EP Diosmolyte Por belsőleges szuszpenzióhoz (12x)

Diosmolyte Por belsőleges szuszpenzióhoz (12x)

3 629 Ft

A Diosmolyte Por (orvostechnikai eszköz) akut (heveny) és krónikus (tartós) hasmenés, valamint emésztőrendszeri betegségekhez kapcsolódó fájdalmas tünetek szájon át történő kezelése alkalmazható. A Diosmolyte a sugárterápia és kemoterápia okozta hasmenés megelőzésére javallott.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 3 629 Ft / db.
2 darab 3 556 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 3 448 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 816202 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 302.4 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 296.3 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 287.3 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2857.5 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2800 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2715 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Diosmolyte Por (orvostechnikai eszköz) akut (heveny) és krónikus (tartós) hasmenés, valamint emésztőrendszeri betegségekhez kapcsolódó fájdalmas tünetek szájon át történő kezelése alkalmazható. A Diosmolyte a sugárterápia és kemoterápia okozta hasmenés megelőzésére javallott.

Használata:

A Diosmolyte alkalmi használatra szolgáló por belsőleges szuszpenzióhoz, egyszerhasználatos orvostechnikai eszköz, tasakokba töltve. Felbontás után egy tasak tartalmát csak egyszer szabad használni. A tasak tartalmát 100 ml vízben kell feloldani. A homogén szuszpenzió eléréséhez a port öntse bele egy pohárba, adjon hozzá vizet, és lassan keverje össze. A Diosmolyte-t étkezések között ajánlott bevenni.

Összetevők:

Egy tasak por tartalma: 3,00 g dioszmektit, 0,263 g nátrium­klorid, 0,0373 g kálium-klorid, 0, 162 g vízmentes trikálium­citrát, 0, 147 g trinátrium-citrát, 1,982 g glükóz (vízmentes dextróz). Segédanyagok: vanillin, nátrium szacharin, szilícium­dioxid, tejszín aroma, vanília aroma; színezék: béta-karotin.

Ajánlott adagolás:

 • Az első három napban:
  2 éves kor feletti gyermekek: legfeljebb naponta 4 tasak.
  Felnőttek: legfeljebb naponta 6 tasak.
 • Ezután a kezelést a fenti adagok felével kell folytatni a hasmenés teljes megszűnéséig.

A kezelés időtartama:

A Diosmolyte-t nem szabad 5 egymást követő napnál hosszabb ideig használni. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, forduljon orvoshoz.

Hogyan hat?

Minden tasak Diosmolyte dioszmektitet és elektrolitokat tartalmaz.

A dioszmektit egy természetes agyag, jellemzője a nagyon vékony, egymás fölött elhelyezkedő csíkokból álló kristályos szerkezet, amely nagymértékű abszorpciós (megkötő) képességet biztosít, lehetővé téve, hogy a dioszmektit megkösse a bélcsatornában felgyülemlett folyadékot és ezáltal szilárdabbá tegye a székletet és lelassítsa annak kiürülését. Ily módon a Diosmolyte csökkentheti a hasmenés okozta kiszáradás kockázatát is, továbbá kiegyensúlyozott elektrolit­tartalmának köszönhetően elősegítheti a só- és vízháztartás egyensúlyának normalizálását.
A dioszmektit abszorpciós képessége azt is lehetővé teszi, hogy a Diosmolyte'” kölcsönhatásba lépjen a gyomor, illetve nyombél falát borító nyálkahártyában lévő glikoproteinekkel, és módosítsa azok fizikai jellemzőit, ezzel olyan védőgélt hozva létre, amely megakadályozza a savak és a gyomorkárosító anyagok túlzott mértékű elválasztását.

Biztonság és amire figyelni kell az alkalmazás előtt:

Kérjen orvosi tanácsot, ha egyidejűleg más kezelést is kap.

A Diosmolyte gyermekektől elzárva tartandó! Ne használja fel a Diosmolyte-t, ha az eredeti csomagolás nem teljesen sértetlen. Ne használja a Diosmolyte-t a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

Kiszerelés: 12 tasak

Fontos figyelmeztetések:

 • A dioszmektit nagy abszorpciós képessége csökkentheti bizonyos szájon át szedett gyógyszerek emésztőrendszerből történő felszívódását. Ezért az egyéb, szájon át szedett gyógyszereket jóval a Diosmolyte bevétele előtt vagy után kell bevenni.
 • A Diosmolyte-t székrekedésben szenvedők nem szedhetik.
 • Azoknak a betegeknek, akik cukorbetegségben szenvednek vagy egy bizonyos diétát kell tartaniuk, figyelembe kell venniük, hogy a Diosmolyte cukrokat tartalmaz.
 • Ha bármilyen gyógyszert szed, a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.
 • Ha terhes vagy szoptat, a készítmény szedése előtt beszéljen kezelőorvosával.
 • Gluténmentes. 2 évesnél idősebb gyermekek esetén is alkalmazható.
 • A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vonalkód (EAN): 8588007112039

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Diosmolyte Por belsőleges szuszpenzióhoz (12x)
Diosmolyte Por belsőleges szuszpenzióhoz (12x)
3 629 Ft