Szuper ár! GAL Halkollagén peptidek por (150g)

GAL Halkollagén peptidek por (150g)

7 029 Ft

A GAL Halkollagén peptidek porban (különleges táplálkozási célú élelmiszer) a Naticol® francia halkollagén található, méghozzá annak leginkább előemésztett változata, ahol a peptidek átlag mérete már 2000 Dalton alatti, így gyorsan és maradéktalanul hasznosul.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 7 029 Ft / db.
2 darab 6 888 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 6 678 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 10001058 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 46.9 Ft/g | 2 db. vásárlása esetén 45.9 Ft/g | 3 vagy több db. vásárlása esetén 44.5 Ft/g
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 5534.6 Ft | 2 db. vásárlása esetén 5423.6 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 5258.3 Ft
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A GAL Halkollagén peptidek porban (különleges táplálkozási célú élelmiszer) a Naticol® francia halkollagén található, méghozzá annak leginkább előemésztett változata, ahol a peptidek átlag mérete már 2000 Dalton alatti, így gyorsan és maradéktalanul hasznosul. Lényeges különbség még, hogy ez a kollagén Neu5Gc-mentes, ezért azon szigorú autoimmun diétát követők számára is javasoljuk, akik a Neu5Gc tartalmuk miatt kerülik az emlős állatoktól származó élelmiszereket (a kollagének többnyire sertés vagy marhabőrből készülnek). A sertés és marhakollagénekhez képest több glicint tartalmaz.

Leírás:

Új kollagén termékünk megjelenésének célja, hogy egy ún Neu5gc mentes kollagénnel jelenjünk meg. Mi is ez a Neu5gc? Miben van? Miért és kinek fontos tudnia róla?

A Neu5gc egy sziálsav származék, mely nagy mennyiségben található meg minden emlős állat húsában, zsírjában, bőrében, szerveiben, vérében, egyszóval mindenében. Tehát minden emlős állattól származó élelmiszerben jelen van ez a Neu5gc. Tejben is és vajban is nagy mennyiségben van, hiszen azok is emlős állattól vannak. Az emlős állatokon felül a kaviárban (ikrában) van még jelen nagy mennyiségben (és feltehetően a haltejben is.

Egyes rákos megbetegedések (főleg mellrák) kialakulásában a Neu5gc-nek szerepe van több vizsgálat szerint és a gyakori vörös hús fogyasztás esetén megfigyelt fokozottabb rákkockázatot is ennek tulajdonítják ezek a vizsgálatok. (Fontos megjegyezni, hogy vannak nagy mennyiségű emlőst, azaz Neu5gc-t fogyasztó népcsoportok, akik rendkívül egészségesek és a rák is ismeretlen a körükben, így egyértelműen kontextus függvénye is, hogy mikor válik károssá a Neu5gc.

Fontos emellett kihangsúlyozni, hogy az emlős állatoktól eredő élelmiszerek fogyasztása és a Neu5gc nem eredendően káros, sőt sok szempontból az emlős állati élelmiszerek egészségesebbek is, mint pl. a szárnyasok (pl o6/3-arány, K1+K2, CLA). Ahhoz, hogy a Neu5gc kárt okozhasson mindenekelőtt a véráramba kell jutnia , de még akkor sem feltétlen okoz problémát. A véráramba pedig nem jut az elfogyasztott élelmiszerből Neu5gc, ha a béláteresztés nem fokozott. Azaz ha az emésztésünk, bélflóránk jó és nem fogyasztunk a belek áteresztését fokozó anyagokat és korábbról sincs károsodva a bélrendszerünk vagy már regenerálódott, akkor aligha okozhat bármi problémát az emlős állatoktól származó élelmiszer és élvezhetjük azok előnyeit!

Feltehetően tehát a rossz bélflóra, a nem megfelelő bélrendszeri integritás, az emésztetlenség és a különböző növényi lektinek (prolaminok, glutén) gyakori fogyasztása az előfeltétel, ami esetén a Neu5gc potenciálisan károssá tud válni. Érdekes adat, hogy az emberek nagy %-a termel antitesteket a Neu5gc ellen, ami gyulladást okoz a szervezetben és könnyen ennek autoimmun betegségek kialakulása lehet a velejárója. (Az emberek legalább 85%-ára jellemző a gyakori növényi lektin/prolamin/glutén fogyasztás, a rossz bélflóra és károsodott bélrendszer). Mindezek jellemzően káros étkezési- és életmódbeli szokásokat tükröznek, így juthat a véráramba Neu5gc, ami nélkül antitestek sem termelődhetnének.

Megfigyelték, hogy a pajzsmirigy alulműködéses emberekben 3x-os mennyiségű antitestet lehet kimutatni a Neu5gc ellen, míg Hashimoto-ban szenvedő embereknél 7x-es mennyiséget! Mind a kettő autoimmun betegségek közé sorolható. A Neu5gc feltehetően egy lényeges oka e betegségek kialakulásának, de legalábbis a javulást erősen segítheti a Neu5gc jelentős csökkentése vagy száműzése a táplálkozásból, hiszen így az antitest termelés minimalizálható, ami által a gyulladás- és a pajzsmirigy szupressziója csökken, míg az immunfunkciók javulnak.

Összefoglalva tehát bárki profitálhat a Neu5gc-t tartalmazó élelmiszerek (főleg emlősök, tejtermékek, vaj, de ikra/kaviár is) elkerüléséből/csökkentéséből, de különösen fontos ez pajzsmirigy problémával küszködőknek! Más autoimmun betegségek esetén is érdemes lehet mérsékelni, de mindenesetre amíg Autoimmun Protokollt (AIP) tartunk, tanácsos. Érdekes, hogy a Rheumatoid arthritis (RA) is autoimmun betegség, de annak feltehetően nincs köze a Neu5gc-hez. Egyes autoimmun protokollokban úgy vélem tehát, a Neu5gc elkerülése is lényeges elem lehet a jövőben.

Aki tehát például pajzsmirigy gyulladás esetében odafigyel a Neu5gc elkerülésére és nem fogyaszt semmi olyat, ami emlős állattól származna, de a kollagén-peptidek által nyújtott előnyöket (bőr/haj/köröm/ízületek/bélrendszer/megfelelő aminosav arány) élvezni szeretné, annak sem kell lemondania erről, ugyanis a halkollagén nem tartalmaz semennyi Neu5gc-t! (Más kollagének sertésből és/vagy marhából vannak jellemzően és így Neu5gc-t tartalamznak). Fontos megjegyezni, hogy ha valaki pl. Hashimoto-ban vagy pajzsmirigy alulműködésben szenved, de eszik emlős állatoktól származó élelmiszereket (vagy akár csak disznózsírt vagy vajat), annak felesleges halkollagént fogyasztania, jó a sima sertés/marha kollagént is, hiszen így is, úgy magas Neu5gc bevitele van más forrásokból.  Aki mindezt elolvasta, az feltehetően egészségtudatos és messze nem kiugróan magas a körükben a Neu5gc ellenanyag előfordulás, azaz senki ne ijedjen meg :)

Az általunk használt Naticol® halkollagén-peptidek nagyon apró peptidekre vannak előemésztve, 2000Dalton alá (10-15ezer Dalton alatt emészteni sem kell), így közel 100%-os a hasznosulása. Más kollagén-peptidektől enyhén eltér a halkollagén peptidjeinek arányai/szerkezete, ennek lehet köszönhető, hogy kisebb mennyiség is hatásos belőle. Már napi 2,5g fogyasztásának is van hatása, 5g-tól kezdve pedig már 10g más fajta kollagén hatásával vetekszik.

Végül általánosságban ejtve szót a kollagén peptidekről, lássuk akkor most, mire is jó a közvetlen kollagén-kiegészítés!Elöljáróban fontos tisztázni, hogy a normál étkezési zselatint (ahogyan pl. a kocsonyát is) óriásméretű fehérjék alkotják, amelyek alig emészthetők. Kutatásokban kizárólag előemésztett (hidrolizált) zselatint/kollagént használtak (többnyire italba keverhető por formájában). Ezek kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket tartalmaznak. A normál zselatinról nem tudni, használ-e.

Mire jók tehát a kollagén peptidek:

Bőr és haj

  • Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti.
  • Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét. • Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát, így a rugalmasságát.
  • Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a mikrocirkulációt.
  • Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát.
  • Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít.
  • Csökkenti a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást).
  • Csökkenti a diffúz és férfias típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is).

Továbbiak

  • Csökkenti az ízületi fájdalmakat.
  • Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt).
  • Fokozza a tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül (glicin).
  • Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak egérkísérletet végeztek).
  • Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által termelt hormonok kiegyensúlyozása által.
  • Fokozza a perifériális keringést (fejbőr és ujjak).

Hatóanyag-tartalom és összetevők:

gal-halkollagen-peptidek-por-150g_hatoanyag_tartalom

Adagolás:

Számos francia és japán humán klinikai vizsgálatot folytattak le a Naticol®-lal, amelyek alapján már napi 2,5 – 5  g fogyasztása is elég lehet, de legjobb napi 5-10   g-ot fogyasztani, mi is ezt javasoljuk. Ennél többet is lehet persze, de az már csak kevés további előnnyel jár. Bármilyen folyadékba belekeverhető, íze semleges. Egy reggeli turmixban kiváló.

Kiszerelés: 150 g

Fontos figyelmeztetések:

– Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
– Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
– Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
– Gyermekek elől elzárva tartandó!
– Szobahőmérsékleten, száraz helyen, fénytől védve tárolandó!
– Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
GAL Halkollagén peptidek por (150g)
GAL Halkollagén peptidek por (150g)
7 029 Ft