EP Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp (1x10ml)

Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp (1x10ml)

899 Ft

A Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp a különféle eredetű szemszárazság kezelésére alkalmas gyógyszer. Műkönnyként használható a könnytermelés zavaraiban, fizikai bevonatot képez a szemen, és ezáltal felerősíti a védőhatást.

Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 291181 ÁFA: 5%
Egységár: 89.9 Ft/ml Nettó ár: 856.2 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp a különféle eredetű szemszárazság kezelésére alkalmas gyógyszer.  Az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp műkönnyként használható a könnytermelés zavaraiban, fizikai bevonatot képez a szemen, és ezáltal felerősíti a védőhatást.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-6528/01

Gyártó: Novartis Ophtalmics

Vonalkód (EAN):  3662042001871

Betegtájékoztató

Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp
povidon

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
• Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
• További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
• Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
• Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcseppet?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcseppet tárolni?
6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ OCULOTECT FLUID 50 MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Különféle eredetű szemszárazság kezelésére.

Az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp műkönnyként használható a könnytermelés zavaraiban.
Az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp fizikai bevonatot képez a szemen, és ezáltal felerősíti a védőhatást.

2. TUDNIVALÓK AZ OCULOTECT FLUID 50 MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcseppet
– ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra (povidon) vagy az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp egyéb összetevőjére.

Az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
A készítmény segédanyagként benzalkónium-kloridot tartalmaz, ezért szem irritációt okozhat.
Kerülje a készítmény lágy kontaktlencsével való érintkezését.
Alkalmazás előtt távolítsa el kontaktlencséjét, és várjon legalább 30 percet, mielőtt visszahelyezné.
A benzalkónium-klorid elszínezi a lágy kontaktlencsét.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Más szemészeti készítmények egyidejű alkalmazása esetén legalább 5 10 perc várakozási idő elteltével szabad csak becseppenteni az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcseppet. Mindig az Oculotect készítményt kell legutoljára alkalmazni.

Terhesség és szoptatás:
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény alkalmazása terhességben szükség esetén megfontolandó.
A készítmény alkalmazható a szoptatás időtartama alatt.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A készítmény becseppentése után rövid időre homályossá válhat a látás – ennek megszűnéséig nem szabad járművet vezetni vagy gépeket kezelni.

Fontos információ az Oculotect 50 mg/ml oldatos szemcsepp egyes összetevőiről
A készítmény segédanyagként benzalkónium-kloridot tartalmaz (lásd „Az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp fokozott elővigyázatossággal alkalmazható” pontot).

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ OCULOTECT 50 MG/ML OLDATOS SZEMCSEPPET?

Az Oculotect 50 mg/ml oldatos szemcseppet a betegtájékoztatónak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény szokásos adagja: napi 3–4 alkalommal 1 csepp, vagy a kórkép súlyosságától függően lehet az adagot növelni. Az egyedi szükséglettől függően akár óránként ismételhető az al¬kal¬mazása.
A tartályt függőlegesen kell tartani és a kötőhártyazsákba 1 cseppet cseppenteni.

A tartály tartalma a zárókupak felnyitásáig őrzi meg sterilitását. A tartály cseppentőhegye semmihez nem érhet hozzá, mert ez az oldatot szennyezheti és fertőzheti. A cseppentőhegy nem érhet a szemhez sem, mert sérülést okozhat a szemen.

Ha az irritáció vagy a szem szárazsága nem múlik el, vagy rosszabbodik, a kezelést abba kell hagyni, és orvoshoz/szemész szakorvoshoz kell fordulni.

Ha az előírtnál több Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcseppet alkalmazott
Túladagolásból származó mellékhatás nem ismeretes.

Ha elfelejtette alkalmazni a szemcseppet
A soron következő előírt adagolási időpontban ne alkalmazzon dupla adagot.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A mellékhatások a következő gyakorisági kategóriák szerint vannak felsorolva:
nagyon gyakori (>1/10); gyakori (>1/100 – <1/10); nem gyakori (>1/1000 – <1/100); ritka (>1/10 000 – <1/1000); nagyon ritka (<1/10 000), nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg). Az alábbi mellékhatásokat klinikai vizsgálatokban jelentették: Szembetegségek és szemészeti tünetek Gyakori: enyhe, múló, égő vagy kellemetlen érzés Immunrendszeri betegségek és tünetek Nagyon ritka: irritáció vagy túlérzékenységi reakciók Az alábbi mellékhatást a forgalomba hozatalt követő tapasztalatokból jelentették: Szembetegségek és szemészeti tünetek Nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg): homályos látás A fenti vagy egyéb, a gyógyszer használata során tapasztalt mellékhatások je¬lentkezésekor a kezelést hagyja abba, és azonnal forduljon kezelőorvosához. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. 5. HOGYAN KELL AZ OCULOTECT 50 MG/ML OLDATOS SZEMCSEPPET TÁROLNI? Legfeljebb 25 °C on tárolandó. A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tartandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne alkalmazza az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcseppet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A szemcsepp a felbontástól számítva 4 hétig használható fel. 6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp - A készítmény hatóanyaga: 50 mg povidon milliliterenként. - Egyéb összetevők: benzalkónium-klorid (0,05 mg milliliterenként), bórsav, kalcium-klorid, kálium-klorid, magnézium-klorid, nátrium-klorid, 50% os nátrium-laktát oldat, nátrium-hidroxid, injekcióhoz való víz. Milyen az Oculotect fluid 50 mg/ml oldatos szemcsepp külleme és mit tartalmaz a csomagolás Tiszta, halványsárga színű, részecskéktől gyakorlatilag mentes, steril oldat. 10 ml oldat műanyag, cseppentős tartályba töltve dobozonként. A forgalomba hozatali engedély jogosultja Laboratoires THEA, 12 rue Louis Blériot, 63017 Clermont-Ferrand Cedex 2, Franciaország Gyártó EXCELVISION, 27 rue de la Lombardière, 07100 Annonay, Franciaország OGYI-T-6528/01 A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2012. június

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba