EP Tovita Csonterősítő tabletta (60x)

Tovita Csonterősítő tabletta (60x)

2 349 Ft

A Tovita Csonterősítő tabletta (gyógytermék) csontképzéshez nélkülözhetetlen kalciumot és további életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, tojáshéjból és -hártyából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított készítmény.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 2 349 Ft / db.
2 darab 2 302 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 2 232 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 216086 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 39.2 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 38.4 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 37.2 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 1849.6 Ft | 2 db. vásárlása esetén 1812.6 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1757.5 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Tovita Csonterősítő tabletta (gyógytermék) csontképzéshez nélkülözhetetlen kalciumot és további életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, tojáshéjból és -hártyából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított készítmény.

Tulajdonság és hatás:

A Tovita csonterősítő tabletta gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. A tyúktojáshéjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéjpor sajátos, speciális összetételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait. A tojáshéj-terápia pozitív hatását magyar kutatócsoport által végzett tudományos vizsgálatok eredménye, népgyógyászati tapasztalat és a több, mint 15 éves felhasználói tapasztalat igazolja. A Tovita jól felszívódó formában tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elemeket: kalciumot és további makro- és nyomelemeket. A Tovita segíti az egészséges csontozat, fogazat és a porcszövet kialakulását.

Mi a Tovita tabletta hatóanyaga?

Egy tabletta 340-380 mg tojáshéj-kalciumot (Ca++) tartalmaz. További összetevők: magnézium, kálium, nátrium, foszfor, mangán, cink, vas, molibdén, valamint 15 nyomelem és a kollagént tartalmazó tojáshártya.

Mit tartalmaz még a Tovita tabletta?

A készítmény ízesítőként édeskömény olajat és tablettázási segédanyagokat tartalmaz: polividon, talkum, magnézium sztearát, nátrium karboxi-metilamilopektin.

Mikor ajánlott a Tovita szedése?

A készítmény alkalmazása ajánlott:

 • Az egészséges, szilárd csontrendszer és ép fogazat kialakulásához, megőrzéséhez.
 • A csontozat építéséhez a változókori és időskori csontvesztés, csontritkulás esetén, valamint a csontritkulás. gyógyszeres kezelésének kiegészítésére.
 • A csonttömeg megőrzéséhez a biológiailag kritikus élethelyzetekben, úgymint várandósság, szoptatás, csonttörés, valamint rendszeres sportolás idején.

Mikor ne szedje a Tovita tablettát?

Nem alkalmazható a készítmény a ható- és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén. Ha Önnek hajlama van vesekőképződésre, ha súlyos veseelégtelensége van, ha a vizelettel nagyfokú kalciumvesztése van, ne szedje a Tovita tablettát! Gyomorsavhiány illetve hiperkalcemia (a vér normálnál magasabb kalciumtartalma) esetén sem ajánlott a szedése.

Mit kell tudnia a Tovita-szedés elkezdése előtt?

A szedés megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy szüksége van-e a makro- és mikroelem bevitelre, van-e veseköve, és iszik -e elegendő (2-3 liter) folyadékot naponta.

Szedhetik-e a Tovita tablettát gyermekek is?

Igen, kisgyermekeknek (szükség esetén) egyéves kortól adható.

Szedhető-e a Tovita más gyógyszerekkel együtt?

Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek és a készít¬mény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (a lehetséges hatáscsökkenés miatt). Egyidejű alkalmazása kerülendő más kalcium-, alfacalcidol- és calcitriol tartalmú készítményekkel, a túlzott bevitel és az élettaninál magasabb vérkalciumszint kialakulásának lehetősége miatt! Tiazid-típusú vizelethajtó és Digitális glikozidokat tartalmazó készítményekkel együtt csak orvosi javaslatra és orvosi ellenőrzés mellett szedhető.

Mire kell ügyelni várandósság és a szoptatás ideje alatt?

Ebben a csonttömeg megőrzése szempontjából biológiailag kritikus élethelyzetben megnövekszik a szervezet ásványi anyag igénye, ezért az átlagosnál nagyobb mennyiség – főleg kalcium – bevitelére van szükség. Ha Ön az ásványi anyag pótlására Tovita tablettát és a várandósság során ajánlott multivitamint is akarja szedni, akkor ezt minden esetben beszélje meg kezelőorvosával!

Mikor és hogyan kell a Tovita tablettát bevenni?

A készítményt étkezést követően egy, másfél óra elteltével, folyadékkal javasolt bevenni.

Mennyi az ajánlott adag?

 • 1-2 éves korig 1×1/2 tabletta /nap
 • 3-8 éves korig 1-2×1 tabletta /nap
 • 9-25 éves korig 2-3×1 tabletta /nap
 • 26-40 éves korig 1 x 1 tabletta /nap
 • 41 -60 éves korig 3×1 tabletta /nap
 • 60 éves kor felett 2-3×1 tabletta /nap
 • Várandós állapot és szoptatás idején 1-3×1 tabletta /nap
 • Csonttörés, csontritkulás esetén 2-3×1 tabletta /nap
 • Rendszeres sportolás idején 1-3×1 tabletta /nap

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a Tovita?

Előírásszerű szedés esetén mellékhatás nem várható. Aj avasoknál nagyobb adagok szedése esetén gyomorsavhiány és székrekedés előfordulhat, az adagok csökkentésével és naponta elegendő (2-3 liter) folyadék fogyasztásával azonban a tünetek megszüntet-hetők. Amennyiben a felsoroltakon kívül egyéb kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a készítmény szedését!

Mire fontos még ügyelni a Tovita szedése során?

A készítményt gyermekek elől mindig gondosan el kell zárni!

Mennyi ideig szedhető a Tovita?

A készítmény a kalciumpótlást indokoló állapot (pl. növekedési időszak, várandósság, változókor) vagy betegség (pl. csonttörés, csontritkulás) fennállása esetén folyamatosan szedhető. Csontritkulás kiegészítő kezelésére történő alkalmazásakor ügyeljen arra, hogy évente konzultáljon kezelőorvosával.

Hogyan kell tárolni a Tovita tablettát?

Legfeljebb 25°C-on, felbontás után jól lezárva.

Meddig használható fel a Tovita?

A csomagoláson jelzett időpontig használható fel a készítmény.

Kiszerelési egység: 60 db.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Nyilvántartási szám: OGYI-223/1991

Gyártó: Osteofit Kft.

Vonalkód (EAN): 5999880100014

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Tovita Csonterősítő tabletta (60x)
Tovita Csonterősítő tabletta (60x)
2 349 Ft