ingyenes_szallitas_banner_fenn
phototrop_2018_banner
cukorbetegseg_banner_oktober_2018
- 36% Huminiqum kapszula (120x)

Huminiqum kapszula (120x)

5 899 Ft 3 799 Ft

A Huminiqum kapszula ásványi anyagokat, mikroelemeket, nyomelemeket, c-vitamint, huminsavat, fuvosavat és máriatövis kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény vega kapszulában. Természetes megoldás a kihívásoknak megfelelni kívánók számára.

Cikkszám: 832506 ÁFA: 27%
Egységár: 31.7 Ft/db. Nettó ár: 2991.3 Ft
Akció értesítő - Iratkozz fel hírlevelünkre

Termékleírás

A Huminiqum kapszula ásványi anyagokat, mikroelemeket, nyomelemeket, c-vitamint, huminsavat, fuvosavat és máriatövis kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény vega kapszulában. A C-vitamin, a vas, a réz és a szelén hozzárjárul az immunrendszer normál működéséhez. A cink és a jód hozzájárul a normál szellemi működéshez. A máriatövis kivonat támogatja a máj működését. A mangán és a cink hozzájárul a sejtek oxidativ stresszel szembeni védelméhez. Magyar alapanyagokból, magyar szellemi tőkével, magyar munkaerővel előállított termék.

A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

A huminsavak a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény – tőzeg – lignit – barnaszén – feketeszén – gyémánt) A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.

A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxikus nehézfémeket (pl. Hg, Al, Pb, As, radioaktiv elemek stb…) toxinokat, és gyógyszermaradványokat.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint “természetes antivirális hatóanyagot” és “alternatív antibiotikumot” a modern tudomány is felfedezte.

A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes humusz ásványból (leonardite) vonjuk ki.

A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

Antioxidáns, gyökfogó

Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai.

Növeli az enzimaktivitást

Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.

Antivirális hatás

A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes hatóanyaga.

Növeli a sejtmembrán áteresztő képességét

Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.

Szerves kelátképző

A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket “szerves” vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.

Optimalizálja az ásványi anyagok felvételét

Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.

Megköti a toxinokat

Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.

Helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát

A” modern” táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.

Hatóanyag-tartalom:

Hatóanyag Felnőtteknek       Gyerekeknek 4-10 év  
  2 kapszula napi adagban   4 kapszula napi adagban   1 kapszula napi adagban  
  mennyiség NRV% mennyiség NRV% mennyiség NRV%
Fulvosav 240 mg n. a. 480 mg n. a. 120 mg n. a.
Huminsav 100 mg n. a. 200 mg n. a. 50 mg n. a.
C-vitamin 82 mg 102,5% 164 mg 205,0% 41 mg 82,0%
Máriatövis kivonat 42 mg n. a. 84 mg n. a. 21 mg n. a.
Szilicium (Si) 8,2 mg n. a. 16,4 mg n. a. 4,1 mg n. a.
Vas (Fe) 3,6 mg 25,7% 7,2 mg 51,4% 1,8 mg 22,0%
Cink (Zn) 2,6 mg 26,0% 5,2 mg 52,0% 1,3 mg 19,0%
Mangán (Mn) 0,7 mg 37,0% 1,4 mg 74,0% 0,35 mg 19,0%
Bór (Br) 0,1 mg n. a. 0,2 mg n. a. 0,05 mg n. a.
Réz (Cu) 0,22 mg 22,0% 0,44 mg 44,0% 0,11 mg 17,0%
Jód (I) 24 µg 16,0% 48 µg 32,0% 12 µg 12,0%
Molibdén (Mo) 24 µg 48,0% 48 µg 96,0% 12 µg 13,0%
Szelén (Se) 20 µg 36,4% 40 µg 72,8% 10 µg 41,0%
Króm (Cr) 19 µg 50,0% 40 µg 100,0% 10 µg 10,0%

n.a. – Nincs adat.

NRV% – Táplálkozási referencia érték.

Adagolás:

Az ajánlott napi adagot bő folyadékkal vegyük be (gyümölcslé, tea, víz, tej). Étkezés előtt 15-20 perccel ajánlott bevenni. Felnőttek részére 2-4 db. (két részletben – reggel és este), gyermekek részére (4-10 év) 1 db.

Kiszerelés: 120 db.

Fontos figyelmeztetések:

– Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
– Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
– Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
– Gyermekek elől elzárva tartandó!
– Szobahőmérsékleten, száraz helyen, fénytől védve tárolandó!
– Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

Ásványi anyagok és vitaminok felnőttek számára javasolt napi bevitele

Tápanyag, mértékegység

Új érték

Régi érték

Megjegyzés

A-vitamin, µg

800

800


D-vitamin, µg

5

5


E-vitamin, mg

12

10


K-vitamin, µg

75

-

a

C-vitamin, mg

80

60


Tiamin, mg

1,1

1,4


Riboflavin, mg

1,4

1,6


Niacin, mg

16

18


B6-vitamin, mg

1,4

2


Folsav, µg

200

200


B12-vitamin, µg

2,5

1


Biotin, µg

50

0,15 mg

b

Pantoténsav, mg

6

6


Kálium, mg

2 000

3 500

c

Klorid, mg

800

3 000

c

Kalcium, mg

800

800


Foszfor, mg

700

800


Magnézium, mg

375

300


Vas, mg

14

14


Cink, mg

10

15


Réz, mg

1

1,4

c

Mangán, mg

2

4,0

c

Fluorid, mg

3,5

1,5

c

Szelén, µg

55

0,08 mg

b, c

Króm, µg

40

0,12 mg

b, c

Molibdén, µg

50

0,25 mg

b, c

Jód, µg

150

150


Megjegyzések:
a) korábban nem volt érték megadva
b) a mértékegység megváltozott a korábbi Magyar Élelmiszerkönyvi előíráshoz képest
c) korábban csak a Magyar Élelmiszerkönyvben jelent meg az érték

Ásványi anyagok és vitaminok gyermekek számára javasolt napi bevitele

Vitaminok

Életkor A-vitamin D-vitamin E-vitamin K1-vitamin B1-vitamin B2-vitamin
  Retinol ekvivalens (µg) Kalciferol (µg) Alfa-tokoferol (µg) Fillokinon (µg) Tiamin (mg) Riboflavin (mg)
Fiúk és lányok
4-6 év 500 10 7 20 0,7 1,0
7-10 év 700 10 9 30 0,8 1,2
Fiúk
11-14 év 1000 10 11 50 1,0 1,4
15-18 év 1000 10 15 70 1,1 1,6
Lányok
11-14 év 800 10 11 50 0,9 1,2
15-18 év 800 10 15 60 0,9 1,3
Életkor B3-vitamin B6-vitamin B5-vitamin Folsav C-vitamin B12-vitamin
  Niacin ekvivalens (mg) Piridoxin (mg) Pantoténsav (mg) Folát ekvivalens (µg) Aszkorbinsav (mg) Kobalaminok (µg)
Fiúk és lányok
4-6 év 11 0,6 3 130 50 1,0
7-10 év 13 0,8 3 150 50 1,4
Fiúk
11-14 év 15 1,0 4 180 50 2,0
15-18 év 18 1,3 5 200 75 2,0
Lányok
11-14 év 14 1,0 4 180 50 2,0
15-18 év 14 1,2 5 200 75 1,3

Ásványi anyagok

Életkor Nátrium Klorid Kálium Kalcium Foszfor Magnézium Vas
  (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg)
Fiúk és lányok
4-6 év 700 1100 1400 800 620 200 8
7-10 év 900 1400 1600 800 620 250 8
Fiúk
11-14 év 2000 3000 3100 1000 775 350 10
15-18 év 2000 3000 3500 1000 775 350 11
Lányok
11-14 év 2000 3000 3100 1000 775 350 12
15-18 év 2000 3000 3500 1000 775 350 15
Életkor Jód Fluor Cink Réz Króm Mangán Szelén Molibdén
  (µg) (mg) (mg) (µg) (µg) (mg) (µg) (µg)
Fiúk és lányok
4-6 év 90 1,0 6 600 80 1,7 20 80
7-10 év 120 1,5 7 700 120 2,5 30 150
Fiúk
11-14 év 150 1,5 9 800 120 4,0 45 250
15-18 év 150 1,5 10 1000 120 4,0 50 250
Lányok
11-14 év 150 1,5 9 800 120 4,0 45 250
15-18 év 150 1,5 9 1000 120 4,0 50 250

(Forrás: Új tápanyagtáblázat. Szerk.: Rodler I., Medicina Könyvkiadó, 2005.)

3 ÉVES KOR ALATT, ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ FOGYASZTÁSA NEM JAVASOLT!

Ásványi anyagok és vitaminok tolerálható felső beviteli szintjei

A legfelső biztonságos szint/tolerálható felső beviteli szint (UL) az a maximális vitamin/ásványi anyag mennyiség, amely az összes forrásból származó, napi rendszeres bevitel mellett az egészségre feltehetően nem fejt ki kedvezőtlen, vagy ártalmas hatást. Az UL kockázat becsléssel meghatározott, tudományos megítélés eredményeképp megállapított élettanilag tolerálható érték.
Az UL értékek jelentik az alapját az étrend-kiegészítőkben és dúsított élelmiszerekben megengedhető maximális vitamin/ásványi anyag mennyiségek megállapításának. Ez utóbbi munka EU szinten már folyamatban van.
A maximális mennyiség megállapításához tudni kell a lakosság egyéb forrásokból (élelmiszer+ilyen tartalmú gyógyszer) származó bevitelét is, ami táplálkozás epidemiológiai vizsgálatokkal határozható meg. Ez rámutat ezen vizsgálatok kiemelt szükségességére, rendszeres és széleskörű végzésére. A táplálkozási szűrővizsgálatokkal megállapított beviteli mennyiségek levonandók az UL értékekből, tekintettel arra, hogy az összes forrásból származó bevitel nem lépheti túl azt.

A fentiekből következik, hogy étrend-kiegészítőkben és dúsított élelmiszerekben megengedhető maximális vitamin/ásványi anyag mennyiség önmagában semmiképp sem lépheti túl az UL értéket.

Az UL értékek megállapítására számos tudományos munkacsoport alakult, melyek közül most csak azt a hármat emelnénk ki, akik az alakuló európai reguláció szempontjából elsődleges szerepet töltenek be.

  • European Food Safety Authority (EFSA) korábban Scientific Committee on Food (SCF)
  • US Institute of Medicine (IOM)
  • UK Food Standard Agency Expert Group on Vitamins and Minerals (EVM)

Tudományos adatok hiányában, több vitamin/ásványi anyag esetében nem volt megállapítható UL érték. Ezekkel kapcsolatban az SCF/EFSA, és az IOM nem közöl értékeket, az EVM azonban úgy gondolta, hogy a fogyasztók és minden érdekelt megfelelő tájékoztatása érdekében számszerűsített, ún. útmutató értékeket (Guidace=G) állít fel azon vitamin/ásványi anyag szintek figyelembe vételével, amelyeknél tudományos háttér igazolja az adott mennyiségű kiegészítés (dúsított élelmiszer és étrend-kiegészítő együttesen + gyógyszer) tolerálhatóságát.

Az SCF/EFSA, és az IOM UL valamint az EVM G értékeket az alábbi táblázatban foglaljuk össze:

Tápanyag

Mértékegység

SCF/EFSA UL

IOM UL

EVM G

A vitamin

µg

3000

3000


Béta-karotin

mg

15

-

7 (nem dohányosoknak

D vitamin

µg

100

50


E vitamin

mg TE

300

1000


K1 vitamin

µg

-

-

1000

Tiamin B1

mg

-

-

100

Riboflavin B2

mg

-

-

40

Nicotinamid

mg

900

35 (nikotinsavval együtt)


Nikoinsav

mg

10

-


Pantoténsav

mg

-

-

200

Piridoxin B6

mg

25

100


Folsav

µg

1000 +étrendi folát

1000 + 200 étrendi folát


B12 vitamin

µg

-

-

2000

Biotin

µg

-

-

900

C vitamin

mg

-

2000

1000

Kalcium

mg

2500

2500


Magnézium

mg

250 (kiegészítés)+étrendi Mg

350 (kiegészítés)+ étrendi Mg


Vas

mg

-

45

17

Réz

mg

5

10


Jód

µg

600

1100


Cink

mg

25

40


Mangán

mg

-

11

4, de idős ember 0,5

Kálium

mg

-

-

3700

Szelén

µg

300

400


Króm (trivalens)

mg

-

-

10

Molibdén

µg

600

2000


Fluor

mg

-

10


Foszfor

mg

-

4000

250

Az EU jogalkotása az étrend-kiegészítőkben és dúsított élelmiszerekben megengedhető maximális mennyiségek megállapításánál a SCF/FSA UL adatokat veszi figyelembe (narancssárga). Amennyiben nincs ilyen adat, akkor az IOM UL és az EVM G kerül megfontolásra (sárga és zöld). A tagállamok jelentős része konkrét számértékeket szeretne mind az étrend-kiegészítőkben, mind a dúsított élelmiszerekben megengedhető vitamin/ásványi anyag mennyiségek vonatkozásában.
Tekintettel arra, hogy a maximális mennyiségek meghatározása jelenleg még folyamatban van, az intézkedések megtételénél elsősorban az UL étékekre támaszkodhatunk. UL érték hiányában a G értéket sokszorosan meghaladó vitamin, ásványi anyag mennyiségek rendszeres, hosszantartó bevitele szintén élelmiszerbiztonsági aggályokat vet fel.