Szuper ár! Care Diagnostica Viola Chlamydia teszt (1x)

Care Diagnostica Viola Chlamydia teszt (1x)

5 299 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 5 586 Ft
Megtakarítás: 287 Ft

A Care Diagnostica Viola Chlamydia teszt a Chlamydia trachomatis, a három ismert chlamydia-típus egyikének kimutatására szolgál.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 5 299 Ft / db.
2 darab 5 193 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 5 034 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 429697 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 5299 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 5193 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 5034 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 5046.8 Ft | 2 db. vásárlása esetén 4945.8 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 4794.4 Ft
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Care Diagnostica Viola Chlamydia teszt a Chlamydia trachomatis, a három ismert chlamydia-típus egyikének kimutatására szolgál.

A chlamydia fertőzés a leggyakrabban előforduló nemi úton terjedő betegség. Németországban az új fertőzések számát évi 300.000 és 500.000 között becsülik. Fiatal felnőttek (15 és 25 év között), akik gyakran váltanak szexuális partnert, valamint fertőzött anyák újszülöttei a leggyakrabban érintettek. Szexuális kontaktus nélküli fertőzések (pl. úszómedence által) nagyon ritkák, de előfordulnak. A Chlamydia trachomatis fertőzések leggyakrabban tünetmentesek. Azonban olyan panaszokhoz vezethetnek, mint a szemfertőzések, ízületi gyulladások, húgyúti fertőzések. Ezenkívül a kezeletlen fertőzés gyakran meddőséghez vezet és növeli a méhen kívüli terhesség és a koraszülések kockázatát. A fejlődő országokban a Chlamydia trachomatis a leggyakoribb oka a vakságnak az újszülöttek körében.

Különösen fontos a Chlamydia trachomatis kezelése terhesség esetén. A fertőzött anyák kb. 50%-a továbbadja a fertőzést újszülöttjének. A leggyakoribb komplikációk újszülöttek esetén a kötőhártyagyulladás és tüdőgyulladás. Ez az immunológiai teszt méhnyakból vett sejtminták elemzésére alkalmas, így csak nők számára alkalmazható. Pozitív eredmény esetén javasolt a szexuális partnere kivizsgálása is. Ez az immunológiai elven működő in vitro diagnosztikai Chlamydia teszt szigorúan csak öntesztelésre alkalmazható.

Jellemzők:

 • A Chlamydia trachomatis fertőzés diagnosztizálására szolgáló antigén teszt.
 • A Chlamydia az egyik leggyakoribb nemi úton terjedő betegség, leginkább fiatalok között terjed.
 • Jelentős segítség a diagnózishoz, mivel kezdetben gyakran tünetmentes vagy olyan enyhe tünetekkel járó fertőzés, amelyekkel a többség nem fordul orvoshoz.
 • Osztrák termék
 • Az EU-ban öntesztelésre szóló jóváhagyással rendelkező teszt
 • Eredmény 15-20 perc alatt!
 • Szenzitivitás: 85,7%., specificitás: 98,3%.

Vizsgálati cél

Chlamydia trachomatis fertőzés diagnosztizálása.

A teszt jelentősége

A Chlamydia trachomatis az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség napjainkban.

Leginkább a fiatal korosztályt érinti. Diagnózisát nehezíti, hogy a kezdeti, gyakran enyhe tünetek (vizelési problémák, nőknél sárgás folyás) után a fertőzés tünetmentes stádiumban továbbra is fennmaradhat. A fertőzött személy tovább fertőzhet, illetve a kezeletlen fertőzés további szövődményeket okozhat. A szövődmények között a legfontosabb, hogy a hüvelytől indulva az ivarszervek felsőbb szakaszai is krónikus gyulladásba kerülhetnek, amely akár meddőséghez is vezethet. A teszt jelentős segítség lehet a diagnózishoz, mivel a betegség gyakran tünetmentes vagy olyan enyhe tünetekkel jár, amelyekkel a személy nem fordul orvoshoz.

Élettani háttér

A Chlamydia trachomatis sejten belüli baktérium, egyike a humán megbetegedést okozó Chlamydia fajoknak.

A teszt működése

Immunokromatográs módszerrel antigén kimutatás.

A teszt tartozékai

Becsomagolt tesztkazetta nedvszívóval, mintagyűjtő cső pufferoldattal, steril mintavételi tampon és használati útmutató. Kérjük, hogy időmérő eszközt is vegyen magához.

Fontos megjegyzések

Ez a teszt nem használható várandósság vagy menstruáció ideje alatt, illetve a menstruációst követő három napig vagy húgyúti fertőzés esetén. A vizsgálat során használt anyagok (antitestek) potenciálisan fertőző anyagok, de az összes vizsgálati komponens rendeltetésszerű használata mellett nem jelentenek veszélyt. A megelőzés érdekében kérjük, a teszt használata után alaposan mosson kezet.

Összetevők:

A tesztcsík Chlamydia trachomatis ellenes antitestekkel bevont membránokból áll.

Mintavétel:

A mintavétel előtt kerülje a vizeletürítést legalább egy órán keresztül, a hibás eredmény elkerülése érdekében. Nyugodt helyen végezze el a tesztet. Csak a mellékelt mintavételi tampont használja és használat előtt ellenőrizze, hogy a csomagolás nem-e sérült. Amennyiben igen, vegye fel a kapcsolatot a gyártóval.

Válasszon egy kényelmes pozíciót, mint például egy tampon behelyezéséhez. Óvatosan helyezze be a mintavételi tampont a hüvelyébe a méhnyakig (a hüvely felső végéig). Forgassa meg a tampont 30 másodpercen keresztül, majd lassan húzza ki a tampont.

A minta előkészítése:

 1. Szándékosan kis mennyiségű pufferoldat van a mintavevő csőben. Mártsa bele a mintát tartalmazó mintavevő tampont közvetlenül a csőbe úgy, hogy a tampon elérje a cső alját. Forgassa el a tampont az oldatban és nyomja többször a cső falához, hogy biztosítsa a minta megfelelő összekeveredését a pufferoldattal.
 2. Várjon 5 percet. A várakozási idő alatt a mintavevő tampon maradjon a csőben. Túl hosszú vagy túl rövid várakozási idő hamis eredményhez vezethet. Mielőtt kiveszi a tampont a csőből, nyomja hozzá a falához.
 3. Zárja le a mintavevő csövet és óvatosan rázza meg. Tartsa a csövet a kupakkal felfelé, majd vegye le a kupakot.
 4. Helyezzen 2 csepp oldatot a tesztkazetta „S” részébe, az illusztráció alapján. Ügyeljen rá, hogy a folyadék ne kerüljön közvetlenül az
  eredményjelző területre.
 5. Várjon 15 percet. 20 percnél további várakozási idő érvénytelenné teszi a tesztet. A teszt eredménye pozitív, ha a 15 perces reakció idő leteltével 2 lila csík jelenik meg az eredményjelző területen (a „C” és a „T” vonalnál), akkor is, ha a „T” vonal halvány. A pozitív eredmény gyakran 15 percen belül is látható.

A teszt eredménye negatív, ha csak egy lila vonal jelenik meg a „C” régióban. A negatív eredmény csak a 15 perces várakozási idő legvégén lesz látható.

A teszt érvénytelen, ha nem jelenik meg lila vonal a „C” régióban, vagy csak egy lila vonal van a „T” régióban, vagy az egész ellenőrző régió lila lesz.

Ennek lehetséges okai a sérült csomagolás, nem megfelelő tárolás, vagy a teszt elvégzése közbeni hiba. Kérjük, tartsa meg az eszközöket és vegye fel a kapcsolatot a gyártóval.

20 perc után ne olvassa le az eredményeket. A teszt tartozékait a háztartási hulladékokkal együtt dobja ki, miután leolvasta az eredményt.

Fontos egészségügyi döntés előtt mindig beszéljen kezelőorvosával!

Kiegészítő megjegyzések:

Tanácsok a teszt eredményével kapcsolatban:

Ha a teszt eredménye pozitív, keresse fel az orvosát. Kérjük, vigye magával ezt az útmutatót az orvosához, hogy teljesebb képet kapjon arról, hogy milyen típusú tesztet használt.

Ha a teszt eredménye negatív, nagy valószínűséggel nincs Chlamydia trachomatis fertőzése, azonban a rendszeres orvosi vizsgálat továbbra is javasolt.

Teljesítményjellemzők:

A PCR módszerrel összehasonlítva, 596 résztvevővel végzett klinikai teljesítményértékelés során a teszt 85.7%-os diagnosztikai érzékenységet és 98.3%-os diagnosztikai specificitást mutatott. A laikusokkal végzett tesztelés 56 résztvevővel történt, akik közül 54 fő helyesen értelmezte az eredményt.

Detektálási határ: A pozitív eredményhez szükséges detektálási határ ~250 EB/μL.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Care Diagnostica Viola Chlamydia teszt (1x)
Care Diagnostica Viola Chlamydia teszt (1x)
5 299 Ft