EP Polisorb por (25g)

Polisorb por (25g)

4 505 Ft

A Polisorb por (orvostechnikai eszköz) egy, az új nemzedéket képviselő, természetes szilícium alapú nagyhatású szorbens, amellyel hatásosan kezelhető hasmenés, mérgezés, allergia, toxémia, a másnaposság tünetei, valamint alkalmas a szervezet tisztítására is.

Gyors, diszkrét, valamint 12 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 715103 ÁFA: 27%
Egységár: 180.2 Ft/g Nettó ár: 3547.2 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Készletkisöprés
most különösen megéri

Termékleírás

A Polisorb por (orvostechnikai eszköz) egy, az új nemzedéket képviselő, természetes szilícium alapú nagyhatású szorbens, amellyel hatásosan kezelhető hasmenés, mérgezés, allergia, toxémia, a másnaposság tünetei, valamint alkalmas a szervezet tisztítására is.

A Polisorb erősen diszperzív szilíciumdioxid alapú szervetlen, nem-szelektív, sokfunkciós enteroszorbens max. 0,09 mm-es részecskenagysággal, vegyi összetétele: Si02

A Polisorb kifejezett megkötő és méregtelenítő hatással rendelkezik. A készítmény a teljes gyomor- és bélrendszerben megköti és eltávolítja a szervezetből a belső és külső eredetű méreganyagok legkülönbözőbb fajtáit, a kórokozó baktériumokat és bakteriális toxinokat, antigéneket, ételallergéneket, gyógyszerkészítményeket, mérgeket, nehézfémek sóit, radioizotópokat, alkoholt is beleértve.

A Polisorb ezeken felül a szervezet bizonyos anyagcseretermékeit, köztük a bilirubin, húgysav, koleszterin, lipidkomplexek feleslegét, valamint a szervezet önmérgezéséért felelős anyagcseretermékeket is megköti.

A Polisorb kifejezett megkötő és méregtelenítő hatással rendelkezik. A készítmény a teljes gyomor- és bélrendszerben megköti és eltávolítja a szervezetből a belső és külső eredetű méreganyagok különböző fajtáit, a kórokozó baktériumokat és bakteriális toxinokat, antigéneket, ételallergéneket, gyógyszerkészítményeket, mérgeket, nehézfémek sóit, radioizotópokat, alkoholt is beleértve. A Polisorb mágnesként vonzza a szervezet bizonyos anyagcseretermékeit, köztük a bilirubin, húgysav, koleszterin, lipidkomplexek feleslegét, valamint a szervezet önmérgezéséért felelős anyagcseretermékeket. A készítmény nem bomlik, nem szívódik fel, változatlan formában kerül kiválasztásra.

A régebbi nemzedékhez tartozó aktív szénen alapuló szorbensekkel összehasonlítva a Polisorb az új nemzedékhez tartozó gyorsan ható eneroszorbens, a bevétel után 2-4 perccel már hat (nem kell idő a tabletta feloldódásához). A megkötő felületet tekintve 1 evőkanál Polisorb 120 aktív szén alapú tablettát helyettesít, A lehető legjobban bevonja a gyomor- és bélrendszert, és magába gyűjti az összes káros anyagot, ennek megfelelően a hatásminősége lényegesen jobb. Ezen túlmenően lényegesen kellemesebb meginni egy kevés port egy kis vízzel, mint naponta többször bevenni egy tucatnyi tablettát, ezért a betegek szívesebben választják a Polisorb vizes szuszpenzióját. Két évtized alatt a Polisorb minden harmadik családba “beköltözött”. Az Oroszországban és a FÁK-államokban gyűjtött sokéves tapasztalatnak, és az enteroszorbenseket jellemző kimagasló mutatóknak köszönhetően a készítményt az orvosok is jól ismerik.

Alkalmazási javaslatok:

 • különböző eredetű heveny és krónikus mérgezések felnőtteknél és gyermekeknél;
 • bármely okból jelentkező bélfertőzések, az ételmérgezéseket, valamint a nem fertőzéses eredetű diarés tüneteket, és diszbakteriózist is beleértve (komplex kezelés részeként);
 • kifejezett mérgezéssel kísért gennyes fertőzések;
 • erősen mérgező és mérgező anyagok, többek közt gyógyszerek, alkohol, alkaloidák, nehézfémsók, stb. által okozott heveny mérgezések,
 • étel- és gyógyszerallergia;
 • vírusos májgyulladás és egyéb sárgaságos megbetegedések (hiperbilirubinémia);
 • krónikus veseelégtelenség (hiperazotémia);
 • ökológiailag terhelt helyen lakó személyeknél és egészségre káros munkahelyeken dolgozóknál megelőző célzattal.

Adagolás:

 • A Polisorbot mindig vizes szuszpenzió formájában kell bevenni, vagyis a port 1/4 – 1/2 pohár vízbe kell keverni, és soha nem szabad szárazon bevenni.
 • A bevételre szánt por mennyisége testsúlyfüggő, vagyis tudni kell a készítményt megivó felnőtt, vagy gyermek hozzávetőleges testsúlyát. Túladagolás nem lehetséges, ami kizárja a veszélyt az adag meghatározásánál.
A beteg testsúlya Adagolás Vízmennyiség
10 kg-ig 0,5-1,5 teáskanál naponta 30-50 ml
11-20 kg 1 csapott teáskanál 1 bevételre 30-50 ml
21-30 kg 1 púpozott teáskanál 1 bevételre 50-70 ml
21-40 kg 2 púpozott teáskanál 1 bevételre 70-100 ml
41-60 kg 1 púpozott evőkanál 1 bevételre 100 ml
60 kg fölött 1-2 púpozott evőkanál 1 bevételre 100-150 mll

A Polisorb konkrét adagolása az alkalmazási javallatok (lásd lejjebb), a beteg testsúlya és a tünetek figyelembevételével számítható ki.

 • 1 púpozott teáskanál Polisorb 1 gramm készítményt tartalmaz. 1 gramm – ez a gyermekeknél legtöbbször ajánlott egyszeri adag.
 • 1 púpozott evőkanál Polisorb 2,5-3 gramm készítményt tartalmaz. 3 gramm – az átlagos felnőtt egyszeri adag.

Ellenjavallatok:

 • Súlyos stádiumban lévő gyomorfekély és nyombélfekély;
 • A gyomor- és bélrendszer vérzéses betegsége;
 • Bélrenyheség;
 • Egyedi érzékenység a készítménnyel szemben.

Mellékhatások:

Ritka  – allergiás reakciók, emésztési zavarok, székrekedés. A Polisorb hosszas, 14 napot meghaladó alkalmazása esetén lehetséges a vitaminok és a kálcium felszívódásának zavara, ezért megelőzési célzattal ajánlatos polivitamin- és kálciumkészítményeket szedni.

Kiszerelés: 25 g

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Polisorb por (25g)
Polisorb por (25g)
4 505 Ft