EP Tovita + D3-vitamin csonterősítő tabletta (60x)

Tovita + D3-vitamin csonterősítő tabletta (60x)

3 009 Ft

A Tovita + D3-vitamin csonterősítő tabletta (gyógytermék) a csontképzéshez nélkülözhetetlen kalciumot és további életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, tojáshéjból és -hártyából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított készítmény, D3-vitaminnal.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 3 009 Ft / db.
2 darab 2 949 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 2 859 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 571944 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 50.2 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 49.2 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 47.7 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2369.3 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2322 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2251.2 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Tovita + D3-vitamin csonterősítő tabletta (gyógytermék) a csontképzéshez nélkülözhetetlen kalciumot és további életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, tojáshéjból és -hártyából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított készítmény, D3-vitaminnal.

Milyen adatok igazolják a Tovita + D3-vitamin hatásosságát?

A tyúktojáshéjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéjpor sajátos, speciális összetételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait. A tojáshéj-terápia pozitív hatását magyar kutatócsoport által végzett tudományos vizsgálatok eredménye, és a több mint 15 éves felhasználói tapasztalat igazolja. A D3-vitamin napfény hatására a bőrben keletkezik, amelyből a májban és a vesében – a szervezetünk átalakítása révén – képződik az aktív hatóanyag (1,25 – dihidroxicolecalciferol). A D-vitamin az ásványianyagcsere fontos tényezője, amely mindenekelőtt a kalcium- és foszforanyagcsere szabályozásában játszik központi szerepet. Serkenti a kalcium csontokba való beépülését és tápcsatornából történő felszívódását, továbbá csökkenti a foszfát vizelettel való kiürülését.

Mi a Tovita + D3-vitamin tabletta hatóanyaga?

Egy tabletta 340-380 mg tojáshéj-kalciumot (Ca-ion), 300 NE D3-vitamint (kolekalciferol) tartalmaz.
További összetevők: bór, foszfor, kén, réz, stroncium, szilícium, továbbá 17 makro- és nyomelem, valamint a kollagént tartalmazó tojáshártya.

Mit tartalmaz még a Tovita + D3-vitamin tabletta?

A készítmény ízesítőként édeskömény olajat tartalmaz. Továbbá tartalmaz még tablettázási segédanyagokat: polividon, nátrium- karboximetil-amilopektin, magnézium-sztearát, talkum.

Mikor ajánlott a Tovita + D3-vitamin szedése?

Kalcium és D-vitamin hiányállapot megelőzésére. Csontritkulás és csontlágyulás megelőzésére, valamint kiegészítő kezelésére.

Mikor ne szedje a Tovita + D3-vitamin tablettát?

Nem alkalmazható a készítmény ható- és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén, továbbá vesekőképződésre való hajlam, vesemüködési zavar, vizelettel történő nagyfokú kalciumvesztés, gyomorsavhiány, más D-vitamin-származék szedése, mellékpajzsmirigy-túlműködés, D-vitamin túladagolás, illetve bármilyen egyéb ok miatt megemelkedett vérkalcium és vérfoszfátszint, valamint a csontképződés vese eredetű zavara esetében.

Mit kell tudnia a Tovita + D3-vitamin szedés elkezdése előtt?

A csont- és fogazatképzéshez, a normális csontanyagcseréhez, a fiziológiás csontátépüléshez, a megfelelő csonttömeg fenntartásához nélkülözhetetlen a kalcium, és a D3-vitamin. Megnövekedhet az igény a kalcium és a D3-vitamin iránt serdülő- és fiatalkorban, klimaktériumban és azt követően a menopauzában, időseknél és tartósan napfénytől elzártan élőknél (lakásból ki nem mozdulóknál), várandósság és szoptatás idején, csonttörés esetén, diétázóknál és kevés tejterméket fogyasztóknál. Az egészséges csontképződés, és ezzel összefüggésben az egészséges vörös csontvelőképződés az immunrendszer megfelelő működéséhez feltétlenül szükséges.

A tojáshéj a szerves kötésben található kalciumon és D-vitaminon kívül nyomelemek egész sorát tartalmazza, és ezek legnagyobb része az emberi csontokban is megtalálható.

Szedhetik-e a Tovita + D3-vitamin tablettát gyermekek is?

Gyermekeknek 10 éves életkortól adható.

Szedhető-e a Tovita + D3-vitamin más gyógyszerekkel együtt?

Más D-vitamint és D-vitamin-származékot tartalmazó készítménnyel, thiazid típusú diuretikumokkal, digitális glikozidokkal nem szedhető együtt. Más kalciumot tartalmazó készítménnyel óvatosan szedhető együtt (a bevitt össz kalciummennyiség ne haladja meg a 2000mg-ot)! Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek és a készítmény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (lehetséges hatáscsökkenés miatt).

Mire kell ügyelni várandósság és szoptatás ideje alatt?

A készítmény várandósság és szoptatás alatt is alkalmazható, ha más kalcium- és D3-vitamin-tartalmú készítményt nem szed.

Mikor és hogyan kell a Tovita + D3-vitamin tablettát bevenni?

A készítményt étkezést követően egy-másfél óra elteltével, folyadékkal javasolt bevenni.

Mennyi az ajánlott adag?

  • Felnőtteknek hiányállapot megelőzésére és a csúcs-csonttömeg kialakulásának elősegítésére ősztől tavaszig 1 tabletta naponta.
  • Változókorban és időskorban a szokásos adag 2 x 1 tabletta / nap.
  • Csontritkulás és csontlágyulás kiegészítő kezelésére 2 x 1 tabletta naponta.
  • Várandósság és szoptatás idején ősztől tavaszig a napi adag 1 tabletta.
  • Csonttörés esetén 2 x 1 tabletta a napi adag.
  • Tíz évnél idősebb gyermekeknek ősztől tavaszig napi 1 tabletta.
  • Tíz életév alatt az orvos határozza meg az adagolást. A készítményt az étkezést követően egy-másfél óra elteltével, folyadékkal javasolt bevenni.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a Tovita + D3-vitamin?

A készítmény szedése esetén székrekedés előfordulhat, elegendő (2-3 liter) folyadék és székletlazító táplálék fogyasztásával a tünetek megszüntethetők. Amennyiben egyéb kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a készítmény szedését!

Mire fontos még ügyelni a Tovita + D3-vitamin szedése során?

A készítményt gyermekek elől mindig gondosan el kell zárni!
Az előírásban szereplő adagolást ne lépje túl!
Magas adagokkal, hosszú ideig történő alkalmazás esetén a túladagolás veszélye megnőhet.

Mi a teendő túladagoláskor?

A túladagolás korai tünetei: étvágytalanság, kimerültség, hányinger, hányás, hasmenés, gyakori vizelés, izzadás, fejfájás, szomjúság, szédülés. Később megjelenő tünetek: csontfájdalom, zavaros vizelet, magas vérnyomás, a szem növekedett fényérzékenysége, szemgyulladás, szabálytalan szívverés, bőrviszketés, letargia, izomfájdalom, erős gyomorfájdalom, zavartság, ritkán súlyvesztés.
Amennyiben a fenti tünetek fennállnak (túladagolás veszélye), a készítményt ne szedje tovább, keresse fel kezelő orvosát!

Mennyi ideig szedhető a Tovita + D3-vitamin?

A készítmény a kalcium- és D-vitamin-pótlást indokoló állapot (pl. növekedés időszaka, változókor, várandósság, csonttörés, stb.) vagy csontritkulás megelőzésére ősztől tavaszig folyamatosan szedhető.

Hogyan kell tárolni a Tovita + D3-vitamin tablettát?

Legfeljebb 25 °C-on, felbontás után jól lezárva.

Meddig használható fel a Tovita + D3-vitamin?

A csomagoláson jelzett időpontig használható fel a készítmény.

Csomagolási egység: 60 db.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Nyilvántartási szám: OGYI-919/2004

Gyártó: Osteofit Kft.

Vonalkód (EAN):  5999880100038

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Tovita + D3-vitamin csonterősítő tabletta (60x)
Tovita + D3-vitamin csonterősítő tabletta (60x)
3 009 Ft