EP Lomina Covid-19 IgG/IgM antitest teszt (2x)

Lomina Covid-19 IgG/IgM antitest teszt (2x)

9 399 Ft

A Lomina Covid-19 IgG/IgM antitest teszt alkalmas a koronavírus okozta fertőzés vagy a vírus elleni oltás hatására termelődő antitestek kimutatására.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 9 399 Ft / db.
2 darab 9 211 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 8 929 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 674506 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 4699.5 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 4605.5 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 4464.5 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 8951.6 Ft | 2 db. vásárlása esetén 8772.6 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 8504 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Lomina Covid-19 IgG/IgM antitest teszt (orvostechnikai eszköz) alkalmas a koronavírus okozta fertőzés vagy a vírus elleni oltás hatására termelődő antitestek kimutatására.

A tesztet bárki elvégezheti, a termék otthoni felhasználásra is engedélyeztetve van. A tesztelés minimálisan invazív, a minta ujjbegyből vett vérből származik. Az IgM és/vagy IgG antitestek termelődésének kimutatásával képet kaphatunk arról, hogy átestünk-e már és vélhetően milyen régen estünk át a fertőzésen, vagy, hogy vakcina használat után termelődtek-e antitestek.

A teszt elvégzése:

 1. Tisztítsa meg a vérvétel helyét (ujjbegyét) az alkoholos kendővel.
 2. Távolítsa el a vérvételi lándzsa kupakját, és nyomja határozottan a lándzsa vékonyabb felét a fertőtlenített területnek. Figyelem: a vérvételi lándzsa egyszer használható, ügyeljen a teszt
  pontos elvégzésére.
 3. Dörzsölje meg a középső vagy a gyűrűs ujját, mielőtt vért vesz. Döntse meg a pipettát, és nyomja meg a végét, gyűjtsön 2-3 csepp vért. Ismét masszírozza az ujjbegyét, ha még mindig nem tudott elegendő vért gyűjteni.
 4. Csavarja le a pufferoldat tetejét, majd cseppentse a felszívott vért a pufferoldat tárolójába, és zárja rá a kupakját. FONTOS: 2-3 csepp vért használjon, kisebb mennyiség esetén pontatlan lesz a teszt eredménye.
 5. Győződjön meg róla, hogy a tároló teteje zárva van. Rázza össze óvatosan a keveréket (kb. 30 másodpercig).
 6. Használjon egy tiszta cseppentőt és szívjon fel a mintából 2-3 cseppet.
 7. Cseppentse a felszívott mintát a tesztkazetta mintavevő nyílásába. Az eredmény már 1 perc alatt megjelenhet. A kiegészítő tájékoztató alapján az IgG csík megjelenésének idejéből tud következtetni az antitest szintjének mértékére is. Oltás vagy fertőzés után a teszt többszöri használatával következtethet az antitestekre épülő védettsége csökkenésére, és azonosíthatja, hogy mikor van szüksége új oltásra.
 8. Törölje le az ujjáról a maradék vért, és fertőtlenítse le újra.

lomina-covid-19-iggigm-antitest-teszt-2x_kep1

lomina-covid-19-iggigm-antitest-teszt-2x_kep2

Eredmények:

Ha mind az IgG mind az IgM negatív feltehetőleg nem estünk át a közelmúltban fertőzésen vagy az annyira enyhe lefolyású volt, hogy a teszt nem képes kimutatni.

Az IgM jelenléte az éppen lezajlott vagy már hosszabb ideje zajló fertőzést jelzi, a tünetek megjelenése után kb. egy héttel jelenik meg.

Az IgG antitest a már régebben lezajlott fertőzést jelez, illetve az oltás hatására termelődik. Várhatóan a fertőzés (oltás) utáni második-harmadik héten jelenik meg és hosszabb távon marad meg a szervezetben mint az IgM.

Az IgM és IgG együttes jelenléte a közelmúltban lezajlott fertőzést valószínűsít, ahol már a hosszútávú antitestek is jelen vannak.

Figyelem a teszt nem szolgálhat egyedül eszközként a diagnózis felállításához. Pozitív IgM vagy IgM és IgG eredmény esetén érdemes direkt víruskimutatáson alapuló módszerrel igazolni a fertőzés státuszát (PCR vagy antigén gyorsteszt).

A Lomina antitest teszt esetén a kimutatás jelölt S fehérjén alapul, így a teszt képes bármely vakcina általt termelt ellenanyag detektálására, a kizárólag N proteines tesztek erre nem alkalmasak.

Ha bizonytalan a tesztcsík intenzitása, a teszt negatív, vagy a felhasználót érdekli az antitest termelődés mennyiségi aspektusa is, akkor érdemes egészségügyi szolgáltatónál laboratóriumi ELISA-vizsgálatot végezni. Valószínűsíthető, hogy a kimutatáshoz teljes S fehérjét használó antitest tesztek esetén a megjelenő jel jórészben a neutralizáló anititesteknek köszönhető, ezért az antitest tesztek használhatóak a vakcina utáni antitestek termelődésének kimutatására is.

Fontos megjegyezni, hogy az immunrendszer védekező képességét nem csupán a neutralizáló jellegű IgG antitestek szolgáltatják, hanem olyan további tényezők is, mint a sejtes immunválasz vagy a veleszületett immunitás folyamatai.

Kiszerelés: 2 db.

Fontos figyelmeztetések:

 • A gyorsdiagnosztikai eszközök nem helyettesíthetik a laboratóriumi- és orvosi vizsgálatot, szakvéleményt!
 • A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vonalkód (EAN): 745178444231

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Lomina Covid-19 IgG/IgM antitest teszt (2x)
Lomina Covid-19 IgG/IgM antitest teszt (2x)
9 399 Ft