EP Ingyen szállítjuk Cartinorm XL Chondro injekció (1x)

Cartinorm XL Chondro injekció (1x)

73 189 Ft

A Cartinorm XL Chondro injekció a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd enyhétől súlyosig terjedő osteoarthritises állapotának kezelésére szánt orvostechnikai eszköz.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 73 189 Ft / db.
2 darab 71 725 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 69 530 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 179270 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 73189 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 71725 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 69530 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 57629 Ft | 2 db. vásárlása esetén 56476.3 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 54747.9 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Cartinorm XL Chondro injekció a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd enyhétől súlyosig terjedő osteoarthritises állapotának kezelésére szánt orvostechnikai eszköz.

A Cartinorm XL Chondro 3 ml térfogatú, 60 mg/3 ml nátrium-hialuronátot (2%) és 90 mg/3 ml nátrium-kondroitin-szulfátot tartalmazó injekció, kizárólag orvosi alkalmazásra, előre töltött steril fecskendőben.

A Cartinorm XL Chondro injekció orvosi alkalmazásra szánt orvostechnikai eszköz, így kizárólag csak az orvos adhatja be Önnek.

Az eszköz leírása:

A Cartinorm XL Chondro egy steril, viszkoelasztikus oldat, amely két nagytisztaságú keresztkötéses biológiai polimert, bakteriális erjesztéssel előállított nátrium-hialuronátot és szarvasmarha porcból származó nátrium-kondroitin-szulfátot tartalmaz.

Összetétel:

Minden előretöltött fecskendő 60 mg nátrium-hialuronátot, 90 mg nátrium-kondroitin-szulfátot, valamint nátrium-kloridot, nátrium-dihidrogénfoszfát-monohidrátot, dinátriumfoszfát-dodekahidrátot, nátrium-hidroxidot és/vagy sósavat (pH beállítására) és injekcióhoz való vizet tartalmaz.

Javallatok:

A Cartinorm XL Chondro a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd enyhétől súlyosig terjedő osteoarthritises állapotának kezelésére javasolt. A Cartinorm XL Chondro kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.

Jellemzők és hatásmód:

A Cartinorm XL Chondro átmenetileg helyettesíti és kiegészíti az ízületi folyadékot, enyhíti az ízületi fájdalmat, javítja az ízület mobilitását és védi a porcot.

A hialuronsav az ízületi folyadék és a porcok fő összetevője. Viszkoelasztikus és reológiai tulajdonságainak köszönhetően felelős az ízületek kenéséért és támasztásáért. Csökkenti az ízületi felszínek közötti súrlódást és lökéselnyelő tulajdonságával védi a szöveteket a sérülésektől.

A kondroitin-szulfát egy szulfatált glükózaminoglikán, amely az extracelluláris porcmátrix fontos szerkezeti eleme. A kondroitin-szulfát szerepe a hialuronsav reológiai viselkedésének optimalizálása.

Adagolás és alkalmazás módja:

Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette. A térdbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18–21G között van (1,2–0,8 mm).

Ellenjavallatok és óvintézkedések:

A Cartinorm XL Chondro nem alkalmazható olyan betegeknél,

  • akik igazoltan allergiásak (túlérzékenyek) a nátrium-hialuronátra, a kondroitin-szulfátra vagy a Cartinorm XL Chondro bármely összetevőjére,
  • akiknek már meglévő fertőzése vagy bőrbetegsége van az injekció tervezett beadási helyén,
  • akiknél igazoltan ízületi fertőzés áll fenn,
  • akiknek ismerten szisztémás vérzési rendellenességük, vérzésük vagy vérzési hajlamuk van,
  • akik ismerten túlérzékenyek a szarvasmarha-eredetű anyagokra.

A Cartinorm XL Chondro injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe.

Az injekció szigorúan csak intraartikulárisan alkalmazható.

Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát.

Ne használja a Cartinorm XL Chondro injekciót a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után!

Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült!

A Cartinorm XL Chondro biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők, valamint terhes vagy szoptató nők esetében nem állapították meg.

Nemkívánatos hatások:

Ízületi duzzanat és átmeneti fájdalom előfordulhat az intraartikuláris injekció alkalmazása után. Ezek a reakciók általában 72 órán belül alábbhagynak.

Megjegyzések:

A Cartinorm XL Chondro steril, viszkoelasztikus, aszeptikus feldolgozási technikával előállított oldat 3 ml-es eldobható üvegfecskendőben kerül forgalomba.

A Cartinorm XL Chondro kartondobozba csomagolva érhető el, amely egy buborékcsomagolásba csomagolt egyszer használatos, előretöltött fecskendőt és használati utasítást tartalmaz.

Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült! Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát.

Tárolás:

25°C alatt, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Ne fagyassza le!

Kiszerelés:

A 3 ml-es Cartinorm XL Chondro előretöltött fecskendő 60 mg nátrium-hialuronát és 90 mg nátrium-kondroitin-szulfát tartalmú steril, viszkoelasztikus oldatot tartalmaz.

Fontos figyelmeztetések:

  • Kizárólag orvosi alkalmazásra!
  • Gyermekektől elzárva tartandó!
  • A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vonalkód (EAN): 5999881296976

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Cartinorm XL Chondro injekció (1x)
Cartinorm XL Chondro injekció (1x)
73 189 Ft