EP Nicorette Berrymint 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray (1x)

Nicorette Berrymint 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray (1x)

6 689 Ft

A Nicorette Berrymint 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray enyhíti a nikotin megvonás tüneteit, beleértve a sóvárgást, amelyek olyan tünetek, amelyeket a dohányzásról való leszokás során észlel.

Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 162814 ÁFA: 5%
Egységár: 6689 Ft/db. Nettó ár: 6370.6 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Nicorette Berrymint 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray segít Önnek leszokni a dohányzásról, ha Ön is akarja, illetve segítségével fokozatosan csökkenthető a dohányzás a végleges leszokás során. Ezt a típusú kezelést nikotin-pótló kezelésnek nevezik.

A Nicorette Berrymint enyhíti a nikotin megvonás tüneteit, beleértve a sóvárgást, amelyek olyan tünetek, amelyeket a dohányzásról való leszokás során észlel. Amikor Ön hirtelen nem juttat nikotint a szervezetébe dohányzással, különböző kellemetlen tüneteket tapasztal, amelyeket megvonási tüneteknek nevezünk. A Nicorette Berrymint alkalmazásával megelőzheti vagy csökkentheti ezeket a kellemetlen érzéseket és a dohányzás utáni vágyakozást. Ez azért van, mert kis mennyiségben továbbra is juttat nikotint a szervezetébe egy rövid időszakon keresztül. A Nicorette Berrymint nem tartalmaz kátrányt, szén-monoxidot vagy más, a cigarettafüstben megtalálható mérgező anyagokat.

Növelheti a dohányzásról való leszokás esélyét, ha tanácsadást és támogatást is igénybe vesz.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22237/03

Gyártó: McNeil AB.

Vonalkód (EAN): 3574661523446

Betegtájékoztató

Nicorette Berrymint 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray

nikotin

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.
– Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
– További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
– Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
– Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha a Nicorette Berryminttel történő 6 hónapi kezelés után nem sikerül leszoknia a dohányzásról.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Nicorette Berrymint és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Nicorette Berrymint alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Nicorette Berrymintet?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Nicorette Berrymintet tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Nicorette Berrymint és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Nicorette Berrymint szájnyálkahártyán alkalmazott spray segít Önnek leszokni a dohányzásról, ha Ön is akarja, illetve segítségével fokozatosan csökkenthető a dohányzás a végleges leszokás során. Ezt a típusú kezelést nikotin-pótló kezelésnek nevezik.

A Nicorette Berrymint enyhíti a nikotin megvonás tüneteit, beleértve a sóvárgást, amelyek olyan tünetek, amelyeket a dohányzásról való leszokás során észlel. Amikor Ön hirtelen nem juttat nikotint a szervezetébe dohányzással, különböző kellemetlen tüneteket tapasztal, amelyeket megvonási tüneteknek nevezünk. A Nicorette Berrymint alkalmazásával megelőzheti vagy csökkentheti ezeket a kellemetlen érzéseket és a dohányzás utáni vágyakozást. Ez azért van, mert kis mennyiségben továbbra is juttat nikotint a szervezetébe egy rövid időszakon keresztül. A Nicorette Berrymint nem tartalmaz kátrányt, szén-monoxidot vagy más, a cigarettafüstben megtalálható mérgező anyagokat.

Növelheti a dohányzásról való leszokás esélyét, ha tanácsadást és támogatást is igénybe vesz.

2. Tudnivalók a Nicorette Berrymint alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Nicorette Berrymintet:
• ha allergiás a nikotinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
• ha még nem múlt el 18 éves.
• ha még soha nem dohányzott.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, ha az alábbiak közül bármelyiket tapasztalja. A Nicorette Berrymint megfelelő lehet az Ön számára, azonban először egyeztetnie kell orvosával, ha:
– nemrégiben (3 hónapon belül) szívrohama vagy agyi érkatasztrófája (sztrókja) volt,
– mellkasi fájdalma (instabil angina), vagy úgynevezett nyugalmi anginája van,
– olyan szívbetegsége van, amely hatással van a pulzusszámra vagy szívritmusára,
– gyógyszerrel nem kezelt magas vérnyomása van,
– valaha már volt allergiás reakciója, amely az ajkak, arc és torok vizenyős duzzanatával (angioödéma) vagy viszkető bőrkiütésekkel jár (csalánkiütés). A nikotin-pótló kezelés néha okozhat ilyen típusú reakciót.
– súlyos vagy közepesen súlyos májbetegsége van,
– súlyos vesebetegsége van,
– cukorbeteg,
– pajzsmirigy-túlműködése van,
– mellékvese-daganata van (feokromocitoma),
– gyomor- vagy nyombélfekélye van,
– nyelőcsőgyulladása van.

A Nicorette Berrymintet nem szabad nemdohányzóknak alkalmazni.

Gyermekek és serdülők
Ne alkalmazza ezt a gyógyszert gyermekeknél és serdülőknél.

Egyéb gyógyszerek és a Nicorette Berrymint
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Ez különösen fontos, ha a következő hatóanyag-tartalmú gyógyszereket szed:
– teofillin az asztma kezelésére;
– takrin az Alzheimer-kór kezelésére;
– klozapin a szkizofrénia kezelésére;
– ropinirol a Parkinson-kór kezelésére.

A Nicorette Berrymint alkalmazása étellel és itallal
A szájnyálkahártyán alkalmazott spray használatával egyidőben ne egyen vagy igyon.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Terhesség alatt nagyon fontos a dohányzás abbahagyása, mivel a dohányzás a magzat elégtelen növekedését okozhatja. Koraszüléshez vagy halvaszüléshez is vezethet. Az a legjobb, ha abba tudja hagyni a dohányzást nikotin-tartalmú gyógyszer alkalmazása nélkül. Ha ezt nem tudja megvalósítani, a Nicorette Berrymintet kizárólag a terhesgondozást végző kezelőorvosával, háziorvosával vagy leszokást segítő szakorvossal történt megbeszélés után szabad alkalmazni.

A Nicorette Berrymint alkalmazását kerülni kell szoptatás alatt, mivel a nikotin bejut az anyatejbe és hatással lehet a csecsemőre. Amennyiben a kezelőorvosa a Nicorette Berrymint alkalmazását javasolja, a spray-t lehetőleg közvetlenül a szoptatást követően alkalmazza, a szoptatás előtti két órában ne.

A dohányzás növeli a meddőség kockázatát nőknél és férfiaknál. A nikotin fogamzóképességre gyakorolt hatása nem ismert.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nem figyeltek meg a gépjárművezetést illetve a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatást.

A Nicorette Berrymint adagonként 12 mg propilénglikolt tartalmaz. Ez a készítmény körülbelül 7 mg alkoholt (etanolt) tartalmaz spray adagonként, amely egyenértékű 97 mg/ml alkohollal. A készítmény egy spray adagjában található alkoholmennyiség kevesebb mint 2 ml sörnek vagy 1 ml bornak felel meg. A készítményben található kis mennyiségű alkohol semmilyen észlelhető hatást nem okoz. A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz adagonként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”. A butilált hidroxitoluol jelenléte miatt, a Nicorette Berrymint helyi bőrreakciókat (pl. kontakt dermatitisz) vagy szem- és nyálkahártya irritációt okozhat.

3. Hogyan kell alkalmazni a Nicorette Berrymintet?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az alkalmazást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

18 év alatti személyek a Nicorette Berrymintet nem alkalmazhatják.

Beszéljen kezelőorvosával, amennyiben 6 hét kezelést követően nem sikerült a spray adagok vagy a cigaretták számát csökkenteni, vagy ha a Nicorette Berrymintet 6 hónapnál tovább kell alkalmaznia. Általában 3 hónapon át kell alkalmazni a Nicorette Berrymintet. A Nicorette Berrymint 6 hónapnál tovább nem alkalmazható.

A Nicorette Berrymint ajánlott alkalmazása attól függ, hogy Ön azonnal szeretné abbahagyni a dohányzást, vagy az elszívott cigaretták mennyiségét szeretné fokozatosan csökkenteni a végleges leszokás során.

A dohányzás azonnali abbahagyása

A cél a dohányzás azonnali abbahagyása és hogy a dohányzás utáni vágyakozását a spray használatával csökkentse.

Ne alkalmazzon egyszerre 2 befújásnál többet vagy óránként 4 befújásnál többet 16 órán keresztül. A legnagyobb alkalmazható mennyiség 64 befújás 16 óra alatt bármely 24 órás időintervallumban.

1. lépés: 1 6. hét
Alkalmazzon 1 vagy 2 adagot olyankor, amikor egyébként rágyújtana egy cigarettára vagy vágyakozik utána. Először egy adagot alkalmazzon, és ha néhány percen belül nem szűnik meg a vágyakozás, adagoljon még egyet. Ha két adagra van szüksége, legközelebb alkalmazhat 2 adagot egymás után. A legtöbb dohányos számára ez 1 vagy 2 adagot jelent minden fél vagy 1 órában.
Ha például átlagosan napi 15 szál cigarettát szív, akkor 1 vagy 2 adagot kell alkalmaznia legalább 15 alkalommal egy nap alatt.

2. lépés: 7 9. hét
Kezdje el csökkenteni a napi adagok számát.
A 9. hét végéig az 1. lépésben alkalmazott naponta bevitt adagok átlagos számának a FELÉT szabad alkalmaznia.

3. lépés: 10 12. hét
Folytassa a naponta alkalmazott adagok számának csökkentését oly módon, hogy a 12. héten már ne alkalmazzon napi 4 adagnál többet. Amikor 2 4 adagra csökkentette a napi alkalmazások számát, hagyja abba a Nicorette Berrymint alkalmazását.

Fokozatos leszokás

A cél az, hogy fokozatosan elkezdje az elszívott cigarettáit Nicorette Berryminttel helyettesíteni. Amikor ez sikerült, a spray használata mellett teljesen hagyja abba a dohányzást. Végül függessze fel a spray használatát is.

Használjon 1-2 adagot a dohányzás utáni vágy csökkentésére olyankor, amikor erős késztetést érez a dohányzásra. A spray a dohányzást váltja ki, ezért ne dohányozzon rövid idővel a spray alkalmazása után. A spray alkalmazása az elszívott cigaretták számának csökkentése nélkül rosszullétet eredményez (lásd a „Ha az előírtnál több Nicorette Berrymintet alkalmazott” pontban). Amennyire csak lehetséges napról napra csökkentse az elszívott cigaretták mennyiségét és váltsa ki a dohányzást egy adag spray alkalmazásával. Amennyiben a cigaretták számát a 6. hét végére nem sikerül csökkenteni, forduljon kezelőorvosához. Amint úgy érzi készen áll, tegyen leszokási kísérletet legkésőbb a kezelés megkezdését követő 12. hétig. A dohányzásról való leszokás után napról napra fokozatosan csökkentse a spray adagok számát. Amikor a naponta alkalmazott spray adagok számát 2-4-re csökkentette, hagyja abba a Nicorette Berrymint alkalmazását.

Ne alkalmazzon egyszerre 2 befújásnál többet vagy óránként 4 befújásnál többet 16 órán keresztül. A legnagyobb alkalmazható mennyiség 64 befújás 16 óra alatt bármely 24 órás időintervallumban.

A kezelés befejezését követően újra késztetést érezhet a rágyújtásra. Tartsa meg a megmaradt adagokat, mivel hirtelen felléphet a dohányzás utáni vágyakozás. Ha vágyakozás jelentkezik, alkalmazzon egy, amennyiben ez nem segítene néhány percen belül, akkor kettő adag befújást.

Gondosan kövesse az alábbi utasításokat a képek segítségével
A fúvóka szabaddá tétele

Hogyan kell kinyitni az adagolót?
1. Hüvelykujjával csúsztassa lefelé a gombot (a) addig a pontig, ahol könnyedén be lehet nyomni (b). Ne nyomja túlságosan erősen.
2. Folyamatosan nyomva tartva tolja felfelé (c), hogy az adagoló teteje kinyíljon. Ezután engedje fel a gombot.

Hogyan kell megtölteni az adagolót?
Ha a szájnyálkahártyán alkalmazott spray-t első alkalommal alkalmazza, először fel kell tölteni a pumpát. A fúvókát tartsa biztonságos távolságra magától, más felnőttektől, gyermekektől illetve háziállatoktól. Mutatóujjával nyomja meg az adagoló tetején található gombot háromszor, amíg a permet megjelenik. Ha két napig nem használja a sprayt, meg kell ismételni a feltöltést.

Hogyan kell használni az adagolót?
3. Tartsa az adagoló fúvókáját a nyitott szája felé, annyira közel, amennyire csak tudja.
4. Nyomja meg az adagoló tetejét határozottan, hogy egy adag a szájába kerüljön, de az ajkakra ne. Annak érdekében, hogy elkerülje a permet lejutását a torkon keresztül, ne lélegezzen adagolás közben. Az optimális hatás elérése érdekében a permet bejuttatása után néhány másodpercig ne nyeljen.

A fúvóka visszazárása

Hogyan kell becsukni az adagolót?
5. Csúsztassa lefelé a gombot (d) addig a pontig, ahol be lehet nyomni (e).
6. Miközben nyomva tartja, csúsztassa lefelé az adagoló tetejét (f). Engedje fel a gombot. Az adagoló így zárva van.

Újabb adag alkalmazásához ismételje meg a fenti lépéséket.

Minden alkalmazás után csukja be az adagolót, hogy elkerülje gyermekek általi használatát, és a permet véletlen kibocsájtását. A szájnyálkahártyán alkalmazott spray használatakor gondosan járjon el, hogy permet ne kerüljön a szembe. Ha a permet a szembe kerül, vízzel alaposan öblítse ki.

Ha az előírtnál több Nicorette Berrymintet alkalmazott
Amennyiben a Nicorette Berrymint alkalmazásával egyidejűleg dohányzik, előfordulhat a nikotin túladagolása. Ha egy gyermek alkalmazza a Nicorette Berrymintet vagy ha Ön az előírtnál több Nicorette Berrymintet alkalmazott, értesítse kezelőorvosát, vagy haladéktalanul keresse fel a legközelebbi kórházat. A felnőtt dohányosok által a kezelés alatt jól tolerált nikotin-adagok gyermek esetében súlyos mérgezési tüneteket, vagy akár halált is okozhatnak.

A túladagolás tünetei a hányinger, hányás, túlzott nyáltermelés, hasi fájdalom, hasmenés, izzadás, fejfájás, szédülés, a hallás megváltozása és gyengeség érzése. Nagy adagok esetén ezeket a tüneteket alacsony vérnyomás, gyenge és szabálytalan szívverés, légzési nehézség, nagyfokú fáradtság, keringésösszeomlás és általános görcsök követhetik.

Ha bármely további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Nicorette Berrymint ugyanolyan mellékhatásokat okozhat, mint a nikotin más formái. A mellékhatások általában az alkalmazott adagtól függenek.

A dohányzás abbahagyásával összefüggő mellékhatások (nikotin-megvonási tünetek)
A dohányzásról való leszokás alatt tapasztalt egyes nemkívánatos hatások megvonási tünetek is lehetnek, amelyeket a nikotin csökkent bevitele vált ki.

Ezek a hatások a következők:
• ingerlékenység, agresszió, türelmetlenség vagy frusztráció;
• szorongás, nyugtalanság vagy koncentrációs nehézség;
• éjszakai felébredés vagy alvászavar;
• étvágynövekedés vagy testsúlynövekedés;
• levertség;
• dohányzási késztetés (vágyakozás);
• a szívverés lassulása;
• ínyvérzés vagy a szájnyálkahártya kifekélyesedése;
• szédülés vagy szédelgés;
• köhögés, torokfájás, eldugult orr vagy orrfolyás;
• székrekedés.

Amennyiben az alábbi súlyos és ritka mellékhatások bármelyikét tapasztalja, hagyja abba a Nicorette Berrymint alkalmazását és haladéktalanul keressen fel egy orvost (az angioödéma jelei):
• az arc, a nyelv vagy garat vizenyős duzzanata;
• nyelési nehézség;
• csalánkiütés és légzési nehézség.

Nagyon gyakori (10 ből több mint 1 embert érinthet):
• csuklás (ez különösen gyakori);
• fejfájás, hányinger;
• torok irritációja.

Gyakori (10 ből legfeljebb 1 embert érinthet):
• az alkalmazás helyén fellépő mellékhatások, mint pl. égető érzés, gyulladás a szájban vagy az ajkakon, illetve az ízérzés megváltozása;
• szájszárazság vagy fokozott nyáltermelés;
• emésztési zavar;
• fájdalom vagy kellemetlen érzés a hasban;
• hányás, fokozott gázképződés vagy hasmenés;
• fáradtság;
• túlérzékenység (allergia);
• bizsergés
• köhögés.

Nem gyakori (100 ból legfeljebb 1 embert érinthet):
• orrban jelentkező hatások, pl. orrdugulás, tüsszögés;
• orrfolyás.
• sípoló légzés, vagy a szokásosnál több erőkifejtést igénylő légzés, szorító érzés a torokban;
• bőrpír, fokozott izzadás;
• mellékhatások a szájüregben, pl. bizsergés a szájban, nyelvgyulladás, a szájnyálkahártya kifekélyesedése, szájnyálkahártya-sérülés vagy a hang megváltozása, a száj vagy a torok fájdalma, böfögés, ínyvérzés;
• szokatlan szívverés érzése (palpitáció), szapora szívverés, magas vérnyomás;
• bőrkiütés és/vagy bőrviszketés;
• szokatlan álmok;
• fájdalom vagy kellemetlen érzés a mellkasban;
• gyengeségérzés, rossz közérzet.

Ritka (1000 ből legfeljebb 1 embert érinthet):
• nyelési nehézség, csökkent érzékenység a szájban;
• öklendezés.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
• homályos látás, fokozott könnyezés;
• torokszárazság, gyomor-bélrendszeri kellemetlen érzés, az ajkak fájdalma;
• szokatlan szívritmus;
• bőrvörösség;
• allergiás reakciók, beleértve az arc és száj vizenyős duzzanatát is (angioödéma vagy anafilaxia).

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Nicorette Berrymintet tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Az adagolón és a dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Nicorette Berrymint?
– A készítmény hatóanyaga: nikotin. Egy adag spray 1 mg nikotint juttat a szervezetbe.
– Egyéb összetevők: propilénglikol (E1520), vízmentes etanol, trometamol, poloxamer 407, glicerin (E422), nátrium-hidrogén-karbonát, levomentol, piros bogyós gyümölcs aroma, hűsítő aroma, szukralóz, butilált hidroxitoluol (E321), aceszulfám-kálium, sósav (a pH beállításához) és tisztított víz.

Milyen a Nicorette Berrymint külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
A Nicorette Berrymint egy mechanikai permetezőfejjel ellátott műanyag adagolótartály. Az adagoló gyermekbiztos.
Minden tartály 13,2 ml oldatot tartalmaz, amely 150 befújásra elegendő.
A Nicorette Berrymint 1 vagy 2 db tartályt tartalmazó csomagolásban érhető el.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja
McNeil AB
Norrbroplatsen 2
SE 251 09 Helsingborg
Svédország

Gyártó
McNeil AB, Postafiók 941
Norrbroplatsen 2
SE-251 09 Helsingborg
Svédország

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:
Svédország Nicorette Fruktmint
Ausztria Nicorette Fruit & Mint Spray
Belgium, Hollandia Nicorette Fruit & Mint Mondspray
Bulgária Nicorette Berrymint
Ciprus Nicorette Quickspray Berry
Csehország Nicorette Spray s příchutí lesního ovoce
Dánia Nicorette QuickMist Cool Berry
Észtország Nicorette Coolberry
Finnország Nicorette Berrymint
Franciaország NICORETTESPRAY® FRUITS ROUGES
Görögország Nicorette Quickspray Berry
Horvátország Nicorette s okusom šumskog voća
Izland Nicorette QuickMist Cool berry
Írország Nicorette QuickMist Cool berry
Magyarország Nicorette Berrymint
Lettország Nicorette Coolberry
Luxemburg Nicorette Fruit & Mint Spray Buccal
Németország Nicorette Fruit & Mint Spray
Norvégia Nicorette
Lengyelország Nicorette Cool Berry
Olaszország Nicorettequick
Portugália Nicorette Bucomist sabor fruta menta
Románia Nicorette Berrymint
Szlovákia Nicorette Spray s príchuťou lesného ovocia
Szlovénia Nicorette z okusom gozdnih sadežev
Spanyolország Nicorette Bucomist sabor fruta menta

OGYI-T-22237/03 1×1 adagoló tartály (1×150 adag)
OGYI-T-22237/04 2×1 adagoló tartály (2×150 adag)

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. november.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba