EP Lavanid sebgél (10g)

Lavanid sebgél (10g)

3 989 Ft

A Lavanid sebgél (orvostechnikai eszköz) steril, Ringer-oldat alapú gél, amely kimagasló szöveti toleranciával rendelkezik. Sebtisztításra, sebek nedvesítésére, valamint kötszerek és sebfedők konzerváló átitatására használható.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 3 989 Ft / db.
2 darab 3 909 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 3 790 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 463063 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 398.9 Ft/g | 2 db. vásárlása esetén 390.9 Ft/g | 3 vagy több db. vásárlása esetén 379 Ft/g
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 3140.9 Ft | 2 db. vásárlása esetén 3077.9 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2984.2 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Lavanid sebgél (orvostechnikai eszköz) steril, Ringer-oldat alapú gél, amely kimagasló szöveti toleranciával rendelkezik. Tartósítószerként 0,04%-os polihexanidot tartalmaz.

A krónikus sebeket általában elhalt és nekrotikus szövetréteg borítja, és kórokozók telepednek meg bennük. A seb sikeres kezelése érdekében el kell távolítani a seb legfelső rétegét, pl. sebészi débridement végrehajtásával. Ugyanakkor gyengéd sebtisztításra és a seb nedvesítésére is szükség van. A krónikus sebek általában nehezen gyógyulnak be. Ezért a szövetbarát jellegű készítményekkel való kezelés javasolt. A LAVANID® sebkezelő gél a Ringer-oldaton alapuló steril, tartósított gél, amelyet nagyon jó szöveti tolerancia jellemez. Tartósítószerként 0,04% polihexanidot tartalmaz. A polihexanidot a krónikus sebek, valamint az égési sérülések kezelésének legkedveltebb gyógymódjaként tartják számon. A sebek tisztítása és nedvesítése mellett a LAVANID® sebkezelő gél alkalmas konzerváló kötésekben történő használatra is, pl. multirezisztens baktériumok által ellepett sebek esetén. A konzerváló kötések csökkentik a kórokozóknak a sebből a páciens környezetébe történő jutását, és védik a sebeket a kívülről érkező baktériumok ellen.

Összetétel:

Ringer-oldat (nátrium-klorid, kálium-klorid, kalcium-klorid 2 H2O és injekcióhoz való víz felhasználásával készült izotóniás elektrolitoldat), glicerin, makrogol, hidroxietil-cellulóz, 0,04% polihexanid.

Javallatok:

A Lavanid sebgél sebtisztításra, sebek nedvesítésére, valamint kötszerek és sebfedők konzerváló átitatására használható.

Szöveti tolerancia:

A kísérletek és a klinikai vizsgálatok során a Ringer-oldat és a 0,04% polihexanid kombinációja kiváló szöveti toleranciát mutatott. A LAVANID® sebkezelő géllel végzett klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a kezelés nem befolyásolja az egészséges szövetek újraképződését. Helyi irritációra utaló jelet nem tapasztaltak. A sebkezelő gél használata fájdalommentes. Jó szöveti tolerálhatóságának köszönhetően a LAVANID® sebkezelő gél ismételt és tartós sebkezelésre is alkalmas.

Használati tudnivalók:

A szokásos módon készítse elő és tisztítsa meg a sebet. Vigye fel a LAVANID® sebkezelő gélt a sebre vagy egy sebfedőre (pl. gézlap vagy borogatás). A szokásos módon kötözze be a sebet. A LAVANID® sebkezelő gél a következő kötéscseréig a seben marad. A seb optimális nedvességének elérése és fenntartása érdekében növelje a LAVANID® sebkezelő gél mennyiségét az egyre nagyobb időközönkénti kötéscserék során. Amennyiben a kötéscsere alkalmával azt tapasztalja, hogy a kötés a sebhez ragadt, a kötszert eltávolítás előtt nedvesítse be kellőképpen seböblítő oldattal (pl. LAVANID® seböblítő oldattal). Amennyiben újból használni szeretné a LAVANID® sebkezelő gélt, vegye figyelembe a szavatosságra vonatkozó információkat és tudnivalókat.

Ellenjavallatok:

Ne használja a LAVANID® sebkezelő gélt valamelyik összetevővel szembeni túlérzékenység esetén, a porcok és ízületek területén. Még nem áll rendelkezésre elegendő információ a terhesség és szoptatás alatti használatra vonatkozóan. Ezért ilyen esetben a LAVANID® sebkezelő gélt kizárólag kötelező indikáció esetén használja.

Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos információk:

Kizárólag külső alkalmazásra. Nem keverhető adalékanyagokkal. Sértetlen csomagolás esetén steril. Ne sterilizálja újra! Az újrasterilizálás kritikus mértékben megváltoztathatja a termék felhasználhatóságát. A lejárati dátum után ne használja fel.

Gyógyszer-kölcsönhatások:

Más sebkezelő termékekkel való együttes használat esetén ellenőrizni kell a termékek használati utasítását a LAVANID® összetevőivel való esetleges kölcsönhatások ellenőrzése érdekében. A polihexanid összetevő bizonyos gyógyszerekkel szembeni inkompatibilitásából fakadóan ne használja a LAVANID® sebkezelő gélt anionos anyagokkal (pl. anionos felületaktív anyagokkal vagy anionos gélképzőkkel, illetve povidon-jódot tartalmazó termékekkel). Ha korábban ilyen anyagokat alkalmaztak, akkor azokat alaposan ki kell öblíteni a sebből.

Mellékhatások:

A polihexanid összetevő allergiás reakciót válthat ki. Egyes esetekben az immunrendszer akut reakcióiról (anafilaxiás reakciókról) is beszámoltak. A felhasználókat és/vagy pácienseket kérjük, hogy a termék használatával összefüggésben fellépő valamennyi súlyos eseményt jelentsék a gyártónak és az illetékes hatóságnak.

A szavatosságra vonatkozó információk:

A lejárati dátum a csomagoláson található. A lejárati dátum után ne használja fel! Felbontás után minőségét megőrzi: 1 hónap.

A LAVANID® sebkezelő gél a csomagolás sértetlensége esetén a felbontás időpontjáig steril. A tubus felnyitása után a készítmény már nem steril, de a benne lévő tartósítószer miatt megfelelő körülmények között tárolva még 1 hónapig felhasználható. Ennek előfeltétele, hogy a tubus tartalmát nem érheti szennyeződés. A tubus nem érintkezhet a sebbel. A tubus nyílását minden használat után azonnal le kell zárni. A gélmaradványokat steril gézlappal le kell törölni.

Az ártalmatlanításra vonatkozó információk:

A fel nem használt termékek vagy hulladékok ártalmatlanítását a vonatkozó nemzeti előírásoknak megfelelően kell végrehajtani.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Lavanid sebgél (10g)
Lavanid sebgél (10g)
3 989 Ft