banner_tavaszi_faradtsag_2019
ingyenes_szallitas_banner_2019
Egészségpénztárra elszámolható termék - 14% Pharmaton Vital lágy kapszula (100x)

Pharmaton Vital lágy kapszula (100x)

8 957 Ft 7 703 Ft

A Pharmaton Vital lágy kapszula a szervezet számára kedvező összetételben tartalmaz standardizált ginzeng kivonatot, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, ezáltal növelve a fizikai és szellemi teljesítőképességet.

Cikkszám: 392941 ÁFA: 5%
Egységár: 77 Ft/db. Nettó ár: 7336.3 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Akció értesítő - Iratkozz fel hírlevelünkre

Termékleírás

A Pharmaton Vital lágy kapszula a szervezet számára kedvező összetételben tartalmaz standardizált ginzeng kivonatot, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, ezáltal növelve a fizikai és szellemi teljesítőképességet.

Alkalmazhatóság:

A Pharmaton Vital lágy kapszula erősítőként alkalmazható: kimerültségi állaptokban (pl. stressz hatására) a fizikai teljesítőképesség csökkenése, fáradtság, gyengeségérzés, valamint szellemi teljesítőképesség növelésére javasolt pl. a koncentrálóképesség csökkenése és a figyelem gyengülése esetén.

A Pharmaton Vital lágy kapszula vitaminhiány megelőzésére alkalmazható: a vitamin, ásványianyag és nyomelem szükséglet pótlására kiegyensúlyozatlan vagy hiányos táplálkozás esetén, pl. idős korban vagy diétás okokból fellépő erőtlenség és étvágytalanság, pszichés eredetű étvágytalanság (anorexia), hirtelen fellépő vagy idült betegségek esetén, műtéteket követően, valamint a lábadozás időszakában.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-08020/03

Gyártó: Boehringer Ingelheim GmbH

Betegtájékoztató

Pharmaton Vital lágy kapszula

vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, ginzeng

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a gondozását végző egészségügyi szakember által elmondottaknak megfelelően szedje.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Pharmaton Vital lágy kapszula (továbbiakban Pharmaton Vital kapszula), és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Pharmaton Vital kapszula szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Pharmaton Vital kapszulát?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Pharmaton Vital kapszulát tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Pharmaton Vital kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Pharmaton Vital kapszula a szervezet számára kedvező összetételben tartalmaz standardizált ginzeng kivonatot, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet.

Erősítőként alkalmazható: kimerültségi állapotokban (pl. stressz hatására) a fizikai teljesítőképesség csökkenése, fáradtság, gyengeségérzés esetén, valamint szellemi teljesítőképesség növelésére javasolt pl. a koncentrálóképesség csökkenése és a figyelem gyengülése esetén.

Vitaminhiány megelőzésére alkalmazható: a vitamin, ásványi anyag- és nyomelem-szükséglet pótlására kiegyensúlyozatlan vagy hiányos táplálkozás esetén, pl. idős korban vagy diétás okokból fellépő erőtlenség és étvágytalanság, pszichés eredetű étvágytalanság (anorexia), hirtelen fellépő vagy idült betegségek esetén, műtéteket követően, valamint a lábadozás időszakában.

2. Tudnivalók a Pharmaton Vital kapszula szedése előtt

Ne szedje a Pharmaton Vital kapszulát
ha allergiás a Pharmaton Vital kapszula bármely hatóanyagára vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére
kalcium anyagcserezavarokban (pl. a szérum kalciumszint kóros emelkedése, fokozott kalciumürítés)
A- és D-vitamin túladagolása esetén
veseelégtelenség esetén
retinoidok (akne kezelésére használatos gyógyszerek) egyidejű alkalmazásakor
D-vitamin-tartalmú készítmények egyidejű alkalmazásakor
A készítmény szójaolajat és földimogyoró-olajat tartalmaz. A készítmény nem alkalmazható földimogyoró- vagy szójaallergia esetén.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Pharmaton Vital kapszula más multivitamin-típusú gyógyszerrel való együttes szedése nem javasolt, hiszen így az A- és a D-vitamin bevitele a napi ajánlott adag fölé emelkedhet.

Egyéb gyógyszerek és a Pharmaton Vital kapszula
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A gyógyszerek rendszeres szedése az alábbi vitamin, ásványi anyag, nyomelem bevitelének mennyiségét csökkentheti, pl.:

Gyógyszercsoport
Gyógyszer
Az alábbi vitamin, ásványi anyag táplálékkal történő bevitele csökken
Gyomorsavcsökkentők
alumínium
foszfát, kalcium, D-vitamin
Antibiotikumok
tetraciklin
kalcium, K-vitamin
Fájdalomcsillapítók
acetilszalicilsav, indometacin
vas
Gyulladásgátlók
kolhicin
kortikoszteroidok
B12-vitamin
kalcium
Vérnyomáscsökkentők
hidralazin
B6-vitamin
Epilepszia elleni gyógyszerek
fenitoin
D-vitamin
Koleszterincsökkentők
kolesztiramin
kolesztipol
A-vitamin
B12-vitamin
Gyomor- és nyombélfekély gyógyszerei
cimetidin, ranitidin
B12-vitamin
Tuberkulózis elleni készítmény
izoniazid
B6- és D-vitamin
Vízhajtók
furoszemid
etakrinsav
tiazidok
kálium, kalcium, cink
magnézium
kálium, magnézium, cink
Hashajtók
szenna, fenolftalein
biszakodil
kálium, kalcium
Nyugtatók
klórpromazin
B2-vitamin
Kemoterápia
metotrexát
folát

A ginzeng-tartalmú készítmények és a véralvadásgátló (antikoaguláns) gyógyszerek egyidejű alkalmazása során potenciálisan csökkenhet a szájon át szedhető véralvadásgátló gyógyszerek (pl. warfarin) hatása. Ha Ön véralvadásgátló gyógyszereket alkalmaz, forduljon kezelőorvosához, mielőtt elkezdi szedni a Pharmaton Vital kapszulát.

A gyomorsavcsökkentő készítmények és tetraciklinek a vas felszívódását, a penicillamin a nyomelemek felszívódását gátolja. E gyógyszerek és a Pharmaton Vital kapszula bevétele között legalább 2 órának kell eltelnie.

A vas kölcsönhatásba lép a tetraciklinekkel, a B6-vitamin pedig az L‑Dopa készítményekkel, ezért ha Ön ezek bármelyikét szedi, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt a Pharmaton Vital kapszulát elkezdi szedni.

A Pharmaton Vital kapszula egyidejű alkalmazása étellel, itallal és alkohollal
B1-vitamin-hiányhoz vezethet a túlzott mértékű alkoholfogyasztás, melynek következtében alkoholos ideggyulladás alakulhat ki.

Nagy mennyiségű rostot és/vagy fitinsavat tartalmazó élelem (sok fitinsavat tartalmaznak, pl. a gabonafélék, a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér és a búzakorpa) egyidejű fogyasztása a nyomelemek felszívódását csökkentheti.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség
A Pharmaton Vital kapszula terhes nőknél történő alkalmazása tekintetében nem áll rendelkezésre információ, ezért a megfelelő vizsgálati adatok hiányában a Pharmaton Vital kapszula alkalmazása nem javasolt terhesség idején.

Szoptatás
A Pharmaton Vital kapszula szoptató nőknél történő alkalmazása tekintetében nem áll rendelkezésre információ, ezért a megfelelő vizsgálati adatok hiányában a Pharmaton Vital alkalmazása nem javasolt szoptatás idején.

Termékenység
Nem végeztek klinikai vizsgálatokat a Pharmaton Vital kapszula emberi termékenységre kifejtett hatásait illetően.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A készítmény gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatását nem vizsgálták.

A Pharmaton Vital kapszula földimogyoró-olajat, szójaolajat, laktózt, etil‑parahidroxibenzoátot és propil-parahidroxibenzoátot tartalmaz
A Pharmaton Vital kapszula földimogyoró-olajat, valamint a viaszkeverék segédanyag részeként hidrogénezett szójaolajat és részlegesen hidrogénezett szójaolajat tartalmaz. A készítmény nem alkalmazható földimogyoró- vagy szójaallergia esetén.
Ez a gyógyszer kapszulánként 26 mg laktózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
Ez a gyógyszer etil-parahidroxibenzoát és propil-parahidroxibenzoát segédanyagot tartalmaz, amelyek későbbiekben jelentkező allergiás reakciókat, ritkán hörgőgörcsöt okozhatnak.

3. Hogyan kell szedni a Pharmaton Vital kapszulát?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a gondozását végző egészségügyi szakember által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja

Felnőtteknek
Kimerültségi állapotok esetén: naponta 2-szer 1 kapszula  lehetőleg reggel és délben  étkezés közben bevéve.
Vitaminhiány esetén: naponta 1 kapszula.
Vitaminhiány megelőzésére: naponta 1 kapszula

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
A ginzeng és a ginzeng-tartalmú kombinációk gyermekeknél és serdülőknél történő alkalmazásával kapcsolatban nem állnak rendelkezésre megfelelő vizsgálati adatok, ezért a Pharmaton Vital kapszula alkalmazása 18 évesnél fiatalabb gyermekeknél és serdülőknél nem javasolt.

Idősek
Nincs különleges adagolási előírás idősek számára.

Az alkalmazás időtartama
Vitaminhiány megelőzésére ősztől nyárelejéig, ill. a fokozott szükséglet fennállásáig.
Vitaminhiány és kimerültségi állapotok esetén a fokozott szükséglet fennállása idején kell szedni.

Az alkalmazás módja
Szájon át történő alkalmazásra.
A kapszulát szétrágás nélkül, egy nagy pohár vízzel, étkezés közben kell bevenni.

Cukorbetegek
1 kapszula 10 mg szénhidrátot tartalmaz.

Ha az előírtnál több Pharmaton Vital kapszulát vett be
A gyógyszer toxicitása (gyógyszermérgezés veszélye) túladagoláskor a zsírban oldódó A‑ és D‑vitaminok miatt állhat fenn.
Nagyobb mennyiségek elnyújtott napi bevétele (ami az A-vitamin esetében 25 kapszulának és a D‑vitamin esetében 5 kapszulának felel meg), krónikus toxicitási tüneteket okozhat: hányást, fejfájást, álmosságot és hasmenést. Akut tüneteket csak magasabb dózisok okoznak.
Általában, a cink és vas napi bevitele nem haladhatja meg a 15 mg-ot egyik nyomelem esetében sem.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Pharmaton Vital kapszula alkalmazásával kapcsolatban az alábbi mellékhatásokat jelentették:

Gyakori mellékhatás (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
fejfájás
hányinger, hányás

Nem gyakori mellékhatás (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
hasmenés

Nem ismert gyakoriságú mellékhatás (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg a gyakoriság):
túlérzékenységi reakciók
szédülés
hasi fájdalom
bőrkiütés, bőrviszketés

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Pharmaton Vital kapszulát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25C-on tárolandó.
A fénytől és a nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Pharmaton Vital kapszula?

A készítmény hatóanyagai: Összetétel kapszulánként (lágy zselatin kapszula):

40 mg standardizált ginzeng gyökér száraz kivonat G115 (Panax ginseng C.A.Meyer gyökérből), 26 mg 2‑dimetilaminoetil-hidrogéntartarát, 4000 NE A-vitamin, 2 mg B1-vitamin, 2 mg B2-vitamin, 1 mg B6-vitamin, 0,001 mg B12-vitamin, 60 mg C-vitamin, 400 NE D-vitamin, 10 mg E-vitamin,
15 mg nikotinamid, 10 mg kalcium-pantotenát, 20 mg rutozid-trihidrát, 10 mg vas, 90,3 mg kalcium,
70 mg foszfor, 0,2 mg fluor, 1 mg réz, 8 mg kálium, 1 mg mangán, 10 mg magnézium, 1 mg cink, 66 mg lecitin.

Egyéb összetevők (segédanyagok):

Kapszulatöltet: viaszkeverék (sárga viasz, hidrogénezett szójaolaj, részlegesen hidrogénezett szójaolaj), finomított repceolaj, etil-vanillin, földimogyoró-olaj, zselatin por, laktóz-monohidrát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid.
Lágy kapszulahéj: zselatin, glicerin 85 %-os, etil-vanillin, etil-parahidroxibenzoát-nátrium, propil‑parahidroxibenzoát-nátrium, fekete vas-oxid (E 172), vörös vas-oxid (E 172).

Milyen a Pharmaton Vital kapszula külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Sárga, olajos paszta sötétbarna, átlátszatlan, lágy zselatin kapszulába töltve.
30 db, 60 db vagy 100 db lágy kapszula barna üvegben, ami garanciazárást biztosító, csavaros Al kupakkal van lezárva. 1 üveg dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja
Boehringer Ingelheim International GmbH
Binger Straße 173, D-55216 Ingelheim am Rhein
Németország

Gyártó
Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co.KG
Binger Straße 173, D-55216 Ingelheim am Rhein
Németország

A forgalomba hozatali engedély számai
OGYI-T-8020/01 (30 db kapszula)
OGYI-T-8020/02 (60 db kapszula)
OGYI-T-8020/03 (100 db kapszula)

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. november

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.