EP Ialuset Vital krém (100ml)

Ialuset Vital krém (100ml)

4 784 Ft

Az Ialuset Vital krém (orvostechnikai eszköz) egy kis és nagy molekulatömegű hialuronsav-alapú krém Salvia haenkei kivonattal atópiás dermatitisz kezelésére.

9 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás PostaPont-ra, 12 990 Ft-tól házhoz is! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 644152 ÁFA: 27%
Egységár: 47.8 Ft/ml Nettó ár: 3766.9 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Készletkisöprés
most különösen megéri

Termékleírás

Az Ialuset Vital krém (orvostechnikai eszköz) egy kis és nagy molekulatömegű hialuronsav-alapú krém Salvia haenkei kivonattal atópiás dermatitisz kezelésére.

Atópiás dermatitisz és a bőr védőrétege:

Az atópiás dermatitiszt (AD) a hirtelen jelentkező bőrgyulladás jellemzi, amely a száraz bőrön piros foltok formájában jelentkezik. Az AD megjelenésekor a bőr keménynek és megvastagodottnak  is tűnhet, és kellemetlen viszketés tapasztalható, amely lehet intenzív vagy kevésbé intenzív, és az éjszaka folyamán súlyosbodhat. A piros foltok megjelenése hasonlíthat az ekcémához, ezért az atópiás dermatitiszt (AD) endogén ekcémának is nevezik. Az AD az arcot és a test egyéb részeit is érintheti, így például: kezeket, lábakat, csuklót, bokát, a könyök belső hajlatát, a térdhajlatot, a nyakat és a mellkast. A szem körül is gyakran megjelenik. Az AD okai nem ismertek, de vizsgálatok kimutatták, hogy az érintett betegeknél a bőr védőfunkciója („barrier”) sérül, emiatt pedig olyan  anyagok, amelyek a védőfunkció révén jellemzően a bőr legkülső rétegén maradnak, képesek a bőr mélyebb rétegeibe hatolni. Ezért az AD előfordulásakor a bőr érzékenyebbé válik, és sokszor nem jól tolerálja a gyakran alkalmazott készítményeket sem. A bőr az emberi test fontos védvonala, és számos feladatot lát el. Az endogén és exogén tényezők összessége – így például a légköri tényezők, a stressz, az  egészségtelen  életmód, a napfénynek való túlzott kitettség vagy éppen a környezetszennyezés – az emberi szervezetben fokozott szabadgyök-képződést vált ki, ami a bőr számára oxidatív stresszt jelent. Ez az állapot hatással van a bőr épségére, és olyan szerkezeti változásokat okoz, amelyek nemcsak a bőr állagát, hanem az élettani funkcióit is befolyásolják. A bőr védőfunkciójának megváltozása a bőrbetegségek és/vagy bőrreakciók kialakulásának nagyobb kockázatát hordozza, mint például az AD esetében is.

Az Ialuset Vital tulajdonságai:

Az Ialuset Vital a bőrvédelem helyreállítását és fenntartását célozza. A készítmény formulája a kétféle molekulatömegű hialuronsavat (nátriumsó for-májában) és a Salvia Haenkei speciális és szabadalmaztatott száraz kivonatának kombinációját tartalmazza. A két különböző molekulatömegű hialuronsav összekapcsolása által létrejött szinergikus hatás hozzájárul az egészségesebb bőrhöz: egyrészt különösen nagy vízfelvevő képességének köszönhetően segíti fenntartani a bőr optimális hidratáltságát, másrészt megóvja a védő hidrolipid réteg sértetlenségét. A kétféle molekulatömegű hialuronsav összekapcsolása által kifejtett szinergikus hatás lehetővé teszi az atópiás dermatitisz által érintett érzékeny, irritált és kipirosodott bőrtünetek enyhítését, valamint a bőr hidratálását. A krém formuláját egy rendkívül értékes antioxidánssal egészítették ki, a Salvia Haenkei szabadalmaztatott növényi kivonatával, mely a következő területeken fejti ki hatását:–  védi a hialuronsavat azáltal, hogy lassítja annak a szabadgyökök által okozott bomlását, ezáltal pedig meghosszabbítja a bőr hidratált állapotát. – az AD által érintett bőrt pajzsként védi az oxidatív stresszt okozó szabadgyökökkel szemben és megakadályozza annak további károsodását. Az Ialuset Vital bőrgyógyászatilag bizonyítottan alkalmazható érzékeny bőrön is.

Javallatok:

Az Ialuset Vital az atópiás dermatitiszre hajlamos bőr kezelésére javallott, akár mindennapi használatra is. A Salvia Haenkei és a két különböző molekulatömegű hialuronsav szinergikus hatásának köszönhetően az Ialuset Vital elősegíti a bőr védőrétegének helyreállítását, továbbá enyhíti az atópiás dermatitisszel járó viszketést és egyéb tüneteket, így például: erythema, ödéma/papulák, varrasodás, megvastagodás, bőrszárazság, akár súlyos bőrszárazság is (xerosis). Már az első tünetek jelentkezésekor (viszketés) használja az Ialuset Vitalt.

Összetevők:

Hialuronsav (nátriumsója) 0,2%, Salvia haenkei kivonat 0,25%, tisztított víz, dinát-rium-EDTA, xilit-glükozid, xiIit anhidrát, xilit, polimetil-metakrilát, C14-22 alkohol és C12-20 alkil-glükozid, izononil-izononanoát, kokokaprilát/kaprát, hidroxietil-ak-rilát, nátrium-akriloil-dimetil-taurát kopolimer, szkvalán, poliszorbát 60, L-arginin, fenoxietanol, benzoesav, dehidro-ecetsav, etil-hexil-glicerin.

Használat gyakorisága:

Naponta kétszer vagy igény szerint többször is használhatja, egészen a tünetek megszűnéséig vagy amíg úgy nem érzi, hogy a bőr állapota javult. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, akkor forduljon kezelőorvosához.

Használati utasítások:

Vigyen fel egy vékony réteget a krémből közvetlenül a kezelendő felületre, majd óvatosan masszírozza be a teljes felszívódásig.

Kölcsönhatások:

Jelenleg nem ismertek az Ialuset Vital és más terápiák közötti kölcsönhatások. Ha azonban a készítményt más gyógyszerekkel együtt használja az atópiás dermatitisz kezelésére, akkor az Ialuset Vital együttes használata előtt ki kell kérni a kezelőorvos vagy a gyógyszerész véleményét.

Ellenjavallatok:

Az Ialuset Vitalt ne használja bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:

Az Ialuset Vital használatából adódó mellékhatások nem ismertek. Ha azonban nem kívánt hatást tapasztal, akkor hagyja abba a kezelést és forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

Fontos figyelmeztetések:

 • A várandós és szoptató nők a használat előtt egyeztessenek a kezelőorvosukkal vagy gyógyszerészükkel.
 • Gyermekeken való alkalmazás előtt forduljon gyermekorvoshoz.
 • Ne kerüljön szembe.
 • Ha véletlenül a szembe kerül, öblítse ki bő vízzel.
 • Ne használja sebre.
 • Ne használja az Ialuset Vital készítményt, ha felbontották vagy megsérült a csomagolása.
 • A készítményt 25°C alatti hőmérsékleten, nedvességtől és hőforrásoktól védett helyen tárolja.
 • Használat után dobja az üres flakont a megfelelő hulladéktárolóba a szelektív gyűjtés szabályai szerint.
 • Ne használja a terméket a címkén feltüntetett lejárati időt követően.
 • Gyermekektől távol tartandó!
 • Külsőleg!
 • A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Gyártó: IBSA Pharma Kft.

Vonalkód (EAN): 8033638955291

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Ialuset Vital krém (100ml)
Ialuset Vital krém (100ml)
4 784 Ft