ingyenes_szallitas_banner_fenn
multivitaminok_banner_2018
phototrop_2018_banner
- 25% Folandrol étrend-kiegészítő por férfiaknak (30x)

Folandrol étrend-kiegészítő por férfiaknak (30x)

9 090 Ft 6 799 Ft

A Folandrol por étrend-kiegészítő készítmény kifejezetten férfiak számára. Szelén tartalma segíti a normál spermaképződést, antioxidáns tartalma hozzájárul a sejtek, így a hímivarsejtek oxidációs stressz elleni védelméhez. Férfiaknak Folandrol, Nőknek Inofolic.

Cikkszám: 336110 ÁFA: 27%
Egységár: 226.6 Ft/db. Nettó ár: 5353.5 Ft
Akció értesítő - Iratkozz fel hírlevelünkre

Termékleírás

A Folandrol por étrend-kiegészítő készítmény kifejezetten férfiak számára. Szelén tartalma segíti a normál spermaképződést, antioxidáns tartalma hozzájárul a sejtek, így a hímivarsejtek oxidációs stressz elleni védelméhez.

Alkalmazzátok közösen, egymást kiegészítve a maximális eredmény érdekében! Férfiaknak Folandrol, Nőknek Inofolic.

A Folandrol por összetevői:

Mio-inozit:

Az inozit a természetben kilenc különböző izomer formában található meg; az élelmiszerekben és az állati szövetekben leggyakoribb, és fiziológiás szempontból a legfontosabb a mio-inozit, amely a Folandrol tablettában is használt forma. Az inozitot a szervezet közvetlenül glükóz-6-foszfátból állítja elő; ezért gyakran a B-vitaminok csoportjába tartozó pszeudovitaminként állítják be; ez a B8-vitamin. Az inozitban leggazdagabb források a gabonafélék, a keményhéjasok és a gyümölcsök, főleg a dinnye és a narancs. Emellett bőségesenelőfordul a húsokban, különösen a májban, amely az endogén inozit előállítás fő szerve. Az étrenddel egy felnőtt naponta körülbelül egy gramm inozitot juttat a szervezetébe, különböző biokémiai formákban.

E-vitamin:

Az E-vitamin (vagy tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Legfontosabb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva-, kukoricaolaj, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a mogyoró, mandula, édes burgonya és a müzli. Az állati eredetű élelmiszerek közül a hús, a máj és a tojás tartalmaz jelentősebb mennyiségű E-vitamint.

L-karnitin:

Az L-karnitin egy aminosav-származék, az emberi szervezet által is előállított, természetes anyag. Az L-karnitin nagy mennyiségben megtalálható a tejtermékekben és a húsokban, illetve az egyes növényekben is. Jelentős L-karnitin forrás az avokádó, bacon, sertéshús, marhahús, csirkemell, tőkehal, narancslé és a tej.

L-arginin:

Az L-arginin szemi-esszenciális aminosav, a szervezet csak bizonyos körülmények között, bizonyos anyagok jelenlétében tudja előállítani. Ha ezek az anyagok hiányoznak, vagy nem megfelelő arányban vannak jelen, az L-arginin esszenciális, vagyis nélkülözhetetlen aminosavvá válik, hiányát pótolni kell. Magas arginin-tartalmú élelmiszerek a húsok, különböző magvak, szójabab, tojás, tej, gabonafélék.

Folsav:

A folsav egy vízoldható, a B-vitaminok csoportjába tartozó vitamin. A folát részt vesz a normál aminosav-szintézisben és szerepet játszik a sejtosztódásban. A folát hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez, és az immunrendszer megfelelő működéséhez. A folsav megtalálható a nagylevelű zöld zöldségekben, a májban, a tojásban, a húsokban és a tejben, míg a gyümölcsök keveset tartalmaznak belőle (kivéve a narancs). A főzés során a folát majdnem teljes mennyisége néhány perc alatt elbomlik.

Szelén:

A szelén az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem, melyet a szervezet maga nem képes előállítani. A szelén részt vesz a normál spermaképződésben. A szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Főként a tengeri állatok húsa, a teljes kiőrlésű gabonafélék, illetve az olyan belsőségek, mint a vese és a máj tartalmazzák a biológiai hasznosulás szempontjából is jelentős mennyiségben. Szelénben gazdag táplálékok a hús, a hal, a tej, a tojás és a hüvelyesek – vagyis azon táplálékok, amelyek magas fehérjetartalmúak. A zöldségek szelén tartalma a termőtalaj szelénellátottságától függ.

Mikor ajánlott a Folandrol por alkalmazása?

A Folandrol por mio-inozitot, E-vitamint, L-karnitint, L-arginint, folsavat és szelént tartalmazó étrend-kiegészítő, amely jól alkalmazható ezen táplálék-összetevők megfelelő mennyiségben történő pótlására, ha az étrendben alacsony a szintjük, vagy abban az esetben, ha nagyobb mennyiségben van rájuk szükség.

Hatóanyag-tartalom:

Összetevők:

Az összetevők teljes listáját lásd a külső csomagoláson.

Adagolás:

Napi 1 tasak egy pohár vízben feloldva. A Folandrol por a nap bármely szakában alkalmazható.

Fontos figyelmeztetések:

– Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
– Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
– Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
– Gyermekek elől elzárva tartandó!
– Szobahőmérsékleten, száraz helyen, fénytől védve tárolandó!
– Fenilalanin-forrást tartalmaz. Édesítőszereket tartalmaz!
– A Folandrol egy étrend-kiegészítő, nem helyettesíthet orvos által előírt gyógyszereket!
– Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

Gyártó: Exeltis Kft.

Vonalkód (EAN): 5999884378273

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

Ásványi anyagok és vitaminok felnőttek számára javasolt napi bevitele

Tápanyag, mértékegység

Új érték

Régi érték

Megjegyzés

A-vitamin, µg

800

800


D-vitamin, µg

5

5


E-vitamin, mg

12

10


K-vitamin, µg

75

-

a

C-vitamin, mg

80

60


Tiamin, mg

1,1

1,4


Riboflavin, mg

1,4

1,6


Niacin, mg

16

18


B6-vitamin, mg

1,4

2


Folsav, µg

200

200


B12-vitamin, µg

2,5

1


Biotin, µg

50

0,15 mg

b

Pantoténsav, mg

6

6


Kálium, mg

2 000

3 500

c

Klorid, mg

800

3 000

c

Kalcium, mg

800

800


Foszfor, mg

700

800


Magnézium, mg

375

300


Vas, mg

14

14


Cink, mg

10

15


Réz, mg

1

1,4

c

Mangán, mg

2

4,0

c

Fluorid, mg

3,5

1,5

c

Szelén, µg

55

0,08 mg

b, c

Króm, µg

40

0,12 mg

b, c

Molibdén, µg

50

0,25 mg

b, c

Jód, µg

150

150


Megjegyzések:
a) korábban nem volt érték megadva
b) a mértékegység megváltozott a korábbi Magyar Élelmiszerkönyvi előíráshoz képest
c) korábban csak a Magyar Élelmiszerkönyvben jelent meg az érték

Ásványi anyagok és vitaminok gyermekek számára javasolt napi bevitele

Vitaminok

Életkor A-vitamin D-vitamin E-vitamin K1-vitamin B1-vitamin B2-vitamin
  Retinol ekvivalens (µg) Kalciferol (µg) Alfa-tokoferol (µg) Fillokinon (µg) Tiamin (mg) Riboflavin (mg)
Fiúk és lányok
4-6 év 500 10 7 20 0,7 1,0
7-10 év 700 10 9 30 0,8 1,2
Fiúk
11-14 év 1000 10 11 50 1,0 1,4
15-18 év 1000 10 15 70 1,1 1,6
Lányok
11-14 év 800 10 11 50 0,9 1,2
15-18 év 800 10 15 60 0,9 1,3
Életkor B3-vitamin B6-vitamin B5-vitamin Folsav C-vitamin B12-vitamin
  Niacin ekvivalens (mg) Piridoxin (mg) Pantoténsav (mg) Folát ekvivalens (µg) Aszkorbinsav (mg) Kobalaminok (µg)
Fiúk és lányok
4-6 év 11 0,6 3 130 50 1,0
7-10 év 13 0,8 3 150 50 1,4
Fiúk
11-14 év 15 1,0 4 180 50 2,0
15-18 év 18 1,3 5 200 75 2,0
Lányok
11-14 év 14 1,0 4 180 50 2,0
15-18 év 14 1,2 5 200 75 1,3

Ásványi anyagok

Életkor Nátrium Klorid Kálium Kalcium Foszfor Magnézium Vas
  (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg)
Fiúk és lányok
4-6 év 700 1100 1400 800 620 200 8
7-10 év 900 1400 1600 800 620 250 8
Fiúk
11-14 év 2000 3000 3100 1000 775 350 10
15-18 év 2000 3000 3500 1000 775 350 11
Lányok
11-14 év 2000 3000 3100 1000 775 350 12
15-18 év 2000 3000 3500 1000 775 350 15
Életkor Jód Fluor Cink Réz Króm Mangán Szelén Molibdén
  (µg) (mg) (mg) (µg) (µg) (mg) (µg) (µg)
Fiúk és lányok
4-6 év 90 1,0 6 600 80 1,7 20 80
7-10 év 120 1,5 7 700 120 2,5 30 150
Fiúk
11-14 év 150 1,5 9 800 120 4,0 45 250
15-18 év 150 1,5 10 1000 120 4,0 50 250
Lányok
11-14 év 150 1,5 9 800 120 4,0 45 250
15-18 év 150 1,5 9 1000 120 4,0 50 250

(Forrás: Új tápanyagtáblázat. Szerk.: Rodler I., Medicina Könyvkiadó, 2005.)

3 ÉVES KOR ALATT, ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ FOGYASZTÁSA NEM JAVASOLT!

Ásványi anyagok és vitaminok tolerálható felső beviteli szintjei

A legfelső biztonságos szint/tolerálható felső beviteli szint (UL) az a maximális vitamin/ásványi anyag mennyiség, amely az összes forrásból származó, napi rendszeres bevitel mellett az egészségre feltehetően nem fejt ki kedvezőtlen, vagy ártalmas hatást. Az UL kockázat becsléssel meghatározott, tudományos megítélés eredményeképp megállapított élettanilag tolerálható érték.
Az UL értékek jelentik az alapját az étrend-kiegészítőkben és dúsított élelmiszerekben megengedhető maximális vitamin/ásványi anyag mennyiségek megállapításának. Ez utóbbi munka EU szinten már folyamatban van.
A maximális mennyiség megállapításához tudni kell a lakosság egyéb forrásokból (élelmiszer+ilyen tartalmú gyógyszer) származó bevitelét is, ami táplálkozás epidemiológiai vizsgálatokkal határozható meg. Ez rámutat ezen vizsgálatok kiemelt szükségességére, rendszeres és széleskörű végzésére. A táplálkozási szűrővizsgálatokkal megállapított beviteli mennyiségek levonandók az UL értékekből, tekintettel arra, hogy az összes forrásból származó bevitel nem lépheti túl azt.

A fentiekből következik, hogy étrend-kiegészítőkben és dúsított élelmiszerekben megengedhető maximális vitamin/ásványi anyag mennyiség önmagában semmiképp sem lépheti túl az UL értéket.

Az UL értékek megállapítására számos tudományos munkacsoport alakult, melyek közül most csak azt a hármat emelnénk ki, akik az alakuló európai reguláció szempontjából elsődleges szerepet töltenek be.

  • European Food Safety Authority (EFSA) korábban Scientific Committee on Food (SCF)
  • US Institute of Medicine (IOM)
  • UK Food Standard Agency Expert Group on Vitamins and Minerals (EVM)

Tudományos adatok hiányában, több vitamin/ásványi anyag esetében nem volt megállapítható UL érték. Ezekkel kapcsolatban az SCF/EFSA, és az IOM nem közöl értékeket, az EVM azonban úgy gondolta, hogy a fogyasztók és minden érdekelt megfelelő tájékoztatása érdekében számszerűsített, ún. útmutató értékeket (Guidace=G) állít fel azon vitamin/ásványi anyag szintek figyelembe vételével, amelyeknél tudományos háttér igazolja az adott mennyiségű kiegészítés (dúsított élelmiszer és étrend-kiegészítő együttesen + gyógyszer) tolerálhatóságát.

Az SCF/EFSA, és az IOM UL valamint az EVM G értékeket az alábbi táblázatban foglaljuk össze:

Tápanyag

Mértékegység

SCF/EFSA UL

IOM UL

EVM G

A vitamin

µg

3000

3000


Béta-karotin

mg

15

-

7 (nem dohányosoknak

D vitamin

µg

100

50


E vitamin

mg TE

300

1000


K1 vitamin

µg

-

-

1000

Tiamin B1

mg

-

-

100

Riboflavin B2

mg

-

-

40

Nicotinamid

mg

900

35 (nikotinsavval együtt)


Nikoinsav

mg

10

-


Pantoténsav

mg

-

-

200

Piridoxin B6

mg

25

100


Folsav

µg

1000 +étrendi folát

1000 + 200 étrendi folát


B12 vitamin

µg

-

-

2000

Biotin

µg

-

-

900

C vitamin

mg

-

2000

1000

Kalcium

mg

2500

2500


Magnézium

mg

250 (kiegészítés)+étrendi Mg

350 (kiegészítés)+ étrendi Mg


Vas

mg

-

45

17

Réz

mg

5

10


Jód

µg

600

1100


Cink

mg

25

40


Mangán

mg

-

11

4, de idős ember 0,5

Kálium

mg

-

-

3700

Szelén

µg

300

400


Króm (trivalens)

mg

-

-

10

Molibdén

µg

600

2000


Fluor

mg

-

10


Foszfor

mg

-

4000

250

Az EU jogalkotása az étrend-kiegészítőkben és dúsított élelmiszerekben megengedhető maximális mennyiségek megállapításánál a SCF/FSA UL adatokat veszi figyelembe (narancssárga). Amennyiben nincs ilyen adat, akkor az IOM UL és az EVM G kerül megfontolásra (sárga és zöld). A tagállamok jelentős része konkrét számértékeket szeretne mind az étrend-kiegészítőkben, mind a dúsított élelmiszerekben megengedhető vitamin/ásványi anyag mennyiségek vonatkozásában.
Tekintettel arra, hogy a maximális mennyiségek meghatározása jelenleg még folyamatban van, az intézkedések megtételénél elsősorban az UL étékekre támaszkodhatunk. UL érték hiányában a G értéket sokszorosan meghaladó vitamin, ásványi anyag mennyiségek rendszeres, hosszantartó bevitele szintén élelmiszerbiztonsági aggályokat vet fel.