EP Medisnore horkolásgátló spray (50ml)

Medisnore horkolásgátló spray (50ml)

4 119 Ft

A Medisnore horkolásgátló spray a horkolás megelőzésére vagy mérséklésére használható. A Medisnore egy pumpás spray, amely olajos kenőanyaggal vonja be a légutakat, ami megakadályozza vagy csökkenti a horkolást okozó rezgéseket.

Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 463132 ÁFA: 27%
Egységár: 82.4 Ft/ml Nettó ár: 3243.3 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
 • Kategóriák:
 • Kiemelt kínálatunk
  a készlet erejéig

  Termékleírás

  A Medisnore horkolásgátló spray a horkolás megelőzésére vagy mérséklésére használható. A Medisnore egy pumpás spray, amely olajos kenőanyaggal vonja be a légutakat, ami megakadályozza vagy csökkenti a horkolást okozó rezgéseket.

  Előnyei:

  • biztonságos és hatásos
  • 100%-ban természetes
  • tartósítószermentes
  • cukormentes

  Alkalmazása:

  Használja lefekvés előtt. Első használat előtt rázza fel az üveget, majd helyezze a szórófej nyílását a szájnyílásához. Peremetezzen 3-szor a gége irányába, tartsa ott a folyadékot 30 másodpercig, majd nyelje le.

  Összetétele:

  könnyű ásványi olaj, glicerin, fodormenta- és eukaliptuszolaj

  A horkolásról:

  Az átlagos felnőttek 45%-a minimum időnként horkol, 25%-a pedig rendszeres horkoló. A horkolás problémája gyakoribb férfiaknál és túlsúlyos egyéneknél, és az életkor előrehaladtával rendszerint romlik.

  Mi okozza a horkolást?

  A horkolás zajos hangja akkor keletkezik amikor a  levegő légutakban történő szabad áramlása a száj és az orrüreg hátsó részében akadályozottá válik. Ez a terület, ahol a nyelv és a garat felső része a lágy szájpaddal és a nyelvcsappal találkozik, a légutak elernyedésre, összeesésre képes szakasza. A horkolás akkor alakul ki amikor ezek a képletek egymásnak ütköznek és rezegnek a légzés során.

  A horkolás hátterében az alábbiak állhatnak:

  • A nyelv és a garat gyenge izomtónusa. Amikor az izmok túlságosan elernyednek alkohol vagy aluszékonyságot okozó gyógyszerek miatt, a nyelv hátraesik vagy a garat izmos képletei két oldalról betüremkednek a légutakba. Ez a folyamat mély alvás során is kialakulhat.
  • Tömegesebb képletek a garatban. A gyermekek a garat- és orrmandulák megnagyobbodása esetén gyakran horkolnak. A túlsúlyos embereknél is tömegesebb nyaki szövetek figyelhetőek meg. Cysták és tumorok szintén okozhatnak szövetszaporulatot, de ezek ritkák.
  • Hosszú lágy szájpad és/vagy nyelvcsap. A hosszú szájpad szűkíti az orr és a torok közötti nyílását. A hosszú szájpad lengő mozgása nyugodt légzés során úgy működik mint egy rezgő szelep. A hosszú nyelvcsap a problémát tovább súlyosbítja.
  • Az orrjáratok elzáródása. Váladékkal telt vagy eldugult orron keresztüli légvétel extra erőfeszítést igényel. Mindez nagyfokú vákuumot eredményez a garatban, ami kifeszíti a laza szöveteket, és horkolást eredményez. Következésképpen a horkolás gyakran csak a szénanáthás időszakban, megfázás vagy orrmelléküreg fertőzés esetén jelentkezik.

  Az orr vagy az orrsövény deformitásai, úgy mint az orrsövény ferdülés (a két orrlukat egymástól elválasztó képlet rendellenessége) is okozhatnak ilyen elzáródást.

  A horkolás megzavarja az alvási szokásokat, és gátolja a megfelelő pihenést. Súlyos horkolás esetén elhúzódó egészségügyi problémák, mint például az obstruktív alvási apnoe alakulhatnak ki.

  Obstruktív alvási apnoe:

  Obstruktív alvási apnoeról beszélünk, mikor a hangos horkolást gyakori teljes légúti elzáródással járó epizódok szakítják meg. A súlyos epizódok több mint tíz másodpercig tartanak, és óránként több mint tízszer fordulnak elő. Az Apnoeban szenvedő betegnek éjszakánként 30-300 ilyen epizódja is lehet. Az epizódok során a vér oxigénszintje csökkenhet, mely a szívet fokozott munkavégzésre készteti.

  Az alvási apnoe azonnali eredménye, hogy a horkolónak felületesen kell aludnia, annak érdekében, hogy az izomtónust ezzel a tüdő légáramlását fenntartsa.

  Mivel a horkoló nem képes kipihenni magát, egész nap álmos lehet, mely rontja a munkateljesítményt, veszélyes autóvezetést és a munkavégzés során használt eszközök veszélyes kezelését eredményezheti. A betegség az évek során magas vérnyomást és szívmegnagyobbodást okozhat.

  Vonalkód (EAN): 7290010207114

  Vélemények

  Még nincsenek értékelések.

  A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

  0
  0 Ft
  Lépj velünk kapcsolatba
  Medisnore horkolásgátló spray (50ml)
  Medisnore horkolásgátló spray (50ml)
  4 119 Ft