Envira Univerzál rovarirtó permet (500ml)

Envira Univerzál rovarirtó permet (500ml)

3 609 Ft

Az Envira Univerzál rovarirtó permet kombinálja a legnagyobb hatékonyságot az univerzális felhasználási lehetőségekkel – a lehető legkisebb környezetre gyakorolt hatás mellett elpusztítja és ami fontos, távol tartja a kártevőket és élősködőket.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 3 609 Ft / db.
2 darab 3 537 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 3 429 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 212113 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 7.2 Ft/ml | 2 db. vásárlása esetén 7.1 Ft/ml | 3 vagy több db. vásárlása esetén 6.9 Ft/ml
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2841.7 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2785 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2700 Ft
 • Kategóriák:
 • Kiemelt kínálatunk
  a készlet erejéig

  Termékleírás

  Az Envira Univerzál rovarirtó permet kombinálja a legnagyobb hatékonyságot az univerzális felhasználási lehetőségekkel – a lehető legkisebb környezetre gyakorolt hatás mellett elpusztítja és ami fontos, távol tartja a kártevőket és élősködőket.

  Különleges összetétel, biztos hatás. Ágyi poloska, zöld vándorpoloska, csótány, hangya stb. irtására. Nem csak elriasztja, hanem elpusztítja a kezelt ruházattal érintkező rovarokat.

  Még a legalaposabban tisztántartott otthonokban, precízen takarított szállodában, étteremben, közösségi helységekben, rendezett mezőgazdasági létesítményekben is előfordulhatnak váratlan ízeltlábú betolakodók….nem is szólva a kirándulások, szabadban végzett tevékenység alatt kellemetlenséget, esetleg betegséget okozó apró élősködőkről.

  Ezek ellen általában rovarölő szerekkel vagy riasztó szerekkel védekezünk.

  Ezeknek a készítményeknek rengeteg fajtája van, de nem mindegyik alkalmas univerzális használatra, szinte minden ízeltlábú (legyen az poloska, csótány hangya, poratka esetleg kullancs vagy moly) ellen azonos hatékonysággal és a legváltozatosabb helyeken alkalmazva.

  Mi az Envira

  Az Envira egy piretroid típusú, rendkívül alacsony de a hatékonyság szempontjából optimális mennyiségű hatóanyagot tartalmazó szabadforgalmú rovarirtó permet, amely szinte egyedülálló a magyar piacon.

  A piretroidokat az 1970-es évek óta használják rovarok elleni védekezésre, de elődjüket a természetes piretrineket már több ezer éve alkalmazzák rovarriasztásra és rovarirtásra.

  A piretrinek egyes krizantém növényfajtákban előforduló természetes vegyületek, melyek előnyeit régen felismerték az emberek és a szárított növényt porrá törve alkalmazták a rovarok ellen. A természetes piretrinek azonban enyhén szagosak, valamint kijuttatva a napfényben lévő UV sugárzás hatására viszonylag hamar ( 2-4 órán belül ) lebomlanak, elvesztik hatásukat. Természetes piretrineket tartalmazó készítmények a mai napig forgalomban vannak.

  Az Envira hatóanyagai,  a piretroidok, ezen természetes vegyületek mesterségesen szintetizált, továbbfejlesztett változatai.

  Megőrizték az előnyöket : a melegvérűekre, emlősökre nézve nem mérgezőek, kis adagban is hatásosak az élősködőkre – mentesek a hátrányaiktól , viszont jóval hatékonyabbak mint a természetes eredetű piretrinek.

  Az Envira az ízeltlábúak légző rendszerén át hatol be a szervezetükbe és gyorsan elpusztítja azokat. Az Envira kontakt biocid.

  Az Envira kapható és már bizonyított Németországban, Ausztriában, Svájcban és Csehországban. Eredetileg Chrysamed néven , jelenleg Chrysamethrin ( Németország) és Envira néven kerül forgalomba. Az Envira megfelel a legújabb EU előírásoknak és szerepel a hatályos biocid szerjegyzékben.

  Miért az Envira

  Az Envira két piretroid hatóanyagot tartalmazó, rendkívül alacsony hatóanyagtartalmú vízbázisú permet, amely felhasználásra kész – pumpás adagolóval ellátott flakonban kerül forgalomba.

  Fontos tulajdonsága, hogy nem tartalmaz semmilyen káros oldószert, mesterséges vagy természetes hatásfokozót – csak hatóanyag és tiszta víz.

  Az Envira hármas hatású : azonnali, úgynevezett knock-down vagy taglózó hatás után tartós rovarölő hatás következik, ezt a tulajdonságát  ( alkalmazási módtól függően) akár több hónapig is megőrzi.

  Ezenkívül az Envira rendelkezik egy úgynevezett repellens, azaz riasztó hatással ami távol tartja az ízeltlábúakat a kezelt felülettől.

  Miben más az Envira

  Az Envira összetételénél fogva csekély mértékben terheli a környezetét, színtelen, szagtalan és nem hagy foltot még a textíliákon sem, napfény hatására minimális mértékben bomlik. Az Envira szinte egyedülálló módon két piretroid optimális mértékű kombinációját tartalmazza rendkívül csekély mennyiségben : a permetrin a hosszan tartó hatást biztosítja, míg az pralletrin az azonnali, radikális hatásért felel. A kombináció biztosítja a riasztó hatást is – távol tartja a kártevőket, élősködőket a kezelt felülettől, legyen az padlózat, fal, bútorzat vagy akár ruha vagy függöny.

  A kifinomult gyártástechnológiának köszönhetően az Envira vizes emulzió rendkívül stabil – minden egyes permetcseppben ugyanannyi hatóanyag található, a flakonban lévő utolsó adagban is !

  Hol használhatjuk az Envira-t

  Az Envira alapvetően zárt térben, mászó kártevők valamint rejtett életmódú rovarok, ízeltlábúak ellen használható hatékonyan, de hatásos célzottan a repülő rovarok ( legyek ) valamint szabadban, ruházaton alkalmazva élősködők például kullancs, szúnyog ( tigrisszúnyog is!) ellen .

  Használható minden olyan felületen, amely átmenetileg ( a permet megszáradásáig) bírja az enyhe nedvességet. Használható kövezeten, padlón, falon, akár tapétán, függönyökön ablakkereten, ruhásszekrényben ( ruhamoly ellen) kerti bútorzaton át a házi kedvencek tartózkodási helyéig. Ágynemű és szőnyeg is kezelhető vele.

  Fürdőszobától a hálószobán és a nappalin át a konyháig és kamráig, tároló helységtől az istállókig, éttermektől a szállodákig, közösségi helységektől az iskolákig – az Envira az emberekre és háziállatokra nem veszélyes.

  Felhasználáskor érzékeny felületek esetén célszerű kis felületen próba permetezést végezni. A készítmény halakra, kétéltűekre és hüllőkre veszélyes, ezért ha a kezelendő helységben akvárium vagy terrárium van, azt fedjük le.

  A háziállatok közül a macskák kevésbé tolerálják a hatóanyagot, ezért ügyeljünk arra, hogy közvetlenül a macskára ne kerüljön a permetből!

  Hogyan használjuk az Envira-t

  Az Envira nagyon egyszerűen használható: csak fordítsa el a szórófej fúvókáját 90 fokban és pumpálja a kezelendő felületre kb 30 cm távolságból. Folyóméterenként kb 6 pumpálás teljes fedettséget ad.

  ENGEDÉLYEZETT FELHASZNÁLÁSOK – Az ENVIRA UNIVERZÁL rovarirtó permet használata

  BIOCID termék-  18.terméktípus: Rovarölő és atkaölő, valamint más ízeltlábúak elleni védekezésre használt ROVARIRTÓ. CÉLORGANIZMUSOK: Kifejlett egyedekre, ÁZSIAI MÁRVÁNYPOLOSKA, INVAZÍV KERTI HANGYA, SÁRGALÁZ-SZÚNYOG, CSÍPŐSZÚNYOGOK(3600 faj), NÉMET CSÓTÁNY, AMERIKAI CSÓTÁNY fajok. Zárt térben, rovarok irtására használható fel, permetezéssel kijuttatható rovarirtó szer (10 permet fújás – 20 g/m2),lakossági felhasználóknak.
  Használat előtt alaposan fel kell rázni! A szórófejet nyissa ki (fordítsa el 90 fokkal). A flakont tartsa függőlegesen és 30-50cm távolságból permetezze a kezelni kívánt felületet. Hozzávetőleg 10 fújással kezeljen 1 négyzetméter felületet, így 1
  flakon 25 m2-re elegendő. A kívánt hatás elérése érdekében törekedjen a tömör felületek (pl. csempe, járólap, üveg, műanyag ajtó- és ablakok) kezelésére és kerülje porózus, nedvszívó felületeket (pl. meszelt fal, fa, tapéta stb.) Hangyák, ázsiai márványpoloska és szúnyogok esetében 1 hét hatástartósságra, csótányok esetében tömör felületen friss hatásra számíthatunk. Szükség esetén ismételje meg az eljárást.

  ÁZSIAI MÁRVÁNYPOLOSKA elleni védekezéskor, felületkezelésre, megelőzés céljából (poloskák elűzése): a permetet célzottan a vándorpoloskáknak bejutást biztosító helyekre, kb.30 cm távolságból kell kiporlasztani úgy, hogy a kezelendő felületet a permet átnedvesítse. Kezelje az ajtók és ablakok keretét, a nyílászárókat határoló falfelületeket, párkányokat, könyöklőket,szúnyoghálók teljes felületét, redőnyöket/redőnytokokat, valamint a faláttöréssel szerelt berendezések (pl. légkondicionáló, gőzelszívó, konvektor, stb.) kivezető csöveinek környékét. Az optimális hatás érdekében a kezelést lehetőleg akkorra időzítse,amikor az első vándorpoloskákat észleli a nyílászárók környékén. Ezt követően javasolt 2 hetente megismételni az eljárást. Közvetlenül a rovarra juttatva: a szórófejet célzottan a vándorpoloskára irányítsa, majd végezzen 1-2 fújást. Ez az irtószer mennyiség elegendő a rovar elpusztításához, azonban számoljon azzal, hogy a rovar nem pusztul el azonnal. Ne használjon több irtószert a feltétlenül szükségesnél, indokolatlanul! A telelési céllal a lakásba bejövő poloskák elleni hatékony védekezés elengedhetetlen része a mechanikai védekezési módszerek alkalmazása, vagyis a nyílászárók hálózása, valamint az épület falain és tetőszerkezetén fellelhető – technológiai vagy anyaghibából eredő – folytonossági hiányok kijavítása! Az ENVIRA UNIVERZÁL rovarirtó permet alkalmazása ezen óvintézkedések megtétele mellett, kiegészítő jelleggel javasolt az ÁZSIAI MÁRVÁNYPOLOSKA INVÁZIÓ CSÖKKENTÉSÉRE.

  HANGYÁK irtásakor a hangyák vonulási útvonalait, a fészek bejáratát kezelje a permettel.

  CSÓTÁNYOK irtásakor a rovarok búvóhelyeit (réseket,repedéseket,bútorok alatt és mögött, szeméttároló, mosogató, fürdőkád, mosdókagyló, WC környékét) kezelje.

  SZÚNYOGOK elleni védekezéskor a készítmény az erkélyen és a teraszon használható, a falfelületek,a padlózat,az ajtó- és ablaktokok,a bútorzat,valamint a cserépbe,balkonládába ültetetett dísznövények kezelésére használható.

  Továbbá ólakban, istállókban a haszonállatok számára el nem érhető falfelületek és a mennyezet kezelhető az irtószerrel.

  Vegye figyelembe, hogy az Envira pumpás rovarölő permet háztartási és általános felhasználási célra készült termék, amely az átlagos rovarfertőzöttség esetén nyújt hatásos védelmet.

  Nagyon erős kártevő fertőzés esetén mindig forduljon hivatásos kártevőmentesítő szakemberhez és kérje a termék professzionális felhasználásra készült ENVIRA EC változatának alkalmazását.

  Az Envira biocid termék.

  Használja felelősséggel. Felhasználás előtt mindig alaposan olvassa el a termék címkéjét.

  A terméket és csomagolóanyagát ne juttassa élővizekbe vagy azok közvetlen közelébe.

  A termék a hasznos rovarokat is elpusztíthatja, mindig tartsa be a használati utasítást.

  Kiszerelés: 500 ml

  Vonalkód (EAN): 5999887551116

  Vélemények

  Még nincsenek értékelések.

  A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

  0
  0 Ft
  Lépj velünk kapcsolatba
  Envira Univerzál rovarirtó permet (500ml)
  Envira Univerzál rovarirtó permet (500ml)
  3 609 Ft