EP Moxalole por belsőleges oldathoz (20x)

Moxalole por belsőleges oldathoz (20x)

2 619 Ft

A Moxalole por belsőleges oldathoz segít Önnek, hogy megfelelő bélmozgásai legyenek, még abban az esetben is, ha hosszabb ideje fennálló székrekedése van. Hatásos nagyon súlyos székrekedés esetén is (úgynevezett besült széklet).

Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 882824 ÁFA: 5%
Egységár: 131 Ft/db. Nettó ár: 2494.3 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Moxalole por belsőleges oldathoz segít Önnek, hogy megfelelő bélmozgásai legyenek, még abban az esetben is, ha hosszabb ideje fennálló székrekedése van. A Moxalole por belsőleges oldathoz hatásos nagyon súlyos székrekedés esetén is (úgynevezett besült széklet).

A makrogol 3350 megnöveli a széklet térfogatát a víz megkötése révén, és ezáltal normalizálja a vastagbél mozgását. Ennek élettani következményei a lágyabb széklet könnyebb haladása a bélben és a székelés megkönnyítése. A Moxalole por belsőleges oldathoz sói segítenek fenntartani a szervezet normális só- és vízháztartásának egyensúlyát.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-21291/05

Gyártó: Meda Pharma Hungary Kft.

Vonalkód (EAN):  7317510000745

Betegtájékoztató

Moxalole por belsőleges oldathoz
makrogol 3350
nátrium-klorid
kálium-klorid
nátrium-hidrogénkarbonát

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a Moxalole körültekintő bevétele.
– Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
– További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
– Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei két hét után nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
– Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Moxalole és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Moxalole szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Moxalole-t?
4. Lehetséges mellékhatások
5 Hogyan kell a Moxalole-t tárolni?
6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MOXALOLE ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Moxalole segít Önnek, hogy megfelelő bélmozgásai legyenek, még abban az esetben is, ha hosszabb ideje fennálló székrekedése van. A Moxalole hatásos nagyon súlyos székrekedés esetén is (úgynevezett besült széklet).

A makrogol 3350 megnöveli a széklet térfogatát a víz megkötése révén, és ezáltal normalizálja a vastagbél mozgását. Ennek élettani következményei a lágyabb széklet könnyebb haladása a bélben és a székelés megkönnyítése. A készítmény sói segítenek fenntartani a szervezet normális só- és vízháztartásának egyensúlyát.

2. TUDNIVALÓK A MOXALOLE SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Moxalole-t:
– ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra -makrogol, nátrium-klorid, kálium-klorid vagy nátrium-hidrogénkarbonát – vagy a Moxalole egyéb összetevőjére.
– ha Önnek elzáródás van a beleiben , átlyukadt a bélfala vagy súlyos fokú gyulladásos bélbetegsége van, mint fekélyes vastagbélgyulladás (kolitisz ulceróza), Crohn-betegség, toxikus megakolon vagy bélelzáródás.

A Moxalole fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
– ha Ön gyengének érzi magát, nem kap levegőt, nagyon szomjas és fáj a feje, szívelégtelenségben szenved vagy bedagad a bokája, hagyja abba a Moxalole szedését és azonnal forduljon orvosához.

Ne szedje hosszabb ideig a Moxalole-t, csak akkor, ha orvosa ezt mondja Önnek, például ha olyan gyógyszereket szed amelyek székrekedést okozhatnak, vagy olyan betegségben szenved amelyek székredéssel járnak pl. Parkinzon kór vagy szklerózis multiplex (SM).

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Amennyiben Ön terhes vagy szoptat vagy gyermeket szeretne, beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt a Moxalole-t szedni kezdené.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatást nem észleltek.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A MOXALOLE-T?

A Moxalole-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Szokásos adag székrekedés esetén:
1 tasak naponta 1-3-szor. A normál adag a legtöbb betegnél 1-2 tasak naponta. Az egyéni válaszreakciótól függően napi 3 tasak is szükséges lehet. Az adag az Ön székrekedésének súlyosságától függ. Néhány nap után ez a legkisebb hatásos adagra csökkenthető. A kezelés időtartama általában két hét. Amennyiben tünetei két hét után is fennállnak, forduljon orvosához.
Egy tasak tartalmát keverje el fél pohár vízzel (kb. 125 ml). Keverje az oldatot addig, amíg a por feloldódik és igya meg. Amennyiben szeretné, gyümölcslevet és szörpöt is tehet hozzá közvetlenül a bevétel előtt.

Gyermekek (12 éves kor alatt): nem javasolt.

Besült (impaktálódott) széklet:
Felnőttek: a szokásos adag 8 tasak naponta. A 8 tasak tartalmát minden nap egy 6 órás időtartamon belül kell bevenni, maximum 3 napig, amennyiben ez szükséges. A kezelés időtartama besült széklet esetén általában nem haladja meg a 3 napot.
Amennyiben a Moxalole-t besült széklet kezelésére alkalmazza, 8 tasak tartalmát elkeverheti 1 liter vízben. Az elkészített oldat hűtőszekrényben tárolható.

Gyermekek (12 éves kor alatt): nem javasolt.

Szív- és érrendszeri betegségben szenvedő betegek:
Besült széklet kezelésekor az adagot úgy kell elosztani, hogy a bevétel óránként maximum két tasak legyen.

Vesekárosodásban szenvedő betegek:
Sem a székrekedés, sem a besült széklet kezelésekor nem szükséges az adag módosítása.

Ha az előírtnál több Moxalole-t vett be
Amennyiben túl sok Moxalole-t vett be és súlyos fokú hasmenése jelentkezett vagy hányni kezdett, hagyja abba a Moxalole szedését addig, amíg ezek elmúlnak, ezt követően alacsonyabb adaggal kezdje újra. Amennyiben emiatt nyugtalan, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha elfelejtette bevenni a Moxalole-t
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Moxalole is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Nagyon gyakori (10-ből több, mint 1 beteget érinthet): gyomorfájdalom és görcs, hasmenés, hányás, hányinger, gyomormorgás, gyomor-bélrendszeri gázképződési problémák

Gyakori (10-ből 1 beteget érinthet):viszketés, fejfájás, kéz- láb- vagy bokaduzzanat

Nem gyakori (100-ból 1 beteget érinthet): bőrkiütés, emésztési zavar, gyomorfelfúvódás

Nagyon ritka (10000-ből 1 beteget érinthet):súlyos allergiás reakciók, melyek nehézlégzést, az arc, az ajkak, a nyelv és a torok duzzanatát okozhatják. Amennyiben a fenti tünetek bármelyikét észleli, hagyja abba a Moxalole szedését és azonnal forduljon orvosához. Allergiás reakciók (mint pl. bőrreakció, orrfolyás), magas és alacsony a vér káliumszintek, végbéltáji diszkomfort érzés

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A MOXALOLE-T TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A tasakon és dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje a Moxalole-t. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Az elkészített oldat jól lezárva hűtőszekrényben (2°C és 8°C között) tárolható . A 6 órán belül fel nem használt oldatot meg kell semmisíteni.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz az Moxalole
 A készítmény hatóanyagai: makrogol 3350 (polietilén-glikol 3350 néven is ismert) 13,125 g, nátrium-klorid 350,7 mg, nátrium-hidrogénkarbonát 178,5 mg, kálium-klorid 46,6 mg.
 Egyéb összetevők: aceszulfám-kálium (E950) (édesítőszer), citrom ízű aroma.

Milyen a Moxalole készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Fehér por belsőleges oldathoz.
13,8 gramm össztömegű tasak, 2, 6, 8, 10, 20, 30, 40, 50, 60 és 100 tasak dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Meda Pharma Hungary Kft.
1139 Budapest Váci út. 91.
Magyarország

vagy
Gyártó:
Recipharm Höganäs AB
Sporthallsvägen 6, SE-263 34 Höganäs
Svédország

Klocke Pharma-Service GmbH
Strassburger Strasse 77, D-77767 Appenweier
Németország

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Dánia, Norvégia, Franciaország, Finnország, Izland, Lengyelország és Svédország: Moxalole.
Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Németország,Görögország, Olaszország, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Románia, Szlovák Köztársaság, Szlovénia, Spanyolország Hollandia, Portugália és Egyesült Királyság: Molaxole.

A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:

Meda Pharma Hungary Kft.
1139 Budapest Váci út. 91.

OGYI-T-21291/01 2 x (tasakban)
OGYI-T-21291/02 6 x (tasakban)
OGYI-T-21291/03 8 x (tasakban)
OGYI-T-21291/04 10 x (tasakban)
OGYI-T-21291/05 20 x (tasakban)
OGYI-T-21291/06 30 x (tasakban)
OGYI-T-21291/07 40 x (tasakban)
OGYI-T-21291/08 50 x (tasakban)
OGYI-T-21291/09 60 x (tasakban)
OGYI-T-21291/10 10 x (tasakban)

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2013. április

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba