EP Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula (6x)

Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula (6x)

3 118 Ft

A Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula egy helyileg alkalmazható fogamzásgátló, amely fertőtlenítő hatással is rendelkezik. A készítmény minden nő számára alkalmazható fogamzóképes korban, hormonmentes.

Gyors, diszkrét, valamint 12 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 750254 ÁFA: 5%
Egységár: 519.7 Ft/db. Nettó ár: 2969.6 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Készletkisöprés
most különösen megéri

Termékleírás

Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula egy helyileg alkalmazható hormonmentes fogamzásgátló, amely fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Fogamzásgátló tulajdonsága azon alapul, hogy tönkreteszi a hímivarsejtek ostorrészét, valamint a fej szétesését okozza, ezáltal a hímivarsejtek fogamzásképtelenné válnak. A Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula hatékony egyes baktériumok, valamint gombák okozta hüvelyi fertőzésekben is.

A Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula minden nő számára alkalmazható fogamzóképes korban:

• ha a szájon át szedhető fogamzásgátló tabletták vagy a méhen belüli eszközök használata időlegesen vagy véglegesen ellenjavallt,
• ha szülés illetve terhességmegszakítás után, valamint a menopauzát megelőzően fogamzásgátlásra van szükség,
• ha alkalomszerűen fogamzásgátlásra van szükség,
• kiegészítésként méhen belüli eszközzel (hurok, spirál) vagy pesszáriummal végzett fogamzásgátlás esetén (különösen akkor, ha rendszeresen szed bizonyos gyógyszert, pl.: nem szteroid gyulladáscsökkentőket),
• szájon át szedhető fogamzásgátló tabletta használata esetén, ha annak bevételét elfelejtette, vagy túl későn vette be. Ilyen esetben olvassa el ismét a tablettás fogamzásgátló tájékoztatóját, és a ciklus hátralévő idejében mindkét fogamzásgátló módszert használja.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-09404/01

Gyártó: Lab. Innotech

Vonalkód (EAN):  5999882955087

Betegtájékoztató

Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula
benzalkónium-klorid

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, amely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
– Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
– További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
– Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula és milyen esetekben alkalmazható?
2. Tudnivalók a Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszulát?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszulát tárolni
6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PHARMATEX 18,9 MG LÁGY
HÜVELYKAPSZULA ÉS MILYEN ESETEKBEN ALKALMAZHATÓ?

Ez a készítmény helyileg alkalmazható fogamzásgátló, amely fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Fogamzásgátló tulajdonsága azon alapul, hogy tönkreteszi a hímivarsejtek ostorrészét, valamint a fej szétesését okozza, ezáltal a hímivarsejtek fogamzásképtelenné válnak. Jól hat egyes baktériumok, valamint gombák okozta hüvelyi fertőzésekben is.
A készítmény minden nő számára alkalmazható fogamzóképes korban:
– ha a szájon át szedhető fogamzásgátló tabletták vagy a méhen belüli eszközök használata időlegesen vagy véglegesen ellenjavallt,
– ha szülés illetve terhesség-megszakítás után, szoptatás alatt, valamint a menopauzát megelőzően fogamzásgátlásra van szükség,
– ha alkalomszerűen fogamzásgátlásra van szükség,
– kiegészítésként méhen belüli eszközzel (hurok, spirál) vagy pesszáriummal végzett fogamzásgátlás esetén (különösen akkor, ha rendszeresen szed bizonyos gyógyszert, pl.: nem szteroid gyulladáscsökkentőket),
– szájon át szedhető fogamzásgátló tabletta használata esetén, ha annak bevételét elfelejtette, vagy túl későn vette be. Ilyen esetben olvassa el ismét a tablettás fogamzásgátló tájékoztatóját és a ciklus hátralévő idejében mindkét fogamzásgátló módszert használja.
Ez a módszer jelentősen csökkenti a terhesség esélyét, de azt nem szünteti meg teljesen. A hatékonyság attól függ, mennyire figyelmesen használják.

2. TUDNIVALÓK A PHARMATEX 18,9 MG LÁGY HÜVELYKAPSZULA
ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszulát
– ha allergiás (túlérzékeny) a benzalkónium-kloridra vagy a Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula egyéb összetevőjére,
– ha egyéb, hüvelyi úton alkalmazott terápiában (antibiotikus, antivirális vagy hormonkezelés) részesül, illetve szappant tartalmazó készítmények használatakor, mivel ezek megszüntethetik a Pharmatex készítmény fogamzásgátló hatását. Ilyen esetben várjon a kezelés hatásának végéig, hogy újra kezdhesse ennek a készítménynek az alkalmazását, vagy használjon kondomot a legbiztosabb védekezés céljából.
– ha a hüvelyben sérülés következik be, vagy a már ott lévő sérülés állapota romlik. Ilyen esetben keresse fel kezelőorvosát. Ha bármilyen hüvelyi kezelésre van szüksége, várjon a kezelés befejeztéig, mielőtt a Pharmatex kapszulával elkezdi vagy folytatja a fogamzásgátlást.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek és tisztálkodási szerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Más gyógyszerek (gombaellenes, trichomonas-ellenes, baktérium-ellenes, fertőtlenítő, herpesz-ellenes vagy helyi hormonkészítmények) hüvelyi úton történő egyidejű használata, vagy szappanok használata felfüggesztheti ennek a fogamzásgátlónak a hatását.

A kapszulák hatóanyaga, egyéb összetevői és a latex kölcsönhatásának vizsgálata, amit különböző gyártmányú kondomokkal végeztek: a vizsgált kondomok fizikai, vagy mechanikai tulajdonságaiban semmiféle romlást nem észleltek.

Terhesség és szoptatás
Terhesség és szoptatás idején csak a kezelőorvos javaslatára alkalmazza a fogamzásgátlásnak, ill. fertőtlenítésnek a Pharmatex által nyújtott lehetőségeit, annak ellenére, hogy a vizsgálatok eredményei szerint a hatóanyag nem jut be a véráramba, ill. csak ártalmatlan mennyiségben választódik ki az anyatejbe, nem befolyásolja a hormonális ciklust és nem módosítja a hüvely-flórát.
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Fontos információk a Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula egyes összetevőiről
A benzalkónium-klorid irritáló hatású, bőrreakciókat okozhat.

Fontos figyelmeztetés
A leginkább biztonságos védekezési mód a szexuális úton terjedő betegségek ellen a kondom használata.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A PHARMATEX 18,9 MG LÁGY HÜVELYKAPSZULÁT?

Ennek a fogamzásgátlónak azon múlik a hatékonysága, hogy pontosan alkalmazzák-e. Igen fontos, hogy figyelembe vegye az alkalmazási útmutatást!
Ezt a hüvelykapszulát minden egyes közösülés előtt használni kell, függetlenül a ciklus időszakától, vagy akár a menstruációtól.
Szappannal ne mosakodjon, vagy ne végezzen hüvelyöblítést közvetlenül a közösülés előtt vagy után, mert – az akár csak nyomokban jelenlévő – szappanos víz megszünteti a fogamzásgátló hatást. Közösülés után kizárólag külső tisztálkodás megengedett és legalább két órát kell várni mielőtt kézzel hüvelyöblítést végezne.

A Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszulát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Amennyiben az orvos másképpen nem rendeli, a következő módon kell alkalmazni a készítményt: a mutatóujjat használva helyezze fel a kapszulát mélyen a hüvelybe, a folyamat egyszerűbb és eredményesebb hanyatt fekve. A kapszulahéj feloldódásához és így a hatóanyag teljes felszabadulásához 5-10 percre van szükség, ezért a kapszulát legalább tíz perccel a közösülés előtt fel kell helyezni. A feloldódott kapszula négy órán át biztosít védelmet. Amennyiben a közösülést megismétlik, újabb kapszulát kell felhelyezni, majd tíz percet várni.

1. a női nemi szervek anatómiai vázlata
2. helyezze fel a kapszulát a hüvelybe, lehetőleg fekvő helyzetben
3. a lehető legmélyebbre helyezze fel a kapszulát a hüvelyben

Ha elfelejtette alkalmazni a hüvelykapszulát:
Ha elfelejti a Pharmatex 18,9 mg-os lágy hüvelykapszulát felhelyezni, nő a teherbeesés kockázata.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Előfordulhat égő érzés, helyi ingerlő hatás vagy allergia a kapszula valamelyik összetevőjére.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A PHARMATEX 18,9 MG LÁGY HÜVELYKAPSZULÁT TÁROLNI

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25°C-on tárolandó.
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható: ) után ne alkalmazza a Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszulát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula
– A készítmény hatóanyaga a benzalkónium-klorid. 18,9 mg benzalkónium-klorid (37,8 mg benzalkónium-klorid 50%-os oldat formájában) lágy hüvelykapszulánként.
– Egyéb összetevők:
– kapszulatöltet: makrogol 400, kolloid szilícium-dioxid, hidroxipropilcellulóz, makrogol glicerin-éter-kókuszsav-észter, dimetikon 1000.
– kapszulahéj: glicerin, zselatin, tisztított víz.

Milyen a Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Küllem: bézs színű, fényes felületű, áttetsző, ovális lágy zselatin kapszula, amely 1500 mg fehéres színű gélt tartalmaz.
Csomagolás: 6 db lágy hüvelykapszula színtelen, áttetsző, PVC//Al buborékfóliában és dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja
Laboratoire Innotech International
22 avenue Aristide Briand
94110 Arcueil – Franciaország

Gyártó
Innothera Chouzy
Rue René Chantereau
L’Isle Vert
41150 Chouzy Sur Cisse – Franciaország

OGYI-T-9404/01

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2011. március 31.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula (6x)
Pharmatex 18,9 mg lágy hüvelykapszula (6x)
3 118 Ft