították. A COVID-19 tünetei az influenza tüneteihez hasonlóak: láz, fejfájás, fáradtság, köhögés, torokfájás és légzésproblémák is megfigyelhetők. Néhányan a szag- és ízérzékelés hiányáról (anozmia, ill. ageusia) számolnak be. A legtöbb esetben a betegek néhány nap pihenés után meggyógyulnak. Ritkán azonban előfordulhat, hogy a betegség súlyosbodik, és kórházi ellátásra vagy légzéstámogatásra is szükség lehet.

A COVID-19 Antigén egy immundiagnosztikai gyorsteszt, mellyel kimutatható a SARS-CoV-2 nukleokapszid fehérjéje az orrváladékból vett mintában. A teszt olyan személyek esetében végezhető el, akik vagy tünetmentesek, vagy akiknél a tünetek kevesebb mint 7 napja jelentkeztek. A teszt semmilyen körülmények között nem használható a COVID-19-fertőzés közvetlen diagnosztizálására. A tesztkazettában lévő csíkon 2 külön zóna található. Az egyik a vírus antigénjének kimutatására szolgáló zóna (T), a másik a kontrollzóna (C).

Ismertető:

 • 2 db lezárt alumínium tasak, melyek tartalma: 1 db tesztkazetta, 1 db páraelszívó párna
 • A védőtasakot csak a teszt felhasználásakor nyissa ki. A páraelszívó párnát dobja ki.
 • 2 db steril mintavételi pálca az orrváladék levételéhez
 • 2 db 0,5 ml extraháló oldatot tartalmazó cseppentő fiola
 • 1 db használati utasítás

Mai ismereteink szerint a COVID-19 vírus kimutatásának optimális időpontja az a nap, amikor a tünetek jelentkeznek, illetve az ezt követő 5 nap. Fertőzött személlyel való érintkezés esetén ez az idő 7 nap. Ha a mintavételre túl későn kerül sor, a vírusok alacsony száma miatt a teszt hamis negatív eredményt adhat.

A teszt elvégzése:

A tesztelés a megfelelő előkészületekkel indul. Helyezze a doboz tartalmát egy tiszta, száraz és egyenes felületre (pl. asztalra). Ezután végezze el a következő lépéseket:

1. Alaposan mossa meg a kezét szappannal és meleg vízzel.

2. Készítse elő a tesztkazettát. A jelölésnél tépje fel a védőcsomagolást, vegye ki a kazettát, és helyezze a keze ügyébe (később lesz rá szüksége). Dobja ki a páraelszívó párnát.

3. Készítse elő a mintavételi pálcát. Nyissa fel a csomagolást, és a műanyag végénél fogva vegye ki a mintavételi pálcát. Ne érintse meg a mintavételi pálca nedvszívó végét.

Mintavétel az orr nyálkahártyájából:

Tolja fel a mintavételi pálcát 4–5 cm-re az orrlyukba, 5-szöri forgatással vegyen le váladék- és sejtmintát az orrnyálkahártyáról, majd húzza ki a pálcát. Ugyanezzel a pálcával megismételheti a műveletet a másik orrlyukban, így nagyobb mennyiségű mintát nyerhet.

A teszt elvégzése:

4. Mintavétel után csavarja le a cseppentő fiola kupakját, és helyezze a mintavételi pálcát az extraháló oldatot tartalmazó cseppentő fiolába. Forgassa meg legalább 10-szer a mintavételi pálcát erőteljesen a fiola falához szorítva, hogy kinyomja a váladékot a pálca végéből. Miközben kihúzza a mintavételi pálcát a fiolából, nyomja szorosan a fiola falához, hogy a lehető legtöbb váladékot kinyerje belőle. Csavarja vissza a cseppentő fiola kupakját.

5. Törje le a fiola kupakjának a végét, és a fiolát függőlegesen tartva cseppentsen pontosan 2 teljes (légbuborék nélküli) cseppet a mintaablakba úgy, hogy 2–3 másodperc teljen el a két cseppentés között.

6. 20 perc múlva olvassa le az eredményt. 30 perc eltelte után a teszt már nem értékelhető.

7. A teszteléshez használt felületet tisztítsa le szappanos vízzel.

Az eredmény kiértékelése:

A teszteredmény értékelésekor a megjelenő csíkok színe és színerőssége lényegtelen. Ha bármilyen csík látható a tesztfelületen (T) (a kontrollcsíknál (C) akár sokkal halványabban is), akkor a tesztet pozitívnak kell tekinteni.

1. Negatív eredmény:

Csak egy piros csík jelenik meg a kontrollzónában (C). Ez az eredmény azt jelzi, hogy a mintában vagy nincs jelen a SARS-CoV-2 nukleokapszid fehérjéje, vagy a koncentrációja kisebb, mint az észlelési határérték.

Vigyázat! Ez az eredmény nem feltétlenül jelenti azt, hogy Önben nincs jelen a vírus, vagy hogy Ön nem fertőz.

2. Pozitív eredmény:

A C zónában megjelenő piros csík mellett megjelenik egy másik piros csík is az észlelési T zónában, ami azt jelenti, hogy a minta tartalmazza a SARS-CoV-2 nukleokapszid fehérjéjét.

Vigyázat! A pozitív eredmény nem feltétlenül jelenti azt, hogy kialakul Önnél a COVID-19 súlyos formája, de orvoshoz kell fordulnia, és kerülnie kell a betegség terjesztését.

3. Érvénytelen eredmény:

Ha a C zónában nem jelenik meg piros csík, a teszt érvénytelen. Célszerű egy új COVID-19 Antigén teszttel és új mintával megismételni a vizsgálatot.

Kiszerelés: 2 db.

Fontos figyelmeztetések

 • Ez a teszt kizárólag in vitro használatos orvosdiagnosztikai eszköz. Csak külsőleg alkalmazható. NE NYELJE LE.
 • A maszkviselés szabályait a tesztelés alatt szigorúan követni kell.
 • A teszt használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. A teszt csak az utasítások pontos követése esetén ad megbízható eredményt.
 • Tárolja +4 °C és +30 °C közötti hőmérsékleten. Ne fagyassza le.
 • Ne használja fel a tesztet, ha a lejárati dátum elmúlt, vagy ha a tasak sérült.
 • A COVID-19 Antigén teszt kizárólag egyszer használatos.
 • Gyermekektől elzárva tartandó.
 • Használat után a teszt valamennyi eleme eldobható a háztartási hulladékok közé.

Gyártó: Vitamin Station

Vonalkód (EAN): 5999563220268

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Vitamin Station Covid-19 antigén gyorsteszt (2x)
Vitamin Station Covid-19 antigén gyorsteszt (2x)
4 109 Ft