Szuper ár! Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 filmtabletta (30x)

Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 filmtabletta (30x)

4 909 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 5 177 Ft
Megtakarítás: 268 Ft

A Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 filmtabletta (étrend-kiegészítő készítmény) a benne található folsavval, vassal, jóddal és vitaminokkal támogatja szervezetedet a baba tervezésétől kezdve egészen a várandósság 12. hetéig.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 4 909 Ft / db.
2 darab 4 811 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 4 664 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 338492 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 163.6 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 160.4 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 155.5 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 3865.3 Ft | 2 db. vásárlása esetén 3788.2 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 3672.4 Ft
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 filmtabletta (étrend-kiegészítő készítmény) a benne található folsavval, vassal, jóddal és vitaminokkal támogatja szervezetedet a baba tervezésétől kezdve egészen a várandósság 12. hetéig.

A páratlan páros: a Folsav és a Folát

Az egészséges, vitamindús és változatos táplálkozás fontosságáról sokat hallhatunk, aki pedig babát tervez vagy már várja, valószínűleg találkozott a B11-vitaminnal is, amit – szinonimaként használva – folsavnak vagy folátnak is neveznek. A kettő közti különbség az, hogy a folát természetes, biológiailag aktív B11 forma, míg a folsav szintetikus, mesterségesen előállított B11-vitamin.

A folát elnevezés a latin „follium”, levél szóból ered, mert elsősorban leveles zöldségekben (spenót, brokkoli, fejes káposzta, fodros kel) található meg, de egy sor gyümölcs – főleg citrusfélék – fogyasztásával is hozzájuthatunk, legalábbis egy bizonyos mennyiséghez. Hogy ezt egy példával szemléltessük: napi 14-15 tányér spenótot kellene elfogyasztanod ahhoz, hogy fedezd szervezeted folát szükségletét, ami 200 μg mennyiségnek felel meg. Ugye, hogy mekkora kihívás ennek eleget tenni? Jó hír, hogy folsavat tartalmazó vitaminokkal, így a Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 filmtablettával ez könnyebben lehetséges.

Miért számít ennyire a folát?

A folát szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében és szerepet játszik a sejtosztódásban is. Az alacsony anyai folát szint a fejlődő magzatnál a velőcső-záródási rendellenesség kialakulásának kockázati tényezője, de jó hír, hogy kiegészítő folsav-bevitellel az anyai folát szint növelhető.

A Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 filmtabletta 800 µg folsavat tartalmaz, amely az ajánlott napi minimum érték 400%-a

Ráadásul a folsav az új összetételben 400 µg EXTRAfolate-S (kalcium-L-metilfolát) tartalmat jelent.

Az EXTRAfolate-S® olyan biológiailag aktív folát forma, amely a szervezet számára közvetlenül hasznosítható.

Folsav és B-vitamin komplex a kockázatok csökkentéséért

A napi 800 µg folsav és a – multivitaminban szintén megtalálható – B2, B6 és B12 vitaminkomplex együttese a fejlődési rendellenességek kialakulásának kockázatát jelentősen csökkenti.

Ezt a hatást Dr. Czeizel Endre klinikai vizsgálattal támasztotta alá.

A kutatást követő években először az USA-ban, majd Kanadában és számos más országban folsavval kezdték dúsítani a lisztet, és ezt a gyakorlatot most is folytatják. A kutatás másik pozitív következménye az, hogy egyre több folsavval kiegészített kismamáknak készülő vitamin került forgalomba jellemzően Dr. Czeizel Endre genetikus professzor klinikai következtetésit felhasználva.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) állásfoglalása alapján a babaváró vitaminokkal a fejlődési rendellenességek 1/3-a (a szívfejlődési rendellenességek 50%-a, a vese rendellenességek 40%-a, a végtagrendellenességek 25%-a) kivédhető.

„Mintha állandóan húzna az ágy” – Természetes vassal a fáradtság ellen

A filmtabletta vas(II)-fumarátot tartalmaz, amely szerves kötésű, természetes vas formátum. A készítményben ráadásul nincs olyan vitamin vagy nyomelem, amely a vas felszívódását nehezítené vagy akadályozná (pl. réz, cink, mangán, foszfor), ugyanakkor tartalmaz felszívódást segítő C-vitamint.

A vas szerepe sokrétű: hozzájárul a normál vörösvérsejt és a hemoglobin-képződéshez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az immunrendszer normál működéséhez, a normál szellemi működés fenntartásához. Részt vesz a normál oxigénszállításban és energiatermelő anyagcsere folyamatokban, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban is.

A Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 tablettában megtalálható 6,73 mg vas a napi szükséglet közel felét biztosítja.

Viszlát glutén, laktóz és cukor!

A Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 (a termékcsalád többi tagjához hasonlóan) glutén-, laktóz- és cukormentes filmtabletta. Ezeket az állításokat laboratóriumi vizsgálatokkal támasztottuk alá.

A filmtabletta laktóz és glutén analitikai vizsgálatát a Wessling Magyarország Kft. Laboratóriuma, a tápérték összetételét – amelyből a cukormentesség bebizonyosodott – pedig az ÉMI-TÜV SÜD Kft. végezte el, amelyről hivatalos jegyzőkönyveket állítottak ki számunkra. Mindkét cég komoly múlttal, hagyományokkal és tapasztalattal rendelkező, elismert szervezet az élelmiszerek és étrend-kiegészítők analitikai vizsgálati területén.

A Dr. Czeizel Multivitamin családot a BioCo Magyarország Kft. gyártja a legszigorúbb GMP irányelveknek, valamint az MSZ EN ISO 22000:2018 szabvány (élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer) követelményeinek megfelelően.

Megőrzött értékek

Az újdonságok mellett megőriztük az értékeket és a megszokott összetevőket a készítményben, hogy továbbra is

  • támogassuk a tudatos felkészülést az anyaságra már a baba tervezésének időszakában is,
  • a célzott összetétel igazodjon az időszakra jellemző szükségletekhez,
  • rendelkezzen a klinikai vizsgálatokra alapozott fejlődési rendellenességeket kivédő hatással,

amelyeket 50 év tudományos tapasztalataival a magyar orvos-genetikus professzor, Dr. Czeizel Endre állított össze a magyar édesanyák és a babák számára. A készítmények összeállítása során a magyar várandósok táplálkozásból fakadó vitamin ellátottsága is fontos szempont volt.

Ezért tartalmaz a készítmény magas B-vitamin komplex és D3-vitamin mennyiséget, valamint vasat, jódot, C-vitamint és E-vitamint, amelyekről fontos tudni, hogy kizárólag egymás felszívódását segítő összetevők.

Magas D-vitamin tartalom

A Dr. Czeizel multivitaminok továbbra is nagy mennyiségben tartalmaznak D3-vitamint (1000 NE, az ajánlott napi bevitel 500%-a), amelyről fontos tudni, hogy szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez.

Napfény hatására a szervezetünkben képződik ugyan D3-vitamin, de az őszi-téli időszakban nem biztos, hogy elegendő mennyiségben. Ráadásul még vitamindús táplálkozással is nehezen biztosítható a napi szükséglet, ezért a szakemberek állásfoglalása szerint az ideális D-vitamin szint elérése már a tervezett fogamzás előtt is fontos. Fenntartása a fogantatás után pedig nélkülözhetetlen a baba fejlődésében, így a várandósság alatt a napi megfelelő D-vitamin szintre oda kell figyelni.

Tápérték:

dr-czeizel-multivitamin-varandossag-1-filmtabletta-30x_tapertek

Hatóanyag-tartalom:

dr-czeizel-multivitamin-varandossag-1-filmtabletta-30x_hatoanyag_tartalom

NRV% – napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

Az angol Nutrient Reference Value kifejezés rövidítése, ami tápanyag referencia értéket jelent. Azt a minimális vitamin és ásványi anyag mennyiséget jelenti, amire egy felnőttnek szüksége van a betegségek megelőzése szempontjából.

*, ** Nincs adat

Összetevők:

Mikrokristályos cellulóz (tömegnövelő szer), L-aszkorbinsav, zsírsavak (fényező anyag), DL-alfa-tokoferil-acetát, vas(II)-fumarát, szilícium-dioxid (csomósodást gátló anyag), polivinil-alkohol (fényező anyag), titán-dioxid (színezék), polietilénglikol (fényező anyag), pirodoxin-hidroklorid, riboflavin, kalcium-L-metil-folát (EXTRAfolate-S®), pteroilmonoglutamin sav (folsav), vas-oxidok (színezék), kálium-jodát, kolekalciferol, cianokobalamin.

Adagolás:

Naponta 1 db tablettát bőséges folyadékkal nyelj le!

A filmtabletták méretét csökkentettük, hogy a kismamák könnyebben le tudják nyelni. Ha mégis nehézséget okozna, a perforálás mentén kettétörhető. A tablettát rózsaszín filmbevonat borítja, amelynek az íze és az illata is semleges. Érdemes mindig bő folyadékkal bevenned.

Egy doboz egy havi adagot, azaz 30 tablettát tartalmaz, amit két, úgynevezett bliszter levélbe csomagoltunk. A bliszetereken is megtalálható a név, a gyártási szám, és a lejárati idő is.

Kiszerelés: 30 db.

Fontos figyelmeztetések:

– Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
– Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
– Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
– Gyermekek elől elzárva tartandó!
– Szobahőmérsékleten, száraz helyen, fénytől védve tárolandó!
– Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

Gyártó: Q Pharma Kft.

Vonalkód (EAN): 5999884594727

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 filmtabletta (30x)
Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 filmtabletta (30x)
4 909 Ft