EP Szuper ár! Interherb Gingisol plusz fogínyecsetelő oldat (10ml)

Interherb Gingisol plusz fogínyecsetelő oldat (10ml)

1 429 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 1 767 Ft
Megtakarítás: 338 Ft

Az Interherb Gingisol plusz fogínyecsetelő oldat (gyógytermék) egy gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, mely hatóanyagainak gyulladáscsökkentő, antibakteriális és enyhe fájdalomcsillapító hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok igazolják.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 1 429 Ft / db.
2 darab 1 400 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 1 358 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 847523 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 142.9 Ft/ml | 2 db. vásárlása esetén 140 Ft/ml | 3 vagy több db. vásárlása esetén 135.8 Ft/ml
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 1125.2 Ft | 2 db. vásárlása esetén 1102.4 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1069.3 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

Az Interherb Gingisol plusz fogínyecsetelő oldat (gyógytermék) egy gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, mely hatóanyagainak gyulladáscsökkentő, antibakteriális és enyhe fájdalomcsillapító hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok igazolják.

Mi a készítmény hatóanyaga?

Hatóanyagok: 0,180 g kamilla [Matricaria recutita L. (Chamomilla recutita (L.) Rauschert; flos] tinktúra, 0,180 g mirha [Commiphora molmol Engler, resina] tinktúra, 0,036g szegfűszegolaj [Syzygium aromaticum (L.) Merr. és  L.M. Perry (syn. Eugenia caryophyllus (Spreg.) Bullock és S.G. Harrison): aetheroleum]

Hatásfokozó anyagok: 0,010 g kasszia fahéj olaj [Cinnamomi cassia Blume (C. aromaticum Nees): aetheroleum], 0,002 g levomentol (Levomentholum)/ml

Mit tartalmaz még a készítmény?

Segédanyagok: 85%-os glicerin, 96%-os etanol, vanillin.

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?

  • A fog, fogágy, fogíny fájdalmas gyulladásos állapotában.
  • Fogínysorvadással járó érzékenység csökkentésére.
  • Protézis okozta fájdalmas sérülések kezelésére.
  •  Szájnyálkahártyán előforduló kisebb fekélyek, afták kezelésére.

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?

A készítmény bármely összetevőjével –főleg az Asteraceae (Compositae) családba tartozó növényekkel (pl. kamilla, cickafark, fekete üröm stb.) és Peru balzsammal szembeni túlérzékenység esetén.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek?

18 év alatti serdülőknek és gyermekeknek a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Lehet-e a készítményt gyógyszerekkel együtt alkalmazni?

Egyidejűleg csak egyféle helyi alkalmazású készítményt használjon. Amennyiben Ön gyógyszeres kezelés alatt áll, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

A készítmény biztonságosságára vonatkozóan ezen állapotokban nem állnak rendelkezésre adatok, ezért általános óvatosságból alkalmazása nem javasolt. Amennyiben Ön gyermeket szeretne, úgy a készítmény alkalmazásáról kérje ki kezelőorvosa véleményét.

Hogyan kell a készítményt alkalmazni?

  • Ecsetelésre kisméretű, az oldat egy-két cseppjével átnedvesített vattatamponnal a szájüreg, fogíny, fogtő, fogazat kívánt részét naponta 2-4 alkalommal ecsetelni. Az ecsetelést mindig a szokásos száj- és fogmosás után végezze.
  • Szájöblítésre 2 dl vízhez 15-20 csepp oldatot kell adni. 1 ml oldat 45 cseppnek felel meg.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

Az összetevőkkel szembeni egyéni túlérzékenység esetén allergiás bőrreakciók (pl. bőrpír, égető-viszkető érzés, stb.) jelentkezhetnek. Kamillával szembeni súlyosabb túlérzékenységi reakciókat is leírtak, úgy, mint nehézlégzés, anafilaxiás sokk, lágyrészi vizenyő és vérellátási elégtelenség miatti ájulás. Mentol túlérzékenység esetén az ajak (száj) környéki allergiás bőrreakciók (égő érzés, fekélyes elváltozások) alakulhatnak ki. A szegfűszegolaj és a mirha tinktúra a nyálkahártyán múló fájdalmat és irritációt okozhat. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert. Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell ügyelni a készítmény alkalmazása során?

A kellemtelen tünetek elkerülése miatt ügyeljen, hogy szembe ne kerüljön! Amennyiben a készítmény szembe kerül, bő vízzel öblítse ki a szemét. A dobozon feltüntetett lejárati időn túl ne használja a készítményt.

Mennyi ideig alkalmazandó a készítmény?

Szájöblítésre hosszabb ideig is alkalmazható. 2 hónap használat után 1 hónap szünetet kell tartani. Ecsetelésre -napi rendszerességgel- 1 hétig használható. Ha tünetei nem javulnak, forduljon kezelőorvoshoz.

Milyen hatása van a készítménynek gépjárművezetésre, baleseti veszéllyel járó munka végzésére?

A készítmény gépjárművezetésre és baleseti veszéllyel járó munka végzésére gyakorolt hatását nem vizsgálták.

Hogyan kell tárolni a készítményt?

Legfeljebb 250C-on, fénytől védve tárolandó. A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

Csomagolási egység: 10 ml

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Nyilvántartási szám: OGYI-1032/2009

Gyártó: Interherb Kft.

Vonalkód (EAN):  5999542642036

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Interherb Gingisol plusz fogínyecsetelő oldat (10ml)
Interherb Gingisol plusz fogínyecsetelő oldat (10ml)
1 429 Ft