EP Nasic Pur 0,5 mg/ml+50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek (10ml)

Nasic Pur 0,5 mg/ml+50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek (10ml)

3 349 Ft

A Nasic Pur 0,5 mg/ml+50 mg/ml oldatos orrspray-nek két hatóanyaga van, a xilometazolin érszűkítő hatása ré­vén csökkenti a nyálkahártya vérbőségét, a dexpantenol pedig egy vitamin (pantoténsav‑származék), amely elősegíti a sebgyógyulást és védi a nyálkahártyát.

Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 581471 ÁFA: 5%
Egységár: 334.9 Ft/ml Nettó ár: 3189.6 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Nasic Pur 0,5 mg/ml+50 mg/ml oldatos orrspray-nek két hatóanyaga van, a xilometazolin érszűkítő hatása ré­vén csökkenti a nyálkahártya vérbőségét, a dexpantenol pedig egy vitamin (pantoténsav‑származék), amely elősegíti a sebgyógyulást és védi a nyálkahártyát.

A Nasic Pur 0,5 mg/ml+50 mg/ml oldatos orrspray heveny orrnyálkahártya-gyulladásban az orrnyálkahártya duzzanatának enyhítésére, az orrdugulás csökkentésére, a bőr- és nyálkahártya-elváltozások gyógyulásának elősegítésére, az úgynevezett. vazomotoros (az erek összehúzódásával összefüggő) orrnyálkahártya-gyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint orrműtétet követően a nehezített orrlégzés kezelésére alkalmazható.

A Nasic Pur 0,5 mg/ml+50 mg/ml oldatos orrspray 2 és 6 év közötti gyermekek számára adható, felnőttek és 6 éves kor feletti gyermekek számára létezik a gyógyszer egy erősebb változata.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22471/02

Gyártó: Cassella-med GmbH & Co.KG

Betegtájékoztató

nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek

xilometazolin-hidroklorid és dexpantenol

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.
– Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
– További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
– Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
– Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a nasic pur és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a nasic pur alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a nasic pur t?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a nasic pur t tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a nasic pur és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A naic pur oldatos orrspray.

Két hatóanyaga van, a xilometazolin érszűkítő hatása ré¬vén csökkenti a nyálkahártya vérbőségét, a dexpantenol egy vitamin (pantoténsav származék), amely elősegíti a sebgyógyulást és védi a nyálkahártyát.

A nasic pur heveny orrnyálkahártya-gyulladásban az orrnyálkahártya duzzanatának enyhítésére, az orrdugulás csökkentésére, a bőr- és nyálkahártya-elváltozások gyógyulásának elősegítésére, az úgynevezett. vazomotoros (az erek összehúzódásával összefüggő) orrnyálkahártya-gyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint orrműtétet követően a nehezített orrlégzés kezelésére alkalmazható.
A nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek 2 és 6 év közötti gyermekek számára adható, (felnőttek és 6 éves kor feletti gyermekek számára létezik a gyógyszer egy erősebb változat, a: nasic pur 1 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray felnőtteknek és gyermekeknek).

2. Tudnivalók a nasic pur alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a nasic pur t
• ha allergiás a xilometazolinra, a dexpantenolra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
• ha az orrnyálkahártya hegesedéssel járó, száraz pörkös váladékos gyulladása áll fenn;
• olyan sebészeti beavatkozáson átesett beteg esetén, akinek orron keresztül eltávolították az agyalapi mirigyét, vagy feltárták a kemény agyhártyáját;
• 2 éves életkor alatti gyermekek esetében.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A nasic pur alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
• ha Ön úgynevezett monoaminoxidáz gátlókat (MAO gátlók) vagy egyéb olyan gyógyszereket szed, melyek növelhetik a vérnyomást,
• ha megnövekedett szemében a belnyomás (zöld hályog, vagy glaukóma), különösen, ha szűkzugú glaukómában szenved,
• ha súlyos szív- és érrendszeri betegségben szenved (pl. szívkoszorúér betegség, magas vérnyomás /hipertenzió/),
• ha mellékvesevelő daganata van (feokromocitóma),
• ha anyagcserezavarban szenved (pl. pajzsmirigy túlműködés (hipertireózis), cukorbetegség),
• porfíriának nevezett anyagcserezavarban,
• a dülmirigy megnagyobbodása (prosztata hiperplázia) esetén.

Gyermekek
Gyermekeknél a gyógyszer hosszú távú alkalmazás és a túladagolás kerülendő a mellékhatások kialakulása miatt, melyek különösen a gyermekeket veszélyeztetik. 2 és 6 év közötti gyermekeknél, illetve nagyobb dózisok esetén csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható.

Egyéb gyógyszerek és a nasic pur
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A nasic pur és bizonyos hangulatjavító gyógyszerek (tranilcipromin-típusú MAO gátlók vagy triciklusos antidepresszánsok) szív- és érrendszeri hatásaiknál fogva növelhetik a vérnyomást.

A nasic pur t más, influenza és megfázás kezelésére szolgáló gyógyszerrel nem javasolt együtt alkalmazni a szív- és érrendszeri, valamint a központi idegrendszerre gyakorolt esetleges mellékhatások megnövekedése miatt.

Termékenység, terhesség és szoptatás
A nasic pur t terhes nők nem alkalmazhatják, mert nem végeztek vizsgálatokat a gyógyszer a fejlődő magzatra gyakorolt hatásaival kapcsolatosan.
A nasic pur t szoptató anyák nem alkalmazhatják, mert nem ismert, hogy a xilometazolin-hidroklorid kiválasztódik e az anyatejbe.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A nasic pur hosszú ideig vagy nagy dózisban történő használata esetén nem zárható ki szív- és érrendszeri vagy idegrendszeri hatások jelentkezése. Ezért ilyen esetekben csak fokozott körültekintéssel szabad gépjárművet vezetnie, illetve gépeket kezelnie.

3. Hogyan kell alkalmazni a nasic pur t?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Az alkalmazás módja:
Orrnyálkahártyán való helyi alkalmazásra.

Távolítsa el a hosszúkás védőkupakot. Az orrspray első használata előtt többször nyomja le a szórófejet mindaddig, amíg egyenletes eloszlású permet nem jelenik meg.

Vezesse be a szórófejet az orrnyílásába, amilyen mélyen csak tudja, és egyszer nyomja le, miközben lassan, az orrán keresztül szívja befelé a levegőt. Ismételje meg a műveletet a másik orrnyílásban is, majd törölje le a szórófejet és helyezze vissza a védőkupakot. A következő alkalmakkor már nem kell a levegőbe permetezni, a további adagok azonnal alkalmazhatók.

Ha az orvos másképpen nem rendeli, 2 és 6 év közötti gyermekek esetén mindkét orrnyílásba egy-egy adag nasic pur oldatos orrspray-t kell alkalmazni, szükség szerint maximum három adagot naponta. A maximális egyszeri vagy napi adagot túllépni tilos.
Használat közben az orrspray tartályát álló helyzetben kell tartani és a bepermetezés ideje alatt lassan, az orron át belélegezni. Az adagolást az egyéni érzékenységtől és a klinikai hatástól függően kell megválasztani.

Ne használja a nasic pur t 5 napnál hosszabb ideig, kivéve, ha ezt az kezelőorvos javasolta.

Gyermekek
Gyermekek esetén a kezelés időtartamával kapcsolatosan mindig ki kell kérni orvos tanácsát.
A készítmény csak felnőtt felügyelete mellett alkalmazható.

A nasic pur hosszú távú alkalmazása az orrnyálkahártya krónikus duzzanatához, súlyos esetben elhalásához vezethet.
Zöld hályogban vagy glaukómában szenvedő (különösen szűkzugú glaukómában szenvedő) betegeknek a nasic pur alkalmazása előtt ki kell kérniük kezelőorvosuk tanácsát.

Ha a nasic pur alkalmazása során a gyógyszer hatását túlzottan erősnek, vagy gyengének érzi, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha az előírtnál több nasic pur t alkalmazott (túladagolás) vagy a gyermek véletlenül lenyelt nagyobb mennyiségű nasic pur t, az alábbi tünetek jelentkezhetnek
Pupillatágulat, hányinger, hányás, az ajkak elkékülése, láz, görcsök, szív- és érrendszeri zavarok (szapora szívverés, szívritmuszavar, keringési elégtelenség, szívmegállás, magas vérnyomás), a tüdő működési elégtelensége (tüdőödéma, légzési elégtelenség), mentális zavarok.
Ritkán az alábbi tünetek is előfordulhatnak: álmosság, a testhőmérséklet csökkenése, szívfrekvencia csökkenése, sokkszerű vérnyomásesés, nehézlégzés és kóma.
Túladagolás vagy véletlen lenyelés esetén forduljon orvoshoz.

Ha elfelejtette alkalmazni a nasic pur t
Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, hanem folytassa a kezelést az adagolási utasítás szerint.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Idegrendszeri betegségek és tünetek:
Nagyon ritka (10 000 ből kevesebb mint 1 beteget érint): nyugtalanság, álmatlanság, fáradtság (álmosság, szedáció), fejfájás, hallucináció (különösen gyermekeknél)

Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek:
Ritka (10 000 ből 1 10 beteget érint): Szívdobogásérzés, szapora szívverés (tahikardia) vagy magas vérnyomás (hipertenzió).
Nagyon ritka (10 000 ből kevesebb mint 1 beteget érint): szívritmuszavar (aritmia)

Légzőrendszeri, mellkasi és mediastinalis betegségek és tünetek:
Nagyon ritka (10 000 ből kevesebb, mint 1 beteget érint): Az alkalmazás befejezése után a nyálkahártya duzzanata, orrvérzés
Nem ismert: Az orrnyálkahártya égő érzése és szárazsága, tüsszentés

Immunrendszeri betegségek és tünetek
Nem gyakori (1000 ből 1 10 beteget érint): Túlérzékenységi reakciók (bőrkiütés, viszketés, a bőr és a nyálkahártya duzzanata)

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a nasic pur-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25°C on tárolandó.
Felbontás után 12 hétig használható fel.

A címkén és dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek?
– Hatóanyagok: dexpantenol és xilometazolin-hidroklorid.
10 ml oldat (egy tartály) 5 mg xilometazolin-hidrokloridot és 500 mg dexpantenolt tartalmaz.
Egy adag, azaz egy fújás, ami 0,1 ml oldatnak felel meg, 0,05 mg xilometazolin-hidrokloridot és 5 mg dexpantenolt tartalmaz.
– Egyéb összetevők: kálium-dihidrogén-foszfát, dinátrium hidrogénfoszfát dodekahidrát, tisztított víz.

Milyen a nasic pur külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Tiszta, színtelen vizes oldat.

10 ml oldat kék HDPE kupakkal és „3K system” adagolópumpával lezárt színtelen fehér, többadagos HDPE tartályban és dobozban

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Cassella-med GmbH & Co. KG
Gereonsmühlengasse 1
50670 Köln
Németország

Gyártó:
Klosterfrau Berlin GmbH,
Motzener Str. 41, 12277 Berlin,
Németország

A forgalomba hozatali engedély száma:

OGYI-T-22471/02 1×10 ml HDPE tartályban és dobozban

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. március

A nasic pur tulajdonságai:

Az egészséges orr szerepe – többek között – a belélegzett levegő felmelegítése, nedvesítése és szűrése, ezzel védve a légzőrendszert a külső hideglevegő hatásától és a kiszáradástól. Emiatt az orr belső részét bő vérellátású nyálkahártya borítja.

Az orrnyálkahártya működését különböző tényezők (pl. gyulladás vagy sebészeti beavatkozás) ronthatják. Ezen ingerek hatására az orrnyálkahártya megduzzad, az orrlégzés nehézkessé válik és “eldugult orr” érzése alakul ki.

Az orrnyálkahártya nátha vagy sebészeti beavatkozás okozta gyulladásos duzzanatának enyhítése érdekében a nasic pur orrspray t lokálisan az orr nyálkahártyájára kell felvinni, így hatóanyagai, a xilometazolin-hidroklorid és a dexpantenol közvetlenül fejtik ki hatásukat.

A xilometazolin-hidroklorid tartósan csökkenti az orrjáratok duzzanatát, javítva ezzel az orrlégzést.

Ez a hatás jelentősen javul a xilometazolin-hidroklorid és a dexpantenol hatásának kombinálásával. A dexpantenol egy pantoténsav származék, amely a szervezet valamennyi szövete számára szükséges vitamin, része az általános étrendnek, elősegíti a sebgyógyulást és védi a nyálkahártyát.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba