EP Ingyen szállítjuk Cartinorm Extra injekció (1x)

Cartinorm Extra injekció (1x)

31 629 Ft

A Cartinorm Extra injekció a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt orvostechnikai eszköz.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 31 629 Ft / db.
2 darab 30 996 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 30 048 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 564899 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 31629 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 30996 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 30048 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 24904.7 Ft | 2 db. vásárlása esetén 24406.3 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 23659.8 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Cartinorm Extra injekció a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt orvostechnikai eszköz.

A Cartinorm Extra injekció 30mg/2m nátrium-hialuronátot (1,5%) tartalmazó, ízületi résbe adandó viszkoelasztikus oldat, kizárólag orvosi alkalmazásra, előre töltött steril fecskendőben.

A Cartinorm Extra injekció orvosi alkalmazásra szánt orvostechnikai eszköz, így kizárólag csak az orvos adhatja be Önnek.

Az eszköz leírása:

A Cartinorm Extra 1,5% nátrium-hialuronátot tartalmazó viszkoelasztikus, steril, színtelen, egy adagos oldatos injekció, amelyet az ízületi
résbe kell beadni.

Egy fecskendő (2 ml) Cartinorm Extra oldatos injekció összetevői:

Nátrium-hialuronát (fermentálással előállított) 30 mg
Nátrium-klorid 18 mg
Injekcióhoz való víz q.s.

Javallatok:

A Cartinorm EXxtra a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt. A Cartinorm Extra kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.

Jellemzők és hatásmód:

Az ízületekben a nátrium-hialuronát kenő és lökéselnyelő tulajdonságainak köszönhetően lehetővé teszi a normális, fájdalommentes mozgást. Degeneratív ízületi betegség (osteoarthritis) esetén az ízületi folyadék viszkoelaszticitása károsodik, mechanikai nyomást és az ízületi porc lebomlását okozva, ami beszűkült és fájdalmas ízületi mozgáshoz vezet. Az intraartikulárisan beadott nátrium-hialuronát kenő és lökéselnyelő tulajdonságai csökkentik a fájdalmat és javítják az ízületi mobilitást.

Adagolás és az alkalmazás módja:

A Cartinorm Extra injekciót hetente egyszer, három egymást követő héten keresztül adják be az érintett ízületbe. Ha a kezelés mindkét térdet érinti, minden térdnél külön fecskendőt kell használni.

6 hónapos időszakon belül egynél több kúra nem lehet kezelt ízületenként.

A Cartinorm Extra ízületbe való injektálása előtt távolítsa el a felesleges mennyiségű ízületi folyadékot.

Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette.

A térdbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18-21 G között van (1,2 – 0,8 mm).

Ellenjavallatok és óvintézkedések:

 • Allergia (túlérzékenység) a Cartinorm Extra bármely összetevőjére,
 • Meglévő fertőzés vagy bőrbetegség az injekció tervezett beadási helyén,
 • Igazolt ízületi fertőzés,
 • Ismert szisztémás vérzési rendellenesség.
 • Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.
 • A nátrium-hialuronátot tartalmazó injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe.
 • Nem áll rendelkezésre elegendő adat az injekció a gyermekek és serdülők, valamint terhes vagy szoptató nők esetében történő alkalmazásával kapcsolatban.
 • A Cartinorm Extra kizárólag egyszer használatos, ne használja újra! Mindegyik Cartinorm Extra előretöltött fecskendő kizárólag egyszer alkalmazható, egyetlen beteg számára. Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült!
 • A terméket csak akkor szabad beadni, ha az oldat tiszta.
 • A felhasznált tűket és fecskendőket a beadás után el kell dobni, nem tarthatók meg egyéb alkalmazásra. A már használt tűk és fecskendők újbóli alkalmazása a fertőző ágensek (beleértve a HIV és a hepatitisz fertőzéseket) átviteléhez vezethet.
 • A Cartinorm Extra fecskendőt amennyiben szükséges, 20-45 perccel az alkalmazás előtt szobahőmérsékleten lehet tartani.
 • Gyermekektől elzárva tartandó.
 • A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne használja az injekciót!

Mellékhatások:

Mivel a nátrium-hialuronát nem bizonyult gyulladáskeltőnek, ezért bármilyen gyulladásos reakciót maga az injekciós eljárás okoz. Enyhe vagy mérsékelt átmeneti duzzanatot és diszkomfortot észleltek a nátrium-hialuronátot tartalmazó intraartikuláris injekciók beadását követően.

Általánosságban az ízületbe való injektálás minimális kockázatokkal jár, elsősorban fertőzés és vérzés lehetőségével.

Megjegyzések:

 • Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát.
 • Az injekció beadási helyét megfelelően fertőtleníteni kell (70%-os alkohollal vagy egyéb fertőtlenítőszerrel).
 • A bőr előkészítése során ne használjon egyidejűleg kvaterner ammóniumsókat tartalmazó fertőtlenítőszereket, mert a hialuronsav kicsapódhat a jelenlétükben.
 • A Cartinorm Extra használatra kész, előretöltött fecskendőben érhető el, nem szabad tovább hígítani. A Cartinorm Extra előretöltött fecskendő tartalma steril és a csomagolás felnyitása után azonnal fel kell használni.
 • A Cartinorm Extra injekciót lassan, standard intraartikuláris beadási technikát alkalmazva kell beadni az ízületi résbe.

Tárolás:

25°C alatt, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Ne fagyassza le!

Kiszerelés:

1 db előretöltött fecskendő, amely 2 ml steril oldatos injekciót tartalmaz.

Fontos figyelmeztetések:

 • Kizárólag orvosi alkalmazásra!
 • Gyermekektől elzárva tartandó!
 • A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vonalkód (EAN): 5999881296969

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Cartinorm Extra injekció (1x)
Cartinorm Extra injekció (1x)
31 629 Ft