Szuper ár! Care Diagnostica Viola Hüvelyi pH teszt (1x)

Care Diagnostica Viola Hüvelyi pH teszt (2x)

2 929 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 3 083 Ft
Megtakarítás: 154 Ft

A Care Diagnostica Viola Hüvelyi pH teszt elvégzése a terhesség ideje alatt heti kétszer javasolt, a hüvelyi pH-érték normális tartományban maradásának ellenőrzéséhez, illetve a szülés előtti vizsgálatok között. Nem várandós nők esetében abban az esetben a leghatékonyabb a mérések elvégzése, amennyiben bakteriális vaginosis, gombás fertőzés (dysbiosis) gyanúja merül fel.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 2 929 Ft / db.
2 darab 2 870 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 2 783 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 389940 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 1464.5 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 1435 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1391.5 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 2789.6 Ft | 2 db. vásárlása esetén 2733.4 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 2650.5 Ft
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Care Diagnostica Viola Hüvelyi pH teszt elvégzése a terhesség ideje alatt heti kétszer javasolt, a hüvelyi pH-érték normális tartományban maradásának ellenőrzéséhez, illetve a szülés előtti vizsgálatok között. Nem várandós nők esetében abban az esetben a leghatékonyabb a mérések elvégzése, amennyiben bakteriális vaginosis, gombás fertőzés (dysbiosis) gyanúja merül fel.

A normál hüvelyflóra természetes védelmet nyújt a fertőzések ellen. A Lactobacillus nemzetség számos változata támogatja a hüvelyflórát azáltal, hogy a hüvely pH-értékét alacsony sávtartományban tartja (3,8 és 4,5 között), így hatékony védelmet nyújt a patogén baktériumok és gombák ellen.

A hüvelyben lévő baktériumok természetes egyensúlyának felborulása fertőzéshez vezethet, ami veszélyeztetheti az egészséget és a terhességet is. A hüvelyi mikrobiális egyensúly hiánya miatt a pH-érték 4,5 fölé emelkedhet, ami nemcsak az életminőséget befolyásolhatja, hanem komoly kockázatot jelenthet az egészségre, és növelheti a koraszülés kockázatát.

Tudta, hogy…
… a nőgyógyászati kezelés alatt álló páciensek 20-30%-a hüvelyi fertőzésben szenved? A leggyakoribb panaszok a fokozott váladéktermelődés, halszag, valamint égő, viszkető érzés és hüvelyi szárazság.
… a nők 15-20%-ánál diagnosztizálnak bakteriális vaginosist terhesség alatt, ami fokozott kockázatot jelent a koraszülés és a magzatburok idő előtti repedése szempontjából.

A viola egészségügyi pH-teszt lehetővé teszi a hüvelyi mikrobiális egyensúlyhiány korai felismerését. A teszt alkalmazható a pH-érték-növekedés gyors felismerésére és a hüvelyi mikrobiális egyensúlyhiány megelőzésére, a rendszeres tesztelés segítségével.

Fontos egészségügyi döntés előtt mindig beszéljen kezelőorvosával!

Jellemzők:

 • A hüvely pH értékének szemi-kvantitatív megállapítására
 • A hüvelyi pH megváltozása jelzi a baktériumok természetes egyensúlyának felborulását, ami fertőzésekhez vezethet, és növelheti a koraszülés kockázatát.
 • Bakteriális vaginosis, gombás fertőzés gyanúja esetén is javasolt a tesztelés. Tünetei az égő, viszkető érzés, halszagú, erős folyás.
 • Egyszerű, higiénikus és teljesen fájdalommentes mintavétel
 • Különösen javasolt terhesség alatt
 • Eredmény 10 másodperc alatt!
 • Osztrák termék
 • Az EU-ban öntesztelésre szóló jóváhagyással rendelkező teszt

Összetevők

Az eszköz egy műanyag applikátorból és egy pH-ellenőrző tesztcsíkból áll.

A doboz tartalma

2db egyenként csomagolt applikátor és nedvszívó, használati útmutató

Vizsgálati cél

A hüvely pH értékének szemi-kvantitatív megállapítása.

A teszt jelentősége

A hüvely természetes pH-értékének felborulását számos tényező okozhatja, bármely korosztály érintett lehet. Ezek közül a leggyakoribbak:

 1. Különböző vaginális fertőzések, amelyek jelei lehetnek: megváltozott hüvelyváladék állag vagy szag, viszketés, vizelési problémák, fájdalom, duzzanat, pirosság
 2. Antibiotikum kezelés
 3. Túlzott intim higiénia
 4. Hormonális problémák.

Élettani háttér

A hüvely megfelelő természetes (savas) pH értéke a hüvelyi flóra egészséges voltának egyik jellemzője, és egyben védelmet nyújt a kórokozók ellen, mivel a kívánt pH érték (3,8-4,4) nem optimális a kórokozók számára. Ezért a tartományért főként a lactobacillus baktériumfajok felelősek, amelyek tejsavat termelnek.

A teszt működése

Kémiai színreakció (pH függő). Pontossága 99%

Mikor érdemes elvégezni a viola pH-tesztet?

A viola pH-teszt elvégzése a terhesség ideje alatt heti kétszer javasolt, a hüvelyi pH-érték normális tartományban maradásának ellenőrzéséhez, illetve a szülés előtti vizsgálatok között. Azonban különösen ajánlott a gyakori tesztelés, ha a korábbi terhességei során hüvelyi fertőzésekben szenvedett, vagy ha már volt koraszüléssel végződő terhessége.

Nem várandós nők esetében abban az esetben a leghatékonyabb a mérések elvégzése, amennyiben bakteriális vaginosis, gombás fertőzés (dysbiosis) gyanúja merül fel. Ezek tünetei az égő, viszkető érzés, halszagú, erős folyás. Kialakulhat új partnerrel való szexuális érintkezés, hüvelyi fertőzések kezelése vagy hüvelyen végzett műtéti beavatkozások után.

A teszt elvégzése előtt

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a teszt hamis eredményhez vezethet, amennyiben nemi közösülés vagy hüvelyi gyógyászati termékek (hüvelyi kúpok, krémek stb.) használata után 12 órán belül, illetve a menstruációs vérzés befejeződését követő 3-4 napon belül végzi el. Közvetlenül a tesztelés előtt ne mossa, és ne zuhanyozza le a területet, és vegye figyelembe, hogy a vizelet is befolyásolhatja az eredményt.

Az applikátor nem megfelelő használata szexuálisan még nem aktív nők esetében a szűzhártya elszakadásához vezethet. A hüvely pH-szintjének meghatározása egyszerű, higiénikus és teljesen fájdalommentes. Lazítson, és kövesse pontosan a következő oldalon található lépéseket.

Tesztelés előtti tennivalók:

 1. Alaposan mosson kezet, majd nyissa ki a belső csomagolást, és vegye ki az applikátort.
 2. Fogja meg az applikátort, csak a kerek területen, a hüvelyk- és a mutatóujja között. A hüvelykujját tartsa mindig az applikátor hátoldalán, ahol nincs pH-érték-mérési zóna. Kerülje a pH-érték-mérési zóna érintkezését más folyadékokkal.
 3. Üljön széttárt térdekkel vagy egyik lábával a WCülőkén vagy egyéb szilárd felületen.
 4. A szabad kezével finoman nyissa meg a hüvelynyílást, óvatosan válassza el a külső szeméremajkakat.
 5. Helyezze a hüvelyi applikátort óvatosan a hüvelybe, a tampon felhelyezésével azonos módon (kb. 1-3 cm mélyre, de legfeljebb az applikátor kerek részének kezdetéig).
 6. Nyomja a behelyezett hüvelyi applikátort a hüvely hátsó falához kb. 10 másodpercig (nyomja a végbél felé), úgy, hogy a pH-mérési zóna elegendő nedvességet vegyen fel. A megfelelő mennyiségű nedvesség elengedhetetlen a teszt eredményességéhez.
 7. Óvatosan távolítsa el az applikátort a hüvelyből, és azonnal olvassa le az eredményt, amíg a mérési zóna nedves.

Kiértékelés:

Hasonlítsa össze a pH-mérési zóna színét a színskálával, és olvassa le azon színmező értékét, amelyikhez a legjobban hasonlít.

Vegye figyelembe, hogy az értékeléshez csak a mellékelt skálát szabad használni.

A hüvely pH-értéke a normál tartományon belül van, ha a mérési zóna színe a pH-skálán a 4.0, vagy 4.4 jelölésű színes mezőkkel azonos.

Az indikátor színe barnára-zöldre-kékre vált, amennyiben 4.4 feletti értéket mér. A 4.4 feletti hüvelyi pH-értékek a normális/egészséges tartományon kívül esnek.

Az egyenetlen színű mérési zóna azt jelzi, hogy a teszt végrehajtása vagy a pH-mérési zóna nedvessége nem volt megfelelő. Ebben az esetben megismételheti a tesztet ugyanazzal a hüvelyi applikátorral. A teszt tartozékait a háztartási hulladékokkal együtt dobja ki, miután leolvasta az eredményt.

Ha a pH-szintje egy alkalommal nincs a normál tartományon belül, az nem jelent minden esetben problémát. Ismételje meg a tesztelést pár órával később vagy másnap. Ha a pH-értéke továbbra is a normál tartományon kívül esik, érdemes felkeresnie a kezelőorvosát.

Megjegyzések:

A következő faktorok befolyásolhatják a hüvely pH szintjét:

 • bakteriális vaginosis vagy különböző bakteriális fertőzések (általában szexuális úton terjedő betegségek)
 • a magzatburok idő előtt repedése – nem megfelelő és/vagy túlzott intim higiénia (gyakori hüvelymosás, nem megfelelő higiéniai termékek)
 • ösztrogénhiány (az ösztrogén támogatja a glikogén tejsavvá bomlását)
 • műtét utáni fertőzések

Számos tényező változtathatja meg ideiglenesen a hüvely pH-értékét tünetek jelentkezése nélkül.

Mindenképp forduljon orvoshoz, amennyiben az alábbi tünetek valamelyikét tapasztalja:

vérzés (beleértve a pecsételést), viszketés vagy égő érzés a hüvelyben, kellemetlen szag, vizelés közben jelentkező égő érzés, menstruációhoz hasonló tünetek vagy a magzatvíz feltételezett elfolyása.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Care Diagnostica Viola Hüvelyi pH teszt (2x)
Care Diagnostica Viola Hüvelyi pH teszt (2x)
2 929 Ft