Prima Vashiány gyorsteszt (1x)

Prima Vashiány gyorsteszt (1x)

3 999 Ft

A Prima Vashiány gyorsteszt segítségével néhány perc alatt megtudhatod, hogy panaszaidat okozhatja-e vashiány, és hogy szervezetednek szüksége van-e vaspótlásra.

Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 238745 ÁFA: 5%
Egységár: 3999 Ft/db. Nettó ár: 3808.6 Ft
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Prima Vashiány gyorsteszt segítségével néhány perc alatt megtudhatod, hogy panaszaidat okozhatja-e vashiány, és hogy szervezetednek szüksége van-e vaspótlásra.

  • Könnyű használat
  • Megbízható eredmény
  • Svájci pontosság
  • Gyors szállítás

A vas elengedhetetlen a vérképzéshez. A vashiány hátterében az esetek többségében két ok áll: az egyik az elégtelen vasfogyasztás, a másik a fokozott igény. Tünetei fáradékonyság és  gyengeség, fejfájás, szédülés és sápadtság, fokozott szívdobogás-érzés.

Vas és vérszegénység

A vas a testünk számára nélkülözhetetlen fém, és kulcsfontosságú a vér oxigén szállításához, a sejtek osztódásához és a szövetek és szervek felépítéséhez. Azonban, ha túlzottan magas szinten van jelen az mérgező a szervezet számára. vasat többek között vastartalmú élelmiszerekben gazdag étrenden keresztül viszünk be szervezetünkbe, sejtjeink pedig tárolják azt. A ferritin az a fehérje, ami a vas tárolásáért felelős. A ferritin szintje kiválóan mutatja a test számára rendelkezésre álló vas mennyiségét. A fehérje alacsony szintje a vér a kimerült vaskészletét jelzi, ami a vérszegénység kialakulását megelőző állapot. Fokozott vasigényt okozhat terhesség, vérzés, a vasfelvétel megváltozása, vagy a tuberkulózis is.

Hogyan működik a vashiányt kimutató teszt?

A teszt a vér ferritin szintjét méri, mindössze 3 csepp vérből. A pozitív eredmény azt jelenti, hogy a ferritin koncentráció ≤ 30 ng / ml. A teszt NIBSC 94/572 harmadik nemzetközi szabvány szerint került kalibrálásra. Néhány esetben a 27 ng / ml és 29 ng / ml közötti ferritin koncentrációjú minta is negatív eredményt adhat.

Hogyan kell alkalmazni a tesztet?

A teszthez szükséged lesz pár csepp kapilláris, azaz hajszálerekből származó vérre. Ezt bárki biztonságosan, egyszerűen és gyorsan egy apró szúrással leveheti az ujjbegyéből. A termék tartalmazza azt a pipettát, amivel  a teszthez szükséges mennyiségű vért össze tudod gyűjteni, se többet, se kevesebbet. Videónkban segítünk Neked, hogyan csináld.

Mikor használhatom a tesztet?

A vashiányt kimutató teszt olyan tünetek megjelenésekor végezhető el, mint például a sápadtság, a fáradtság, a gyakori migrén és széles körben elterjedt fájdalom, szívdobogás és alkalmanként megemelkedő pulzus, izomerő hiánya. A tesztet a nap bármely időpontjában elvégezhetjük, de nem végezhető akut betegség, gyulladás, máj- vagy lépproblémák esetén. Ezekben az esetekben is pozitív eredmények lehetnek, tényleges vashiány nélkül.

Lehet téves az eredmény?

Az eredmény helyes, ha az utasításokat gondosan követed. Azonban az eredmény nem megfelelő, ha: a készülék más folyadékkal érintkezik felhasználás előtt, vagy a vér mennyisége nem elegendő vagy a kazettára adagolt hígító cseppek száma kevesebb mint 2, vagy több mint 3. A mellékelt pipetta biztosítja, hogy a megfelelő mennyiségű vér kerüljön felhasználásra.

Hogyan kell értelmezni a vizsgálatot, ha a teszt és a kontroll vonalak intenzitása különböző?

A vonalak színe és intenzitása nem fontos az eredmény értelmezéséhez. A vonalaknak teljesnek és homogénnek kell lenniük. A teszt pozitív, függetlenül attól, hogy mennyire intenzív a tesztvonal színe.

Az eredmény megbízható, ha 10 percen túl olvasom le?

Nem, a vizsgálatot pontosan 5 perccel az eljárás befejezése után kell leolvasni.

Mit tegyek, ha az eredmény pozitív?

A pozitív eredmény azt jelenti, hogy a ferritin vérben észlelt szintje alacsonyabb a normálisnál. Konzultálj orvossal és mutasd meg neki a teszt eredményét.

Mit tegyek, ha az eredmény negatív?

A negatív eredmény azt jelenti, hogy a ferritin koncentrációja legalább 30 ng / ml. Bizonyos esetekben a ferritint tartalmazó minták ezen érték alatti szintek között (27 ng / ml és 29 ng / ml) is ilyen eredményt adhatnak. Ha a tünetek továbbra is jelentkeznek minden esetben forduljon orvoshoz.

Milyen pontos a vashiányt kimutató teszt?

A teszt nagyon pontos. Az értékelési jelentések szerint 96,6% (CI 95%: 93,4-99,8%) referenciamódszeres vizsgálat alapján. A teszt megbízhatósága ellenére tévesen pozitív vagy tévesen negatív eredményeket is adhat.

Mit tartalmaz a csomag?

  • 1 db használati útmutató
  • 2 db steril tű az önszúráshoz és a vérvételhez
  • 1 db fertőtlenítő tisztító géz
  • 1 db üvegcse, amely a hígítószert tartalmazza a teszthez
  • 1 db műanyag pipetta a vérvételhez
  • 1 db lezárt alumínium tasak, amely a következőket tartalmazza: 1 db teszt, 1 db nedvességfelszívó tasak

Vonalkód (EAN): 5999565291686

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Prima Vashiány gyorsteszt (1x)
Prima Vashiány gyorsteszt (1x)
3 999 Ft