EP Reseptyl-Urea sebhintőpor (10g)

Reseptyl-Urea sebhintőpor (10g)

3 059 Ft

A Reseptyl-Urea sebhintőpor szulfonamidot tartalmaz, különböző fertőzött sebek, égési sérülések, felfekvések, renyhén gyógyuló váladékozó fekélyek, valamint feltárt gennyes folyamatok helyi kezelésére alkalmas készítmény.

Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 193940 ÁFA: 5%
Egységár: 305.9 Ft/g Nettó ár: 2913.4 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Reseptyl-Urea sebhintőpor szulfonamidot tartalmaz, a következő esetek kezelésére ajánlott:

  • fertőzött sebek;
  • égési sérülések;
  • felfekvés;
  • renyhén gyógyuló váladékozó fekélyek;
  • feltárt gennyes folyamatok.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-3301/01

Gyártó: Pharmafax Kft.

Vonalkód (EAN):  5997877733016

Betegtájékoztató

Használat előtt tisztítsa meg a fertőzött területet, távolítsa el a pörkös felrakódásokat, ezt követően vékony rétegben hintse be az egész sebfelületet.

Ha az előírtnál több Reseptyl-Urea külsőleges port alkalmazott
Soha ne alkalmazzon a készítményből naponta többször, mint az előírt adag! Ha ez mégis megtörtént forduljon orvoshoz.

Ha elfelejtette alkalmazni a Reseptyl-Urea külsőleges port
Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha elfelejti gyógyszerét használni, amint eszébe jut, folytassa az előírt módon.

Ha idő előtt abbahagyja a Reseptyl-Urea külsőleges por alkalmazását
Korán abbahagyott Reseptyl-Urea kúra a tünetek visszatérését eredményezheti.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Reseptyl-Urea külsőleges por is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Súlyos mellékhatások (előfordulási gyakoriságuk: nagyon ritka (<1/10 000)): Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli, Önnek súlyos túlérzékenységi reakciója lehet a készítménnyel kapcsolatosan. Ez esetben a Reseptyl-Urea alkalmazását hagyja abba és azonnal értesítse orvosát vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeletén. Tünetek: kiütés, csalánkiütés, viszketés, a bőrön megjelenő apró piros pöttyök, kidagadó bőr alatti erek, esetleg fekélyes sebes bőrfelületek. E tüneteket kísérheti hányinger, fejfájás. Enyhe mellékhatások (előfordulási gyakoriságuk ritka (1/10 000 –<1/1000)) Mielőbb értesítse orvosát, ha a következő tünetek bármelyikét észleli. Tünetek: A sebhintőpor használata idején fájdalmas, gyulladásos tünetek léphetnek fel az alkalmazás helyén. Ennek oka allergia, irritáció vagy az antibiotikumok használatakor előforduló ellenálló baktériumok, vagy gombák túlnövekedése lehet. Ha bármi kérdése van ezzel kapcsolatban, forduljon orvosához. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. 5. HOGYAN KELL A RESEPTYL-UREA KÜLSŐLEGES PORT TÁROLNI? A fénytől és a nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható: ) után ne alkalmazza a Reseptyl-Urea külsőleges port. Ne alkalmazza a készítményt, ha színében, szagában változást észlel. 6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Reseptyl-Urea - A készítmény hatóanyaga: 300 mg kloroszeptil (4-klórfenil-3,4-diklór-benzolszulfonamid) 1 g külsőleges porban. - Egyéb összetevők: karbamid, laktóz-monohidrát. Milyen a Reseptyl-Urea készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás Fehér vagy csaknem fehér, szagtalan, egynemű por. A forgalomba hozatali engedély jogosultja Wagner-Pharma Gyógyszerfejlesztő, Gyártó és Forgalmazó Kft. Kossuth L. u. 44. H-3242 Parádsasvár Gyártó Wagner Pharma Kft. IV. körzet 5. 6413 Kunfehértó OGYI-T-3301/01 (10 g) OGYI-T-3301/02 (50 g) A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2011. június 2.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba