EP Ingyen szállítjuk Cartinorm XL Trio injekció (1x)

Cartinorm XL Trio injekció (1x)

96 729 Ft

A Cartinorm XL Trio injekció a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt. A Cartinorm XL Trio kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 96 729 Ft / db.
2 darab 94 794 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 91 893 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 798684 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 96729 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 94794 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 91893 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 76164.4 Ft | 2 db. vásárlása esetén 74640.8 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 72356.5 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Cartinorm XL Trio injekció (orvostechnikai eszköz) egy steril, viszkoelasztikus oldat, amely két nagytisztaságú, térhálósított biopolimerből, nátrium-hialuronátból és nátrium-kondroitin-szulfátból, valamint egy természetes amino-cukorból, N-acetil-glükózaminból (NAG) felépülő bio-mátrix.

A Cartinorm XL Trio 36 mg nátrium-hialuronátot, 67,5 mg kondroitin-nátrium-szulfátot, 67,5 mg N-acetil-glükózamint tartalmaz tartalmazó injekció, kizárólag orvosi alkalmazásra, előre töltött steril fecskendőben.

A Cartinorm XL Trio injekció injekció orvosi alkalmazásra szánt orvostechnikai eszköz, így kizárólag csak az orvos adhatja be Önnek.

Összetétel:

Minden előretöltött fecskendő 36 mg nátrium-hialuronátot, 67,5 mg kondroitin-nátrium-szulfátot, 67,5 mg N-acetil-glükózamint, nátrium-kloridot, nátrium-dihidrogén-foszfát-monohidrátot, dinátrium-foszfát-dodekahidrátot, nátrium-hidroxidot és/vagy sósavat (pH beállítására) és injekcióhoz való vizet tartalmaz.

Javallatok:

A Cartinorm XL Trio a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt. A Cartinorm XL Trio kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.

Jellemzők és hatásmód:

A Cartinorm XL Trio enyhíti az ízületi fájdalmat, javítja az ízület mobilitását és védi a porcot, átmenetileg helyettesíti és kiegészíti az ízületi folyadékot. A hialuronsav az ízületi folyadék és a porcok fő összetevője, felelős az ízületek kenéséért és támasztásáért. Csökkenti az ízületi felszínek közötti súrlódást és lökéselnyelő tulajdonságával védi a szöveteket a sérülésektől. Az ízületi folyadékban lévő hialuronsav mennyisége és minősége csökkent az osteoarthritisben szenvedő betegeknél, mert szintézise zavart az ízületekben és a porcsejtekben. Ezáltal az ízület felületének védelme is erősen megváltozik, a súrlódás és a nyomás hatására a porc sebezhetővé válik, és strukturális degradációnak van kitéve. A kondroitin-szulfát egy szulfatált glükózaminoglikán, amely az extracelluláris porcmátrix fontos szerkezeti eleme. A kondroitin-szulfát szerepe a hialuronsav reológiai viselkedésének optimalizálása, specifikus interakcióknak köszönhetően. Az N-acetil-glükózamin számottevően fokozza az ízületi károsodás megelőzését.

Adagolás és alkalmazás módja:

A Cartinorm XL Trio kizárólag intraartikulárisan alkalmazható. Extraartikulárisan ne fecskendezze be a terméket. Nem alkalmazható intravénásan. A kezelőorvos utasításainak megfelelően, ajánlott évente két kúrát elvégezni 6 havonta.

Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette. A térdbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18-21 G között van (1,2 – 0,8 mm). A végleges tű kiválasztását bármely intraartikuláris eljárásnál az orvos határozza meg.

Ellenjavallatok és óvintézkedések:

A Cartinorm XL Trio injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe.

A Cartinorm XL Trio nem alkalmazható olyan betegeknél,

  • akik igazoltan allergiásak (túlérzékenyek) a nátrium-hialuronátra, a nátrium-kondroitin- szulfátra, az N-acetil-glükózaminra vagy a CARTInorm® XL TRIO bármely összetevőjére,
  • akiknek már meglévő fertőzése vagy bőrbetegsége van az injekció tervezett beadási helyén,
  • akiknél igazoltan ízületi fertőzés áll fenn,
  • akiknek ismerten szisztémás vérzési rendellenességük, vérzésük vagy vérzési hajlamuk van.

Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.

A Cartinorm XL Trio biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők, valamint terhes vagy szoptató nők esetében nem állapították meg.

A kevés információ miatt óvatosan kell eljárni a Cartinorm XL Trio alkalmazásakor antikoagulánsokat vagy trombocita-aggregáció-gátló szereket szedő betegeknél.

Ne használja a Cartinorm XL Trio injekciót a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után! Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült!

A Cartinorm XL Trio kizárólag egyszer használatos, ne használja újra!

Nemkívánatos hatások:

A Cartinorm XL Trio intraartikuláris injekció lokális nemkívánatos mellékhatásokat okozhat. A hialuronát tartalmú intraartikuláris injekciók beadását követően esetenként olyan lokális tüneteket figyeltek meg, mint az átmeneti ízületi fájdalom, átmeneti duzzanat, hőérzet és bőrpír.

Az injekció beadását követő 24 órában a mellékhatások csökkenthetők az ízület jegelésével vagy gyógyszerek, mint például fájdalomcsillapítók alkalmazásával. Ezek a tünetek általában rövid idő alatt megszűnnek.

Tárolás:

15°C és 25°C között, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Ne fagyassza le!

Gyermekektől elzárva tartandó.

Kiszerelés: 1 db.

Minden 2,25 ml-es Cartinorm XL Trio előretöltött fecskendő 36 mg nátrium-hialuronátot, 67,5 mg nátrium-kondroitin-szulfátot és 67,5 mg N-acetil-glükózamint tartalmazó, steril viszkoelasztikus oldatot tartalmaz.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Cartinorm XL Trio injekció (1x)
Cartinorm XL Trio injekció (1x)
96 729 Ft