EP Szuper ár! D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta (60x)

D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta (60x)

1 769 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 1 932 Ft
Megtakarítás: 163 Ft

A D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta D vitamin-hiányállapotok megelőzésére és kezelésére alkalmas.

Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 728571 ÁFA: 5%
Egységár: 29.5 Ft/db. Nettó ár: 1684.8 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta hatóanyaga a D3-vitamin. A D vitamin növeli a kalcium felszívódását a bélrendszerből, fokozza a kalcium visszaszívódását a vesében, fokozza a csontképződést, valamint csökkenti a parathormon szintjét. A D vitamin receptorai a vázrendszeren kívül számos egyéb szövetben is megtalálhatók, éppen ezért a D vitamin szerteágazó hatással rendelkezik számos élettani folyamatban.

A D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta alkalmazása a következő esetekben javasolt:

  • D vitamin-hiányállapotok megelőzésére és kezelésére.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22916/06

Gyártó: Béres Gyógyszergyár Zrt.

Vonalkód (EAN): 5997207716061

Betegtájékoztató

D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta
kolekalciferol (D3-vitamin)

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan az betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.
– Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
– További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
– Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét.
Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont
– Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a D3-vitamin Béres 1600 NE tablettát?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a D3-vitamin Béres 1600 NE tablettát tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta hatóanyaga a D3-vitamin.

A D vitamin növeli a kalcium felszívódását a bélrendszerből, fokozza a kalcium visszaszívódását a vesében, fokozza a csontképződést, valamint csökkenti a parathormon szintjét. A D vitamin receptorai a vázrendszeren kívül számos egyéb szövetben is megtalálhatók, éppen ezért a D vitamin szerteágazó hatással rendelkezik számos élettani folyamatban.

A D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta alkalmazása a következő esetekben javasolt:
• D vitamin-hiányállapotok megelőzésére és kezelésére.

2. Tudnivalók a D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta szedése előtt

Ne szedje D3-vitamin Béres 1600 NE tablettát:
– ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
– ha földimogyoró vagy szója allergiája van;
– ha a vérében magas a kalciumszint (hiperkalcémia) és/vagy a vizeletében sok kalcium ürül (hiperkalciuria), vagy olyan betegségben szenved, amely ezt okozhatja (például rosszindulatú megbetegedés, ami a csontjait érintheti);
– ha kalciumos vesekövességre hajlamos, illetve olyan vesebetegségben szenved, amikor a veseszövetben kalcium lerakódás következik be (nefrokalcinózis);
– D vitamin-túladagolás esetén;
– ha súlyos vesekárosodásban vagy veseelégtelenségben szenved;
– ha krónikus veseelégtelensége következtében vérében magas a foszfátszint csontképződési zavara van (oszteodisztrófia).

Figyelmeztetések és óvintézkedések
– Ha a készítményt tartósan szedi, kezelőorvosa vér- és vizeletvizsgálatokat rendelhet el, hogy az Ön anyagcseréjét és veseműködését ellenőrizze. Ez különösen akkor fontos, ha Ön idős és a D3-vitamin Béres 1600 NE tablettával egyidejűleg egyéb gyógyszereket is szed (lásd „A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek”), vagy ha Önnél fokozott a vesekő képződés veszélye, ha a vérében magas a foszfátszint (hiperfoszfatémia), vagy ha Ön mozgásában korlátozott (például tolószékhez kötött, kórházban van, vagy ágynyugalomra van szüksége műtétet vagy váratlan betegséget követően).
– A kalciumszintet időseknél, gyermekeknél és szoptató anyáknál is ellenőrizni kell.
– Ha Ön vesebetegségben szenved, a D vitamin csak fokozott óvatossággal adható. Ilyen esetben a kezelőorvosa rendszeres laboratóriumi vizsgálatokat rendelhet Önnek.
– Ha Ön (általában a mellkasi vagy egyéb) nyirokcsomókat érintő sarjadzásos megbetegedésben, úgynevezett szarkoidózisban szenved, kezelőorvosa rendszeres vér- és vizeletvizsgálatokat rendelhet el.
– Az egyéb D vitamin-tartalmú készítmények (például multivitaminok, étrend-kiegészítők) párhuzamos alkalmazását kerülni kell.
– Ha Ön úgynevezett pszeudohipoparatireózisban (PHP) szenved, a D3-vitamin Béres 1600 NE tablettával nem biztosítható a megfelelő D-vitamin-pótlás. Ilyen esetben feltétlenül beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, hogy a megfelelő D-vitamin-készítményt adhassa Önnek.

Gyermekek és serdülők
A D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta 12 éves kor alatti gyermekek kezelésére nem javasolt.

Egyéb gyógyszerek és a D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg, vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alábbiak közül bármelyik gyógyszerrel kezelik:
– tiazid típusú diuretikumok (vízhajtók) csökkentik a kalcium kiválasztását a vizeletbe;
– kortikoszteroidok (gyulladáscsökkentők, immunbetegségek és asztma kezelésére szolgáló gyógyszerek) gátolják a kalcium felszívódását;
– ioncserélő gyanták (például kolesztiramin, kolesztipol) vagy hashajtók (például paraffinolaj) csökkentik a D vitamin felszívódását;
– az orlisztát-kezelés csökkentheti a zsíroldékony vitaminok, így a D-vitamin felszívódását;
– szívglikozidok, más néven digitálisz készítmények (szívelégtelenség és bizonyos szívbetegségek kezelésére): a digitálisz gyógyszer túladagolásának veszélye fokozódik;
– antikonvulzívumok (epilepszia kezelésére), fenobarbitál, hidantoin, és más barbiturátok (altató szerek) vagy primidon: csökkenthetik a D vitamin hatását;
– kalcitonin, etidronát, gallium nitrát, pamidronát vagy plikamicin vér kalciumszintjét csökkentő hatását D vitamin együttese adása ellensúlyozhatja;
– nagy dózisban adagolt kalcium-tartamú készítmények: megnő a magas kalcium-vérszint (hiperkalcémia) kialakulásának a veszélye;
– magnéziumtartalmú gyógyszerek (például antacidumok) a D vitamin-kezelés alatt nem szedhetők, mert fennáll a magas magnézium-vérszint (hipermagnezémia) kialakulásának veszélye;
– nagy dózisban adagolt foszfor tartalmú készítményekkel történő egyidejű alkalmazás esetén megnő a magas foszfát-vérszint (hiperfoszfatémia) kialakulásának a veszélye.

Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával.

Terhesség
Ajánlások szerint a terhesség alatti rendszeres D-vitamin-bevitel nem haladhatja meg a napi 600 NE adagot. Ezért a javasolt adagolás másnaponta fél tabletta, ami megfelel naponta 400 NE adagnak. Terhesség alatt a D-vitamin-tartalmú multivitamin készítmények (beleértve a magzatvédő komplex készítményeket is), valamint étrend-kiegészítők és a D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta együttes alkalmazása fokozott óvatosságot igényel.

Szoptatás
Szoptatás alatt napi 400-800 NE D vitamin-bevitele biztonságos. Ezért a javasolt adagolás másnaponta fél-naponta fél tabletta, ami megfelel naponta 400 NE-800NE adagnak.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nincs arra vonatkozó adat, hogy ezen gyógyszer szedése negatívan befolyásolná a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

A D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta hidrogénezett szójaolajat és szacharózt tartalmaz.
Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben földimogyoró vagy szója allergiája van.
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a D3-vitamin Béres 1600 NE tablettát?

Adagolás
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja
D-vitamin-hiány megelőzésére naponta fél–1 darab tabletta.
D-vitamin-hiány kezelésére naponta 1–2 darab tabletta, a D-vitamin-hiány mértékétől függően.

Alkalmazás módja
A D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta egészben vagy összetörve, étkezés közben vagy étkezéstől függetlenül is bevehető. A tabletta egyenlő adagokra osztható.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
A D3-vitamin Béres 1600 NE 12 éves kor alatti gyermekek kezelésére nem javasolt. 12 évesnél idősebb gyerekeknek és serdülőknek naponta fél tabletta (azaz napi 800 NE-nek megfelelő) vitaminpótlás javasolt.

Ha az előírtnál több D3-vitamin Béres 1600 NE tablettát vett be
Ha túl sok tablettát vett be, azonnal forduljon orvoshoz. A D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta túladagolása esetén a következő tünetek jelentkezhetnek: fejfájás étvágytalanság, szomjúságérzés, hányinger, hányás, székrekedés, hasi fájdalom, izomgyengeség, fáradtság, zavartság, fokozott vizelet kiválasztás, csontfájdalom, mészlerakódás a vesékben, vesekőképződés, súlyos esetekben szívritmus zavar. Extrém esetben a megnövekedett kalciumszint kómához vagy halálhoz vezethet. Túladagolás gyanúja esetén azonnal keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.

Ha elfelejtette bevenni a D3-vitamin Béres 1600 NE tablettát
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát.
Folytassa a kezelést az előírások szerint.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Nem gyakori mellékhatások (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)
– emelkedett kalciumszint a vérben (hiperkalcémia);
– emelkedett kalciumszint a vizeletben (hiperkalciúria).

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet):
– felsőhasi fájdalom.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a D3-vitamin Béres 1600 NE tablettát tárolni?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A fénytől és nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a gyógyszert.
A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a D3-vitamin Béres 1600 NE tabletta?
A készítmény hatóanyaga a kolekalciferol (D3-vitamin). Tablettánként 0,040 mg kolekalciferolt tartalmaz, ami megfelel 1600 NE D3-vitaminnak. (+10 % stabilitási rámérés).

Egyéb összetevők:
Mikrokristályos cellulóz, vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát, povidon K30, magnézium-sztearát, vörös vas-oxid (E 172), dl-α-tokoferol, hidrogénezett szójaolaj, zselatin, szacharóz, kukoricakeményítő, szilícium-dioxid.

Milyen a D3-vitamin Béres 1600 NE külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Halványrózsaszín színű, lapos, kerek, metszett élű, egyik oldalán bemetszéssel ellátott tabletta.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.

10, 20, 30, 40, 50, 60, 90, 100, 120, 150, 180, vagy 200 db tablettát tartalmaz színtelen, átlátszó PVC/PVdC/Al buborékcsomagolásban dobozonként.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Béres Gyógyszergyár Zrt.
1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.
Tel: +36-1-430-5500
Fax: +36-1-250-7251
E-mail: info@beres.hu

Gyártó:
Béres Gyógyszergyár Zrt.
5000 Szolnok, Nagysándor József út 39.

OGYI-T-22916/01 10× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás
OGYI-T-22916/02 20× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás
OGYI-T-22916/03 30× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás
OGYI-T-22916/04 40× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás
OGYI-T-22916/05 50× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás
OGYI-T-22916/06 60× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás
OGYI-T-22916/07 90× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás
OGYI-T-22916/08 100× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás
OGYI-T-22916/09 120× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás
OGYI-T-22916/10 150× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás
OGYI-T-22916/11 180× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás
OGYI-T-22916/12 200× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020.05.05.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba