EP Moxalole por belsőleges oldathoz (20x)

Moxalole por belsőleges oldathoz (20x)

2 143 Ft

A Moxalole por belsőleges oldathoz segít Önnek, hogy megfelelő bélmozgásai legyenek, még abban az esetben is, ha hosszabb ideje fennálló székrekedése van. Hatásos nagyon súlyos székrekedés esetén is (úgynevezett besült széklet).

9 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás PostaPont-ra, 12 990 Ft-tól házhoz is! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 882824 ÁFA: 5%
Egységár: 107.2 Ft/db. Nettó ár: 2041 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Készletkisöprés
most különösen megéri

Termékleírás

A Moxalole por belsőleges oldathoz segít Önnek, hogy megfelelő bélmozgásai legyenek, még abban az esetben is, ha hosszabb ideje fennálló székrekedése van. A Moxalole por belsőleges oldathoz hatásos nagyon súlyos székrekedés esetén is (úgynevezett besült széklet).

A makrogol 3350 megnöveli a széklet térfogatát a víz megkötése révén, és ezáltal normalizálja a vastagbél mozgását. Ennek élettani következményei a lágyabb széklet könnyebb haladása a bélben és a székelés megkönnyítése. A Moxalole por belsőleges oldathoz sói segítenek fenntartani a szervezet normális só- és vízháztartásának egyensúlyát.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-21291/05

Gyártó: Meda Pharma Hungary Kft.

Vonalkód (EAN):  7317510000745

Betegtájékoztató

Moxalole por belsőleges oldathoz
makrogol 3350
nátrium-klorid
kálium-klorid
nátrium-hidrogénkarbonát

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a Moxalole körültekintő bevétele.
– Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
– További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
– Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei két hét után nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
– Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Moxalole és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Moxalole szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Moxalole-t?
4. Lehetséges mellékhatások
5 Hogyan kell a Moxalole-t tárolni?
6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MOXALOLE ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Moxalole segít Önnek, hogy megfelelő bélmozgásai legyenek, még abban az esetben is, ha hosszabb ideje fennálló székrekedése van. A Moxalole hatásos nagyon súlyos székrekedés esetén is (úgynevezett besült széklet).

A makrogol 3350 megnöveli a széklet térfogatát a víz megkötése révén, és ezáltal normalizálja a vastagbél mozgását. Ennek élettani következményei a lágyabb széklet könnyebb haladása a bélben és a székelés megkönnyítése. A készítmény sói segítenek fenntartani a szervezet normális só- és vízháztartásának egyensúlyát.

2. TUDNIVALÓK A MOXALOLE SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Moxalole-t:
– ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra -makrogol, nátrium-klorid, kálium-klorid vagy nátrium-hidrogénkarbonát – vagy a Moxalole egyéb összetevőjére.
– ha Önnek elzáródás van a beleiben , átlyukadt a bélfala vagy súlyos fokú gyulladásos bélbetegsége van, mint fekélyes vastagbélgyulladás (kolitisz ulceróza), Crohn-betegség, toxikus megakolon vagy bélelzáródás.

A Moxalole fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
– ha Ön gyengének érzi magát, nem kap levegőt, nagyon szomjas és fáj a feje, szívelégtelenségben szenved vagy bedagad a bokája, hagyja abba a Moxalole szedését és azonnal forduljon orvosához.

Ne szedje hosszabb ideig a Moxalole-t, csak akkor, ha orvosa ezt mondja Önnek, például ha olyan gyógyszereket szed amelyek székrekedést okozhatnak, vagy olyan betegségben szenved amelyek székredéssel járnak pl. Parkinzon kór vagy szklerózis multiplex (SM).

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Amennyiben Ön terhes vagy szoptat vagy gyermeket szeretne, beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt a Moxalole-t szedni kezdené.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatást nem észleltek.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A MOXALOLE-T?

A Moxalole-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Szokásos adag székrekedés esetén:
1 tasak naponta 1-3-szor. A normál adag a legtöbb betegnél 1-2 tasak naponta. Az egyéni válaszreakciótól függően napi 3 tasak is szükséges lehet. Az adag az Ön székrekedésének súlyosságától függ. Néhány nap után ez a legkisebb hatásos adagra csökkenthető. A kezelés időtartama általában két hét. Amennyiben tünetei két hét után is fennállnak, forduljon orvosához.
Egy tasak tartalmát keverje el fél pohár vízzel (kb. 125 ml). Keverje az oldatot addig, amíg a por feloldódik és igya meg. Amennyiben szeretné, gyümölcslevet és szörpöt is tehet hozzá közvetlenül a bevétel előtt.

Gyermekek (12 éves kor alatt): nem javasolt.

Besült (impaktálódott) széklet:
Felnőttek: a szokásos adag 8 tasak naponta. A 8 tasak tartalmát minden nap egy 6 órás időtartamon belül kell bevenni, maximum 3 napig, amennyiben ez szükséges. A kezelés időtartama besült széklet esetén általában nem haladja meg a 3 napot.
Amennyiben a Moxalole-t besült széklet kezelésére alkalmazza, 8 tasak tartalmát elkeverheti 1 liter vízben. Az elkészített oldat hűtőszekrényben tárolható.

Gyermekek (12 éves kor alatt): nem javasolt.

Szív- és érrendszeri betegségben szenvedő betegek:
Besült széklet kezelésekor az adagot úgy kell elosztani, hogy a bevétel óránként maximum két tasak legyen.

Vesekárosodásban szenvedő betegek:
Sem a székrekedés, sem a besült széklet kezelésekor nem szükséges az adag módosítása.

Ha az előírtnál több Moxalole-t vett be
Amennyiben túl sok Moxalole-t vett be és súlyos fokú hasmenése jelentkezett vagy hányni kezdett, hagyja abba a Moxalole szedését addig, amíg ezek elmúlnak, ezt követően alacsonyabb adaggal kezdje újra. Amennyiben emiatt nyugtalan, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha elfelejtette bevenni a Moxalole-t
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Moxalole is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Nagyon gyakori (10-ből több, mint 1 beteget érinthet): gyomorfájdalom és görcs, hasmenés, hányás, hányinger, gyomormorgás, gyomor-bélrendszeri gázképződési problémák

Gyakori (10-ből 1 beteget érinthet):viszketés, fejfájás, kéz- láb- vagy bokaduzzanat

Nem gyakori (100-ból 1 beteget érinthet): bőrkiütés, emésztési zavar, gyomorfelfúvódás

Nagyon ritka (10000-ből 1 beteget érinthet):súlyos allergiás reakciók, melyek nehézlégzést, az arc, az ajkak, a nyelv és a torok duzzanatát okozhatják. Amennyiben a fenti tünetek bármelyikét észleli, hagyja abba a Moxalole szedését és azonnal forduljon orvosához. Allergiás reakciók (mint pl. bőrreakció, orrfolyás), magas és alacsony a vér káliumszintek, végbéltáji diszkomfort érzés

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A MOXALOLE-T TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A tasakon és dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje a Moxalole-t. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Az elkészített oldat jól lezárva hűtőszekrényben (2°C és 8°C között) tárolható . A 6 órán belül fel nem használt oldatot meg kell semmisíteni.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz az Moxalole
 A készítmény hatóanyagai: makrogol 3350 (polietilén-glikol 3350 néven is ismert) 13,125 g, nátrium-klorid 350,7 mg, nátrium-hidrogénkarbonát 178,5 mg, kálium-klorid 46,6 mg.
 Egyéb összetevők: aceszulfám-kálium (E950) (édesítőszer), citrom ízű aroma.

Milyen a Moxalole készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Fehér por belsőleges oldathoz.
13,8 gramm össztömegű tasak, 2, 6, 8, 10, 20, 30, 40, 50, 60 és 100 tasak dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Meda Pharma Hungary Kft.
1139 Budapest Váci út. 91.
Magyarország

vagy
Gyártó:
Recipharm Höganäs AB
Sporthallsvägen 6, SE-263 34 Höganäs
Svédország

Klocke Pharma-Service GmbH
Strassburger Strasse 77, D-77767 Appenweier
Németország

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Dánia, Norvégia, Franciaország, Finnország, Izland, Lengyelország és Svédország: Moxalole.
Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Németország,Görögország, Olaszország, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Románia, Szlovák Köztársaság, Szlovénia, Spanyolország Hollandia, Portugália és Egyesült Királyság: Molaxole.

A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:

Meda Pharma Hungary Kft.
1139 Budapest Váci út. 91.

OGYI-T-21291/01 2 x (tasakban)
OGYI-T-21291/02 6 x (tasakban)
OGYI-T-21291/03 8 x (tasakban)
OGYI-T-21291/04 10 x (tasakban)
OGYI-T-21291/05 20 x (tasakban)
OGYI-T-21291/06 30 x (tasakban)
OGYI-T-21291/07 40 x (tasakban)
OGYI-T-21291/08 50 x (tasakban)
OGYI-T-21291/09 60 x (tasakban)
OGYI-T-21291/10 10 x (tasakban)

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2013. április

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Moxalole por belsőleges oldathoz (20x)
Moxalole por belsőleges oldathoz (20x)
2 143 Ft