EP Génia 92 hüvelykúp (10x)

Génia 92 hüvelykúp (10x)

2 689 Ft

A Génia 92 hüvelykúp alkalmazása az általános hüvelyhigiéniára, hüvelyfertőzések megelőzésére, nem-fertőzéses eredetű hüvelyfolyások kezelésére, továbbá a lecsökkent hüvelyi védekezőképesség helyreállítására és fenntartására ajánlott 14 éves kortól.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 2 689 Ft / db.
2 darab 2 635 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 2 555 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 138831 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 268.9 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 263.5 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 255.5 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2117.3 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2074.8 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2011.8 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Génia 92 hüvelykúp gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását orvosi vizsgálatok igazolják.

Melyek a készítmény hatóanyagai?

1 hüvelykúpban (3,85 g): 500 mg laktóz-monohidrát (Lactosum monohydricum), 45 mg proteoz pepton (Proteose pepton), 75 mg tejsav (Acidum lacticum) és 1,5 mg folsav (Acidum folicum).

Mit tartalmaz még a készítmény?

Makrogol 1500, poliszorbát 20, nátrium-klorid, magnézium-szulfát-heptahidrát, geránium olaj segédanyagok felhasználásával készült a kúp.

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?

A készítmény alkalmazása az általános hüvelyhigiéniára, hüvelyfertőzések megelőzésére, nem-fertőzéses eredetű hüvelyfolyások kezelésére, fogamzásgátló tabletták és egyéb gyógyszerek, méhen belüli eszközök, szoptatás, a változás kora miatt lecsökkent hüvelyi védekezőképesség helyreállítására és fenntartására, valamint orvos által előírt célzott (pl. antibiotikus) kezelés kiegészítésére ajánlott.

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?

Ne alkalmazza a készítményt annak bármely alkotó komponense pl. a geránium-olaj iránti egyéni túlérzékenység esetén.

Mit kell tudnia a készítmény alkalmazásának megkezdése előtt?

Amennyiben fertőzéses (bakteriális, gombás, zooparazitás) eredetű a hüvelyfolyás, a kúp egymagában nem biztosítja a gyógyulást. Ilyen esetek előfordulásakor célzott kezelés szükséges.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek is?

A hüvelykúp fiatal leánygyermekeknek 14 éves életkor alatt nem ajánlott.

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?

Más helyi kezelésre alkalmazott készítményekkel (hüvelykúp, tabletta, irrigáló oldat) egyidejűleg a Génia hüvely kúpot ne használja.

Alkalmazhatják-e várandós és szoptatás anyák a hüvely kúpot?

Szoptatás alatt a hüvely biológiai egyensúlya kedvezőtlenül alakul, ugyanakkor a Génia 92 kúp hatóanyagai kedvezően befolyásolják azt, alkalmazása ezekben a hónapokban – a tapasztalatok alapján is – kifejezetten előnyös. Várandós anyák a készítmény alkalmazását beszéljék meg kezelőorvosukkal!

Hogyan és mikor kell a készítményt alkalmazni?

Az esti tisztálkodás után naponta 1 kúpot helyezzen fel mélyen a hüvelybe 3-4 egymást követő napon keresztül. Ezt követően 3-4 alkalommal másnaponta, majd a tünet- ill. panaszmentesség elérését követően hetente kétszer, de legfeljebb 5 hétig alkalmazhatja. Ha meg szeretné előzni a panaszok újabb kialakulását, kúraszerűen ismételje meg a kezelést, heti két alkalommal. Kúra időtartama legfeljebb 5 hét. Tépjen le a szelvényről a perforáció mentén egy kúpot és annak csúcsánál kezdve bontsa fel a fóliát, majd a kúpot helyezze mélyen fel a hüvelybe.

Mi az ajánlott adag?

Naponta egy hüvelykúp alkalmazása ajánlott.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

Egyéni túlérzékenység esetén enyhe, átmeneti csípős érzés ritkán előfordulhat.

Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során?

A hüvelykúp enyhén szennyezheti a fehérneműt, ezért szükség esetén tisztasági betét használatát javasoljuk. Amennyiben a Génia néhány napon belül nem enyhíti, illetve a kúra alatt nem szünteti meg a panaszokat, hagyja abba a kúp alkalmazását és kérje ki szakember véleményét. A készítmény a dobozon feltüntetett lejárati időn túl ne használja fel!

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?

Panaszai kezelésére legfeljebb 5 hétig alkalmazható a készítmény, megszakítás nélkül. Ha panaszai nem szűnnek meg vagy ismételten jelentkeznek, új kúra kezdhető. Megelőzés céljából heti két alkalommal javasolt a kúp használata. Egy kúra időtartama ugyancsak 5 hét.

Hogyan kell tárolni a készítmény?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

Nyilvántartási szám: OGYI-237/1991

Gyártó: VEPEX KFT

Vonalkód (EAN): 5997282311113

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Génia 92 hüvelykúp (10x)
Génia 92 hüvelykúp (10x)
2 689 Ft