EP Ingyen szállítjuk Cartinorm 20 mg/2 ml injekció (1x)

Cartinorm 20 mg/2 ml injekció (1x)

25 769 Ft

A Cartinorm injekció a térd-, csípő-, váll-, boka és az állkapocsízület enyhe, közép vagy súlyos artrózisos állapotának kezelésére szánt orvostechnikai eszköz.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 25 769 Ft / db.
2 darab 25 254 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 24 481 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 101290 ÁFA: 27%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 25769 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 25254 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 24481 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 20290.5 Ft | 2 db. vásárlása esetén 19885 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 19276.3 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Cartinorm injekció a térd-, csípő-, váll-, boka és az állkapocsízület enyhe, közép vagy súlyos artrózisos állapotának kezelésére szánt orvostechnikai eszköz.

A Cartinorm 20 mg/2 ml injekció 2 ml, 1% nátrium-hialuronátot tartalmazó, ízületi résbe adandó viszkoelasztikus oldat, kizárólag orvosi alkalmazásra, előre töltött steril fecskendőben.

Cartinorm 20 mg/2 ml injekció orvosi alkalmazásra szánt orvostechnikai eszköz, így kizárólag csak az orvos adhatja be Önnek.

Az eszköz leírása:

A Cartinorm® 1,0% nátrium-hialuronátot tartalmazó viszkoelasztikus, steril, színtelen, egy adagos oldatos injekció, amelyet az ízületi résbe kell beadni. A fiziológiás pufferben oldott nagy tisztaságú nátrium-hialuronát készítmény pH-ja 6,8–7,6.

Hatóanyag-tartalom: 1 fecskendő tartalma:

Nátrium-hialuronát (fermentálással elõállított) 20 mg
Nátrium-klorid 16,6 mg
Dinátrium-foszfát-dihidrát 2,8 mg
Kálium-dihidrogén-foszfát 0,52 mg
Injekcióhoz való víz

Javallatok:

A térd, a csípő, a váll, a boka és az állkapocsízület enyhe-középsúlyos osteoarthritises állapotának kezelésére. A Cartinorm más, synovialis tokkal rendelkező ízületnek is biztosít viszkoelasztikus támogatást.

Jellemzõk és hatásmód:

A hialuronsav a szervezetben természetesen előforduló, ezért nagy mértékben biokompatibilitás anyag. A hialuronsav legfontosabb hatásai a sérülékeny szövetek és sejtek védelme, kenése és támasztása. A nátrium-hialuronátot tartalmazó Cartinorm alkalmas a synovialis folyadék viszkoelaszticitásának javítására, ennek következtében a synovialis folyadék jobban keni az ízületi felületet, javulnak a folyadék lökéselnyelő tulajdonságai és csökken az ízületekre háruló mechanikai terhelés. A Cartinorm nem tartalmaz szárnyas eredetű fehérjét.

Adagolás és az alkalmazás módja:

A Cartinorm injekciót heti egy alkalommal kell beadni az érintett ízületbe. A kúra során legalább 3, legfeljebb 5 injekciót kell alkalmazni. Egyszerre több ízület is kezelhető. Nem igazolt, hogy 3 injekció beadásánál rövidebb kezelési ciklusok hatásosak lennének. Szükség esetén megismételhető a kezelés, azonban két kezelési ciklus között legalább 6 hónapnak kell eltelnie. Vegye ki az előretöltött fecskendőt a buborékcsomagolásból. Csavarja le a kupakot, és azonnal csatlakoztasson egy megfelelő (például 19G-s vagy 21G-s) tût. A tû kicsomagolását és a fecskendő kupakjának lecsavarását aszeptikus módon végezze.

Ellenjavallatok és óvintézkedések:

  • Nem alkalmazható olyan betegnél, aki igazoltan túlérzékeny a Cartinorm valamelyik összetevőjére.
  • Nem alkalmazható a Cartinorm szeptikus arthritisben szenvedő beteg esetében. Csak osteoarthritis esetén használható, az ízületi gyulladás egyéb válfajaiban nem.
  • A Cartinorm injekciót kizárólag képzett egészségügyi szakember (ortopéd szakorvos, reumatológus vagy ezekkel egyenrangú képesítésű személy) adhatja be. Az adagolást a kezelőorvos írja elő, az adott beteg egyéni állapotának figyelembe vételével.
  • A fecskendő kizárólag egyszer használatos. A fecskendőt azonnal fel kell használni a csomagolás felnyitása után.
  • Az ízületbe injektálás előtt távolítsa el a felesleges mennyiségű ízületi folyadékot. A Cartinorm kizárólag az ízületi résbe adandó. Ne fecskendezze vérérbe vagy a környező szövetekbe!
  • Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.
  • Ne használja a terméket, ha a csomagolás vagy az egy adagos fecskendő megsérült.
  • Korlátozott mennyiségű tapasztalat áll rendelkezésére a hialuronsav alkalmazásáról gyermekeknél, valamint terhes és szoptató nőknél. Ezekben az esetekben kérdezze meg kezelőorvosát a Cartinorm használatáról.

Mellékhatások:

Lokális kísérőtünetek, például fájdalom, hőérzet, bőrpír és duzzanat kialakulása fordulhat elő a Cartinorm alkalmazása helyén.

Interakciók más készítményekkel:

A beteg Cartinorm injekcióval történő kezelése ideje alatt nem adható be érzéstelenítő vagy egyéb gyógyszerészeti készítmény az ízületbe.

Megjegyzések:

A fecskendőben található oldatos injekció steril. Tárolás és szállítás céljából a fecskendőt karton dobozba csomagolt buborékcsomagolás védi. Az előre töltött fecskendő külső felszíne tiszta, de nem steril. Ne használja a fecskendőt, ha az előretöltött fecskendő vagy a buborékcsomagolás borítása sérült. Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát.

Fontos figyelmeztetések:

– A Cartinorm injekció kizárólag orvosi alkalmazásra szánt orvostechnikai eszköz.
– A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Gyártó: Goodwill Pharma Kft.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Cartinorm 20 mg/2 ml injekció (1x)
Cartinorm 20 mg/2 ml injekció (1x)
25 769 Ft