EP Szuper ár! Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott spray (1x)

Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott spray (1x)

6 199 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 6 897 Ft
Megtakarítás: 698 Ft

A Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott spray enyhíti a nikotin megvonás tüneteit, beleértve a sóvárgást. Használatával megelőzheti vagy csökkentheti ezeket a kellemetlen érzéseket és a dohányzás utáni vágyakozást. Új, spray formátum!

Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 268901 ÁFA: 5%
Egységár: 6199 Ft/db. Nettó ár: 5903.9 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott spray segít leszokni a dohányzásról, ha az Ön döntése megszületett. Ezt a típusú kezelést nikotinpótló kezelésnek nevezik.

A Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott spray enyhíti a nikotin megvonás tüneteit, beleértve a sóvárgást. Amikor Ön hirtelen nem juttat nikotint a szervezetébe dohányzással, különböző kellemetlen tüneteket tapasztal. A Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott spray használatával megelőzheti vagy csökkentheti ezeket a kellemetlen érzéseket és a dohányzás utáni vágyakozást. Ez annak köszönhető, hogy kis mennyiségben továbbra is juttat nikotint a szervezetébe egy rövid időszakon keresztül. A Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott spray mert nem tartalmaz kátrányt, szén-monoxidot vagy más, a cigarettafüstben megtalálható mérgeket.

Növelheti a dohányzásról való leszokás esélyét, ha tanácsadást és támogatást is igénybe vesz.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22237/01

Gyártó: McNeil AB.

Betegtájékoztató

Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray
nikotin

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a Nicorette Quickspray körültekintő alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha a Nicorette Quickspray-vel történő 6 hónapi kezelés után nem sikerül leszoknia a dohányzásról.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Nicorette Quickspray és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Nicorette Quickspray alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Nicorette Quickspray‑t?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Nicorette Quickspray‑t tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Nicorette Quickspray és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Nicorette Quickspray szájnyálkahártyán alkalmazott spray (a továbbiakban Nicorette Quickspray) segít önnek leszokni a dohányzásról, ha Ön is akarja. Ezt a típusú kezelést nikotinpótló kezelésnek nevezik.

A Nicorette Quickspray enyhíti a nikotin megvonás tüneteit, beleértve a sóvárgást, amelyek olyan tünetek, amelyeket a dohányzásról való leszokás során észlel. Amikor Ön hirtelen nem juttat nikotint a szervezetébe dohányzással, különböző kellemetlen tüneteket tapasztal, amelyeket megvonási tüneteknek nevezünk. A Nicorette Quickspray alkalmazásával megelőzheti vagy csökkentheti ezeket a kellemetlen érzéseket és a dohányzás utáni vágyakozást. Ez azért van, mert kis mennyiségben továbbra is juttat nikotint a szervezetébe egy rövid időszakon keresztül. A Nicorette Quickspray mert nem tartalmaz kátrányt, szén-monoxidot vagy más, a cigarettafüstben megtalálható mérgeket.

Növelheti a dohányzásról való leszokás esélyét, ha tanácsadást és támogatást is igénybe vesz.

2. Tudnivalók az Nicorette Quickspray alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Nicorette Quickspray‑t:
ha allergiás a nikotinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
ha még nem múlt el 18 éves!
ha még soha nem dohányzott!

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, ha az alábbiak közül bármelyiket tapasztalja. A Nicorette Quickspray megfelelő lehet az Ön számára, azonban először egyeztetnie kell orvosával, ha:
nemrégiben (3 hónapon belül) szívrohama vagy stroke-ja volt,
mellkasi fájdalma (instabil angina), vagy nyugalmi anginája van,
olyan szívbetegsége van, amely hatással van a pulzusszámra vagy szívritmusára,
gyógyszerrel nem kezelt magas vérnyomása van,
valaha már volt allergiás reakciója, amely az ajkak, arc és torok duzzanatával (angioödéma) vagy viszkető bőrkiütésekkel jár (csalánkiütés). A nikotinpótló kezelés néha okozhat ilyen típusú reakciót.
súlyos vagy középsúlyos májbetegsége van,
súlyos vesebetegsége van,
cukorbeteg,
pajzsmirigy túlműködése van,
mellékvese-daganata van (feokromocitoma),
gyomor- vagy nyombélfekélye van,
nyelőcsőgyulladása van.

A Nicorette Quickspray‑t nem szabad nem dohányzóknak használni.

Egyéb gyógyszerek és a Nicorette Quickspray
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Ez különösen fontos, ha a következő hatóanyag-tartalmú gyógyszereket szed:
teofillin az asztma kezelésére
takrin az Alzheimer-kór kezelésére
klozapin a szkizofrénia kezelésére
ropinirol a Parkinson-kór kezelésére

A Nicorette Quickspray alkalmazása étellel és itallal
A szájnyálkahártyán alkalmazott spray használatával egyidőben ne egyen és igyon!

Terhesség és szoptatás
Terhesség alatt nagyon fontos a dohányzás abbahagyása, mivel a dohányzás a magzat elégtelen növekedését okozhatja. Koraszüléshez vagy halvaszüléshez is vezethet. Az a legjobb, ha abba tudja hagyni a dohányzást nikotin-tartalmú gyógyszer használata nélkül. Ha ezt nem tudja megvalósítani, a Nicorette Quickspray‑t kizárólag a terhesgondozást végző kezelőorvosával, háziorvosával vagy leszokást segítő szakorvossal történt megbeszélés után szabad használni.

A Nicorette Quickspray használatát kerülni kell szoptatás alatt, mivel a nikotin bejut az anyatejbe és hatással lehet a csecsemőre. Amennyiben orvosa a Nicorette Quickspray használatát javasolja, a sprayt lehetőleg közvetlenül a szoptatást követően alkalmazza, a szoptatás előtti két órában ne.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nem figyeltek meg a gépjárművezetést illetve gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatást.

A Nicorette Quickspray kis mennyiségű – adagonként kevesebb mint 100 mg ‑ etanolt (alkohol) tartalmaz.

3. Hogyan kell alkalmazni a Nicorette Quickspray-t?

A gyógyszert mindig a betegtájékoztatóban leírtaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az alkalmazást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

18 év alatti egyének a Nicorette Quickspray‑t nem használhatják.

A Nicorette Quickspray kezelés alatt teljesen abba kell hagynia a dohányzást.

Az alábbi táblázat lépésről lépésre bemutatja a Nicorette Quickspray ajánlott alkalmazását.

1. lépés: 1‑6. hét
Használjon 1‑2 adagot olyankor, amikor egyébként rágyújtana egy cigarettára vagy vágyakozik utána. Először egy adagot használjon, és ha néhány percen belül nem szűnik meg a vágyakozás, adagoljon még egyet. Ha két adagra van szüksége, legközelebb alkalmazhat 2 adagot egymás után. A legtöbb dohányos számára ez 1‑2 adagot jelent minden fél vagy 1 órában.
Ha például átlagosan napi 15 szálat szív, akkor 1‑2 adagot kell használnia legalább 15 alkalommal egy nap alatt.
Ne alkalmazzon egyszerre 2 befújásnál többet vagy óránként 4 befújásnál többet 16 órán keresztül. A legnagyobb alkalmazható mennyiség 64 befújás 16 óra alatt bármely 24 órás időintervallumban.

2. lépés: 7‑9. hét
Kezdje el csökkenteni a napi adagok számát!
A 9. hét végéig az 1. lépésben alkalmazott naponta bevitt adagok átlagos számának a FELÉT szabad alkalmaznia.

3. lépés: 10‑12. hét
Folytassa a naponta alkalmazott adagok számát csökkentését oly módon, hogy nem használ 4‑nél több adagot naponta 12. héten át. Amikor 2‑4 adagra csökkentette a napi alkalmazások számát, hagyja abba a Nicorette Quickspray használatát!

A kezelés befejezését követően újra késztetést érezhet a rágyújtásra. Tartsa meg a megmaradt adagokat, mivel hirtelen felléphet a dohányzás utáni vágyakozás. Ha vágyakozás jelentkezik, használjon egy, amennyiben ez nem segítene néhány percen belül, akkor kettő adag befúvást.

Rendes körülmények között 3 hónapon át kell használni a Nicorette Quickspray‑t, de 6 hónapnál tovább nem. Beszéljen kezelőorvosával, ha több mint 6 hónapon át van szüksége a Nicorette Quickspray‑re.

Gondosan kövesse az alábbi utasításokat a képek segítségével
A fúvóka szabaddá tétele

Hogyan kell kinyitni az adagolót?
1. Hüvelykujjával csúsztassa lefelé a gombot (a) addig a pontig, ahol könnyedén be lehet nyomni (b)! Ne nyomja túlságosan erősen!
2. Folyamatosan nyomva tartva tolja felfelé (c), hogy az adagoló teteje kinyíljon. Ezután engedje fel a gombot!

Hogyan kell megtölteni az adagolót?
Ha szájnyálkahártyán alkalmazott sprayt első alkalommal használ, először fel kell tölteni a pumpát. A fúvókát tartsa biztonságos távolságra magától, más felnőttektől, gyermekektől illetve háziállatoktól. Mutatóujjával nyomja meg az adagoló tetején található gombot háromszor, amíg a permet megjelenik! Ha két napig nem használja a sprayt, meg kell ismételni a feltöltést.

Hogyan kell használni az adagolót?
3. Tartsa az adagoló fúvókáját a szája felé, annyira közel, amennyire csak tudja!
4. Nyomja meg az adagoló tetejét határozottan, hogy egy adag a szájába kerüljön, de az ajkakra ne! Annak érdekében, hogy elkerülje a permet lejutását a torkon keresztül, ne lélegezzen adagolás közben! Az optimális hatás elérése érdekében a permet bejuttatása után néhány másodpercig ne nyeljen!

A fúvóka visszazárása

Hogyan kell becsukni az adagolót?
5. Csúsztassa lefelé a gombot (d) addig a pontig, ahol be lehet nyomni (e)!
6. Miközben nyomva tartja, csúsztassa lefelé az adagoló tetejét (f)! Engedje fel a gombot! Az adagoló így zárva van.

Újabb adag használatához ismételje meg a fenti lépéséket!

Minden használat után csukja be az adagolót, hogy elkerülje gyermekek általi használatát és a véletlen permetezést. A szájnyálkahártyán alkalmazott spray használatakor gondosan járjon el, hogy permet ne kerüljön a szembe. Ha a permet a szembe kerül, vízzel alaposan öblítse ki.

Ha az előírtnál több Nicorette Quickspray-t alkalmazott
Amennyiben a Nicorette Quickspray alkalmazásával egyidejűleg dohányzik, előfordulhat a nikotin túladagolása. Ha egy gyerek használja a Nicorette Quickspray-t vagy ha Ön az előírtnál több Nicorette Quickspray‑t használt, értesítse kezelőorvosát, vagy haladéktalanul keresse fel a legközelebbi kórházat. A felnőtt dohányosok által a kezelés alatt jól tolerált nikotin adagok kisgyermek esetében súlyos mérgezési tüneteket, vagy akár halált is okozhatnak.

A túladagolás tünetei a hányinger, túlzott nyáltermelés, gyomorfájdalom, hasmenés, izzadás, fefájás, szédülés, a hallás megváltozása és gyengeség érzése. Nagy adagok esetén ezeket a tüneteket alacsony vérnyomás, gyenge és szabálytalan szívverés, légzési nehézség, nagyfokú fáradtság, keringésösszeomlás és általános görcsök követhetik.

Ha bármely további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Nicorette Quickspray ugyanolyan mellékhatásokat okozhat, mint a nikotin más formái. A mellékhatások általában az alkalmazott adagtól függenek.

A dohányzás abbahagyásával összefüggő mellékhatások (nikotin megvonási tünetek)
A dohányzásról való leszokás alatt tapasztalt egyes nemkívánatos hatások megvonási tünetek is lehetnek, amelyeket a nikotin csökkent bevitele vált ki. A dohányzás abbahagyásakor a szájnyálkahártya kifekélyesedése előfordulhat. Ennek oka ismeretlen.

Ezek a hatások a következők:
ingerlékenység, agresszió, türelmetlenség vagy frusztráció,
szorongás, nyugtalanság vagy koncentrációs nehézség,
éjszakai felébredés vagy alvászavar,
étvágynövekedés vagy testsúlynövekedés,
levertség ,
dohányzási késztetés (vágyakozás),
a szívverés lassulása,
ínyvérzés,
szédülés vagy szédelgés,
köhögés, torokfájás, eldugult orr vagy orrfolyás.

Amennyiben az alábbi súlyos és ritka mellékhatások bármelyikét tapasztalja, hagyja abba a Nicorette Quickspray alkalmazását és haladéktalanul keressen fel egy orvost (az angioödéma jelei):
duzzadt arc, nyelv vagy garat,
nyelési nehézség,
csalánkiütés és légzési nehézség.

Nagyon gyakori (10‑ből több mint 1 embert érinthet):
csuklás (ez különösen gyakori)
fejfájás, hányinger (rossz közérzet),
a spray alkalmazási helyén fellépő hatások, mint pl. bizsergés, égő érzés, gyulladás vagy fájdalom a szájban vagy az ajkakon, illetve az ízérzés megváltozása,
száj- vagy torokszárazság, vagy fokozott nyáltermelés,
emésztési zavar.

Gyakori (100‑ból 1‑10 embert érinthet):
fájdalom vagy kellemetlen érzés a hasban vagy a mellkasban,
hányás, fokozott gázképződés vagy hasmenés,
szorító érzés vagy zsibbadás a torokban,
fáradtság.

Nem gyakori (1000‑ből 1‑10 embert érinthet):
orrban jelentkező hatások, pl. orrfolyás, orrdugulás,
sípoló légzés, vagy a szokásosnál több erőkifejtést igénylő légzés,
bőrpír, bizsergés vagy fokozott izzadás,
fokozott könnytermelés,
hatások a szájüregben, pl. nyelv-vagy ínygyulladás, szájnyálkahártya sérülés vagy a hang megváltozása,
szokatlan szívverés érzése (palpitáció),
túlérzékenység (allergia) beleértve a bőrvörösséget és/vagy bőrviszketést.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
gyors és/vagy szabálytalan szívverés (pitvarfibrilláció),
homályos látás,
allergiás reakciók, beleértve az arc és száj duzzanatát (angioödéma vagy anafilaxia).

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

5. Hogyan kell aNicorette Quickspray-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Az adagolón és a dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő a adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Nicorette Quickspray
A készítmény hatóanyaga: nikotin. Egy adag spray 1 mg nikotint juttat a szervezetbe.
Egyéb összetevők: propilénglikol, vízmentes etanol, trometamol, poloxamer 407, glicerin, nátrium-hidrogén-karbonát, levomentol, menta aroma, hűsítő aroma, szukralóz, aceszulfám-kálium, sósav (a kémhatás beállításához) és tisztított víz.

Milyen a Nicorette Quickspray külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Nicorette Quickspray egy mechanikai permetezőfejjel ellátott műanyag adagolótartály. Az adagoló gyermekbiztos.
Minden tartály 13,2 ml oldatot tartalmaz, amely 150 adag befújásra elegendő
Nicorette Quickspray 1 vagy 2 tartályt tartalmazó csomagolásban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó
A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
McNeil AB
Norrbroplatsen 2
SE‑251 09 Helsingborg
Svédország

Gyártó:
McNeil AB, Norrbroplatsen 2, SE-251 09 Helsingborg, Svédország

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség államaiban az alábbi néven engedélyezték:

Svédország Nicorette Pepparmint
Dánia Nicorette Quickmist

OGYI-T-22237/01-02

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2013. március

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba