EP Ecotest Covid-19 és influenza A+B és RSV antigén teszt (1x)

Ecotest Covid-19 és influenza A+B és RSV antigén kombinált, orrlyukas, egylépéses, automata tollteszt (1x)

1 499 Ft

Az Ecotest Covid-19 és influenza A+B és RSV antigén kombinált, orrlyukas, automata gyorstesztje (orvostechnikai eszköz) gyermekek és felnőttek fájdalommentes tesztelésére készült. A teszt segítségével a páciens megtudhatja, hogy COVID-19-cel, influenzával vagy RSV-vel betegedett-e meg.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 1 499 Ft / db.
2 darab 1 469 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 1 424 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 153075 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 1499 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 1469 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1424 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 1427.6 Ft | 2 db. vásárlása esetén 1399.1 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1356.2 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

Az Ecotest Covid-19 és influenza A+B és RSV antigén kombinált, orrlyukas, automata gyorstesztje (orvostechnikai eszköz) gyermekek és felnőttek fájdalommentes tesztelésére készült. Ez az egylépéses, teljesen automata tollteszt orrlyukból vett mintából képes kimutatni mind az új koronavírust, mind a hagyományos influenza A, ill. B típusát és az RSV-t is. A teszt segítségével a páciens megtudhatja, hogy COVID-19-cel, influenzával vagy RSV-vel betegedett-e meg. A teszt azt fogja megerősíteni, hogy az illető fertőző-e, illetve melyik vírussal.

A COVID-19, influenza és az RSV – légúti óriássejtes vírus – megkülönböztetése azért életbevágó, mert mindhárom fertőzésnek más és más lehet a lefutása, kezelése, és a szövődmények is eltérnek egymástól. Az új koronavírusfertőzést okozó SARS-CoV-2 és az influenzavírus A+B variánsa, ill. az RSV által okozott megbetegedések megkülönböztetése a tünetek alapján még a szakemberek számára sem könnyű. Sőt sok esetben számukra is az egyetlen biztos támpontot a tesztelés jelenti. Ez a teszt számukra, professzionális felhasználási célra készült.

Mik az RSV, az influenza és a COVID-19 jellemző tünetei?

Az RSV tünetei az influenza tüneteihez hasonlítanak. Annyira, hogy a veszélyeztetett célcsoport is többé-kevésbé ugyanaz. Mind az RSV, mind az influenza a nagyon fiatalokra és az idősekre jelent halálos veszélyt.

Az RSV a csecsemők és az 1 év alatti gyermekek körében a hörghurut és a tüdőgyulladás leggyakoribb oka. A betegség leggyakrabban lázzal, orrfolyással, köhögéssel és néha zihálással kezdődik. Súlyos alsó légúti megbetegedés bármely életkorban előfordulhat, különösen az idősek vagy a szív-, tüdő- vagy immunrendszerükben károsodott személyek körében. Az RSV a légúti váladékból fertőzött személyekkel való szoros érintkezés vagy szennyezett felületekkel vagy tárgyakkal való érintkezés útján terjed.

A COVID-19, RSV és az influenza tünetei között az egyik legjellemzőbb különbség az ízérzékelés és szaglás elvesztése. Ez a COVID-19 tünete, amely általában nem jár együtt az influenzával és RSV-vel. Azonban ez a COVID-19 korai változatainál sokkal gyakoribb volt, és most úgy tűnik, hogy az omikron különböző változataira már nem annyira jellemző.

A másik jellemző különbség az, hogy a COVID-19 esetében hosszabb ideig lehetünk fertőzőképesek, mint az influenza vagy RSV esetében. Ezt a lappangási időszakot viszont tesztelés nélkül szinte lehetetlen meghatározni. Az influenzás gyermekek és felnőttek leginkább a tüneteik megjelenésének harmadik vagy negyedik napjáig fertőznek, míg a SARS-CoV-2 vírussal fertőzöttek átlagosan nyolc napig.

A COVID-19 esetében nagyobb annak az esélye, hogy a fertőzés súlyos betegséggé fejlődik. Ugyanakkor az influenza is végzetes lehet, főleg a szövődményekkel veszélyeztetettek számára. Az eddigi adatok alapján azonban az látható, hogy a SARS-CoV-2 vírus halálozási aránya tízszer magasabb, mint az influenzáé.

A COVID-19 szövődményei közé a tüdő, a szív, a vesék, az agy és más szervek hosszú távú károsodása és számos más, hosszan tartó tünet is tartozik, mint pl. hajhullás. Az influenza szövődményei közé a szív, az agy vagy az izmok gyulladása és több szervi elégtelenség tartozhat, valamint olyan másodlagos bakteriális fertőzések, mint például a tüdőgyulladás.

Mind az influenza, mind az RSV, mind a COVID-19 vezethetnek kórházi kezeléshez és halálhoz, ezért érdemes mindhármat komolyan venni, és mindegyiket az adott betegségre leginkább hatásos módszerekkel kezelni. A helyes kezelés megválasztásához azonban tudni kell, mivel állunk szemben, ezért a tesztelés életmentő jelentőségű.

Az ECOTEST COVID-19 & influenza A+B & RSV antigén kombinált, orrlyukas, automata tolltesztje 15 perc alatt kimutatja a vizsgált személy által, orrlyukból vett mintájából, hogy RSV-ről, COVID-19-ről vagy influenzás megbetegedésről van-e szó. Az is előfordulhat, hogy több vírus egyszerre van jelen a szervezetben.

Általános információk az egylépéses antigén automata tollteszt működési elvének megértéséhez

Az antigénteszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigénteszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki. Vagyis a teszt észleli az adott vírusra kifejezetten jellemző fehérjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt. Az antigéntesztek innen kapták a nevüket is, hiszen a vírus egy fehérjéjét – antigénjét – mutatják ki.

FONTOS!

A vírusantigén kimutathatósága a COVID-19 esetében általában valamivel később, az expozíciótól számított kettő-öt nap után – de akár 14 nap is lehet -, míg az RSV és influenza esetében egy-négy nap után a legvalószínűbb, ezért ez az antigén gyorsteszt ekkor szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

Legfontosabb előnyei:

 • gyerekek kíméletes tesztelésére tökéletes
 • tényleg annyira kézreálló, mint egy toll
 • sokkal olcsóbb, mint a PCR teszt
 • segít eldönteni, hogy a tünetek megjelenésekor hagyományos influenzáról (A vagy B típusú), RSV-ről vagy az új koronavírus-fertőzésről van-e szó
 • hatóságilag is elfogadott tesztelési módszer
 • a tesztet üzemorvos, háziorvos, gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember használhatja
 • az eredmény már 15 perc után leolvasható

Termékinformációk

 • A teszt használata teljesen biztonságos – még a gyerekek számára is.
 • Egyetlen teszttel négy kérdésre kap választ.
 • A termék kifejezetten gyermekek és idősek kíméletes tesztelésére készült.
 • A pufferfolyadékot nem kell sehova sem átönteni, bekeverni, a minta levétele után minden megy automatikusan a maga útján.

A készlet tartalma:

 • Automata, COVID-19 & influenza A+B & RSV tollteszt
 • Használati utasítás
 • Hulladékgyűjtő tasak
 • Szárítószer

Tesztelés menete:

Tesztelés előtt

Legalább 20 másodpercen keresztül mosson kezet szappanos vízzel, vagy használjon kézfertőtlenítőt. Viseljen arcmaszkot és védőkesztyűt. Használat előtt az eszközöket, reagenseket, mintákat és/vagy kontrollokat szobahőmérsékletre (15 – 30 ℃) kell hozni.

A mintavétel menete

 1. Vegye ki a tesztet a csomagolásából. Címkézze fel az eszközt a beteg azonosítójával. A legjobb eredmény érdekében a vizsgálatot egy órán belül el kell végezni.
 2. Húzza ki a mintavevő eszközt az extrakciós csőből.
 3. Vegye le a védőkupakot.
 4. Óvatosan vezesse be a mintagyűjtőt (a képen látható henger alakú tampon) a páciens orrlyukába addig, amíg ellenállást nem érez; kb. 1-2 cm mélyre.
 5. Forgassa meg a mintagyűjtőt ötször az orrlyuk falához dörzsölve, majd vegye ki az orrlyukból.
 6. Ismételje meg a mintavételi eljárást a másik orrlyukkal, hogy mindkét orrüregből elegendő mintát gyűjtsön.
 7. Helyezze a mintavevő eszközt függőlegesen az extrakciós csőbe, amíg az extrakciós cső felső széle el nem éri a tartógyűrű tetejét.
 8. Olvassa le az eredményeket 15 perc múlva.

FIGYELEM!

A teszt akkor lehet pontatlan, ha a mintavétel nem megfelelő.

Megjegyzés:

Gyermekeknél előfordulhat, hogy nem kell olyan mélyen az orrlyukba bedugni a tampont. A legkisebbeknél szükség lehet egy második személyre is, aki fogja a gyermek fejét a tamponálás során.

A minta kiértékelése

Addig nyomja bele a teszteszközt függőlegesen az extrakciós csőbe, amíg a cső felső széle el nem éri a tartógyűrű tetejét.

Megjegyzés: A teszt befejezése után helyezze a teszt összes alkatrészét a biológiaihulladék-gyűjtő biztonsági tasakba, és a helyi előírásoknak megfelelően dobja ki. Ne használja fel újra a készlet egyetlen alkatrészét se. A teszt kidobása után alaposan mosson kezet.

Várakozási idő: 15 perc

Az eredmények értelmezése

COVID-19 teszt

 • POZITÍV: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik a teszt régióban (T).
 • NEGATÍV: Csak egy színes csík jelenik meg, a kontroll régióban (C). A teszt régióban (T) nincs csík.
 • ÉRVÉNYTELEN: A kontrollcsík nem jelenik meg. Minden olyan tesztet, amely a megadott leolvasási időben nem hozott létre kontrollcsíkot, ki kell dobni. Kérjük, újra olvassa el a teszteljárást, és ismételje meg azt egy új teszttel.

INFLUENZA A/B teszt

 • Influenza A-POZITÍV: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik az A-régióban (A).
 • Influenza B-POZITÍV: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik a B-régióban (B).
 • Influenza A- és influenza B-POZITÍV: Három színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik az A-régióban (A), a harmadik a B-régióban (B).

Megjegyzés: Az A és B influenza együttes fertőzése ritka. Az olyan klinikai mintát, amely mind az A-ra, mind a B-re pozitív eredményt ad, érvénytelen eredménynek kell tekinteni, és egy másik tesztet kell elvégezni. Ha a teszt ismét pozitív mind az A, mind a B influenzára, a mintát az eredmények jelentése előtt más módszerrel újra kell vizsgálni.

 • Influenza A- és influenza B-NEGATÍV: Csak egy színes csík jelenik meg, a kontroll régióban (C). Sem az A, sem a B-régióban nincs csík.
 • Influenza A- és influenza B-ÉRVÉNYTELEN: A teszt érvénytelen, ha a kontroll régióban (C) nem jelenik meg a színes csík, függetlenül attól, hogy van-e csík az A vagy B-régióban vagy sem. Ismételje meg a tesztet egy új teszttel és új mintával. Az elégtelen mintamennyiség, a pontatlan teszteljárás vagy a lejárt teszt érvénytelen eredményt okozhat.

RSV-teszt

 • RSV pozitív: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik a kontroll régióban (C), a másik a teszt régióban (T).
 • RSV negatív: Csak egy színes csík jelenik meg, a kontroll régióban (C). A teszt régióban (T) nincs csík.
 • RSV érvénytelen: A kontrollcsík nem jelenik meg. Minden olyan teszteredményt, amely a megadott leolvasási időben nem hozott létre kontrollcsíkot, ki kell dobni. Kérjük, újra olvassa el a teszteljárást, és ismételje meg azt egy új teszttel.

Megjegyzés:

A szín intenzitása a vizsgálati területen (T) változhat. Azonban a vizsgálati területen látható bármilyen árnyalatot pozitívnak kell tekinteni. Vegye figyelembe, hogy ez csak minőségi teszt, és a mintában lévő víruskoncentráció ezzel a teszttel nem határozható meg.

A teszt tárolása:

A teszt zárt csomagolásban 2 – 30 °C között tárolandó. Felbontás után egy órával felhasználandó. Lejárati dátum a csomagoláson megtalálható.

Figyelem!

Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19, RSV és az influenza A+B diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően, vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt elvégzésével meg kell erősíteni. A tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Otthoni használatra, valamint önellenőrzési célra történő felhasználása tilos!

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Ecotest Covid-19 és influenza A+B és RSV antigén kombinált, orrlyukas, egylépéses, automata tollteszt (1x)
Ecotest Covid-19 és influenza A+B és RSV antigén kombinált, orrlyukas, egylépéses, automata tollteszt (1x)
1 499 Ft