EP Szuper ár! Nicorette Icy White Gum 4 mg gyógyszeres rágógumi (30x)

Nicorette Icy White Gum 4 mg gyógyszeres rágógumi (30x)

2 799 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 3 113 Ft
Megtakarítás: 314 Ft

A Nicorette Icy White Gum 4 mg gyógyszeres rágógumi csillapítja a dohányzásról leszokni kívánók elvonási tüneteit és a nikotin utáni sóvárgást azokban a dohányosokban, akik készek az azonnali leszokásra. Magas hatóanyag-tartalmú kivitel.

Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 124958 ÁFA: 5%
Egységár: 93.3 Ft/db. Nettó ár: 2665.8 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

Nicorette Icy White Gum 4 mg gyógyszeres rágógumi dohányzásról való leszokást elősegítő készítmény.

A Nicorette Icy White Gum 4 mg gyógyszeres rágógumi csillapítja a dohányzásról leszokni kívánók elvonási tüneteit és a nikotin utáni sóvárgást azokban a dohányosokban, akik készek az azonnali leszokásra. Csökkenti a szükséges napi cigaretta mennyiséget azoknál, akik nem tudják vagy nem hajlandóak a dohányzást azonnal abbahagyni. A Nicorette Icy White Gum 4 mg gyógyszeres rágógumi segítségével megakadályozható, de legalább mérsékelhető az elvonási tünet úgy, hogy átmeneti ideig a nikotint kis mennyiségben pótolja. Rágás közben a nikotin lassan felszabadul a rágógumiból és a száj nyálkahártyán keresztül felszívódik a vérbe. A cigarettával szemben a Nicorette Icy White Gum 4 mg gyógyszeres rágógumi nem tartalmaz mérgező kátrányt vagy szénmonoxidot.

Egyéb módszerek egyidejű alkalmazása megkönnyíti a cigaretta elhagyását, de a leszokás sikeréhez elsősorban az Ön akaratereje szükséges.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-20240/22

Gyártó: McNeil AB.

Vonalkód (EAN):  3574660710069

Betegtájékoztató

Nicorette Icy White gum 2 mg gyógyszeres rágógumi
Nicorette Icy White gum 4 mg gyógyszeres rágógumi

nikotin

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
– Ezt a gyógyszer mindig pontosana betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.
– Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
– További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
– Ha Önnel bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumi és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumi alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumit
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumit tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumi és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A dohányzásról való leszokást elősegítő készítmény.

Csökkenti a dohányzásról azonnal leszokni kívánók elvonási tüneteit.
A Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumi segítségével megakadályozható, de legalább mérsékelhető az elvonási tünetek kialakulása úgy, hogy átmeneti ideig a nikotint kis mennyiségben pótolja. Rágás közben a nikotin lassan felszabadul a gyógyszeres rágógumiból és a szájnyálkahártyán keresztül felszívódik a vérbe. A cigarettával szemben a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumi nem tartalmaz mérgező kátrányt vagy szénmonoxidot.

A Nicorette Icy White gum nem kizárólag a dohányzás azonnali abbahagyására javasolt, azaz nem csupán a dohányzás teljes elhagyása lehet a cél, hanem a dohányzás átmeneti felfüggesztésének vagy a dohányzás csökkentésének elősegítése is, azokban a dohányosokban, akik nem tudnak, vagy nem akarnak leszokni.

Egyéb módszerek egyidejű alkalmazása megkönnyíti a cigaretta elhagyását, de a leszokás sikeréhez elsősorban az Ön akaratereje szükséges.

2. Tudnivalók a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumi alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumit
– ha allergiás a nikotinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
– ha 14 éven aluli.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
Nemdohányzók a rágógumit nem rághatják.

A Nicorette gyógyszeres rágógumi alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével a következő esetekben:

A Nicorette gyógyszeres rágógumi alkalmazása lehetőleg nem, vagy csak szoros orvosi ellenőrzés mellett ajánlott:
• ha a közelmúltban (az elmúlt 4 hétben) szív- és érrendszeri, illetve agyi történés fordult elő pl:
• szívroham (miokardiális infarktus),
• visszatérő (instabil) vagy rosszabbodó mellkasi fájdalom (angina pektorisz),
• súlyos szívritmuszavar,
• sztrók (agyér-görcs),
• koszorúér-, vagy egyéb (szív-) érműtét.
• ha kezeletlen magasvérnyomás-betesége van

Orvosi ellenőrzés mellett, az orvos tanácsára alkalmazható a következő esetekben:
• súlyos/mérsékelt májkárosodás,
• súlyos vesekárosodás,
• aktív nyombél- vagy gyomorfekély, gyomorhurut, nyelőcső-, garat- vagy szájüregi gyulladás,
• kezelt magasvérnyomás-betegség,
• stabil angina pektorisz (azonos terhelésre, azonos gyakorisággal és erősséggel jelentkező mellkasi panaszok, pl. fájdalom, nyomásérzés),
• agyi érbetegség,
• végtagi verőér-elzáródás,
• szívelégtelenség,
• pajzsmirigy-túlműködés (hipertireózis),
• mellékvesevelő-túlműködés (feokromocitóma),
• cukorbetegség (mivel a dohányzás abbahagyása után kisebb inzulin adagokra lehet szükség),
• 14-18 év közötti életkor.

A Nicorette gyógyszeres rágógumi a fogpótláshoz, hídhoz hozzáragadhat, és azt károsíthatja.

A nikotinpótló kezelés kockázatát a dohányzás folytatásának kockázatával kell összevetni.

Gyermekek és serdülők
14-18 év közötti életkorban a Nicorette gyógyszeres rágógumi kizárólag orvosi ellenőrzése mellett, az orvos tanácsára alkalmazható.

Egyéb gyógyszerek és a Nicorette gyógyszeres rágógumi
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni/alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A Nicorette gyógyszeres rágógumi egyidejű alkalmazása étellel és itallal
Ne egyen vagy igyon, ha a gyógyszeres rágógumi a szájában van. A savas kémhatású italok, pl. a kávé, gyümölcslé és ásványvíz csökkenthetik a nikotin felszívódását a szájüregből, ezért a gyógyszeres rágógumi alkalmazása előtti 15 percben fogyasztásuk kerülendő.

Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A dohányzás károsíthatja magzatát, ezért ha Ön terhes, a dohányzás elhagyása elsősorban a nikotin pótlása nélkül javasolt. A dohányzás folytatása azonban nagyobb kockázatot jelenthet a magzatra, mint a nikotinpótló készítmények alkalmazása. Ezeket mindig orvosilag ellenőrzött dohányzásról való leszokási program keretében alkalmazza. A gyógyszeres rágógumi magzatra gyakorolt hatása nem teljesen ismert. Forduljon tanácsért orvosához a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumi alkalmazásával kapcsolatban!

A nikotin még terápiás dózisok esetén is kis mennyiségben átjut az anyatejbe, ami hatással lehet a csecsemőre. A csecsemőre kifejtett hatás csökkentésének érdekében a Nicorette rágógumi csak szoptatás után használható és nem szabad a szoptatás előtti 2 órában alkalmazni.
Szoptató dohányosok a Nicorette rágógumit csak orvosi tanács alapján használhatják.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre
Gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatását nem figyeltek meg.

3. Hogyan kell alkalmazni a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumit?

A gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Nagyfokú nikotinfüggőség esetén (ha a szükséges cigaretta mennyiség több mint 20 szál, vagy a 2 mg os erősséggel történt sikertelen leszokási kísérlet után) a kezelést a 4 mg-os erősséggel, kisfokú nikotinfüggőség esetén (napi cigaretta szükséglet kevesebb, mint 20 szál) a 2 mg-os erősséggel kell kezdeni.

Fontos a helyes rágástechnika.
A szájba vett Nicorette rágógumi rágását lassan, 1-1 rágás között néhány másodperc szünetet tartva kell elkezdeni. 8-10 rágás után 1-2 percre a gyógyszeres rágógumit a nyelv alatt, vagy a szájban kell tartani. 8-10 ismételt rágás után újabb 1-2 perc szünetet kell tartani. A rágást ilyen módon, 30 percig kell folytatni. A rágógumit nem szabad lenyelni!

A túl gyors rágás ingerelheti a torkot, gyomorégést, csuklást okozhat. Amennyiben gyomortáji fájdalom jelentkezik, az gyomorsav-megkötő gyógyszer egyidejű alkalmazásával kivédhető.

A nikotin hatása csak pár perc elteltével kezdődik. Nem várható olyan gyors nikotinéhség csillapodás, mint a dohányzástól.

Válasszon ki egy előreláthatóan nyugodtabb napot, amikor a dohányzásról való leszokásra felkészült. Előző este még annyit dohányozhat, amennyit általában szokott. Másnap, az első cigaretta meggyújtása helyett kezdjen el rágni egy Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumit!
Akkor kezdjen el rágni egy újabb rágógumit, amikor úgy érzi, hogy ismét rá szeretne gyújtani! A napi rágógumi-igény általában 8-10 darab. A napi maximális adag 24 darab a 2 mg-os, illetve 15 darab a 4 mg-os rágógumiból.

A dohányzás abbahagyása
A kezelés időtartama egyénenként változó. Átlagos esetben a leszokási idő 3 hónap, ezután a nikotin adagját fokozatosan csökkenteni kell. A kezelést akkor kell megszakítani, amikor az adag eléri a napi 1-2 darab gyógyszeres rágógumit. 1 évnél hosszabb kezelés nem javasolt, de bizonyos esetekben ennél hosszabb kezelésre lehet szükség a visszaesés elkerülésének érdekében.

A Nicorette gyógyszeres rágógumi ízét kezdetben szokatlannak érezheti, de a tapasztalat szerint ez az íz néhány napon belül megszokható és megszerethető. Ha már teljesen leszokott a cigarettáról, akkor is tartson magánál Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumit. Ha erősen megkívánná a cigarettát, legyen kéznél a segítség − használja a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumit!

A napi cigaretta mennyiség csökkentése program részeként
Használja a gyógyszeres rágógumit, amikor kényszert érez két dohányzás között, hogy rágyújtson, azért, hogy a dohányzásmentes időszakokat elnyújtsa, és a naponta elszívott cigaretta mennyiséget csökkentse, amennyire csak lehet. Amennyiben 6 hét után a napi cigaretta mennyiség nem csökken, kérjen szaktanácsot.

Amint úgy érzi, tegyen leszokási kísérletet a lehető leghamarabb, de legkésőbb a kezelés kezdetétől számított 6 hónapon belül. Amennyiben a megfontolt abbahagyási kísérlet lehetetlen a kezelés kezdetétől számított 9 hónapon belül, kérjen szaktanácsot.

A dohányzás átmeneti felfüggesztése
A Nicorette gyógyszeres rágógumi alkalmazható dohánymentes időközben, pl. olyan helyeken , ahol tilos a dohányzás vagy olyan helyzetekben, amikor a dohányzás kerülendő, de Ön kényszert érez a rágyújtásra.

A Nicorette rágógumi a javasolt adagolás szerint alkalmazva a leszokás során segít a súlygyarapodás megfékezésében.

Ha az előírtnál több Nicorette gyógyszeres rágógumit alkalmazott
A túladagolás tünetei megegyeznek a heveny nikotinmérgezés tüneteivel, pl. égő érzés a torokban, hányinger, hányás, fokozott nyálképződés, hasi fájdalom, hasmenés, izzadás, fejfájás, szédülés, hallás- és látászavar, kifejezett gyengeségérzés jelentkezhet. Nagy adagoknál a tünetek alacsony vérnyomással, fokozott szívveréssel és szívritmuszavarral, légzési nehézségekkel, fizikai és szellemi kimerültséggel, keringésösszeomlással, kómával és általános görcsökkel társulhatnak.
Ha túl sok nikotint rágott ki, vagy gyermek vette be a rágógumit, forduljon azonnal orvoshoz!

A felnőtt dohányosok által tolerált nikotin adagok gyermekek kezelésekor súlyos tüneteket okozhatnak, melyek végzetesek is lehetnek. Kisgyermekekre még kis mennyiségű nikotin is veszélyes lehet.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Nicorette gyógyszeres rágógumi a más módon alkalmazott nikotin esetén jelentkezőhöz hasonló mellékhatásokat okozhat. A betegek által jelentett mellékhatások általában a terápia kezdete után 3-4 héttel jelentkeznek és főként a rossz rágási technika eredményeként lépnek fel. A rágógumiban lévő nikotin a kezelés kezdetén néha a torok enyhe irritációját és fokozott nyálelválasztást okozhat. A kioldódott nikotin túlzott mértékű lenyelése kezdetben csuklást okozhat.

Akik emésztőrendszeri zavarokra hajlamosak, kezdetben a 4 mg nikotint tartalmazó rágógumi alkalmazása esetén kisfokú gyomorrontást vagy gyomorégést tapasztalhatnak. Lassabb rágás és a 2 mg nikotint tartalmazó rágógumi – amennyiben szükséges gyakoribb – használata általában segít túljutni a problémán.

Nagyon gyakori mellékhatások (ami 10 emberből legalább 1-nél jelentkezik): fejfájás, fájdalom a szájban, torokban, rágóizom fájdalom, emésztőrendszeri diszkomfort-érzés, csuklás, hányinger.

Gyakori mellékhatás (ami 100 emberből legalább 1-nél jelentkezik) a szédülés, hányás.

Nem gyakori mellékhatás (ami 1000 emberből legalább 1-nél jelentkezik) a szívdobogásérzés, bőrvörösség, csalánkiütés.

Ritka mellékhatás (ami 10 000 emberből legalább 1-nél jelentkezik) az allergiás reakció, beleértve az allergiás eredetű vizenyőt is.

Nagyon ritkán (legfeljebb 10 000 emberből 1-nél jelentkezik) előfordulhat pitvarremegés (szapora, rendszertelen szívverés).

Néhány tünet a dohányzás abbahagyásából származó megvonási tünetekkel lehet összefüggésben, pl. a szédülés, fejfájás, álmatlanság. A dohányzásról való leszokás után fokozódik a szájnyálkahártya fekélyének (afta) kockázata.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnel bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét . Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásokra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minnél több információ álljon rendelkezésére a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumit tárolni?

Ez a gyógyszer különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel.
A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Nicorette Icy White gum gyógyszeres rágógumi

-A készítmény hatóanyaga: 2 mg nikotin (10,0 mg nikotin-rezinát formájában), illetve 4 mg nikotin (20,0 mg nikotin-rezinát formájában) gyógyszeres rágóguminként.

-Egyéb összetevők:
Nicorette Icy White gum 2 mg gyógyszeres rágógumi: rágógumi alap, xilit, borsosmentaolaj, vízmentes nátrium-karbonát, nátrium-hidrogén-karbonát, aceszulfám-kálium, levomentol, könnyű magnézium-oxid.
Bevonat: mentol, hipromellóz, szukralóz, poliszorbát 80, titán-dioxid (E 171), xilit, hidegen duzzadó keményítő, karnaubaviasz.

Nicorette Icy White gum 4 mg gyógyszeres rágógumi: rágógumi alap, xilit, borsosmentaolaj, vízmentes nátrium-karbonát, aceszulfám-kálium, levomentol, kinolin sárga Al lakk (E 104), könnyű magnézium-oxid.
Bevonat: mentol, hipromellóz, szukralóz, poliszorbát 80, xilit, hidegen duzzadó keményítő, titán-dioxid (E 171), karnaubaviasz, kinolin sárga Al lakk (E 104).

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Nicorette Icy White gum 2 mg gyógyszeres rágógumi: Négyzet alakú, fehér színű, jellegzetes mentol illatú bevonatos rágógumi.
Nicorette Icy White gum 4 mg gyógyszeres rágógumi: Négyzet alakú, krémszínű, jellegzetes mentol illatú bevonatos rágógumi.

Csomagolás: 15 db vagy 30 db vagy 45 db vagy 105 db gyógyszeres rágógumi buborékcsomagolásban és dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó
McNeil AB
251 09 Helsingborg
Svédország

OGYI-T-10240/17 Nicorette Icy White gum 2 mg gyógyszeres rágógumi 15x
OGYI-T-10240/18 Nicorette Icy White gum 2 mg gyógyszeres rágógumi 30x
OGYI-T-10240/19 Nicorette Icy White gum 2 mg gyógyszeres rágógumi 45x
OGYI-T-10240/20 Nicorette Icy White gum 2 mg gyógyszeres rágógumi 105x

OGYI-T-10240/21 Nicorette Icy White gum 4 mg gyógyszeres rágógumi 15x
OGYI-T-10240/22 Nicorette Icy White gum 4 mg gyógyszeres rágógumi 30x
OGYI-T-10240/23 Nicorette Icy White gum 4 mg gyógyszeres rágógumi 45x
OGYI-T-10240/24 Nicorette Icy White gum 4 mg gyógyszeres rágógumi 105x

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014. március

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba