NMSM-L filmtabletta (30x)

NMSM-L filmtabletta (30x)

3 635 Ft

A NMSM-L filmtablettában lévő D-vitamin hozzájárul az egyensúlyzavar és izomgyengeség okozta esésveszély kockázatának csökkentéséhez, a normál csontozat fenntartásához, magnézium tartalma pedig segíti a normál izomműködést.

Gyors, diszkrét, valamint 12 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 542697 ÁFA: 27%
Egységár: 121.2 Ft/db. Nettó ár: 2862.2 Ft
Készletkisöprés
most különösen megéri

Termékleírás

A NMSM-L filmtablettában (étrend-kiegészítő készítmény) lévő D-vitamin hozzájárul az egyensúlyzavar és izomgyengeség okozta esésveszély kockázatának csökkentéséhez, a normál csontozat fenntartásához, magnézium tartalma segíti a normál izomműködést mangán és cink tartalma pedig támogatja a csontok megfelelő működését.

A 60 éves vagy annál idősebb férfiak és nők esetében az elesés csonttöréshez vezethet.

A csontritkulás (oszteoporózis) Magyarország lakosságának 9%-át érinti, 600.000 nőt és 300.000 férfit. A törések kialakulásáig a csontritkulás gyakorta tünetmentes, a törés jelentkezésekor azonban már jelentős mértékű csontvesztés alakult ki. Ezért nagyon fontos a megelőzés, a korai diagnózis és kezelés.

Feltett célunk, hogy csökkentsük az idős emberek eleséseinek számát  és ezzel a fenti súlyos mellékhatásokat mérsékeljük. Eddig Magyarországon nem volt hivatalosan elesés elleni készítmény, így a NMSM-L filmtabletta ebből a szempontból mindenképpen hiánypótló.

Elesés-elleni projekt: NMSM-L tabletta az elesés kockázatának csökkentéséért.

Első hallásra kétségek ébredhetnek bennünk, hogy valóban létezhet-e összefüggés az időskori elesés gyakorisága és a D-vitamin hiány között, hiszen a növekvő fogyasztói érdeklődés hatására a „napfény vitaminnak” is nevezett D-vitaminról manapság annyi minden, sokszor nem kellően alátámasztott feltevést olvashatunk. Ebben az esetben a vizsgálatok kritikus értékelését az EFSA szakértő testülete ( Európai Élelmiszerbiztonsági hatóság) végezte el, kizárólag a releváns randomizált klinikai vizsgálatok, megfigyeléses vizsgálatok és az ezeket feldolgozó metaanalízisek eredményeit alapul véve, ezért a levont következtetéseket, melyek a D-vitamin mindkét formájára (kolekalciferol: D-vitamin; ergokalciferol: D-vitamin) vonatkoznak, kellően megalapozottnak tekinthetjük.

Az EFSA szakértői testületének végkövetkeztetése az egészségre vonatkozó állításban az alábbiak szerint került megfogalmazásra: A D-vitamin hozzájárul az egyensúlyzavar és az izomgyengeség okozta esésveszély kockázatának csökkenéséhez. A 60 éves vagy annál idősebb férfiak és nők esetében az elesés a csonttörések kockázati tényezője. Az állítás csak olyan étrend-kiegészítők esetében alkalmazható, amelyek napi adagonként legalább 15 μg (600 NE) D-vitamint tartalmaznak. A fogyasztót tájékoztatni kell arról, hogy a kedvező hatás napi 20 μg (800 NE) D-vitamin valamennyi forrásból történő bevitelével érhető el.

A Randomizált klinikal tanulmányokban 200, 70 éves vagy idősebb férfi és nő beteget vizsgáltak akiknek az elmúlt évben minimum 1 kistraumás törése volt. 3 csoportot képeztek és a paciensek a következő adagban kapták a D-vitamint: 24000 NE/hó (napi 800 NE), 60000 NE/hó (napi 2000 NE), 24000 NE/hó (napi 800 NE) plusz 300 μg/hó aktivált D vitamin (Alpha D3). Az eredmények alapján , a legkisebb D vitamin adag ( 800NE, 20 μg)  mellett volt szignifikánsan kevesebb az elesések száma, valamint szignifikánsan jobb alsóvégtagi funkciók (egyensúlyteszt, járási sebesség stb). Nincs rá egyértelmű magyarázat, de a vizsgálat szerint a kevesebb D vitamin bevitel többet ér.

A NMSM-L tablettát magyar kutatók úgy fejlesztették ki, hogy az ideális mennyiségű D-vitamin mellett egyéb, a csont és izom megfelelő működését elősegítő alkotórész is belekerült, mint a magnézium, mangán, vas, cink, B6 ,B12 vitamin, valamint folsav.

Hatóanyag-tartalom:

összetétel
1 tablettában
napi adagban
RDA**
Magnézium
60mg
60mg
16%
Mangán
2mg
2mg
100%
Vas
20mg
20mg
143%
Cink
10mg
10mg
100%
B6 vitamin
2mg
2mg
143%
B12 vitamin
2,5μg
2,5μg
100%
D3 vitamin
25μg
25μg
500%
Folsav
200μg
200μg
100%

Adagolás:

60 év feletti nők vagy férfiak számára, naponta 1 db NMSM-L filmtabletta fogyasztása javasolt.

Kiszerelés: 30 db.

Fontos figyelmeztetések:

– Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
– Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
– Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
– Gyermekek elől elzárva tartandó!
– Szobahőmérsékleten, száraz helyen, fénytől védve tárolandó!
– Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

Gyártó: Kéri Pharma Kft.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
NMSM-L filmtabletta (30x)
NMSM-L filmtabletta (30x)
3 635 Ft