EP Szuper ár! Curiosa sebkezelő gél (30g)

Curiosa sebkezelő gél (30g)

2 789 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 3 374 Ft
Megtakarítás: 585 Ft

A Curiosa sebkezelő gél színtelen, szagtalan, átlátszó gél, mely nem színezi a bőrt és a ruhát. Kiválóan alkalmazható sérült bőrfelület, vagy problémás bőr kezelésére és védelmére, valamint a különböző eredetű és súlyosságú sebek gyógyulásának elősegítésére.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 2 789 Ft / db.
2 darab 2 733 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 2 650 Ft / db. -5%

3 darab készleten

Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 812141 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 93 Ft/g | 2 db. vásárlása esetén 91.1 Ft/g | 3 vagy több db. vásárlása esetén 88.3 Ft/g
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2196.1 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2152 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2086.6 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

Curiosa sebkezelő gél (orvostechnikai eszköz) színtelen, szagtalan, átlátszó gél, mely nem színezi a bőrt és a ruhát. Fő komponense a cinkhialuronát, segédanyagként kálium-szorbátot (tartósítószer), és karbomert (gélképző) és vizet tartalmaz, mikrobiológiai tisztasága megfelel az Európai Gyógyszerkönyv előírásainak.

A hialuronát a bőr és a kötőszövet természetes és nélkülözhetetlen alkotóeleme. Biztosítja a bőr épségét és rugalmasságát, elősegíti a regenerálódást és megfelelő környezetet teremt a sebgyógyuláshoz. Cinkkel alkotott komplexének, a cink-hialuronátnak további előnyei is vannak.

A Curiosa sebkezelő gél közvetlenül és közvetve is segít a sérült bőr regenerálódásában: a megfelelő mikrokörnyezet biztosítása mellett gátolja, hogy a környezetből származó (levegőben jelenlevő vagy közvetlen érintkezés útján terjedő) mikroorganizmusok elérjék a sérült bőrfelületeket, továbbá enyhíti a sérülések okozta kedvezőtlen hatásokat, a sebfájdalmat és a szöveti gyulladást. A Curiosa sebkezelő gél helyes használatával visszaállíthatja bőre épségét.

Alkalmazási területek:

Sérült bőrfelület vagy problémás bőr kezelése és védelme, valamint a különböző eredetű és súlyosságú sebek gyógyulásának elősegítése.

Orvosi felügyelet nélküli alkalmazás:

– sérült vagy problémás bőr (pl. sugárzás okozta irritáció, szárazság, hámlás)
– felületes sebek, kisebb sérülésekből eredő sebek (horzsolás, szakadás, vágás) enyhébb égési sérülések (első és másodfokú égés)

Orvosi felügyelet melletti alkalmazás:

– krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek stb.)

Hogyan kell alkalmazni a Curiosa sebkezelő gélt?

– Külsőleg alkalmazandó!

Sérült vagy problémás bőr:

Az érintett bőrfelületet alaposan tisztítsa meg vízzel, majd vigyen fel rá vékony rétegben Curiosa sebkezelő gélt. A Curiosa sebkezelő gél szükség esetén naponta többször is alkalmazható.

Kisebb hámsérülések:

Az érintett bőrfelületet alaposan tisztítsa meg fiziológiás sóoldattal vagy vízzel, itassa fel a nedvességet, és várja meg, amíg a vérzés elmúlik. Vékony rétegben (kb. 1 mm) vigye fel a Curiosa sebkezelő gélt a teljes sebfelületre. A seb fedése nem szükséges, hagyhatja a Curiosa segkezelő gélt a seb felületén megszáradni, de be is fedheti a sebet. A kezelés szükség esetén naponta többször is megismételhető.

I. és II. fokú égési sérülések:

A sérült bőrfelületet azonnal hűtse le hideg folyóvíz alatt, és használja a Curiosa sebkezelő gélt a korábban leírtak szerint.

Krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek, stb.):

Nehezen gyógyuló sebek esetén a kezelés módját a készítmény alkalmazása előtt és a teljes kezelés során egyeztesse orvosával. Ezen esetekben a Curiosa sebkezelő gél alkalmazása sebkezelésben jártas szakember felügyelete mellett ajánlott. A seb kezelésén túl, a tünetek hátterében álló alapbetegség megfelelő orvosi kezelése és a kiegészítő gyógymódokra vonatkozó tanácsok betartása is szükséges (pl. kompressziós fásli, gyógycipő használata, tehermentesítés, vércukorszint ellenőrzése, fertőzések megelőzése, stb.)

A Curiosa sebkezelő gél használata előtt fontos a seb teljes feltisztítása (debridement), amit súlyosabb esetekben (pl. sebészeti beavatkozás) csak megfelelő szakember végezhet. A sebalap megfelelő előkészítését követően, az esetelegesen fellépő vérzés megszűnése után, a gélt a már korábban ismertetett módon kell alkalmazni.

Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Curiosa sebkezelő gélnek és mi a teendő, ha ezek jelentkeznek?

Ritkán, az alkalmazás kezdetén a következő tünetek fordulhatnak elő: bőrpír, enyhe, átmeneti szúró vagy égő érzés, helyi fájdalom. Ha a készítmény alkalmazása során váratlan, eddig nem tapasztalt tünet lép fel, vagy a seb begyullad, elfertőződik, néhány nap után sem mutatja a gyógyulás első jeleit, forduljon orvosához! Klinikai vizsgálatokban nagyon ritkán kis kiterjedésű, helyi szöveti károsodás (hipergranuláció, részleges nekrózis) jelentkezett ami azonban nem volt egyértelmű összefüggésben a készítmény alkalmazásával.

Mikor nem használhatja a Curiosa sebkezelő gélt?

A készítmény bármely alkotórészével, vagy Avies (jelen esetben kakastaréj) eredetű fehérjével szembeni túlérzékenység esetén.

Egyéb tudnivalók:

– Tárolás 5-30 Celsius fok között.
– A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
– Használat előtt ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét.
– Használat után a kupakot gondosan zárja vissza.
– Ügyeljen arra, hogy a tubus ne érintkezzen közvetlenül a sebbel vagy más felülettel, valamint a használat során óvja a sebet mikrobiális fertőzésektől, illetve egyéb szennyeződésektől.
– Személyenként külön-külön tubus használata javasolt..
– A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
– A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt.

Vonalkód (EAN):  5997001361146

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Curiosa sebkezelő gél (30g)
Curiosa sebkezelő gél (30g)
2 789 Ft