Phototrop kapszula (60x)

Phototrop kapszula (60x)

6 779 Ft

A Phototrop kapszula (speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszer) szedése időskori makuladegeneráció esetén, különösen annak korai fázisában ajánlott.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 6 779 Ft / db.
2 darab 6 643 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 6 440 Ft / db. -5%

31 darab készleten

Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 411817 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 113 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 110.7 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 107.3 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 6456.3 Ft | 2 db. vásárlása esetén 6326.8 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 6133.5 Ft
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Phototrop kapszula (speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszer) szedése időskori makuladegeneráció esetén, különösen annak korai fázisában ajánlott. Omega-3 többszörösen telítettlen zsírsavakat (EPA, DEA), koenzim Q10-et és L-karnitint (acetil-L-karnitin formában) tartalmaz lágyzselatin kapszulában.

Mikor ajánlott a Phototrop kapszula szedése?

Időskori makuladegeneráció esetén, különösen annak korai fázisában.

Milyen tünetek jellemzik az időskori makuladegenerációt?

Az időskori makuladegeneráció a látóhártya központi részének (makulalutea) lassan előre haladó sorvadása. A betegség kezdeti stádiumában a szokásos vizsgálatokkal még nem lehet kimutatni eltérést, bár erős fényben káprázás, illetve a fényhez való alkalmazkodás nehézségei hívhatják fel a figyelmet a betegség kezdetére. A betegség előrehaladtával, rendszerint hónapokkal vagy évekkel később, romlik a látás minősége, így pl. tévesztés a betűk összeolvasása során, esetleg egy-egy betű vagy betűrészlet kiesése, elmosódottsága vagy torzulása miatt a fixált tárgy képe egyre homályosabb vagy torzabb lesz, ami már komoly problémát jelent az olvasásban, a színek felismerésében, majd az előrehaladott állapotban egy szürke, illetve fekete folt alakul ki a látótér középső részén, ami lehetetlenné teszi az olvasást, az autóvezetést és általában a munkavégzést. Az esetek mintegy 15 %-ban hirtelen látásromlás léphet fel, amit egy komplikáció, szemfenéki vizenyő, illetve bevérzés okoz.

Mit tudunk az időskori makuladegeneráció kialakulásáról?

Normális körülmények között a látóhártya fényérzékelő sejtjei, a fotoreceptorok mintegy 10 %-a naponta elhasználódik fény hatására, majd sötétben regenerálódik. Ha ez a regeneráció nem tökéletes, a visszamaradó és egyre nagyobb mennyiségű „salak anyagok” egyre inkább károsítják a látásfunkciókat és kialakul a makuladegeneráció. A Nutripharma magyar és olasz kutatókból álló munkacsoportja ismerte fel közel két évtizeddel ezelőtt, hogy ebben a kóros folyamatban az érintett sejtek anyagcsere zavarai játszanak meghatározó szerepet. Ebből következően, az anyagcsere helyreállítása, az ún. „metabolikus terápia” egy új lehetőséget nyitott az időskori makuladegeneráció kezelésében. A Phototrop kapszula omega-3 többszörösen telítettlen zsírsavakat, koenzim Q10-et és acetil-L karnitint tartalmaz. Mindhárom összetevő alapvető szerepet játszik a sejtanyagcserében.

Mi a szerepe az egyes összetevőknek?

Az omega-3 többszörösen telítettlen zsírsavak, acetil-L-karnitin és a koenzim Q10 a normálisan működő sejtanyagcsere  elengedhetetlen  alkotóelemei. Hozzájárulnak  a  sejtek  energiatermelésének  és anyagcseréjének fenntartásához. Ezáltal megelőzik a káros (oxidáns) anyagcseretermékek képződését, amelyek közvetlenül felelősek az öregedésért és az időskori betegségek kialakulásáért.

Az omega-3 többszörösen telítettlen zsírsavakat, melyek minden sejt nélkülözhetetlen alkotórészei, az emberi szervezet nem tudja előállítani. Folyamatos pótlására van szükség, de a modern táplálkozási szokások ezt sem mennyiségileg, sem minőségileg nem biztosítják.

A koenzim Q10 szervezetünk egyik legfontosabb antioxidánsa. A sejt energiatermelésében játszott elsődleges szerepe mellett védi az omega-3 zsírsavakat az oxidáns anyagok támadásától, ezzel erősítve  annak hatását. Ez a kölcsönhatás a két összetevő között óriási szerepet játszik a normális sejtfunkciók fenntartásában és az időskori betegségek kialakulásának megakadályozásában.

Az acetil-L-karnitin természetes anyag és szintén nélkülözhetetlen a zsírok elégetésében, mely a mitokondriumokban (a sejt energia központja) játszódik le. Nem csak az energia felszabadulása történik itt, de a tökéletlen égés során itt képződnek a káros anyagcsere termékek is.

Milyen klinikai tapasztalatok támasztják alá a metabolikus terápia hatását?

A Pécsi Egyetem Szemklinikáján végzett, a legszigorúbb követelményeknek megfelelő (randomizált, kettősvak, placebo-kontrollált) klinikai vizsgálatok igazolták a Phototrop hatását. Egy londoni székhelyű, független kutató csoport értékelése szerint a betegség korai szakaszában  mind a látásfunkciók (látótér, látásélesség) mind a szemfenéki kép a kezelt csoportban 3-6 hónap elteltével javult, majd ezen a szinten maradt a megfigyelési idő végéig (1 év). Ezzel szemben, a kontroll csoportban ezek a paraméterek fokozatosan romlottak.

Hogyan kell szedni a Phototrop kapszulát?

Napi 2 kapszula 70 kg alatt, napi 4 kapszula 70 kg felett étkezés közben. Bármilyen más készítménnyel együtt alkalmazható.

Mire kell figyelni az alkalmazás során?

A készítmény, csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Nem használható egyedüli tápanyagforrásként.

Milyen mellékhatásai lehetnek a Phototrop kapszula szedésének?

A kapszula természetes anyagokat tartalmaz. Ezidáig mellékhatásokat tartós használat során sem tapasztaltak. Ha mégis szokatlan hatást észlelne, értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Hatóanyag-tartalom és összetevők:

phototrop-kapszula-60x_hatoanyag_tartalom

Gyártó: Nutripharma Hungaria Kft.

Vonalkód (EAN): 

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Phototrop kapszula (60x)
Phototrop kapszula (60x)
6 779 Ft