EP Ingyen szállítjuk Cartinorm XL Forte injekció (1x)

Cartinorm XL Forte injekció (1x)

46 524 Ft

A Cartinorm XL Forte injekció a térd-, a váll-, és a csípő enyhe vagy középsúlyos ízületi gyulladásos állapotának kezelésére szánt orvostechnikai eszköz. Az injekció 3 ml, 2,5 % nátrium-hialuronátot tartalmazó, ízületi résbe adandó viszkoelasztikus oldat.

9 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás PostaPont-ra, 12 990 Ft-tól házhoz is! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 214887 ÁFA: 27%
Egységár: 46524 Ft/db. Nettó ár: 36633 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Készletkisöprés
most különösen megéri

Termékleírás

Cartinorm XL Forte injekció a térd-, a váll-, és a csípő enyhe vagy középsúlyos ízületi gyulladásos állapotának kezelésére szánt orvostechnikai eszköz. A készítmény 3ml, 2,5% Európai Gyógyszerkönyvi minőségű nátrium-hialuronátot tartalmazó viszkoelasztikus, steril, áttetsző, egy adagos oldatos injekció, amelyet az ízületi résbe kell beadni. Kizárólag orvosi alkalmazásra, előre töltött steril fecskendőben. A fiziológiás pufferben oldott nagy tisztaságú nátrium-hialuronát készítmény pH-ja 6,8 – 7,6.

A Cartinorm XL Forte injekció orvosi alkalmazásra szánt orvostechnikai eszköz, így kizárólag csak az orvos adhatja be Önnek.

Hatóanyag-tartalom: 1 fecskendő tartalma:

 • Nátrium-hialuronát (fermentálással előállított): 75 mg
 • Nátrium-klorid: 24,9 mg
 • Dinátrium-foszfát-dihidrát: 4,2 mg
 • Kálium-dihidrogén-foszfát: 0,78 mg
 • Injekcióhoz való víz: q.s.

Javallatok:

A térd, a váll és a csípő enyhe-középsúlyos osteoarthritises állapotának kezelésére.

Jellemzők és hatásmód:

A hialuronsav a szervezetben természetes körülmények közepette előforduló, ezért nagymértékben biokompatibilis anyag. A hialuronsav legfontosabb hatásai az érzékeny sejtek és szövetek védelme, kenése és megtámasztása. A nátrium-hialuronátot (mely nem szárnyas eredetű fehérje) tartalmazó Cartinorm XL Forte alkalmas a synovialis folyadék viszkoelaszticitásának javítására, így a synovialis folyadék jobban keni az ízületi felületet, javul a folyadék rázkódáselnyelő tulajdonsága és csökken az ízületekre háruló mechanikai terhelés.

Adagolás és az alkalmazás módja:

A Cartinorm XL Forte injekciót heti egy alkalommal kell beadni az érintett ízületbe. A kúra során legalább 1, legfeljebb 2 injekciót kell alkalmazni. Egyszerre több ízület is kezelhető. Szükség esetén megismételhető a kezelés, azonban két kezelési ciklus között legalább 6 hónapnak kell eltelnie.

Vegye ki az előretöltött fecskendőt a buborékcsomagolásból. Csavarja le a kupakot, és azonnal csatlakoztasson egy megfelelő (19G-s vagy 21G-s) tűt. A tű kicsomagolását és a fecskendő kupakjának lecsavarását aszeptikus módon végezze.

Ellenjavallatok és óvintézkedések:

 • Nem alkalmazható olyan betegnél, aki igazoltan túlérzékeny a Cartinorm XL Forte valamelyik összetevőjére.
 • Nem alkalmazható a Cartinorm XL Forte, ha a beteg igazoltan szeptikus eredetű arthritisben szenved. Csak osteoarthritis esetén használható, az ízületi gyulladás egyéb válfajaiban nem.
 • A Cartinorm XL Forte injekciót kizárólag képzett egészségügyi szakember (ortopédiai szakorvos, reumatológus vagy ezekkel egyenrangú képesítésű személy) adhatja be. Az adagolást orvos írja elő, az adott beteg egyéni szükségletének figyelembe vételével.
 • A fecskendő kizárólag egyszer használatos. A fecskendőt azonnal fel kell használni a csomagolás felnyitása után.
 • Az ízületbe injektálás előtt szívja le a felesleges mennyiségű ízületi folyadékot. A Cartinorm XL Forte kizárólag az ízületi résbe adható. Ne fecskendezze vérérbe vagy a környező szövetekbe!
 • Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.
 • Ne használja a terméket, ha a csomagolás vagy az egy adagot tartalmazó fecskendő megsérült.
 • Korlátozott mennyiségű tapasztalat áll rendelkezésre a hialuronsav gyermekgyógyászati, valamint terhes és szoptató nők körében való alkalmazásáról. Ezekben az esetekben kérdezze meg kezelőorvosát a Cartinorm XL Forte használatáról.

Mellékhatások:

Másodlagos helyi jelenségek, például fájdalom, hőérzet, bőrpír és duzzanat kialakulása fordulhat elő a Cartinorm XL Forte alkalmazása helyén.

Interakciók más készítményekkel:

A beteg Cartinorm XL Forte-kezelése ideje alatt nem adható be érzéstelenítő vagy egyéb gyógyszerészeti készítmény az ízületbe.

Megjegyzések:

A fecskendőben található oldatos injekció steril. Tárolás és szállítás céljából a fecskendőt kartondobozba csomagolt védőcsomagolás védi. Az előre töltött fecskendő külső felszíne tiszta, de nem steril. Ne használja a fecskendőt, ha az előretöltött fecskendő vagy a buborékcsomagolás borítása sérült. Szigorúan be kell tartani az aszeptikus beadási technikát.

Kiszerelés:

1 db előretöltött fecskendő, amely 3 ml steril oldatos injekciót tartalmaz.

Fontos figyelmeztetések:

 • A Cartinorm XL Forte injekció kizárólag orvosi alkalmazásra szánt orvostechnikai eszköz!
 • Gyermekektől elzárva tartandó!
 • A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vonalkód (EAN): 5999881296747

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Cartinorm XL Forte injekció (1x)
Cartinorm XL Forte injekció (1x)
46 524 Ft